Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 דקות, oryo כתב:

כמו כן מוכרח לומר משהו - לדבר על ״שואה״ שהתרחשה בישראל, זו זילות המושג שואה. לא התרחשה שום שואה, התרחש מגה-פיגוע של פסיכופתים חסרי כל צלם אנוש. גם 09/11 לא היה ״שואה״, ובעוד שסינוואר אולי מאונן בבונקר על דמיונות של שואה, לצערו אין לו יכולת וגם לא תהיה לבצע. כי הוא אפס, מוקף בעם של אפסים, שבעיקר טובים בלהתקרבן ולמות.

נכון כשהפלסטינים מדברים על ג׳נוסייד כולנו מתעצבנים שהם משתמשים במושגים אובר דרמתיים מדומיינים כי להרוג ״רק״ 1% מהאוכלוסיה זה ממש לא ג׳נוסייד? אז אולי אפשר לא להיות צבועים ולהקביל 0.015% קטל ל״שואה״. מה שהם עשו זה מספיק גרוע בפני עצמו, לא צריך להקטין אירועים אחרים או להמציא שמות תואר.

די מדוייק.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 2 דקות, oryo כתב:

אני לא לגמרי מסכים איתך, אני חושב שבשורה התחתונה יש לרוב הישראלים - כן גם הישראלים הכועסים והחמומי מוח - מספיק אנושיות בשביל לא להתלהב יותר מדי ממערום ילדים מפוייחים מתים.

כשמסתכלים על הרי הקטל זה נהיה יותר ויותר קשה להזכיר ש״מגיע להם״, קצת כמו שלחבר׳ה האנושיים בעזה (מאמין שיש כמה כאלו) כנראה היה לא נעים לראות ילדים מתים.

כמובן שיש הן שם והן בישראל אנשים שמוצאים עניין והנאה בלהסתכל על גופות של ילדי אויבים, אובדן האנושיות זה מה שקורה כשהשנאה מצליחה להשתלט על החלקים הרלוונטיים במח/נפש. אני נוטה להאמין שמעטים (מאוד) הם פוקדי הפורום שהיו מסתכלים על מערומי הגופות בעזה מחככים ידיים בהנאה ואומרים ״חה חה מגיע לכם״. כנראה מסתכלים ומאמין שזה necessary evil (או הגדרה אחרת שיורדת חלק יותר בגרון). ושיהיה ברור, אני לא טוען שצריך להפסיק משהו ממה שעושים ברמה הטקטית, זו בעיקר האסטרטגיה (lack thereof) איתה יש בעיה. כאילו, ״איתה״, עם חוסר קיומה המוחלט.

אני חושב שאתה צריך להבדיל בין ״להנות״ לראות ילדים מפויחים (שכאן רוב בני האדם - כולל הישראלים - לא נהנים מזה) לבין להבין שבשביל רוב הישראלים זהו מחיר המלחמה וזה מה יש. נתנו להם הנחייה לעזוב/הם נמצאים סמוך למטרות צבאיות/הם משמשים בתור שליחים ומעבירי מסרים בכוחות ההתנגדות לכן הם הרוגים.

זה ממש לא נהייה יותר ויותר קשה. הוריהם והם תומכים בחמאס. חמאס עשה את מה שעשה ב-7 באוקטובר. לא ישראל תקפה ראשונה. זה הכל.

כמו שלרוב האוכלוסיה של בעלות הברית - במיוחד אלה שסבלו ישירות מהגרמנים - לא היה אכפת לראות את ערי גרמניה, על מאות אלפי הילדים שם, נשרפות עד עפר.

ובסדר, גם בגרמניה היו אנשים אנושיים. היה גם את אגודת הוורד הלבן על כל חמשת חבריה. אז מה?

אתה יודע מה? רובע הישראלים (להערכתי, ובעקבות שיחות עם כמה מכרים בישראל) אפילו לא חושבים שזה Necessary Evil. הם פשוט חושבים שזה Necessary וזהו.

