Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 שעות, יבגניפ כתב:

איך אפשר להפרד כידידים?

(לא בציניות) נראה לי אתה עם יותר ידע בהיסטוריה ממני. היה מתישהו מפגש תרבויות (מהסוג שמסתמן שיש בישראל הנוכחית) שהסתיים לא באלימות?

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אם כך,

Lets-get-ready-to-rumble GIFs - Get the best GIF on GIPHY

• מצחיק 1
  • מעניין 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 39 דקות, Gosser1860 כתב:

(לא בציניות) נראה לי אתה עם יותר ידע בהיסטוריה ממני. היה מתישהו מפגש תרבויות (מהסוג שמסתמן שיש בישראל הנוכחית) שהסתיים לא באלימות?

אנשים לא מסתדרים עם אישתם, אז אתה מדבר על תרבויות שמסתדרות... בו... 

אנחנו חיים היום בעולם אחר לגמרי.

בעבר, מפגש בין תרבויות היה בהכרח מפגש עם נעלם גדול ולא מוכר. היום, כולם יכולים לפחות לראות את כולם, לדעת מהיכן באו וכו׳. אין יותר סודות. זו דינמיקה אחרת לגמרי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 34 דקות, יבגניפ כתב:

קשה להשוות, אבל חושב שלא.

מה עם גירושי הקטיפה של הצ׳כים והסלובקים?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

זה לא בדיוק מפגש תרבויות. גם דנמרק ושוודיה נפרדו יפה, אם אני זוכר נכון

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעה, Gosser1860 כתב:

מערכון שהקדים את זמנו

מה שיקרא בעתיד קלאסיקה תרבותית

אבל זה רק הזמן יעשה את שלו ונראה בעתיד

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

בזמנו ולדימיר איליץ' אוליאנוב, יותר מוכר בכינוי "לנין" אמר: "ככל שיהיה יותר רע, יהיה יותר טוב". במילים אחרות "Progress through catastrophy". זה מה שבא לי בראש כאשר אני רואה ממשלה שהולכת לקום.

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, mikyl כתב:

בזמנו ולדימיר איליץ' אוליאנוב, יותר מוכר בכינוי "לנין" אמר: "ככל שיהיה יותר רע, יהיה יותר טוב". במילים אחרות "Progress through catastrophy". זה מה שבא לי בראש כאשר אני רואה ממשלה שהולכת לקום.

אני מאוד מקווה שהמטוטלת תזוז לצד השני בבחירות הבאות.

אני גם מאוד מקווה שלא אזכה להיות בארץ כדי לראות את זה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 5 שעות, DareDevil כתב:

לארוז את הפקלעות ולעבור מפה.

אחרי הבחירות הללו וניצחון הימין על מלא, כל שנה נראה עלייה מתמדת של אנשים שעוברים מישראל למדינות אחרות.

אם באופן זמני ואם באופן קבוע.

אלו שיכולים יום למחרת לבצע את ההגירה, עשו זאת כבר אבל את התוצאות של הבחירות הללו, אנחנו נראה רק עוד שנה שנתיים. כאשר יצאו כתבות ענק "מדינת ישראל חווה אקסודוס לעומת עלייה במספרים נמוכים של יהודים מהתפוצות" בעקבות פרסום נתוני הלמ"ס הודות יום העולה. 

לצד כל הקרנבל התקשורתי, נראה ברשתות החברתיות לעג ובוז לאנשים שעזבו את המדינה לטובת חיים נורמליים יותר. גם אם יש mass-shooting כל שני וחמישי. 

הנה תחזית אחרת:

לא תראה תוצאות עוד שנה/תיים - ממגוון סיבות: התהליכים לוקחים הרבה יותר זמן + לצאת מאינרציה זה סופר קשה + אף אחד לא עוקב ברצינות אחר הנתונים (חיפשתי... הרבה). 

אמנם התוצאות מהוות קטליזטור / קריאת השכמה לחלק מהאנשים, הרוב הוא רדום, ובסופו של יום משפחות אמיתיות מקבלות החלטה לא (רק) על בסיס הממשלה אלא בעיקר על בסיס יציב יותר: כמו הזדמנות/יות, מיאוס מצטבר ביוקר המחיה, תזמון וכו׳.

ברשתות תמיד תראה לעג ובוז ל״יורדים״ ממגוון סיבות, אפילו המילה עצמה עם משמעות מילולית שלילית למרות שהקשר בין הגירה החוצה מישראל והפועל ירידה מוטל בספק (ברוב הפרמטרים האובייקטיביים).

שורה תחתונה: הכלבים נובחים והשיירה עוברת, ואם מאבדים פרטים בשיירה - אף אחד לא באמת מנטר את זה, ולאף אחד אין נתונים איכותיים בנוגע למה קורה בפועל, לכן כל אחד יכול לטעון את מה שמתחשק לו לטעון בהתאם לדעה/פוזיציה/אינטרס. תוצאות הבחירות אינן הבעיה אלא בסה״כ סימפטום, חלק חושבים (לדעתי האישית והמוטה: מזהים) מה זה אומר בפועל, וחלק סמוכים שזה בסה״כ אותו דבר בדיוק בהתאם למחזוריות הפוליטיקה הישראלית. ישראל הופכת למוקצנת יותר בפן הפוליטי/משיחי/דתי, וזה יכול להיות נפלא לחלק מהאוכלוסיה ואסון לחלק אחר.

