Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 21 דקות, Potato כתב:

גם ה3 שנים שלי בצבא הן התנדבות.

חובה? כביכול.

יש דרכים לא להתגייס ובחרתי שלא לנצל אותן.

כל עוד אין באמת אכיפה אמיתית,הולכים לצבא כי רוצים ולא כי חייבים  

יש גם דרכים לא לשלם מיסים אז זו גם התנדבות?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

ההשוואה בין ענבים לעגבניות לא רלוונטית כל כך.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

הנקודה היא שזו חלופת שירות חובה ולא רצון טוב כמו שעבודות שירות שנעשות באותן המערכות הן חלופות מאסר.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

במגזרים מסוימים, כן

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 13 שעות, יובל .מ. כתב:

איזה נפילה ואיזה ממצאים הבן אדם מדבר כאילו הוא חושף את הדיזלגייט הבא.

לא יתנו לו להכנס לבניין אפילו.

News1 | עתירה נגד פייסבוק ונתניהו נדחתה: "מסע דיג"

השאלה אם קראת את מה שכתבתי? 

הרי עתירה לועדת הבחירות צריכה להיות *לפני* הבחירות.

בעיקרון העתירה של איתי לשם לועדת הבחירות, כבר קרתה בכל פעם שהיו בחירות.

הפעם מדובר על פנייה לשלטונות ארהב.

נחכה ונראה... (;

לפני 11 שעות, sperial כתב:

מסמך רוח צה"ל?

זוכר את אגדת צינור הדם?

אנחנו לא חתולים שחיים בין אכילת ציפור לטרף עכבר. מתברר שמדעי הרוח (גם אם המונח "מדע" לא בדיוק מתאים) הם חלק חיוני בחיי אנוש. ולרוב אוכלוסיית העולם גם דת. אבל מספר האנשים העוסקים בתחומים אלה, הדרושים לחברה, גדול מאפס - אך לא בהרבה.

צודק, הרי מי יעבוד בבתי קפה אחרי תואר כזה?!

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

עוד כתבה שלא אמורה להפתיע אף אחד כאן: החרדים לא תורמים כמעט שום דבר בתשלומי המיסים שלהם למדינת ישראל על פי הלמ"ס.

אני קורא את הפוסטים של מעט החרדים שמגיבים כאן ובאמת לא מצליח להבין איך אפשר לעוות כל כך את המציאות שמתארים אותה במושגים של "התעללות" או "רדיפה" או מה שזה לא היה.

מצד שני, אם לשפוט לפי התגובות פה, אז יש חילוניים שקונים את זה.

לא יודע מה יותר עצוב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

העצוב שעוד מעט נראה את אילת עם מעמ...

רישיונות לחתולים ועוד שיקוצים.. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, sperial כתב:

יש לי הרבה השגות על ה"חינוך לערכים" החרדי. הסטטיסטיקה לא ברורה כי בעולם החרדי לט מוציאים את הכביסה המלוכלכת, אבל ממה שכן יוצא די ברור שהעגלה הזו עמוסה לא מעט פשיעה ואלימות. מספיק לראות את ההפגנות האלימות מספר פעמים בשבוע, או את ההתנהלות בתקופת הסגרים (להזכירכם, לפני פחות מ-3 שנים), כדי להבין שה"ערכים" אינם ערכים. 

אני כותב למרות שאני חושב שלא תאמין כי אין לי הוכחות בדיוק כמו שלך אין הוכחות. לכן אם אתה מחשיב אותי כשקרן אנא אל תקרא את תשובתי.

זה ברור שבכל מקום יש כביסה מלוכלכת שלא מוציאים החוצה. אבל כיום (אין לי מושג מה היה לפני שנות דור) אף אחד לא מוכן בציבור החרדי להמשיך לסבול העיקר שלא תצא הלכלוך, לכן היום מוציאים את הלכלוך ונעזרים במשטרה כשצריך להעזר. אין אף הורה שיסכים שמישהו יגע בבנו... ולהמשיך לשתוק, גם החרדים הם בני אדם שיש להם רצונות וחשיבה עצמאית. 

