Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חיילי צה''ל יורים במכוון בבני 4 ובבני 80 במחשבה שהם מחבלים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

החמאסניק יודע שאצלנו כולם הולכים לצבא אז כולם חיילים.

שים לב שלא הסכימו לשחרר אנשים בגילאים 19 עד 45 מהסיבה שהם חיילים.

אלבניה למשל.

אתה מנסה לאנוס בכוח את הדוגמא כדי שתתאים לנקודה שאתה מנסה להעביר, זה לא עובד. לאנוס אישה חסרת אונים ולירות לה בראש מטווח אפס לא שווה ערך ללירות על מישהו בלהט הקרב כשהכדורים שורקים מסביב, גם אם יתברר בסוף שירו באזרח. צא מזה, מביך לראות אותך כותב את השטויות האלה.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 23 דקות, SlowRide כתב:

עם ארגון טרור דתי שהמטרה הכתובה שלו זה להרוג אותך אי אפשר.

אני לא מדבר על חמאס, אלא על שורש של הסכסוך ישראלי-ערבי. 99% מתומכי מפלגה קומוניסטית בארץ היו ערבים. אתה יודע מה היו מלמדים על דת בבתי ספר של ברה"מ?  שדת זה אופיום להמונים. מ-48 אנחנו נלחמים על אותה חתיכת אדמה.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

הקומוניזם והדת מתחרים בניהם על השליטה באנשים

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 17 דקות, יבגניפ כתב:

יש לי שאלה לכל מי שחושב שמדובר במלחמת דת:

איך אתם מסבירים את השלום שיש עם ירדן ומצרים והאמירויות, וגם המוכנות של סעודיה (בעצם לא מוכנה: חתירה של ממש) להסדרה?

הם פחות מוסלמים מהפלסטינאים? ככל הידוע לי, היסטורית, פלסטיאים דווקא היו פחות דתיים קיצוניים מחבריהם לדת ממדינות אחרות.

בוודאי שלדת יש תפקיד כאן. ובוודאי שהחמאס הוא אירגון דתי. ויש הקצנה דתית. אבל זה לא כל הסיפור.

זה לא כל הסיפור אתה צודק,להגיד שכל הסכסוך הזה הוא על קרקע,זה טמינת הראש בחול. 

כי לכאורה הסכסוך הזה יכל להיפתר במידה והינו מוותרים על קרקע,מה שכבר קרה ולא עבד. 

חוץ מזה אי אפשר להפריד מוסלמים מדת,א סיסי הוא מנהיג די חכם כנ״ל לגבי ירדן. 

באם יעלו לשם מנהיגים יותר קיצוניים השלום הזה יגמר מהר מאוד. 

מה לנו ולחותים? לקחנו להם אדמה? לא,הם איסלמיסטים קיצוניים. 

יותר מזה,במידה ואתה רוצה שטח אתה כובש אותו,אם כל הסכסוך הוא על שטח,מה שקרה בשבעה באוקטובר רק ממחיש שהסכסוך הוא לא רק על קרקע,אונס,עריפת ראשים,חטיפה,יש פה משהו הרבה הרבה יותר עמוק רק ממלחמה על שטח. 

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

למרות שפינדר לא יאהב:
"בגידה במובנה הרחב וההיסטורי היא הפרת חובת האמונים של אדם לעמו, למולדתו ולמדינתו וסיועו לאויב במאבקו כנגד מדינת האם של הבוגד, בימי מלחמה או בעת עימות קשה בימי שלום (כדוגמת המלחמה הקרה), או בעת סכסוך מזוין ופעולות איבה שאינם בגדר מלחמה מלאה.".

די נו.

עם כול חוסר החיבה שלי אליה, ברור לי שלפחות בקטע הזה אין פה שום בגידה במדינה. גם לא רמיזה לזה.

מה שכן, לא מפתיע הרצון שלה.

לפני 37 דקות, hans כתב:

אין דבר כזה מדינה מוסלמית חילונית.

איזה מעמד יש לאישה בסוריה? בסעודיה?

רגע, חשוב שהמדינה תיהיה חילונית? מדינה לא חילונית זה רע?

מעמד האישה הוא ערך עליון?

אתה מבין למה אני רומז...

לפני 20 דקות, ArikC כתב:

חוץ מזה אי אפשר להפריד מוסלמים מדת

אם אתה מגדיר אדם לפי דתו, אז בהחלט אי אפשר להפריד.

