Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, DareDevil כתב:

השביעי הבא אתה לא יכול למנוע. זה בלתי אפשרי. 

כשיש לך גבול בלי גדר בינך לבין מדינה אחרת, זה הזוי לחשוב שאפשר למנוע פלישה.

בוודאי שאפשר. בשליטה צבאית מוחלטת. איו"ש לא פולשים אליך לא כי הם אוהבים אותך אלא כי אתה נמצא בתוך הכפרים ומפרק כל התקוממות והתארגנות.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 8 דקות, taranta כתב:

לא ביביסט אבל איזה שטח הוא נתן מירושלים? לא זכור לי.

מגרש הרוסים. לא שטח ימי באזור שגם אם תיקח סירה אין לך מה לעשות שם אלא שטח בתוך ריבונות ישראל בתוך עיר הבירה ירושלים. ועל זה חתום ביבי בשביל לקבל כמה מנדטים בכך ששיחרר מסוממת.

אפילו לא הביא את זה לדיון בכנסת. החליט ונתן.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, taranta כתב:

בוודאי שאפשר. בשליטה צבאית מוחלטת. איו"ש לא פולשים אליך לא כי הם אוהבים אותך אלא כי אתה נמצא בתוך הכפרים ומפרק כל התקוממות והתארגנות.

עד שזה יתפוצץ לך בפרצוף. אם מגיעים כדורים עד להתנחלויות אז גם אנשים יכולים להגיע.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

האמת שלגמרי לא היה לי מושג על זה. לפחות בויקיפדיה כתוב שאהוד אולמרט החליט את זה וביבי ביצע אחריו את פינוי החלק האחרון.

לפני 1 דקה, DareDevil כתב:

עד שזה יתפוצץ לך בפרצוף. אם מגיעים כדורים עד להתנחלויות אז גם אנשים יכולים להגיע.

הטיעון הזה מזמן לא מחזיק מים. 45 שנה של התיישבות בחבל עזה לא התקרבה למה שקרה ביום אחד אחרי 20 שנות הפקרות. 

פורסם
לפני 7 דקות, taranta כתב:

האמת שלגמרי לא היה לי מושג על זה. לפחות בויקיפדיה כתוב שאהוד אולמרט החליט את זה וביבי ביצע אחריו את פינוי החלק האחרון.

ברור שלא. בערוץ 14 לא מפמפמים את זה והאופוזיציה לא יודעת להיות אופוזיציה לוחמת.

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, פינדר כתב:

סתם מראה שבסוף אלו שפוגעים בביטחון הם הפופוליסטים שאוהבים להאשים את הצד השני בבגידה. אלו שמופיעים בערוץ עם תוכניות בשם הפטריוטים

יש מצב לדעתך שזה גם וגם?

פורסם
לפני 50 דקות, taranta כתב:

הטיעון הזה מזמן לא מחזיק מים. 45 שנה של התיישבות בחבל עזה לא התקרבה למה שקרה ביום אחד אחרי 20 שנות הפקרות. 

הסיפור של מגרש הרוסים מסובך מאוד. מכל מקום, נתניהו נתן אתֶהגושפמקא הסופית כשלקח את המטוס שלו לסיבוב במוסקווה כדי לתת טרמפ לגברת הצעירה.

אגב, @taranta, לא כל כך ברור לי למה אתה מתכוון. רצועת-עזה היתה קן צרעות כבר בשנות ה-70 (שלא לדבר על ימי הפידאיון). לא סתם סאדאת דחף אותה לבגין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עניתי לטיעון של NIGHTDRIVER. יצאנו משליטה בטחונית (אף כי לא מקסימלית) מעזה וקיבלנו את ה7.10, מה שלא קרה ב45 השנה שכן שלטנו שם.

זה לא סוד שאנחנו לא חיים בעולם מושלם ואין פתרון קסם. לצערנו למדנו על בשרנו שבהנתן שתי האפשרויות - שליטה בטחונית בעזה עדיפה על התנתקות מוחלטת.

פורסם

ביבי מרגיש שעבור קהל המצביעים שלו אפשר בהחלט להקריב את החטופים כקורבן, הוא הרי כלל לא אחראי לאסון, מדוע שבכלל ירגיש אחראי לחיים שלהם הנרקיסיסט הזה? 

לפני 2 דקות, taranta כתב:

יצאנו משליטה בטחונית (אף כי לא מקסימלית) מעזה

טרום ההתנתקות הייתה אפס שליטה צבאית בעזה, ההבדל היחיד אולי הוא שפשוט היו לנו חטופים מתוך רצועת עזה ולא מחוצה לה. 

פורסם

עובדתית לא נכון. ואני שירתתי לפני ההתנתקות ברצועה.