ולגבי אסטרטגיה, עזוב. זה מילה גסה במדינאות/פוליטיקה ישראלית. מנטליות של אילתורים והתאמות. בחלק מהמקרים זה עובד טוב, בחלק לא. בחלק זה פשוט כשלון - במיוחד כשאתה מנהל מאבק מול איראנים.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 25 דקות, garicho כתב:

אם היה אפשר לבצע טרנספר - אפילו ברמה של 1948 - לדעתי 90% מהישראלים היהודים היו מסכימים. אם אפשר היה לצרף לשם גם ערבים שעכשיו אזרחים בישראל, אדרבה.

הטרנספר היחיד שהולך ברמת העיקרון זה הגירה מרצון. לגירוש בכח חוץ מהחברים של שמשון ויובב אף אחד בישראל לא יסכים. אפילו שני הליצנים האלה שמדברים בפומבי על טרנספר, תמיד מציינים שזה מרצון.

אבל בכל אופן אין לזה שום היתכנות אמיתית וכבר הוסבר פה כמה וכמה פעמים שזה פנטזיה.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 30 דקות, garicho כתב:

למה לא?

אם היה אפשר לבצע טרנספר - אפילו ברמה של 1948 - לדעתי 90% מהישראלים היהודים היו מסכימים. אם אפשר היה לצרף לשם גם ערבים שעכשיו אזרחים בישראל, אדרבה.

ומי אמר שלא נח לישראלים לראות את מה שקורה בעזה? שכונות שנמחקות, ערבים מתים - זה בסדר. זאת המלחמה. השאלה היא כמובן איך התקשורת הישראלית הייתה ״אורזת״ את זה. 

הם לא מראים את זה לא כי הם לא רוצים, כי הם יודעים שהציבור שהם משדרים אליו לא יאהב את האריזה. אם הם יארזו את זה כמו החדשות בחו״ל (״עזתים מסכנים תינוקות מתים״), הם יסבלו מהציבור שצופה בהם. אם הם יארזו את זה בצורה מיליטריסטית של תראו את עוצם כוחי וידי, כל העמיתים שלהם מהמילייה השמלאני-גלובאליסטי יצאו עליהם. אז הם מתעלמים.

אני לא יודע כמה חדשות אתה רואה בארץ. אני הפסקתי. הכתבים הצבאים מדבברים את צהל. ניר דבורי נשמע כמו מילואמניקים של דניאל הגרי או איך שלא קוראים לו. גם האחרים עושים עבודה די דומה. לא יודע למה שלמישהו מערוץ 12, נניח, יהיה איכפת מהמילייה השמאלני גלובאליסטי. ארץ נהדרת, שגם אותם הפסקתי לראות, מפרסמים לדעתי מערכון פעם בשבוע שיורד על ביביסי. בחודשים האחרונים ראיתי עשרות כותרות וכתבות של אינטלקטואלים וכתבים שמאלנים נגד אותו השמאל המערבי, והאכזבה שלהם ממנו (אגב, ברמה מסוימת גם שלי. למרות שברוב המקרים מדובר במטומטמים גמורים, בעיקר באמת חבל לי על מה שעובר על מדעי הרוח, אבל זה נושא לשרשור אחר).

לא נוח לישראלים עם שכונות שנמחקות כי אנחנו לא חיות ולא ברברים ולא צמאי דם. לפחות רובינו לא. וכמו שכתבתי, רוב הישראלים לא אוהבים לשמוע על כמה אלפי ערבים נהרגו בעזה. לא כי זה משרת את האויב שרוצה לטעון שאנחנו מבצעים ג'נוסייד. אלא כי רוב הישראלים הם באמת לא אנשים שרוצים לקחת חלק במשהו שיזכיר את זה. ושוב: טוב שכך.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

אני לא יודע כמה חדשות אתה רואה בארץ. אני הפסקתי. הכתבים הצבאים מדבברים את צהל. ניר דבורי נשמע כמו מילואמניקים של דניאל הגרי או איך שלא קוראים לו. גם האחרים עושים עבודה די דומה. לא יודע למה שלמישהו מערוץ 12, נניח, יהיה איכפת מהמילייה השמאלני גלובאליסטי. ארץ נהדרת, שגם אותם הפסקתי לראות, מפרסמים לדעתי מערכון פעם בשבוע שיורד על ביביסי. בחודשים האחרונים ראיתי עשרות כותרות וכתבות של אינטלקטואלים וכתבים שמאלנים נגד אותו השמאל המערבי, והאכזבה שלהם ממנו (אגב, ברמה מסוימת גם שלי. למרות שברוב המקרים מדובר במטומטמים גמורים, בעיקר באמת חבל לי על מה שעובר על מדעי הרוח, אבל זה נושא לשרשור אחר).