חבר מבקר אותי השבוע, הבחירות האחרונות גרמו לאשתו לשנות את דעתה בנוגע לעתיד שלהם וכעת שניהם מסונכרנים בתובנה שאת הילדים העתידיים לא יגדלו בישראל. הם מכינים את הקרקע לקראת המעבר העתידי. אחד הדברים שהוא אמר הדהדו לי בראש - כשאביו היה צריך לברוח ממדינה אחרת (לא בגלל מלח״ע2) הוא חטף hard reset על החיים, כי סביבת ההייפר-אינפלציה פשוט השמידה לו את כל החסכונות. הטראומה חלחלה והוא לא מעוניין אף פעם להיות בסיטואציה שהוא צריך לברוח (ולכן התנאים קשיחים), אלא לבחור מתי לעבור. זה משהו שאני לא חשבתי/פיקטרתי כשקיבלתי החלטה לעבור - הרי זה נראה כ״כ רחוק ובלתי אפשרי...  בכ״א מיותר(?) לציין שהבחור עם סטארטאפ באיבלואציה של כמה מליונים לאחר series a (בתחום ״טוב״ בהקשר של מה שקורה כעת בעולם), אמנם סתם אנקדוטה אבל היא אכן תואמת את ההבנה (וההגיון): העוברים החוצה הם בדיוק סוג האנשים שכלכלה מערבית נורמלית רוצה שיישארו.

בנוגע ל״mass shooting כל שני וחמישי״ - בסה״כ דוגמא לאיך בלבולי המח ברשתות החברתיות הצליחו להגיע גם אליך, מסתבר שאף אחד לא חסין מהפופוליזם :) 

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, oryo כתב:

בנוגע ל״mass shooting כל שני וחמישי״ - בסה״כ דוגמא לאיך בלבולי המח ברשתות החברתיות הצליחו להגיע גם אליך, מסתבר שאף אחד לא חסין מהפופוליזם :) 

מהמשפחה חזרו כעת מארה"ב ואמרו את זה רק כי זרקתי לפני כמה שבועות על המחשבות לעבור לחו"ל וכו'. אני לא מתרגש מהעניין, כי אני מודע יותר לצרות שקורות בישראל יותר מישראל ישראלי. מספיק עברתי בשנים האחרונות בעקבות הבלוג שלי פה בפורום על פיד ההודעות דוברות (בטלגרם בערוץ עצמאי - חדשות בזמן אמת ושות') שיוצאות כל יום בשביל לקרוא על רצח, ניסיונות שודים ואנשים שנעלמים, ובין לבין למצוא הודעת דוברות שמדברת על שיפורים ברכבים שבעקבותם הורידו רכבים מהכביש..

לפני 15 דקות, oryo כתב:

לא תראה תוצאות עוד שנה/תיים - ממגוון סיבות: התהליכים לוקחים הרבה יותר זמן + לצאת מאינרציה זה סופר קשה + אף אחד לא עוקב ברצינות אחר הנתונים (חיפשתי... הרבה). 

הנתונים הללו מתפרסמים בדיוק ליום אחד ואז נעלמים. כמו בלון ניסוי שפעם זרקו לאוויר כאשר שרת התחבורה דאז מירי רגב רצתה לחייב מכוני רישוי/מוסכים וכדומה בשביל לייצר משהו בסגנון kelley blue book אבל עם היסטוריית טיפולים וכדומה.

אני מדי פעם שוכח שצריך להיות יותר זהיר במה שאני כותב ולא להיות נחרץ כל כך..

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 56 דקות, oryo כתב:

תוצאות הבחירות אינן הבעיה אלא בסה״כ סימפטום

וזה בדיוק מה שמפריע לי.

אני מבין שזה לא טמטמת רגעית אלא סימן של מדינה שאני הופך לפחות ופחות רצוי בה. ואני חייב לצאת מפה לפני שאני הופך לאזרח סוג ז'.

לפני 58 דקות, oryo כתב:

הטראומה חלחלה והוא לא מעוניין אף פעם להיות בסיטואציה שהוא צריך לברוח (ולכן התנאים קשיחים), אלא לבחור מתי לעבור.

גם אני לא רוצה להגיע למצב שבו צריך לברוח, אלא לעבור בהקדם כל עוד זה מבחירה ומפוזיציה של כח, לא כפליט.

למי ששואל למה לא עזבתי עד עכשיו - עניינים לוגיסטיים, יש לי תואר לסיים, וגם הסיבה שאני עדיין מחרבן מפחד מהמחשבה של לעזוב הכל ולהתחיל חיים חדשים במקום חדש שאני לא מכיר בו אף אחד.

וכן, אני גם בטראומה מעליה לארץ, אפילו שזה היה ב1996, זה עדיין מרגיש לי כמו אתמול.

אפילו שאני במקום שונה לגמרי בחיים, עדיין יש לי את הטראומה של הנה אני במדינה זרה שבה אני עוף מוזר שלא יודע את השפה ולא מכיר את התרבות.

אני מבין שזה יהיה שונה, רק מהסיבה שאני יודע אנגלית ויש לי מקצוע מבוקש ביד, אבל עדיין.

חייב לעזוב את הקומפורט זון.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...