לגבי ההפגנות: אם כל זה שאני כמו רוב החרדים מתנגד להם, תראה איזה יופי הם מפגינים, כל קבוצה אחרת שהיו נוגעים לה בדברים החשובים לה היו כבר מזמן הרוגים ופצועים בכל הפגנה. ושוב אני חוזר ומתנגד גם לאופן שההפגנות מתבצעות וגם לסיבה שבגינה הם יוצאים להפגנות.

לפני 9 שעות, RK כתב:

הייתי מוכן לחיות עם הטענה הזאת אם החרדים היו מסכימים לעשות שירות לאומי במקום צבא. אבל הם לא, אז לטענה הזאת אין כל אחיזה במציאות.

עפ"י ההגיון אתה צודק, אבל לדעתי אצל החרדים כקהילה הנושא של לתרום למען הכלל מושרש בהם מאוד חזק ולכן (זו תאוריה שלי ואני מאמין בה) אילו לא היו מחייבים את החרדים לעבור בכור ההיתוך של הצבא והם היו מרגישים שהגיע הזמן לקחת אחריות (לדוגמא אם הם יהיו הרוב) הם יעשו את זה בגדול (לדעתי) הרי כולם רוצים לחיות. וזה נכון גם לגבי עבודה.

מה שקרה שפעם היו הרבה מתגייסים חרדים, לאט לאט הם ראו שזה לא מתאים להם בגלל כל מיני סיבות, לדוגמה:

1. הצבא הוא לא רק לחימה אלא הרבה מעבר לכך כמו אירועי תרבות פעילויות חברתיות וכד' (כור היתוך)

2. להיות נשלט תחת מפקד או קצין שהאמון בשיקול דעתו שואפת לאפס בגלל ערכים שונים בין אם ערכים של דת ובין אם ערכים של סדר עדיפות (לשמור על חייו של אויב תוך כדי סיכון חיי חיילים) מכירים את המושג "פטור מטעמי מצפון"?

לכן הם פשוט התנתקו מזה, וכל זמן שהחילונים יקבעו את הסדר יום וינסו להכניס את החרדים בכוח, החרדים לא יקחו את העסק לידיים, וגם לא יקימו מערכי התנדבות תחת המדינה אלא הסתגרו בתוך עצמם כמגננה.

(סתם כך מעניין לציין שכל מי שאני מכיר מהיכרות אישית שהיה בצבא, או שהיה ג'ובניק או שהרוויח משרה טובה בתחום שהיה בצבא)

ההיסטוריה גם מוכיחה שכשהיה צריך לקחת אחריות הם עבדו יותר והתגייסו יותר. כרגע הם מרגישים רק צורך בלשרוד פה במדינה.

וכך לגבי עבודה, הצורך בלהכריח את החרדי בתואר בהרבה מקצועות שכלל לא נדרש בהם תואר גם מפריע. ביום שהחרדים ירגישו שהעסק באחריותם הם יעבדו יותר אבל לא לפני שיעשו התאמות בדרישות לכל מקצוע. (אולי אז יהיה להם את הזכות גם לעבוד בשרות המדינה ולקבל ג'ובים שכרגע ביחס לגודל האוכלוסיה הם כמעט לא מקבלים).

כל הנ"ל זה האוכלוסיה החרדית בכלליות לא כולל הירושלמים ממאה שערים וקבוצות מבית שמש.

לפני 8 שעות, SlowRide כתב:

זה בערך כמו לומר שעיוור חוסך מלא כסף כי הוא לא צריך לקנות טלויזיות ולשלם על תוכן לצפיה.

החינוך ומבנה החברה החרדי חוסך הרבה כסף למדינה וזה גם נוגע ל'חד הורי' שאין הרבה אצל החרדים.

לפני 9 שעות, Night Driver כתב:

קודם כל למה בכלל אדם שבוחר ללמוד צריך לקבל קיצבה וזה לא משנה אם היא בגובה שקל או אלף שקל. ואם תנמק למה כן אז למה לא כל מי שלומד?

האוניברסיטאות מתוקצבות על כל תלמיד הרבה יותר מ662 ש"ח, מה זה משנה מי מקבל את זה התלמיד או האוניברסיטה.