לא נוח לישראלים עם שכונות שנמחקות כי אנחנו לא חיות ולא ברברים ולא צמאי דם. לפחות רובינו לא. וכמו שכתבתי, רוב הישראלים לא אוהבים לשמוע על כמה אלפי ערבים נהרגו בעזה. לא כי זה משרת את האויב שרוצה לטעון שאנחנו מבצעים ג'נוסייד. אלא כי רוב הישראלים הם באמת לא אנשים שרוצים לקחת חלק במשהו שיזכיר את זה. ושוב: טוב שכך.

אני לא רואה חדשות בישראל. גם לא צופה בחדשות ממדינות אחרות. אולי קליפים פה ושם.

בעיני הכתבים הצבאיים הישראלים נמצאים בכיס של הצבא, ולא מעבירים עליו ביקורת איפה שצריך. אבל זה מה שקורה בישראל כבר 75 שנה, כך שזה לא חדש.

אני אישית חושב שאתה חושב על רוב הישראלים מה שהם לא חושבים. אני באמת מאמין שרוב הישראלים היו מעדיפים לזרוק כמה טונות של חומר נפץ על בניין בלי קשר לאם יש או אין שם ״בלתי מעורבים״ כדי לא לסכן כוחות צה״ל.

לכל אלה שאני דיברתי איתם - ורובם הם מצביעי מרכז קלאסיים (לפיד, גנץ) - לא אכפת כמה ערבים הרוגים יש. הם רק מציינים שלערבים לא אכפת מהרוגים (לעולם אכפת והערבים משחקים על זה, אבל לערבים עצמם לא) ואכפת להם רק מאדמה, לכן בשביל ״להעניש״ אותם צריך לקחת להם אדמות.

• אהבתי 3
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 דקות, garicho כתב:

אתה יודע מה? רובע הישראלים (להערכתי, ובעקבות שיחות עם כמה מכרים בישראל) אפילו לא חושבים שזה Necessary Evil. הם פשוט חושבים שזה Necessary וזהו.

לא חושב שיש מישהו שפוי במדינה הזאת שחושב שאם היתה דרך להימנע מזה, לא היו משתמשים בה.

האשמים במוות של ילדים בעזה מהפצצות של צה"ל הם אך ורק ההורים שלהם, שלא התפנו לאזורים ההומניטריים או החמאס שלא איפשרו להם להתפנות.

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

לא חושב שיש מישהו שפוי במדינה הזאת שחושב שאם היתה דרך להימנע מזה, לא היו משתמשים בה.

האשמים במוות של ילדים בעזה מהפצצות של צה"ל הם אך ורק ההורים שלהם, שלא התפנו לאזורים ההומניטריים או החמאס שלא איפשרו להם להתפנות.

בידיוק. זה המיינדסט שגם אני רואה משיחות עם אנשים.

פורסם
לפני 16 דקות, יבגניפ כתב:

רוב הישראלים לא אוהבים לשמוע על כמה אלפי ערבים נהרגו בעזה.

הרשה לי לחלוק עליך.

ככה נראה דף הבית של ערוץ 14, שעם כל הלעג והזלזול, הוא פופולרי, גם בקרב עובדי הייטק שעובדים איתי.

הם מפרסמים את המספרים המצוצים האלו בגאווה רק שמבחינתם כל הרוג בעזה, גם תינוק, נספר כמחבל.

IMG_8613.jpeg

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 29 דקות, garicho כתב:

אני לא רואה חדשות בישראל. גם לא צופה בחדשות ממדינות אחרות. אולי קליפים פה ושם.