האם אפשר להפריד אזרחים של מדינות מוסלמיות מדתם? בטוח שאפשר.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 28 דקות, MostlyWicked כתב:

אתה מנסה לאנוס בכוח את הדוגמא כדי שתתאים לנקודה שאתה מנסה להעביר, זה לא עובד. לאנוס אישה חסרת אונים ולירות לה בראש מטווח אפס לא שווה ערך ללירות על מישהו בלהט הקרב כשהכדורים שורקים מסביב, גם אם יתברר בסוף שירו באזרח. צא מזה, מביך לראות אותך כותב את השטויות האלה.

אתה פשוט לא יורד לסוף דעתיאז אעשה ניסיון אחרון להסביר.

במלחמה (ובטח באחת שנמשכת כבר יותר מ 50 שנה ולא משנה איך נסובב את זה אנחנו לא בסבבים אלא במלחמה שלא הסתיימה אף פעם) מבוצעים פשעי מחמה על ידי כולם. חלק יותר חמורים, חלק פחות חמורים אבל מבוצעים על ידי כולם.

אף אחד לא חולק על זה שאנחנו נלחמים נגד ארגון טרור אכזרי וללא שום גבולות אנושיים. מה שאנחנו כן חלוקים הוא על דמוניזציה של כל הצד השני ללא יוצא מן הכלל וטיהור מוחלט שלנו ללא יוצא מן הכלל.

וכן, אני יותר ביקורתי כלפי הצד שלי כי הצד שלי מייצג אותי והוא בשר מבשרי. מהצד השני אין לי שום ציפיות משום נושא.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 19 דקות, ArikC כתב:

כי לכאורה הסכסוך הזה יכל להיפתר במידה והינו מוותרים על קרקע,מה שכבר קרה ולא עבד. 

חוץ מזה אי אפשר להפריד מוסלמים מדת,א סיסי הוא מנהיג די חכם כנ״ל לגבי ירדן. 

באם יעלו לשם מנהיגים יותר קיצוניים השלום הזה יגמר מהר מאוד. 

יותר מזה,במידה ואתה רוצה שטח אתה כובש אותו,אם כל הסכסוך הוא על שטח,מה שקרה בשבעה באוקטובר רק ממחיש שהסכסוך הוא לא רק על קרקע,אונס,עריפת ראשים,חטיפה,יש פה משהו הרבה הרבה יותר עמוק רק ממלחמה על שטח. 

אני אומר משהו אחר. אני אומר שהעובדה שהסכסוך לא נפתר עד עכשיו, זו לא הוכחה לזה שהוא לא פתיר ללא ג׳נוסייד או טרנספר או וואטאבר. כי אין באמת שום דבר מיוחד במונחים היסטוריים באיבה כאן בהשוואה לאינספור סכסוכים דתיים או טריטוריאלים או אתניים אחרים לאורך ההיסטוריה. ובוודאי שלדת יש תפקיד כאן, ובוודאי שאין הסבר אחר לשנאה של מוסלמים לא פלסטינאים לישראל חוץ מדת.

לגבי הזוועות של הטבח וכו׳ - מחזיר כמה עמודים אחורה שוב. תראה מה יפנים עשו לסינים במלחמת העולם השניה. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הבסיס תמיד היה דתי. זה שאדם הוא מסורתי או אפילו חילוני, לא אומר שמקורות התרבות שלו הם לא מהדת ובמקרה זה מהאיסלם, שם יש את המושג דאר אל איסלם שאומר שמבחינתם אדמה שהייתה פעם מוסלמית תמיד צריכה להישאר כזו ואלו שלו, צריכות להפוך לכאלו. זה לא משנה אם ערבי פלסטיני אחד יסתכל על זה מהצד הדתי והשני מהצד התרבותי, שניהם מגיעים מאותו המקור. 

פורסם
לפני 37 דקות, ArikC כתב:

מה קרה? שחררת חתיכת אדמה עם ריכוז אוכלוסייה מהגבוהים בעולם? אני בטוח שאם הינו באוסטרליה מזמן הינו מסתדרים. הבעיה שאין הרבה מה לתת. כאשר היה כמו עם מצרים פתרנו את הבעיה. עם סורים היה יותר קשה בגלל השטח שאנחנו לא מוכנים לוותר עליו. טמינת הראש בחול זה להגיד מלחמת דת ואז למרוח כי אין מה לעשות.

לפני 37 דקות, ArikC כתב:

משותף ביננו וחותים זה איראן וטילים בליסטיים. לא בטוח שהם יותר איסלאמיסטים הכוויתים או הסעודים. 

לפני 37 דקות, ArikC כתב:

זה היה בכל מלחמות פרימיטיביות. היו מקומות שצבא כובש היה מקבל את העיר למספר ימים לעשות הכל מה שבא לו.

