Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, falou כתב:

מיומנות טובה לחיים - לשפוט לפי מעשים לא לפי מה אנשים מספרים על עצמם.

בעייני זו מיומנות שאין ל 64 מנדטים מהעם.

אחרת, איך אפשר להצביע למי שהיה פה בשלטון 40 שנה כשהוא מאשים את כל העולם ואשתו שאין לו כח לשלוט?

איך אפשר להגיב בזלזול לראשי שבכ, מוסד, רמטכלים שתרמו כמה עשורים טובים מהחיים שלהם, ולכנות אותם ׳סמולניםםם׳?

זה פשוט ההבדל אין אנשים שנופלים לטריקים של איש מכירות, מוכר רהיטים מדופלם, ובין מי שמעדיף לסמוך על מעשים. 

מונולוג נחמד -

https://fb.watch/jrJWVec69a/?mibextid=v7YzmG

עריכה אחרונה על ידי MZN
  • אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 1 דקה, נקודה טובה כתב:

הם לא מנסים להבין אותה באמת בהיגיון שלהם

זה לא נכון. 

לפני 3 דקות, נקודה טובה כתב:

"חידוש אמיתי" אינו שבירת מוסכמות בכלל

חידוש הוא חידוש. בכל תחום. זה היופי במדע. מוסכמות הן כלי. אם הן מתגלות כלא נכונות הן הולכות לפח. 

כמובן, גם שינון הוא כלי. הוא פשוט לא העיקר. רק בשביל הדוגמא: בתואר מחקרי במדעי הרוח, כזה שבסופו כותבים תיזה, המשקל של התיזה הוא בערך 50% מהמוצע של כל התואר. 50% נוספים זה קורסים, שחצי מהם או יותר זה סמינרים, בהם לא משננים כלום, אלא כותבים עבודות, רק בהיקף קטן יותר. זכרון טוב זה נחמד. כיף לשמוע מרצים ששוחים בחומר וזוכרים מיליון פרטים קטנים על כל דבר. אבל זה לא העיקר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 9 שעות, נקודה טובה כתב:

לא.

שום דבר ביהדות לא דומה ל"עוד דת"

זה ההבדל בין הזיוף למקור.

אענה לך מסיבה אחת, נראה לי שיש לך ראש קצת יותר פתוח מאשר לכמה חבר'ה אחרים פה. חבל שחוץ מלימודי יהדות אתם לא לומדים לימודי חול, והכל מאיזה פחד לא רציונלי שמא יעבירו אתכם על דתכם. הרי מי שמאמין לא מפחד, לא ככה?

אתה באמת מכיר נצרות, איסלאם, הינדואיזם, בודהיזם, זורואסטריות,... כל כך טוב שאתה יכול לקבוע מה זיוף ומה מקור?

על חוקי חמורבי שמעת?        https://he.wikipedia.org/wiki/חוקי_חמורבי
על עלילות גילגמש שמעת?   https://he.wikipedia.org/wiki/עלילות_גילגמש

(והנה הנוסח המלא בתרגום לעברית, שים לב במיוחד ללוח האחד-עשר: https://benyehuda.org/read/8062#ch3517)

ושוב, זה לא כדי להעביר אותך על דתך, אבל קצת תרחיב דעת ותבין שהדיבור המתנשא על מקור וזיוף, אין לו שחר.

• אהבתי 4

חזיר דיזל

פורסם
לפני 15 דקות, נקודה טובה כתב:

אשמח לדעת במה האשורים והבבלים יוכלו להחכים אותי,

תתחיל כאן - https://he.wikipedia.org/wiki/האימפריה_האכדית

דוגמא מהטקסט:
image.png.477c4041662654a19a76789838796103.png

נשמע מוכר? 

הרבה מיתוסים ומנהגים ביהדות (שמציגים אותם כיחודיים ליהדות) הם לא יותר מאשר דברים שאומצו מתרבויות קדומות ועברו שינויים. 

עוד דוגמא, מה מקור הטלית? הטוגה הרומית. 

בר מצווה? יש טקס מאוד דומה אצל הקאסטה הברהימנית בהודו. 

יש עוד.