בעיני הכתבים הצבאיים הישראלים נמצאים בכיס של הצבא, ולא מעבירים עליו ביקורת איפה שצריך. אבל זה מה שקורה בישראל כבר 75 שנה, כך שזה לא חדש.

אני אישית חושב שאתה חושב על רוב הישראלים מה שהם לא חושבים. אני באמת מאמין שרוב הישראלים היו מעדיפים לזרוק כמה טונות של חומר נפץ על בניין בלי קשר לאם יש או אין שם ״בלתי מעורבים״ כדי לא לסכן כוחות צה״ל.

לכל אלה שאני דיברתי איתם - ורובם הם מצביעי מרכז קלאסיים (לפיד, גנץ) - לא אכפת כמה ערבים הרוגים יש. הם רק מציינים שלערבים לא אכפת מהרוגים (לעולם אכפת והערבים משחקים על זה, אבל לערבים עצמם לא) ואכפת להם רק מאדמה, לכן בשביל ״להעניש״ אותם צריך לקחת להם אדמות.

אני חושב שיש הבדל עצום בין אמירות באןויר לבין מציאות. כמובן, יכול להיות שאני טועה. מקווה שלא

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 11 שעות, farkash7 כתב:

בכל מקרה אם הולכים על הגישה הזו אחלה, אבל למה מרשים להם לכבוד בהתנחלויות ביו"ש? מה קרה בנגביר סמוטריץ'? לבנות את הבתים שלכם זה כשר?

הם תמיד חיבבו כוח ערבי זול, כך היה גם בגוש קטיף, פועלים הכי זולים שיש שעיבדו את העלים הירוקים היקרים ביותר במדינה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

אני חושב שיש הבדל עצום בין אמירות באןויר לבין מציאות. כמובן, יכול להיות שאני טועה. מקווה שלא

אמירות באוויר של מה? של לא אכפת מערבים מתים? זה המצב. 

פורסם
לפני 5 שעות, SlowRide כתב:

עזה - אם מתנתקים, למה לא להתנתק עד הסוף? למה להמשיך לספק להם הכל? השארנו להם שם תעשיה של פרחים, זה לא מספיק?

כי מדינת ישראל רצתה לשלוט על מה שנכנס לשם, בזמן שכל זה היה קשקוש אחד גדול שכן פילדלפי עדיין היה אוטוסטרדה של הברחות. 

פורסם
לפני 48 דקות, פינדר כתב:

ערוץ 14,

ערוץ מציאות אלטרנטיבית. אם המציאות לא מוצאת חן בעיניך תכנס לערוץ מציאות אלטרנטיבית ושם יציגו לך משהו שישרה עליך רוגע.

הבעיה שהמציאות האמיתית תחכה לך מעבר לפינה. מזכיר קצת אלכוהול או סמים.........

צפיה בערוץ 14 תיתן לך את מה שאתה צריך להרגע אבל המציאות לא תעלם ( עד לצפיה הבאה....)

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 40 דקות, פינדר כתב:

הרשה לי לחלוק עליך.

ככה נראה דף הבית של ערוץ 14, שעם כל הלעג והזלזול, הוא פופולרי, גם בקרב עובדי הייטק שעובדים איתי.

הם מפרסמים את המספרים המצוצים האלו בגאווה רק שמבחינתם כל הרוג בעזה, גם תינוק, נספר כמחבל.

IMG_8613.jpeg

האתר הזה פופולרי כי לא תמצא בו כותרות ראשיות בסגנון "חיילנו מתבוססים בבוץ העזתי", ולא בגלל ספירת כל העזתים שנהרגו כמחבלים.

לערוצים האחרים יש נטיה לסקר הכל דרך משקפיים שחורות כי החרדה ממכרת וזה מביא יותר קליקים. גם סיקור וורוד מדי זה לא טוב, אבל מה לעשות שאין תקשורת אובייקטיבית שמדווחת בעיקר עובדות. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

הקוליניאליזים לא רק חי הוא משגשג!

לא יודע, סין הוכיחה שאפשר גם אחרת ולא רק אחרת אלא גם להשתלט על העולם. 

• תוכן חדש...