Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, יובל .מ. כתב:
בדיוק כמו הרפורמה של החלב - טוב מאוד שעושים אותה, חבל מאוד שזה כשוחד בחירות. נקודה לרעתו של סמוטריץ.
כנ"ל על הפטור ממיסים על יבוא עד 150 דולר.
אם הייתי כמוך הייתי תוקף את הרפורמה עצמה בגלל הממשלה, למרות שהיא טובה לנו.

מה אתה מבין בכלל ברפורמה של החלב?

תסתכל על מחירי החמאה שקפצו 50% לייצור מקומי ו-100% לייבוא הכי זול.

הפטור ממיסים טוב לי כצרכן וגרוע כי הוא מייצר תחרות כביכול לא הוגנת, אבל מה איכפת לי מקריסה אפשרית של יבואנים של מוצרים שמשווקים יקר? 

מצד שני תעשיית מזון מקומית זה בטחון מזון וצריך להגן עליה.

אגב נראה לך שהכל בחינם? רוצים להעלות את המע"מ בעוד אחוז.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צריך להגן עליה אבל לא במחיר של העלאת יוקר המחיה ויצירת מחסור מלאכותי אחרת מה עשינו בזה?

לא יודע להגיד אם ספציפית הרפורמה של סמורטיץ טובה. הבן אדם מריח בחירות ומתחיל לזרוק כסף באויר, זה לא מקרי שעכשיו כל ההטבות האלה צצות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 22 דקות, יובל .מ. כתב:

אם הייתי כמוך הייתי תוקף את הרפורמה עצמה בגלל הממשלה, למרות שהיא טובה לנו.

לא. היא לא. אולי בחלק מהדברים יש תועלות לטווח הקצר, אבל לטווח הארוך זה יעלה לנו עוד הרבה הרבה מאד והרבה הרבה יותר. כן, גם העלאת הפטור מייבוא אישי- פתאום אנשים יפסיקו לקנות מקומית דברים שיותר משתלם להם מחו"ל. העסקים יצטרכו להילחם בקיטון ויעלו את המחירים כדי לשמור על הרווחיות- כל מי שלא יודע\יכול\מבין\רוצה להזמין מחו"ל, ייתקע עם מחירים מנופחים. זה ייכנס כמובן גם למדד האינפלציה ויעדכן אותו כלפי מעלה. וכדומה. אז אפילו שזה אולי טוב לי כצרכן, זה רע למדינה כשלם. 

על רפורמת החלב והפגיעה בביטחון המזון, ההפיכה שלנו לתלותיים דה פקטו בחלב- וזו רק ההתחלה לדעתי- בעייה קשה. אנחנו חייבים להיות בעלי כושר יצור עצמי. 

לפני 5 דקות, פריג'י כתב:

הפטור ממיסים טוב לי כצרכן וגרוע כי הוא מייצר תחרות כביכול לא הוגנת, אבל מה איכפת לי מקריסה אפשרית של יבואנים של מוצרים שמשווקים יקר? 

אגב נראה לך שהכל בחינם? רוצים להעלות את המע"מ בעוד אחוז.

ישאירו את העלאת המעמ לממשלה הבאה. אל תדאג. זה לא טוב לממשלה הזו לפני בחירות להוציא עוד גזירות. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 41 דקות, יובל .מ. כתב:

כן, השופטים שלנו זבל.

התלבטתי מה לענות, אבל האמת שאני כבר לא רואה טעם בדיון הזה.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 36 דקות, יובל .מ. כתב:

בלי קשר אליהם, כן, השופטים שלנו זבל. חלשים במקרה הטוב, ומושחתים במקרה הרע. תבחר אתה מה דעתך עליהם.

מקרה טרי:

נזכרתי בך אתמול, בגלל מקרה דומה אבל פה בהולנד.

זוג הורים התעלל מינית במשך שני עשורים בארבעת בנותיהם. הפרקליטות ביקשה 20 שנה לאבא, 10 שנים לאמא.

השופטים נתנו 16 שנים לאבא ו 10 חודשים לאמא. פסק הדין, מהטיפונת שפורסם, לא לטעמי. נו ו? זה אומר שהשופטים זבל שההחלטה המקצועית שלהם לא לטעמי?

כשבעבודה מישהו מציג לי פרוייקט שהוא רוצה לעשות על בסיס הסביבה שלי והארכיטקטורה של מה שהוא מציע לא לטעמי - יש לי סיי בעיניין, אני מביע את דעתי המקצועית. כך יצא שאין לי שום ניסיון בתור שופט, אז אומנם זה לא לטעמי, אבל זה גם לא בתחומי.

לא הוגן? כנראה, אולי. אבל אולי היו סיבות. 

יש לי עוד דוגמה, לפני שנתיים או משהו כזה, נכנס בחור לבאר עם תיק ואמר שיש לו בו פצצה, הוא החזיק את עובדי המקום כבני ערובה ללילה. בסוף התברר שהוא טיפה לא בסדר בנפש (מן הסתם, ועדיין) ונתנו לו שנה כלא ועוד קצת על תנאי. גם כן לא לטעמי. אז מה?