תחקור ותחכים.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, נקודה טובה כתב:

אשמח לדעת במה האשורים והבבלים יוכלו להחכים אותי,

אולי בחירת המילים שלי לא היתה הכי מוצלחת - אבל כיוונתי לזה שרק ביהדות יש מצווה לחקור את היהדות עצמה - קרי, לימוד התורה. בכל דת אחרת מי ששואל הוא לא מאמין מספיק וגם אם יש עניין לנוצרים ללמוד את הברית החדשה הם לא מנסים להבין אותה באמת בהיגיון שלהם, ולפחות אין להם מצווה כזו, (וזה אולי בגלל שאם יחקרו - לא תהיינה תשובות)

קודם כל נתחיל מזה שזה מאוד יהיר מצדך להגיד על מישהו אחר מה הוא יכול להחכים אותי. מכל אחד כמעט ללא יותא מן הכלל יש לי מה ללמוד ורק מי שמאוד לא בטוח בעצמו מפחד לשמוע גישה ודיעה שונה משלו.

ההבדל בין ציווי שבגללו חוקרים לבין חקירה כי רוצים לחקור הוא העומק והששאנות איתם מתמודדים. ובנצרות אין במופלא ממך אל תדרוש.

אני חושב שאתה רואה ב"דת" סעיף של "תרבות" אבל גם אם תשאל את הנוצרי הוא לא יקשר בין הברית החדשה לצורת הלחימה הצלבנית, וגם אם לוח השנה של בני המאיה הוא מעורר התפעלות בדיוקו עדיין הם היו מקריבים קרבנות אדם.

ומי קבע שפסול להקריב קורבנות אדם אבל בסדר להקריב כבש?

זה עניין של גישה ואל תשכח שזה היה בתקופה שאנחנו סקלנו אנשים למוות על שטויות כי כתוב.

מה שאני רוצה לומר בזה זה שמצד המאמין עצמו ודאי יש הבדל בין הדת לתרבות, גם אם מנקודת מבט אתאיסטית אין.

וכממילא כשאני אומר דת אני לא מתכוון לתרבות.

בלי להיכנס לנושא - שינון הוא עדיין הכלי המרכזי של ההשכלה - גם רופא כשהוא רושם אנטיביוטיקה הוא לא משתמש בעיקרי המטבוליזם כדי לדעת לרשום תרופה בקטריוסטטית - הוא משתמש בשינון שלו כדי לדעת איזה תרופה מתאימה לאיזו תסמינים. ואפילו רופא מומחה הוא אחד שמכיר מקרי קצה רבים יותר על סמך נסיונו. לא על סמך האנליזה שלו, זו דעתי.

פה אתה טועה. אם זה היה המצב עדיין היינו משתמשים בעלוקות ככלי ריפוי עיקרי.

אבל הדבר האחרון שאפשר לומר על הלימוד זה שהוא לא ניתוח, נכון שהוא מבוסס על מה שנכתב אבל גם אתה לא היית רוצה שמדען יחקור שלא לפי חוקי הפיזיקה. "חידוש אמיתי" אינו שבירת מוסכמות בכלל בעניין הזה ואדרבה היהדות מעודדת חידושי תורה.

דווקא כן. אם כולם היו חוקרים רק לפי המוכר לא היה לנו את מודל האטום של בוהר, תורת היחסות, חיידקים ועוד. שלא לדבר שהיינו עוד חיים בתפיסה שכדור הארץ שטוח ועומד על גב 4 פילים שעומדים על גב של צב ענק.

אני לא חושב שהחרדים יידעו רפואה אם הם ילמדו תלמוד - זה רעיון פתטי לגמרי כי גם בהנחה שבתורה כלולים כל החכמות ברור שאנחנו לא בדרגה שנבין אותם ממנה.

אני חושב שכוונת yd-d4 היתה שהחרדים רק מחכימים יותר מזה שהם לומדים תורה וכשהם יצטרכו מקצוע - הם ימצאו את הדרך ללמוד אותו.

הבעיה היא שמאגר הידע לא יהיה ואז יש לך לא רק בעיה להכשיר מקצועית אלא גם לא תהיה לך חניכה ובקרה.

רוב המקצועות נבנים על ידע שעובר מדור לדור ולא על משוואות ונוסחאות. הנוסחארות זה הכלים ולא המהות.