ובמה תורם יותר למדינה סטודנט לחקר האומה ההודית במאה ה15 יותר מאברך כולל.

עריכה אחרונה על ידי GREEN.
  • רעיון גרוע 3
  • רעיון טוב! 1

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם
לפני שעתיים, GREEN. כתב:

האוניברסיטאות מתוקצבות על כל תלמיד הרבה יותר מ662 ש"ח, מה זה משנה מי מקבל את זה התלמיד או האוניברסיטה.

ובמה תורם יותר למדינה סטודנט לחקר האומה ההודית במאה ה15 יותר מאברך כולל.

הכוללים לאנחיים מהאויר והקיצבה באה אחרי מימון הכולל על ידי משרד הדתות/חינוך.

הסטודנט שציינת מסיים את לימודיו אחרי 3 שנים יקרות עבורו ותלמיד הכולל לא מסיים את לימודיו היקרים עבור אותו בטודנט לחקר האומה ההודית.

ולגבי צבא אני מבין מדבריך שלא שירתת. מעט פעילויות התרבות שהיו היו וולונטריות ואמון במפקד לא רלוונטי כי זו לא תכנית כבקשתך ואתה תעשה מה שהוא אומר גם אם זה יוביל לדעתך אל מותך. ככה צבא עובד.

פורסם
לפני שעתיים, GREEN. כתב:

עפ"י ההגיון אתה צודק, אבל לדעתי אצל החרדים כקהילה הנושא של לתרום למען הכלל מושרש בהם מאוד חזק ולכן (זו תאוריה שלי ואני מאמין בה) אילו לא היו מחייבים את החרדים לעבור בכור ההיתוך של הצבא והם היו מרגישים שהגיע הזמן לקחת אחריות (לדוגמא אם הם יהיו הרוב) הם יעשו את זה בגדול (לדעתי) הרי כולם רוצים לחיות. וזה נכון גם לגבי עבודה.

מה שקרה שפעם היו הרבה מתגייסים חרדים, לאט לאט הם ראו שזה לא מתאים להם בגלל כל מיני סיבות, לדוגמה:

1. הצבא הוא לא רק לחימה אלא הרבה מעבר לכך כמו אירועי תרבות פעילויות חברתיות וכד' (כור היתוך)

2. להיות נשלט תחת מפקד או קצין שהאמון בשיקול דעתו שואפת לאפס בגלל ערכים שונים בין אם ערכים של דת ובין אם ערכים של סדר עדיפות (לשמור על חייו של אויב תוך כדי סיכון חיי חיילים) מכירים את המושג "פטור מטעמי מצפון"?

לכן הם פשוט התנתקו מזה, וכל זמן שהחילונים יקבעו את הסדר יום וינסו להכניס את החרדים בכוח, החרדים לא יקחו את העסק לידיים, וגם לא יקימו מערכי התנדבות תחת המדינה אלא הסתגרו בתוך עצמם כמגננה.

(סתם כך מעניין לציין שכל מי שאני מכיר מהיכרות אישית שהיה בצבא, או שהיה ג'ובניק או שהרוויח משרה טובה בתחום שהיה בצבא)

ההיסטוריה גם מוכיחה שכשהיה צריך לקחת אחריות הם עבדו יותר והתגייסו יותר. כרגע הם מרגישים רק צורך בלשרוד פה במדינה.

וכך לגבי עבודה, הצורך בלהכריח את החרדי בתואר בהרבה מקצועות שכלל לא נדרש בהם תואר גם מפריע. ביום שהחרדים ירגישו שהעסק באחריותם הם יעבדו יותר אבל לא לפני שיעשו התאמות בדרישות לכל מקצוע. (אולי אז יהיה להם את הזכות גם לעבוד בשרות המדינה ולקבל ג'ובים שכרגע ביחס לגודל האוכלוסיה הם כמעט לא מקבלים).

אתרגם את זה לשפה פשוטה:

אתם תתאימו את עצמכם אלינו, ואז נחשוב אם להתגייס או לצאת לעבוד.