מה שאני אומר, זה שזה שפסק הדין לא מאוד מתאים לדוד, או יובל, לא בטוח מצביע על זה שהשופטים "זבל". 

לפני 2 דקות, פינדר כתב:

ותראה, מצד אחד, אני ממש מבין אותו ואני מוצא את עצמי באותו המקום כמו יובל מדי פעם. דברים שנראים לי לא הוגנים בעליל. מצד שני, זאת הרגשה אישית שלי.

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 27 דקות, פריג'י כתב:

איזה בטחון מזון יש לך?

הכלים - מיובאים. החלקי חילוף - מיובאים. הדלק - מיובא. הפועלים - תאילנדים. החיטה שלך מיובאת. המים מגיעים ממפעלים שמשתמשים בחלקי חילוף מיובאים.

אין לך שום ביטחון מזון ללא יבוא.

לפני 18 דקות, ברווז כתב:

לא. היא לא. אולי בחלק מהדברים יש תועלות לטווח הקצר, אבל לטווח הארוך זה יעלה לנו עוד הרבה הרבה מאד והרבה הרבה יותר. כן, גם העלאת הפטור מייבוא אישי- פתאום אנשים יפסיקו לקנות מקומית דברים שיותר משתלם להם מחו"ל. העסקים יצטרכו להילחם בקיטון ויעלו את המחירים כדי לשמור על הרווחיות- כל מי שלא יודע\יכול\מבין\רוצה להזמין מחו"ל, ייתקע עם מחירים מנופחים. זה ייכנס כמובן גם למדד האינפלציה ויעדכן אותו כלפי מעלה. וכדומה. אז אפילו שזה אולי טוב לי כצרכן, זה רע למדינה כשלם. 

על רפורמת החלב והפגיעה בביטחון המזון, ההפיכה שלנו לתלותיים דה פקטו בחלב- וזו רק ההתחלה לדעתי- בעייה קשה. אנחנו חייבים להיות בעלי כושר יצור עצמי. 

ראה תגובתי לפריג'י.

זה מה שאמרו על האננס, ועכשיו אתה יכול לקנות ב-6 שקלים בסופר.

זה מה שאמרו על החמאה, והכל טוב.

אל תיפול לסיסמאות.

ועכשיו יש מושחת מההסתדרות שרוצה למנוע ממך לטוס בעוד יותר זול ורוצה להילחם ב-WIZZ.

לפני 5 דקות, פינדר כתב:

הכל טוב אל תדאג.

לפני 3 דקות, David32 כתב:

השופטים נתנו 16 שנים לאבא ו 10 חודשים לאמא. פסק הדין, מהטיפונת שפורסם, לא לטעמי. נו ו? זה אומר שהשופטים זבל שההחלטה המקצועית שלהם לא לטעמי?

שופט זבל לא חייב להיות מושחת, יכול להיות גם סתם גרוע.

כמו שיפוצניק שיעשה לך קיר לא ישר בבית.

לפני 20 דקות, ברווז כתב:

כן, גם העלאת הפטור מייבוא אישי- פתאום אנשים יפסיקו לקנות מקומית דברים שיותר משתלם להם מחו"ל. העסקים יצטרכו להילחם בקיטון ויעלו את המחירים כדי לשמור על הרווחיות- כל מי שלא יודע\יכול\מבין\רוצה להזמין מחו"ל, ייתקע עם מחירים מנופחים. זה ייכנס כמובן גם למדד האינפלציה ויעדכן אותו כלפי מעלה. וכדומה. אז אפילו שזה אולי טוב לי כצרכן, זה רע למדינה כשלם. 

או, שאתה כצרכן תוציא פחות על מוצר X, ויישאר לך יותר לקנות מוצר Y בארץ. 

שיהיו תחרותיים.

אם עץ האורן מוכר מברגה בחצי מחיר משאר החנויות, כנראה שיש להם איפה להתייעל.

• מעניין 1
פורסם

אבל אתה מבין שמטבע הדברים יש ספקטרום ויהיו שופטים יותר טובים ושופטים יותר גרועים. כמו גם רופאים או פסיכולוגים. אבל בתפקידים האלה, מבחינתינו זה פחות נסלח. 

בטח שזה כשלעצמו לא מצביע על בעיה במערכת... 

• מעניין 1

- By lifting money bags

פורסם
לפני 1 דקה, יובל .מ. כתב:

זה מה שאמרו על האננס, ועכשיו אתה יכול לקנות ב-6 שקלים בסופר.

זה מה שאמרו על החמאה, והכל טוב.

נחיה ונראה. 

2 הדוגמאות שהבאת לא רלוונטיות עבורי, לא משתמש אז אני לא יודע מה המחירים שלהם. 