עריכה: בנושא הזיוף והמקור אשמח להסברק מאדם שלומד יומם וליל.

הרי בברית שלנו עם אלוהים הוא הבטיח לנו שנצמח ונגדל ואנחנו הם הנבחר.

לפני כ 2000 שנה קם איזה יהושוע אחד והביא את הנצרות שטוענים שאלוהים נטש אותנו (הברית הישנה) וכרת איתם ברית חדשה. אנחנו יכולים להגיד שזה בולשיט אבל תוך 2000 שנה הנצרות הפכה לאימפריה ואנחנו הלכנו והצטמקנו עד כדי סכנת כליה.

לפני כ 1500 שנים קם איזה מוחמד אחד וטען שהדרך שלו היא היא הנכונה וייסד את האיסלאם. מאש האיסלאם פורח על חשבון היהדות והנצרות אז אולי הם צודקים ואלוהים באמת עזב אותנו?

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

וגם הנוסחאות עוברות מדור לדור  וכל דור תורם עוד נדבך.

בניגוד לאחרים אני רואה בשינון כלי חשוב, כי בלי ידע אין דרך לנתח ולהבין תהליכים. ובלי ידע בסיסי אין דרך לחפש ידע שחסר לך בזמן נתון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שינון הוא אחד הכלים אבל היום הוא פחות חשוב בגלל זמינות המידע.

חשוב שתדע על דברים אבל אתה לא צריך לזכור פרטי פרטים. למשל אתה צריך לדעת שברונזה בעלת משקל סגולי יותר גבוה מפלדה אבל לא צריך לזכור בעל פה את המספר 10 ספרות אחרי הנקודה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נראה לי שזה תלוי בתחום.

אבל זה אף פעם לא רק שינון, בלי ניסיון פיזי לא לומדים שום דבר. מקסימום אפשר ללמד אחרים את התיאוריות.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 37 דקות, יבגניפ כתב:

ואת ההוא שאסור להגיד את השם שלו

Harry Potter Voldemort GIF - Harry Potter Voldemort Dance - Discover &  Share GIFs

• מצחיק 3
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

^

Meme: "Whooopsies Too Late!" - All Templates - Meme-arsenal.com

• מצחיק 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 10 שעות, arturkopit כתב:

זה כמו להיות טוב בקריאת ספרי הארי פוטר ושר הטבעות או שמודדים את זה אחרת?

לפני 9 שעות, David32 כתב:

מה יש? משוואות דיפרנציאליות חלקיות? אלגברה בוליאנית?

אולי זרימה? תורת החומרים?

כימיה?

לפני 9 שעות, David32 כתב:

הכי מצחיק אותי, שבתור כאלה מפולפלים, כאלה חכמים ומוכשרים, שכול מה שאתם עושים זה ללמוד ולדון בכתוב, הייתם אמורים להגיע לשירשור פה ולתת לכולם בראש עם הניסיון והיכולות שלכם.

בסוף אתם נכשלים בזה - במקום בו אתם אמורים להיות הכי מוצלחים, מול חבורה של אנשים שמשתתפים פה כבדרך אגב כדי להעביר מדי פעם זמן בעבודה. 

אני לא יכול להתווכח איתך שסט הכלים שלנו אינם שווים.

אני מכיר בלימודי האקדמיה.

ואתה חושב שאני כל היום מתפלל /קורא או מקסימום משנן טקסטים.

לפני 8 שעות, farkash7 כתב:

גדי, yd b-4 איך מתקדמים שיעורי הטיסה שלכם?

למרות שלא התכוונת לזה קלעת בול :) בעולם המעשה היו לי שני חלומות אם לא הייתי אברך.

1- טייס (אני אפילו נמצא בקבוצה של טייסים זה תחום שמרתק אותי בטירוף, רק שלהיות טייס דורש כל כך הרבה הקרבה בישראל שכנראה לא היה קורה)

2- רפואה במיוחד כירוגיה (לא יודע אם יש תחום שבו משתלבים יחד שימוש בראש ובידיים בו זמנית מזה. יחד עם סיפוק ועזרה לזולת ועולם מופלא מלא בחכמה)

לפני 8 שעות, Pika007 כתב:

שינון, לא ניתוח. ניתוח זו היכולת לחשוב בעצמך, להסיק את המסקנות בעצמך ולא לעלות על ה "תשובה הנכונה" הספציפית מתוך הסללה. לפחות כאשר מדובר בניתוח טקסטים.