בעיר עצמה לא היתה לנו שליטה, ברצועה ועוד איך כן. והיו שם שתי אוגדות לוחמות ומוכנות.

פורסם
לפני שעה, taranta כתב:

זה לא סוד שאנחנו לא חיים בעולם מושלם ואין פתרון קסם. לצערנו למדנו על בשרנו שבהנתן שתי האפשרויות - שליטה בטחונית בעזה עדיפה על התנתקות מוחלטת.

מעולם לא הייתה התנתקות מוחלטת. זה עלה לדיון פה כבר לפחות 20 פעם במהלך השרשור.

פורסם
לפני שעתיים, taranta כתב:

עובדתית לא נכון. ואני שירתתי לפני ההתנתקות ברצועה.

בעיר עצמה לא היתה לנו שליטה, ברצועה ועוד איך כן. והיו שם שתי אוגדות לוחמות ומוכנות.

כזו שליטה שהם בנו רקטות, ירו פצמרים, חפרו מנהרות, פוצצו מוצבים... ממש שליטה. 

פורסם
לפני 6 שעות, Pika007 כתב:

מעולם לא הייתה התנתקות מוחלטת. זה עלה לדיון פה כבר לפחות 20 פעם במהלך השרשור.

מה אתה מנסה לטעון פה בעצם? אפילו ההתנתקות החלקית לטענתך הביאה אותנו לאיפה שאנחנו היום, אז התנתקות מוחלטת?

לפני 4 שעות, ch28566 כתב:

כזו שליטה שהם בנו רקטות, ירו פצמרים, חפרו מנהרות, פוצצו מוצבים... ממש שליטה. 

כן. שליטה. ברור שאני מעדיף יותר אבל גם במסגרת מה שהיה שלטנו שם ביטחונית.

צריך להבין משהו - כשיש אויב שמטרתו להרוג אותך - הוא יעשה הכל. זה שתתעלם ממנו, תחביא אותו, תשים גדרות וכו' וכו' לא ישנה - הוא עדיין ינסה להרוג אותך, פשוט בדרך אחרת.

המטרה שלך היא להוריד לו את הראש  ביום שהוא קם להרוג אותך ואם יש מודיעין טוב - ברגע שהוא רק חושב על זה.

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, taranta כתב:

כן. שליטה. ברור שאני מעדיף יותר אבל גם במסגרת מה שהיה שלטנו שם ביטחונית.

"שלטנו", נכון. אבל האם היה סביר לקיים שם התיישבות?. 

צריך להבין משהו - כשיש אויב שמטרתו להרוג אותך - הוא יעשה הכל. זה שתתעלם ממנו, תחביא אותו, תשים גדרות וכו' וכו' לא ישנה - הוא עדיין ינסה להרוג אותך, פשוט בדרך אחרת.

אז איך השליטה שם עוזרת לך? היית מקבל טבח בגוש קטיף והפיכת הגוש למובלעת נצורה שהצבא לא יכול להגיע אליה בכלל. 

כמה כוחות שמרו על תושבי הגוש בסופי שבוע? מה היה הסד"כ במפאו"ג ובמפח"ט דרומית? פלוגות בודדות ישבו בתוך הרצועה.

המטרה שלך היא להוריד לו את הראש  ביום שהוא קם להרוג אותך ואם יש מודיעין טוב - ברגע שהוא רק חושב על זה.

ומה? לא היה מודיעין? לא ידענו שהזבלים האלו רוצים פלישה? הם לא שרפו במשך שנים את היבולים? הם לא שיגרו רקטות כל שבועיים? מי עצר אותך מלהוריד ראשים ולסכל? בג"צ, ברק או רבין? תעשה לי טובה. 

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

שליטה והתיישבות הם 2 דברים שונים. אני אישית חושב שצריך לקיים שם התיישבות וזה גם יגביר את השליטה אבל זה לא חייב להיות תלוי זה בזה.

כאמור -כשאתה שולט בשטח הם לא מגיעים להתעצמות הזו. לא מצליחים לאגור כזו כמות של נשקים, לא מצליחים להתארגן ככך, לא חופרים מנהרות באורך של קילומטרים ועוד ועוד.

המודיעין לא תפקד. נקודה. אפשר לתחקר עד מחר אבל זו התוצאה הסופית.

במלחמת יום כיפור קיבלנו 8 שעות התראה מראש. ב7.10 היו מספיקות 8 דקות כדי שזה יראה אחרת. אירוע חמור מאוד אבל אחרת לחלוטין.

8 שעות היו כבר גומרים את הסיפור על הגדר.

עריכה אחרונה על ידי taranta
  • תוכן חדש...