החלב, אני כן יודע מה מחירו. נחיה ונראה אם ישתנה משהו לטובה, אני סקפטי וחצי בנושא. 

גבינה צהובה, אני כן משתמש. כשניתן להשיג מיובאת המחיר שלה מעולה בסופר שאני רוכש בו. לך תשיג מיובאת- זה נעלם מהר מאד מהמדף. גם עשו משהו וגם לא עשו משהו... (מכסות לא מציאותיות)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 דקות, David32 כתב:

מה שאני אומר, זה שזה שפסק הדין לא מאוד מתאים לדוד, או יובל, לא בטוח מצביע על זה שהשופטים "זבל". 

תראה, לפי הגישה הזאת אי אפשר להביע דעה על שום דבר גם אם זה משפיע ישירות על החיים שלך.

אני לא חושב שהשופטים "זבל" אבל אם בן אדם שאנס אישה מקבל רק 11 שנה בכלא, יש פה בעיה.

• מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 43 דקות, פריג'י כתב:

אגב, לגבי החמאה - כמו שאמרו במהיר ועצבני 3 - "50 אחוז ממשהו עדיף מ-100 אחוז של כלום".

לפני היבוא היית תלוי בכלל באם מתאים לתנובה לייצר חמאה, והיו מדפים ריקים.

זה מה שקורה היום בשמנת מתוקה דרך אגב, ואנשים לפני חודש התארגנו על זה כאילו זה קוקאין.

אז לך לרמי לוי ותקנה 200 גרם של תנובה בעוד שקל ל100 גרם, אבל היי, לפחות זה במלאי:

image.png.4a4c9c4bb3f8c4de2f8cb7a0afd98f0e.png

ולהם *משתלם* לייצר.

ואם יהיה לך חשק לאיזה חמאה אקזוטית בשביל מאפה שראית בטיקטוק, זה גם זמין:

image.png.5eaf6e12c5f00880633f10ddfd95d683.png

איזה כיף אהה? כמו אצל דוד בהולנד.

פורסם (נערך)

יובל, לפי ההיגיון שלך אסור לייצר דבר בארץ, כי הסיני יותר זול.

ןאגב, הדוגמה של ויזאייר זו דוגמה לפרוטקציוניזם שיפגע בך קשות: נותן למפעיל זר לפעול תחת חוקים זרים מקלים, כך שיוכל לעשות משהו דמוי dumping ולהוציא מתחרים מהשוק (לא dumping  אמיתי, כי את ההנחה תיתן הממשלה). ויש להם עוד דרישות לחלוטין לא חוקיות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 דקות, ברווז כתב:

נחיה ונראה. 

2 הדוגמאות שהבאת לא רלוונטיות עבורי, לא משתמש אז אני לא יודע מה המחירים שלהם. 

החלב, אני כן יודע מה מחירו. נחיה ונראה אם ישתנה משהו לטובה, אני סקפטי וחצי בנושא. 

גבינה צהובה, אני כן משתמש. כשניתן להשיג מיובאת המחיר שלה מעולה בסופר שאני רוכש בו. לך תשיג מיובאת- זה נעלם מהר מאד מהמדף. גם עשו משהו וגם לא עשו משהו... (מכסות לא מציאותיות)

זה מצחיק.

קודם כל אתה פשוט "מבטל" את מה שרשמתי כי זה לא רלוונטי. 

אחר כך אתה סקפטי.

ואז אתה רושם שבגבינה צהובה אתה קונה בזול מה שמיובא..

פורסם
לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

תראה, לפי הגישה הזאת אי אפשר להביע דעה על שום דבר גם אם זה משפיע ישירות על החיים שלך.

לא נכון, אני לא משתיק את יובל, לא מבטל את דעתו, לא כלום. אני דן בנושא ובעיניין הקביעות ופסקי הדין והתחושה שזה יוצר אצל אנשים. אבל אצל יובל זה הכול מתקשר למשהו ואני לא חושב שזה קשור, זה הכול. בטח שלדעתי זה ספציפית לא מצביע על כשלון של המערכת. 

לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

אבל אם בן אדם שאנס אישה מקבל רק 11 שנה בכלא, יש פה בעיה.

למה? כמה אדוני יתן לו? 15? 25? אם היה משחרר אותו זה היה משהו אחד, אבל אם יש בעיה בגלל עוד שנה שנתיים שלוש בכלא... אני לא בטוח שיש פה כזאת בעיה. 

דעתו המקצועית של השופט הזה הייתה לתת לו 11. אולי אם יערער שופט אחר יחליט לתת לו יותר/פחות. לך תדע.

- By lifting money bags

פורסם

אבל יובל קבע ששופט הערעורים יקל, אז מי אנחנו שנערער על דעתו?

• מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

איזה כיף אהה? כמו אצל דוד בהולנד.

אגב התנובה יותר זולה מבהולנד. שיעשה לך טוב לנשמה :)

• אהבתי 1

- By lifting money bags

• תוכן חדש...