ואתה עוד לא מבין למה לא מתים עליכם. באמת שמגיעה לכם מדינה נפרדת. לכם ולפלסטינים. נראה לי תסתדרו מעולה ביחד, סך הכל אתם באותו ראש.

• אהבתי 6

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

@GREEN. ראשית, אני מתנצל שהפכתי ל-m3.

תתחיל לבדוק את עצמך, כי אתה מנותק מהמציאות.

מבחינת הפגנות - אכן הציבור החרדי מאורגן היטב ומפגין הרבה יותר מכל ציבור אחר. וגם אופי ההפגנות שונה, הרבה יותר אלים. כמה הפגנות של יהודים לא חרדים מסתיימות בפצועים ובנזקים גדולים לרכוש?

לגבי ה"תרומה להקהילה" - אולי כלפי פנים. לקהילה הסובבת אותם מתייחסים כאל אוייב. יפה מאוד שיש גמ"חים (והאמת היא שגם זו פעילות בעייתית מאוד, הרבה כסף שמסתובב בלי שום פיקוח), אבל ברגע שמדובר על שאר הציבור - יוק.

לגבי השירות הצבאי - כאן אתה מגלה בורות מוחלטת.

1. אכן צבא זה לא רק לחימה. תנאי החיים בצבא לא נוחים, ובין השאר מהווים פשרה בין נוהגיהן של קהילות שונות. מה לי ולכשרות? מבחינתי אפשר לאכול בשר חזיר ברוטב שמנת בצהרי יום הכיפורים. אבל כיוון שבתוך עמי אני יושב הרי שבמקום ציבורי - והצבא הוא המקום עם הגיוון הגדול ביותר של אוכלוסיות (חוץ. מבתי חולים) הרי שנוצר מסלול שמפשר ביניהן, יש רבנות ממלכתית והיא הקובעת את הנהלים. לא פיצול בין קהילות שונות עם תחרות על קיצוניות, אלא מציאת דרך הזהב ביניהן.

2. הצבא אכן כור היתוך - ואם החרדים רוצים להיות חלק מהחברה הישראלית עליהם לקבל זאת. כור היתוך אומר שגם אם אתה אשכנזי מתנשא תצטרך לקבל הוראות מאישה ממוצא מרוקאי, בדיוק כפי שאני, כיהודי חילוני, קיבלתי פקודות ממפקדים שהם מתנחלים דתיים. 

3. אכן - מה לעשות, החילונים הם הרוב והם מובילים את המדינה, ובמסגרת זו גם את הצבא, מימים ימימה, יחד עם הדתיים הציוניים (אני מדבר על זרמים בסגנון המפד"ל ההיסטורית של יוסף  בורג או זבולון המר, לא על סמוטריץ' המשתמט ובן גביר המורשע). החרדים יצטרכו להתפשר בדיוק כפי שהחילוניים מתפשרים. זה לא יכול להיות חד כיווני.

4. יש לחרדים לא מעט "ערכים" שבעולם המודרני מקובלים כעיוות איום ונורא. אחד מהם הוא היחס לנשים. מצטער, היחס לנשים כאל סוג ב' הוא בעיני עניין בלתי נסבל. זה מתחיל באוטובוסים עם הפרדה ומסתיים בהדרתן מהפוליטיקה החרדית. ואני כבר לא מדבר על הפחד ממראה ציפורן של אישה. 'צטערת, מבחינה זו החרדים מראים חולשה, ואני עדין. אבל זו שיטת השליטה של הרבנים: מוציאים מהמערכת חצי מהציור (נשים), מונעים מידע (ספרים, טלויזיה, אינטרנט - כל דור והאמצעים שלו) וכו'. אני קורא לזה משטר טרור.

