Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי הרבה השגות על ה"חינוך לערכים" החרדי. הסטטיסטיקה לא ברורה כי בעולם החרדי לט מוציאים את הכביסה המלוכלכת, אבל ממה שכן יוצא די ברור שהעגלה הזו עמוסה לא מעט פשיעה ואלימות. מספיק לראות את ההפגנות האלימות מספר פעמים בשבוע, או את ההתנהלות בתקופת הסגרים (להזכירכם, לפני פחות מ-3 שנים), כדי להבין שה"ערכים" אינם ערכים. 

לגבי הגיוס ושוק העבודה - למה הייתי צריך לבלות שנתיים בלבנון, למה הבן שלי היה צריך לצאת למבצעים ברמאללה והחרדי יישב בביתו ואמא שלו תישן בשקט? תחושת העליונות והאדנות של החרדים עוברת כל גבול, ומתבטאת גם בשוד החברה היצרנית. אני לא יודע עד כמה התחשיבים של האוצר, כפי שהובעו על ידי ליברמן, מדוייקים (עד כמה שתחזיות יכולות לדייק), אבל הגיע הזמן שהחרדים יתחילו להפתח לעולם ולפפקד בו, במקום להכניס עצמם לפיגור הולך ומעמיק. ואל תספר לי על גאוני הישיבות שעוברים לאקדמיה, כי הסטטיסטיקה מראה שפחות מ-20% מהם מסיימים בהצלחה שנה א', ושה במכללה ייעודית, לא בעברית או בטכניון.

• אהבתי 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

@Potato אבל, מצד שני, בונים אותם קטנים ומדוייקים, לצמצום נזקים אגביים.

זה עדיין לא הופך את הירי שלהם לנשלט,כי בעצם המכירה אתה קובע מי הם הטובים ומי הם הרעים.

זה דיון פילוסופי אבל ולא ממש קשור,או שקשור כי לימודי תורה שומרים עלינו לא פחות מכיפת ברזל?

לפני כשעה, sperial כתב:

דרך אגב  את הסיפור אני מכיר בערך מגיל 10. תחשוב איזה כלגול הגיע עליך.

אולי אתה לא מבוגר כמו שאתה חושב ;)

לפני כשעה, sperial כתב:

חוץ מזה, מה שהתפתח מזה - מקצועות ה"מל"ג" בכל האוניברסיטאות, הם הזדמנות לא רעה להרחיב אופקים ולשפר ממוצעים. הלא כן?

לקחתי קורס על הנצרות,על יפן ועל סין.

עניין אותי תרבויות ופחות דילמות מוסריות במדע(לו אגב,יש ממוצע נמוך).

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 4 דקות, Potato כתב:

זה עדיין לא הופך את הירי שלהם לנשלט,כי בעצם המכירה אתה קובע מי הם הטובים ומי הם הרעים.

רק הבוקר קיימנו דיון בשביל מה צריך פילוסופים. הנה התשובה

לפני 4 דקות, Potato כתב:

זה דיון פילוסופי אבל ולא ממש קשור,או שקשור כי לימודי תורה שומרים עלינו לא פחות מכיפת ברזל?

לפני 4 דקות, Potato כתב:

אולי אתה לא מבוגר כמו שאתה חושב ;)

תראה, אני לא יודע מתי הסיפור התחיל להתגלגל. אני מניח שבתחילת שנות ה- 60.

תיקון: גיגלתי, מצאתי את זה, והשנים תואמות את מה שחשבתי 

לפני 4 דקות, Potato כתב:

לקחתי קורס על הנצרות,על יפן ועל סין.

עניין אותי תרבויות ופחות דילמות מוסריות במדע(לו אגב,יש ממוצע נמוך).

העיקר שאתה מתעניין במשהו שמרחיב אופקים. תרבות איטליה, ההיסטוריה של האצטקים או תולדות הקומוניזם? ממש לא חשוב. העיקר שזה לא מתבטא בסוליד או במאטלאב.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, sperial כתב:

העיקר שאתה מתעניין במשהו שמרחיב אופקים. תרבות איטליה, ההיסטוריה של האצטקים או תולדות הקומוניזם? ממש לא חשוב. העיקר שזה לא מתבטא בסוליד או במאטלאב.