פורסם (נערך)
לפני שעה, mikyl כתב:

ב-48 זאת הייתה מלחמת הדת? ב-56? ב-67? ב-73? משטרים בסוריה ומיצרים היו משטרים דתיים? והיום? את סכסוך עם מצרים פתרנו כאשר החזרנו סיני. אני מניח שגם עם סורים הינו פותרים אם הינו מחזירים רמת הגולן. מזכיר למי ששכח שעד לא כל כך מזמן כל ארגוני טרור פלסטיים היו ארגונים חילוניים. אנחנו במו ידינו גידלנו את חמאס, מזמנים כאשר תמכנו באחמד יאסין (שלפני זה ישב בכלא מיצרי) כמשקל נגד לאש"ף החילוני עד למזוודות של ביבי.

הסכסוך הוא בעל מימד דתי עמוק מהיום שאמין אל חוסייני המציא אותו בתחילת שנות העשרים של המאה שעברה. מאז הוא עבר כמה מוטציות. (דרך אגב, אלמלא סכלות הבריטים ב-1921, שהעדיפו את החוסיינים על הנאשאשיבים, יכול להיות שכל ההיסטוריה שלנו ושל המזרח התיכון הייתה נראית אחרת.)

אחרי מלחמת העצמאות, שזה גם אחרי שהבריטים והצרפתים יצאו מהמזרח התיכון ושאר מדינות האזור קיבלו גם הן עצמאות, עלו המרכיבים הפאן-ערבי והטריטוריאלי, וקיבלנו סכסוך מול ארגוני טרור חילוניים (שבמידה רבה מוגר בהצלחה במשך הזמן) + מלחמות מול הרודנים הפאן-ערביים. בראיה לאחור מאיפה שאנחנו נמצאים עכשיו, המלחמות מולם היו לוקסוס. נלחמנו צבא מול צבא, אזרחים כמעט ולא היו מעורבים, בסוף המלחמה היו יושבים בבוטקה של האו"ם וחותמים על הסכמי שביתת נשק. הם היו אולי מנקודת ראותנו בני זונות לא קטנים, אבל שלטו במדינותיהם ביד רמה, מילה שלהם הייתה מילה, והיה אפשר לחתום איתם על הסכמים.

עם התפוגגות הפאן-ערביות (ובהמשך קריסת מדינות ערביות והאביב הערבי) חזרנו לעידן של טרור, יחסית לא מאורגן בשלב זה.

עכשיו, אחרי 7.10, אנחנו בעידן חדש לגמרי, ארץ לא מוכרת. מלחמת דת על מלא - טרור גי'הדסטי קיצוני ביותר, תת-מדינתי אבל במימדים מדינתיים, בניהול מרכזי מאיראן. זה מצב קשה וחמור, אתגר גדול שדורש מאיתנו התאמות משמעותיות כדי לעמוד בו.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

יש לי שאלה לכל מי שחושב שמדובר במלחמת דת:

איך אתם מסבירים את השלום שיש עם ירדן ומצרים והאמירויות, וגם המוכנות של סעודיה (בעצם לא מוכנה: חתירה של ממש) להסדרה?

הם פחות מוסלמים מהפלסטינאים? ככל הידוע לי, היסטורית, פלסטיאים דווקא היו פחות דתיים קיצוניים מחבריהם לדת ממדינות אחרות.

בוודאי שלדת יש תפקיד כאן. ובוודאי שהחמאס הוא אירגון דתי. ויש הקצנה דתית. אבל זה לא כל הסיפור.

לפני כשעה, hans כתב:

עוד קונספציה שצריך לשבור.

אין דבר כזה מדינה מוסלמית חילונית.

איזה מעמד יש לאישה בסוריה? בסעודיה?

בלבנון המצב שונה בגלל שיש שם ערבוב עם נוצרים ועוד, כנ"ל במצרים. ועדיין, ההתנגדות ליישות הציונית לא נובעת לא מאדמה ולא מכלכלה ולא מכלום - חוץ מאיבת ישמעאל.

או. נקודה חשובה ביותר.

רעיון הלאומיות הערבית עויין במידה מסויימת את רעיון האיסלאמיזם, ולהפך. כלומר, אחד בא על חשבון השני. כשהלאומיות מתחזקת, המרכיב הדתי יורד, ולהפך.