5. אתה לא מכיר לוחמים. אני דווקא מכיר לא מעטים שהיו כאלה. נכון. אישית לא הייתי לוחם, רק קצין הרפואה של גדודי חי"ר, חת"ם וחש"ן (בשירות סדיר ובשירות  מילואים). היו שם מיטב בני הארץ, מכל מקום. וכולם פעלו לפי הפקודות שלא הפלו ביניהם, גם אם הן לא תאמו את ערכיהם ודעתם. ודרך אגב, הסיסמה של "לשמור על חיי האוייב במחיר חיי החיילים" זו סיסמה של פוליטיקאים מהסוג שלא שירת בצבא, לא של מי שלחם. יש דבר שנקרא "חוקי המלחמה" ופועלים לפיו. מדינת ישראל כפופה להם כמו כל מדינה אחרת, ומסיבות שונות סובלת יותר מאחרות מאכיפתם. רוצה להזכיר לך כמה צווי מעצר שהוצאו נגד ישראלים באנגליה. אז אכן, צה"ל משקיע מאמץ בצמצום פגיעה ב"בלתי מעורבים", אבל עד כדי הצורך להשיג הישג מבצעי במחיר מינימלי.

6. מי שקובע את הצורך בתואר כדי לבצע תפקיד הוא מי שמנהל את העסק או השירות, ומבחינתו זו דרישה לקבלת התפקיד. אתה בא מבחוץ ואינך מכיר את דרישות התפקיד, אז מי אתה שתקבע למי שעליו נופלת האחריות מה ידרוש מהמועמדים? זו לא אפליה נגד חרדים - זו תוצאה של הניתוק של החרדים מהעולם המודרני.

7. כנראה שאינך מבין מהי אוניברסיטה. זהו קודם כל מוסד מחקר, וכבונוס הוא גם מקיים פעילות הוראה כדי שאותם חוקרים יעבירו את הידע שלהם לדורות הבאים. חלק גדול מתקציב האוניברסיטאות מיועד למטרה זו, וחלק גדול מהמחקר הוא מחקר בסיסי, כזה שאינך יודע היום איזה תועלת הוא עשוי להביא בעתיד. חלק מזה זה "סתם" סיפוק הסקרנות האנושית, אבל חלק נכבד הוא הבסיס שעליו תבנה התרבות בעתיד. חוקר תרבות הודו יבנה את השירות הדיפלומטי העתידי שלנו, וחוקר הירח את הטכנולוגיה של כיפת ברזל. איזה תועלת יש ב"לימודי הקודש" והחוק של לפני 2.000 שנה? אוקיי, אפשר להכניס אותו במסגרת ליפודי ההיסטוריה והמשפטים. נניח תעסוקה ל-30 אנשי סגל ו-300 סטודנטים בזמן נתון. להפוך את זה ללימודים המוניים? אתה מבין על איזה בזבוז משאבים אתה מדבר? יש בציבור החרדי מאות אלפי נשים ואנשים (מצטער אם אני משתמש בלשון דמויית מרב מיכאלי, בעניין הזה היא צודקת) מוכשרים שמסיבות השמורות לרבנים אינם מקבלים השכלהת יסוד, ואחר כך אנשים כמוך מתלוננים על הדרישה לתואר. חבר, העולם המודרני מסובך, ושוק התעסוקה מצריך יידע. השגת תואר אגדמי, בודאי כזה ממוסד מכובד, מצביע על יכולת של הבוגר ללמוד דברים. אז גם אם לא מדובר בדיוק ידע הקשור ישירות לתפקיד, עצם השגת התואר מעיד על יכולת ללמוד דברים חדשים. מי שנתקע במערכת החינוך החרדית פשוט נתקע בלי כלים בסיסיים הדרושים לכך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 5
  • מבאס 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, GREEN. כתב:

ביום שהחרדים ירגישו שהעסק באחריותם הם יעבדו יותר אבל לא לפני שיעשו התאמות בדרישות לכל מקצוע

אדוני שכח לרשום באיזה משחת שיניים הוא מעדיף שישתמש הנציג החילוני בלשכה לפני שיענג את החרדי שמואיל בטובו לכבד אותו בנוכחותו, האם יש העדפה בין מנטה ומסטיק? 

• מצחיק 3

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נמצא הפתרון המושלם:

FB_IMG_1672207109911.jpg

• מצחיק 4

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

נהדר. רק ממה יתפרנסו? אין שם נתניהו שלחיץ כמו בקבוק קטשופ.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היה גם איזה סנטור אמריקאי שפעל כדי לתת להם ויזות, לא?

• תוכן חדש...