במקרה של כוללים ומה לא- מדובר על מספר אסכולות מחשבה די סגורות. אתה לומד את מה שנכתב ונקבע, חידוש אמיתי הוא בגדר איזושהי שבירת מוסכמות.

על הדרך, אם היית מבקר אי פעם באוניברסיטה בתואר מדעי מסוים היית מבין שהקצב שם כל כך רצחני שמה שעושים בכולל ב 10 שנים באוניברסיטאות עושים בשנתיים.

ועל זה יש מדדים, אז אנחנו יודעים שזה לא שהאנשים סתם יושבים ללמוד 10 שעות ביום, אלא גם מפיקים מזה משהו.

על המיתוס של "חרדים יהיו מדהימים במקצועות החול כי למידת גמרא מפתחת חשיבה" ומה לא שמעתי אינספור פעמים.

בכל מדד אפשרי ובכל בדיקה רצינית שאי פעם נעשתה- הדבר הזה הופרך בצורה גורפת וכל כך קשה שמצחיק אותי שמישהו עדיין ממשיך להעלות את זה.

אני לא מדבר רק על מדדים כמו "כמה חרדים יש בהייטק" כי זה תלוי בעוד המון גורמים

אני מדבר על דברים כמו בחינות ברמת כתה ח' כהכנה להמשך הדרך ללימודים גבוהים.

אתה יכול להגיד "אני מכיר" ו "חבר שלי" ו "דוד של ההוא" כמה שתרצה, מבחינת המספרים הגדולים, מגמות- זה לגמרי לא מחזיק מים.

אתה מכיר 4 חרדים לשעבר שפורחים בהייטק, אני מכיר 10 שנכשלו בהשלמת בגרויות אחרי גיל 20 וזועמים על זה שכל החיים מיסללו אותם לקיבעון ונקודת התחלה גרועה לאין שעור.

יש כאן הנחת יסוד אחת שגויה מאוד שדוגרי אין לי כרגע רעיון אין לשרש אותה ממכם.

המחלוקת תישאר גם אם תסכימו איתי במוסכמה הבאה. אבל היא תלבש פנים אחרות.

"שר הטבעות" "הארי פוטר" "שינון ולא לימוד"  "סטנדרט בינלאומי" "הססלה והעידר חידוש" ושות'. 

סלחו לי אין לכם שמץ של מושג איך או מה זה לימוד תורני במיינסטרים החרדי. 

הכי רחוק מפלפול פילוסופי או שינון טקסטים /תפילות וטקסים כל היום.

הכי רחוק מהסללה חשיבתית והעידר חידוש.

והכי רחוק שיש מאיך שאתם תופסים את זה. 

אני לא מדבר על האם זה לימוד חשוב בעידן המודרני ללא זיקה לכלכלה  או לסטנדרט בינלאומי. אני מדבר על איכות הלימוד בהקבלה ללימוד שדורש יכולת ניתוח וחקירה עצמאית באקדמיה.

הכי קרוב שאני יכול לדמות את זה זה ללימודי משפטים אבל מנקודת מבט של שופט. 

(קחו דוגמא לא יודע אם היא ממחישה מספיק את העיקרון. לרב עובדי זצ"ל יש תשובה מפורסמת על שימוש בדוד שמש בשבת. בכדי לבסס את העקרונות שעל פיהם הוא התיר את השימוש בו. הוא נצרך ל2500!!!! מקורות שונים בכדי לבסס את העקרונות שעל פיהם בעידן המודרני (לא היה דוד שמש בזמן הגמרא) יהיה מותר להשתש בו בשבת בתנאים מסוימים) 

הכל נטו יכולת ניתוח (וזיכרון פנומנלי תקראו קצת ותראו- אגב הוא העיד על עצמו שהוא לא נולד ככה  עם ההשקעה זה התפתח לרמה על אנושית כמעט)

זו תשובה שבכוללים יכולים ללמוד אותה במשך חודשיים. זה לא תהילים לקרוא זה לחבר מאגר אדיר של ידע בכדי לבסס כמו מגדל רב קומות היתר למשהו. 