זה מאוד מקביל למה שקיים אצלנו: הציונות עויינת במידה מסויימת ליהדות, אף שבין השתיים יש סימביוזה. כשהציונות התחזקה, המרכיב היהודי-דתי נחלש, ובעשורים האחרונים אנחנו רואים תהליך הפוך.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 4
  • מעניין 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 37 דקות, קורן בן אשר כתב:

הסכסוך הוא בעל מימד דתי עמוק מהיום שאמין אל חוסייני המציא אותו בתחילת שנות העשרים של המאה שעברה. מאז הוא עבר כמה מוטציות. (דרך אגב, אלמלא סכלות הבריטים ב-1921, שהעדיפו את החוסיינים על הנאשאשיבים, יכול להיות שכל ההיסטוריה שלנו ושל המזרח התיכון הייתה נראית אחרת.)

אחרי מלחמת העצמאות, שזה גם אחרי שהבריטים והצרפתים יצאו מהמזרח התיכון ושאר מדינות האזור קיבלו גם הן עצמאות, עלו המרכיבים הפאן-ערבי והטריטוריאלי, וקיבלנו סכסוך מול ארגוני טרור חילוניים (שבמידה רבה מוגר בהצלחה במשך הזמן) + מלחמות מול הרודנים הפאן-ערביים. בראיה לאחור מאיפה שאנחנו נמצאים עכשיו, המלחמות מולם היו לוקסוס. נלחמנו צבא מול צבא, אזרחים כמעט ולא היו מעורבים, בסוף המלחמה היו יושבים בבוטקה של האו"ם וחותמים על הסכמי שביתת נשק. הם היו אולי מנקודת ראותנו בני זונות לא קטנים, אבל שלטו במדינותיהם ביד רמה, מילה שלהם הייתה מילה, והיה אפשר לחתום איתם על הסכמים.

עם התפוגגות הפאן-ערביות (ובהמשך קריסת מדינות ערביות והאביב הערבי) חזרנו לעידן של טרור, יחסית לא מאורגן בשלב זה.

עכשיו, אחרי 7.10, אנחנו בעידן חדש לגמרי, ארץ לא מוכרת. מלחמת דת על מלא - טרור גי'הדסטי קיצוני ביותר, תת-מדינתי אבל במימדים מדינתיים, בניהול מרכזי מאיראן. זה מצב קשה וחמור, אתגר גדול שדורש מאיתנו התאמות משמעותיות כדי לעמוד בו.

או. נקודה חשובה ביותר.

רעיון הלאומיות הערבית עויין במידה מסויימת את רעיון האיסלאמיזם, ולהפך. כלומר, אחד בא על חשבון השני. כשהלאומיות מתחזקת, המרכיב הדתי יורד, ולהפך.

זה מאוד מקביל למה שקיים אצלנו: הציונות עויינת במידה מסויימת ליהדות, אף שבין השתיים יש סימביוזה. כשהציונות התחזקה, המרכיב היהודי-דתי נחלש, ובעשורים האחרונים אנחנו רואים תהליך הפוך.

לא בהכרח הייתי אומר שזה בא על חשבון השני, אלא יותר שכשאחד יורד צריך שמשהו אחר ימלא את מקומו. אנשים רוצים לחיות "בשביל משהו".

• אהבתי 1
פורסם

זה קצת מעבר לזה. יש עויינות מסויימת בין האיסלאם לרעיון מדינת הלאום במתכונתה המודרנית (גם אם היא מדינת שריעה). מבחינת האיסלאם הפונדמנטליסטי, האיסלאם הוא המדינה, רעיון מדינת הלאום הוא כפירה. כמובן, כמו אצלנו, מצאו לזה כל מיני "פתרונות הלכתיים" כמו קידוש האדמה ואמירה שזה רק שלב בדרך.

איפה @חן ג. שבטח היה יכול להרחיב הרבה יותר ממני.

• אהבתי 2

חזיר דיזל

פורסם (נערך)
לפני כשעה, קורן בן אשר כתב:

זה מצב קשה וחמור, אתגר גדול שדורש מאיתנו התאמות משמעותיות כדי לעמוד בו.

זה דורש שינוי מכל העולם המערבי, שינוי מהיסוד שכמו דברים רבים, קורה רק לאחר אסון נוראי. ה-7 באוקטובר היה אמור לעשות משהו דומה אצלנו אבל מסתבר שגם זה לא הספיק, לפחות לא בשלב זה. 

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
פורסם
לפני 43 דקות, קורן בן אשר כתב:

איפה @חן ג. שבטח היה יכול להרחיב הרבה יותר ממני

הוא גם תמיד היה ממליץ לי לראות שוב את ''ממלכת גן עדן''. אחלה סרט.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...