מה רע בזה שהוא מתעניין במאטלאב? (חוץ מהעובדה שאחד כזה צריך לאשפז בכפיה)

When you have a project in Matlab : r/EngineeringStudents

MATLAB pls : r/ProgrammerHumor

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • מצחיק 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 52 דקות, GREEN. כתב:

אני רואה שלקחו את הדברים לכיוונים לא נכונים

לא התלוננתי על הקצבה של הכולל 662 ש"ח למרות שיש למדינה גם רווחים שמכסים את זה. (כגון התוצאה הסופית של חינוך לערכים ברמה גבוהה עם אחוזי פשיעה נמוכים. וכן כל נושא של חד הורית כמעט ולא קיים)

אלא רק נקודה למחשבה האם החרדים באמת לא עובדים.

קודם כל למה בכלל אדם שבוחר ללמוד צריך לקבל קיצבה וזה לא משנה אם היא בגובה שקל או אלף שקל. ואם תנמק למה כן אז למה לא כל מי שלומד?

על איזה ערכים אתה מדבר?

הציבור החרדי מכיל עבריינים בדיוק כמו החילוני. הוא רק כמו הקיבוצים של פעם שסגרו הכל בקהילה.

בנוסף מידיעה החברים שעשו צבא רק הרויחו מזה, הם למדו מקצוע + סטאז' וכיום עובדים בתחום.

חבר נוסף סטודנט לומד משהו בסגנון מדעי הרוח, אני לא רואה איפה המדינה בדיוק מרויחה מזה. ולא יודע האם רוב הסטודנטים מכסים את התקציבים שהמדינה שלמה עליהם בזמן הלימודים.

כל הנ"ל נתון לויכוחים תאורתים שלעולם לא יגמרו וכן כל הלכלוך על הממשלה הבאה ועל החרדים הם דברים של תאוריות, החרדים לא הולכים לחרד את המדינה ולא רוצים פה מדינת הלכה. ובנוסף כל התקציבים הכספיים, חלקם זה לא רק לחרדים וכל השאר זה לא הרבה כסף.

ניפגש בעוד מספר שנים ונראה ששום דבר לא השתנה חוץ מקצת פחות התעללות לחרדים.

איפה בדיוק מתעללים בחרדים?

לדרוש ממך להיות שווה זכויות ושווה חובות זו לא התעללות.

רציתי רק להרחיב בנקודה שכתבתי

כל חילוני שמכיר ויודע מבין שלחרדים אין מה לחפש בצבא, (יש רק בעיה אולי מה יעשו במקום זה) נוסיף את זה של כמה משתמטים יש בשאר הציבור + כמה מתגייסים ומרויחים מקצוע + כמה מתגייסים ולא עושים כלום.

ברגע שירדו מהחרדים בהקשר של הצבא החרדים לדעתי הרבה יותר יתפתחו, ילמדו מקצועות ויעבדו יותר. (ואז תהיה תחרות גדולה יותר במשק על מקצועות שמרויחים בהם וכולם יקללו שאין מי שיעבוד במשרות פחות נחשבות...)

כרגע הצורך בהגשת טופס דיחוי מידי שנה עד לגיל 26 דופק את המדינה החרדים והחילונים, עם קצת ראש גדול כולם היו מרויחים. הבעיה שאף אחד לא מוכן לותר על החרדים בצבא כי מעדיפים לקלל, ללכלך ולהסית.

לא חייב צבא. צריך גם הרבה משרתע שירות לאומי. גם חרדים וגם חרדיות.

ולידע כללי, שירתתי עם חרדים גם בסדיר וגם במילואים (הרבה לפני היחידות היעודיות ואני מדבר על חרדים מלידה). חיילים טובים, בני אדם טובים ולא שונים מכל חילוני.

אם יש עודף כ"א בצבא אז גייס 50% מהחילונים ו 50% מהחרדים. מאיפה הגישה שאם יש עודף אז הוא תמיד שלכם?

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, vadim6385 כתב:

יש לי את ה10K שורות קוד מטלאב במצטבר בחיי לדעתי.

לא מבין מה היא רעה לך.

היא כמו יאיר לפיד,לא מחדשת שום דבר ולא עושה שום דבר שאפשר להגיד עליו שהוא גרוע,אנמית כזו.

עריכה אחרונה על ידי Potato
  • אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, GREEN. כתב:

כל חילוני שמכיר ויודע מבין שלחרדים אין מה לחפש בצבא, (יש רק בעיה אולי מה יעשו במקום זה) נוסיף את זה של כמה משתמטים יש בשאר הציבור + כמה מתגייסים ומרויחים מקצוע + כמה מתגייסים ולא עושים כלום.

