Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

2 נופלים ביום בממוצע.

מחיר כבד מאד, ואני ממש ממש מקווה שאנחנו לא משלמים אותו לשווא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)

חלק לא מבוטל מהנופלים קרו לצערנו באירועים של דו"צ/תאונות שאולי יכלו להימנע. לא מדובר על מספרים קטנים אלה על עשרות רבות...
אני מקווה שהצבא מפיק לקחים.
האירוע אתמול מזכיר לי את האירוע מתחילת החודש שגם בו בעת פריסה של חומרי נפץ לשם הריסץ תשתית אירוע לא קשור יזם את הפיצוץ כשיש המון אנשים בזירה.

לא הייתי שם וכמובן שאני לא מכיר את הפרטים, אבל האם באמת כל כך הרבה אנשים היו צריכים לשהות במבנה הזה כשהוא בעצם חבית חומר נפץ?

הצבא חייב להפיק לקחים איך לבצע את זה בצורה יותר בטוחה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

בכל מצב שהייה של כל כל הרבה לוחמים במבנה ועוד ממולכד היא פשוט טמטום וסיכון משמעותי לחיילים, האידיאל זה פשוט לשטח מהאוויר, האידיאל השני זה להכניס שני חבלנים שממלכדים את המבנה ויוצאים משם בהקדם והשאר נמצאים בכוננות השגחה, פשוט חוסר אחריות וחוסר מקצועיות מוחלט, מה לעזעזל יש ל-21 לוחמים לחפש במבנה ממולכד!?

פורסם
לפני 23 דקות, Ziv כתב:

אם כל הגנרלים יושבים וכותבים פה בקארספורום, אז מי בדיוק נמצא עכשיו בבור בקרייה?  🤔

השמאלנים הקפלניסטים. רצו קל"ב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 4 דקות, Ziv כתב:

אם כל הגנרלים יושבים וכותבים פה בקארספורום, אז מי בדיוק נמצא עכשיו בבור בקרייה?  🤔

אני מבין מה אתה אומר ואתה צודק אבל זה צועק מחדל(לפחות עכשיו)

פורסם
לפני 15 דקות, Night Driver כתב:

השמאלנים הקפלניסטים. רצו קל"ב.

כאמור - אני "קפלניסט" בעצמי, למרות שאתה וחבריך מנסים לצייר אותי כמעריץ של סמוטריץ'.

שירתתי בתור לוחם ומפקד טנק. משרת במילואים כבר 13 שנים, כולל 90 יום עד כה במלחמה.

נכחתי בארועים בסדיר וגם במלחמה הזו, ואני אומר לך באופן חד-משמעי שכל מי שיושב בבית וחושב שיש לו מושג מה היה שם פשוט חי בסרט.

תסמכו על צה"ל. תנו לו לתחקר ולהגיע למסקנות. על אחת כמה וכמה כשמדובר בכוחות מילואים. הם פועלים עם שכל ולא הולכים כעיוורים אחר הפקודות.

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 1 דקה, Ziv כתב:

כאמור - אני "קפלניסט" בעצמי, למרות שאתה וחבריך מנסים לצייר אותי כמעריץ של סמוטריץ'.

שירתתי בתור לוחם ומפקד טנק. משרת במילואים כבר 13 שנים, כולל 90 יום עד כה במלחמה.

נכחתי בארועים בסדיר וגם במלחמה הזו, ואני אומר לך באופן חד-משמעי שכל מי שיושב בבית וחושב שיש לו מושג מה היה שם פשוט חי בסרט.

תסמכו על צה"ל. תנו לו לתחקר ולהגיע למסקנות. על אחת כמה וכמה כשמדובר בכוחות מילואים. הם פועלים עם שכל ולא הולכים כעיוורים אחר הפקודות.

זה היה בציניות.

אני סומך על צהל בניהול מלחמה וקבלת החלטות מבצעיות. בבט"ש זה כבר סיפור פחות מובהק ולא בגלל הלוחמים אלא כי גוף כזה הוא כמו משחתת וכשצריךלשנות כיוון לוקח לו זמן.

ושמור על עצמך.

פורסם
לפני כשעה, Mikelt89 כתב:

בכל מצב שהייה של כל כל הרבה לוחמים במבנה ועוד ממולכד היא פשוט טמטום וסיכון משמעותי לחיילים, האידיאל זה פשוט לשטח מהאוויר, האידיאל השני זה להכניס שני חבלנים שממלכדים את המבנה ויוצאים משם בהקדם והשאר נמצאים בכוננות השגחה, פשוט חוסר אחריות וחוסר מקצועיות מוחלט, מה לעזעזל יש ל-21 לוחמים לחפש במבנה ממולכד!?

לא משטחים מהאוויר כי זה יקר מאוד לעומת לפוצץ את המבנה עם מוקשים. אני לא מדבר מידיעה אבל אני מניח שמדובר בכמות גדולה מאוד של חומר נפץ שצריך לפרוס במבנה ולכן שני אנשים יתקשו מאוד לעשות את זה בפרק זמן סביר. 

פורסם (נערך)

כמה יעלה להרוס את המבנה עם פגזים ביחס למטוס?
אם באמת מדובר בשאלת מחיר בלבד מעניין אם מישהו משקלל גם את הסיכון והעלות של הסיכון, העלות של 21 הרוגים כנראה מטה את הכף. גם עלות פחותה בהרבה.
אולי אנחנו צריכים ללמוד איך להרוס מבנים מהאוויר מהרוסים/סורים. הם עשו את זה יפה מאוד וכנראה בזול.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

חשבתם שאולי יש גם שיקולים מבצעיים שאנחנו לא מכירים?

אני סומך על צהל שהוא מקבל את ההחלטות הנכונות. לא הכל זה כסף אבל עם כל הכאב שבדבר לא הכל זה רק ביטחון החיילים.

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

אני סומך על צהל שהוא מקבל את ההחלטות הנכונות.

אני לא...

לא הכל זה כסף

נכון. במקרה הזה התירוץ שמושמע על ידי כתבלבי התקשורת המגויסת הוא שאם ישתמשו בחימושים להרס בתים לא יישארו לנו מספיק, וששימוש ב- D9ים פוגע בדחפורים ומוציא אותם מכשירות.

אבל עם כל הכאב שבדבר לא הכל זה רק ביטחון החיילים.

בצה"ל שאני שירתתי בו, לא היה דבר זול יותר מבטחון החיילים. עד לרמה שממקמים בטונדה כן בטונדה לא ואומרים לחיילים לרוץ כי יש סכנת צליפה. ספציפית מדובר היה בגזרה הזו של עזה, פאתי חאן יונס.

כואב הלב. 

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

כמה יעלה להרוס את המבנה עם פגזים ביחס למטוס?

אני לא יודע אם זה אפשרי להגיע עם פגזים לאותה רמה של הרס כמו שמגיעים עם מוקשים. בשיטה שבה עובדים היום (עם מוקשים) לא נשאר מהבית כלום, הוא פשוט מתאדה.

פורסם
לפני כשעה, פריג'י כתב:

נכון. במקרה הזה התירוץ שמושמע על ידי כתבלבי התקשורת המגויסת הוא שאם ישתמשו בחימושים להרס בתים לא יישארו לנו מספיק, וששימוש ב- D9ים פוגע בדחפורים ומוציא אותם מכשירות.

וזה נכון ב-200%, אז לא מבין למה אתה קורא לזה תירוצים. מכיר כמה נהגי דובי שאומרים בידיוק את זה.

• תוכן חדש...