לי אין את הכלים להסביר איך זה עובד למי שלא מכיר בכלל במה מדובר. אולי יש כאלו שמוכשרים ממני בנושא ביכולת ההסבר מחד. ובעלי תארים בכירים שמקובלים עליכם מאידך בכדי שתקבלו את דבריהם ככאלו שראו את 2 הדרכים לימודים אקדמאים ולימוד תורה. 

לפני שעה, יבגניפ כתב:

אין לי כח להגיב לכל השאר, אבל בזה אתה טועה פעמיים.

אתה גם מבלבל בין כשרון לתחום לימודים - אדם מטומטם לא יהפוך לחכם רק כי לומד תורה, בדיוק כמו שהוא לא יהפוך לחכם רק כי לומד מדמח, ולא משנה כמה שעות.

יכולת לימוד ורכישת ידע /כישרון מתפתחת כל הזמן- כמו שריר. זו מציאות!

קח שני אנשים ברמה לימודית זהה בגיל תיכון. אחד ילך לעבודת כפיים והשני אחרי 20 שנה באקדמיה יקבל פרופסורה ברפואה .

בהנחה ששניהם כרגע בגיל 40 ירצו ללמוד עריכת דין כדוגמא  לדעתך הביצועים יהיהו זהים?

לפני שעה, יבגניפ כתב:

ואתה גם מבלבל בכישורים הנדרשים להצלחה בתחומים שונים - שינון של 600 דפים לא הופך אף אחד לבעל יכולות חשיבה, למידה וניתוח. האקדמיה - זו שמייצרת בעלי קצוע אמיתיים ולא רבנים - מבוססת על מחקר וחוקרים - מי שמעשיר את הידע שלנו על העולם סביב בכל תחום ותחום, ולא רק זוכר בעפ מה כתבו בדורות שלפניו.

כרגע לא עולה לי רעיון איך להוכיח לך שלימוד תורה ישיבתי /חרדי סטנדרטי הוא הכי רחוק שיש משינון גרידא. 

אבל חוץ מלומר לך תסמוך עליי שזה לא ככה אין לי דרך אחרת. (וכמה אתה מאמין לי אני כבר יודע :) )

אני יכול להפנות אותך להרצאות על הבדלים בשיטות הלימוד בצורות הניתוח של הישיבות במאה האחרונה (גם בלימוד הישבתי יש הרבה אסכולות איך ניגשים לסוגיא) . אבל לא נראה לי שתקדיש זמן לנושא שבכללית לדעתך אין בו תועלת. וגם בכדי להבין את המדובר שם צריך רקע במושגים בסיסיים שאין לך אותו. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 דקות, yd b-4 כתב:

רפואה במיוחד כירוגיה (לא יודע אם יש תחום שבו משתלבים יחד שימוש בראש ובידיים בו זמנית מזה. יחד עם סיפוק ועזרה לזולת ועולם מופלא מלא בחכמה)

אם זה בסדר מבחינתך אשמח לשמוע למה אתה לא מגשים את החלום.

פורסם (נערך)

הבעיה היא שאפילו אם נקבל את ההנחה שלימוד התורה מפתח חריפות, הרי עדיין סט הכלים שהוא מפתח הוא חסר שימוש בעולם המעשי. הוא נניח שתריך רב לקהילה. אחד לכל, נגיד, 1,000 אנשים. אבל מספר הלומדים פי כמה מזה. אז דרך סבירה תהיה שאחד מכל 1,000 ילך ללמוד לרהנות, ואחרים יפתחו את יכולותיהם וילמדו להיות רופאים או מהנדסים או ארכיאולוגים (כן, גם להם יש תרומה לחברה ולכלכלה). ואם מישהו רוצה לעסוק בתורה כתחביב יש שיעורי ערב.

ויש לי עוד תלונה קשה - למה רק גברים יכולים ללמוד? למה אישה חרדית יכולה להיות רופאה, אבל לא דיינת?

ודרך אגב, לגבי החלומות שלך: למה לא תלמד להיות טייס או מנתח? כמובן, אם יש לך סט היכולות המתאים. אתה "ממית עצמך באוהלה של תורה". למה לא בקוקפיט או בחדר הניתוחים?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...