ברגע שירדו מהחרדים בהקשר של הצבא החרדים לדעתי הרבה יותר יתפתחו, ילמדו מקצועות ויעבדו יותר. (ואז תהיה תחרות גדולה יותר במשק על מקצועות שמרויחים בהם וכולם יקללו שאין מי שיעבוד במשרות פחות נחשבות...)

כרגע הצורך בהגשת טופס דיחוי מידי שנה עד לגיל 26 דופק את המדינה החרדים והחילונים, עם קצת ראש גדול כולם היו מרויחים. הבעיה שאף אחד לא מוכן לותר על החרדים בצבא כי מעדיפים לקלל, ללכלך ולהסית.

הייתי מוכן לחיות עם הטענה הזאת אם החרדים היו מסכימים לעשות שירות לאומי במקום צבא. אבל הם לא, אז לטענה הזאת אין כל אחיזה במציאות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 24 דקות, RK כתב:

הייתי מוכן לחיות עם הטענה הזאת אם החרדים היו מסכימים לעשות שירות לאומי במקום צבא. אבל הם לא, אז לטענה הזאת אין כל אחיזה במציאות.

למה הflowchart הוא,

שירות לאומי/צבא>השתלבות בחברה>השתלבות בשוק התעסוקה 

ולא

השתלבות בשוק התעסוקה>השתלבות בחברה>שירות צבאי/לאומי

יותר קל לשלב אנשים במסגרת התנדבותית אחרי שהם מבינים את החשיבות החברתית שלה מחשיפה לחברה מאשר לדחוף אותם לשם בשם הערכים שלך ולקוות שהם יבינו.

פורסם
לפני שעה, GREEN. כתב:

וכן כל נושא של חד הורית כמעט ולא קיים)

???

מה זה משנה לי?

יפה גם שהתעלמת מלהסביר את הנקודה שלך על "איך הם מרשים לעצמם את זה" ודילגת לטיעון הבא שלך, שגם הפעם הוא לא ברור בכלל

לפני כשעה, sperial כתב:

רק הבוקר קיימנו דיון בשביל מה צריך פילוסופים. הנה התשובה

אוי תעשה לי טובה ספריאל. דיון פילוסופי של מי זה הטובים ומי זה הרעים? בשביל זה צריך פילוסופים בארץ? 

ומי בכלל מנהל את הדיון הזה?

לפני כשעה, vadim6385 כתב:

(חוץ מהעובדה שאחד כזה צריך לאשפז בכפיה)

נשמה, מה ההבדל בין מאטלאב לפייתון עם numpy/scipy וכול השאר?

כלום ושום דבר.

לפני 47 דקות, Potato כתב:

לא מחדשת שום דבר ולא עושה שום דבר שאפשר להגיד עליו שהוא גרוע,אנמית כזו.

יש אנשים שנוח להם עם מאטלאב. ההייט היחיד שצריך להיות זה על זה שהכול שם עולה כסף כשיש מקבילה חינמית בשפות הפופולאריות.

לפני 34 דקות, RK כתב:

זה הרי גם ככה טיעון ריק. "מכריחים אותנו להיות כמו כולם או למלא טופס פעם בשנה". ביץ פליז. האסון של למלא טופס פעם בשנה כדי לחיות איך שבא לך. רק לא זה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, GREEN. כתב:

וכן כל נושא של חד הורית כמעט ולא קיים)

זה בערך כמו לומר שעיוור חוסך מלא כסף כי הוא לא צריך לקנות טלויזיות ולשלם על תוכן לצפיה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 13 דקות, Night Driver כתב:

כי זו לא מסגרת התנדבותית אלא עבודות שירות.

שירות לאומי =/= עבודות שירות.

פורסם
לפני 20 דקות, Potato כתב:

שירות לאומי =/= עבודות שירות.

זה שירות, לא התנדבות.

זה שזה נעשה במסגרות מבוססות מתנדבים לא משנה את העובדה שאותו אחד הוא משרת ולא מתנדב 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

זה שירות, לא התנדבות.

זה שזה נעשה במסגרות מבוססות מתנדבים לא משנה את העובדה שאותו אחד הוא משרת ולא מתנדב 

גם ה3 שנים שלי בצבא הן התנדבות.

חובה? כביכול.

יש דרכים לא להתגייס ובחרתי שלא לנצל אותן.

כל עוד אין באמת אכיפה אמיתית,הולכים לצבא כי רוצים ולא כי חייבים  

פורסם

זה opt out, עם תהליך לא פשוט, ויתכן שגם עם מחיר עתידי במקרים מסויימים.

• תוכן חדש...