Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ברשותי אופנוע אספנות מדגם הונדה cb125s נפח המנוע הוא 125 שנת ייצור 1978

לא מזמן קניתי אופנוע הונדה xr גם בנפח 125 שנת ייצור 2009 מורד מהכביש לאחר תאונה .

השאלה שלי היא כזאת מה התהליך והפרוצדורה להחלפת המנוע האם זה אפשרי כי הם לא מאותו שנתון ולא אותו דגם גם רק אותו ייצרן בקיצור שמישהו יסביר לי מה צריך לעשות

תודה רבה לעוזרים ;)):roll:

פורסם

"נו באמת" - במילים אחרות הכוונה היא זו:

החלפת מנוע בכלי רכב (מתוך פרסומי משרד התחבורה )

עודכן לאחרונה שלישי, 13 מרץ 2012 14:09

מכוני הרישוי

בארץ יכולים לאשר החלפת מנוע בכל רכב מאותו דגם ונפח, לא רק לגבי מנועים מיובאים,

מכאן תבין שאין דרך חוקית לבצע החלפה כזו אלא אם כן תשכנע את משרד התחבורה לאשר החלפה כזו לאחר שתציג אישור מהונדה שהמנוע החדש מתאים לרכב הישן..

אתה מבין שהסיכוי לכך הוא לא ממש סביר..

אלא גם לגבי מנועים שהוצאו מכלי רכב הרשומים בקובץ. מנוע שהוצא מרכב - יש להביא שטר מכר שעליו

מצויין מספר הרכב שממנו הוצא המנוע. מנועים חדשים עם רשימון יבוא.

בעל רכב המופיע במכון רישוי לצורך אישור החלפת מנוע עומדות 2 אופציות:

- להחזיק צמוד לרישיון הרכב את הטופס המקוצר רש"ל 23 עד למועד החידוש ואז יירשם השינוי

ברישיון הרכב

- במידה ובעל הרכב ירצה לרשום את השינוי במיידי, עליו לפנות לכל סניף רישוי עם טופס הרש"ל 23

ובמקום יבוצע השינוי, פעולה זו תחייב תשלום כפל רישיון רכב

אישור להחלפת מנוע בעמדה הטכנית יתבצעו רק במקרים מיוחדים כאשר המנוע מדגם או מנפח אחר

מהרשום ברכב או כאשר באותו מועד מבוצע שינוי מבנה במשרד הרישוי.

1 /

פורסם

סליחה על הקטנוניות אבל ברגע שאתה עושה את זה מה כבר אספנות באופנוע? אני גם לא ממש מבין את האמריקאים שלוקחים מכוניות ישנות ושותלים בהם מנועי חדש ומודרניים. כל הקטע של אספנות (ככה לפחות בעיניי) הוא להביא את המכונה למצב מקורי כמו שהיא עזבה את המפעל. אבל זה אני.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
סליחה על הקטנוניות אבל ברגע שאתה עושה את זה מה כבר אספנות באופנוע? אני גם לא ממש מבין את האמריקאים שלוקחים מכוניות ישנות ושותלים בהם מנועי חדש ומודרניים. כל הקטע של אספנות (ככה לפחות בעיניי) הוא להביא את המכונה למצב מקורי כמו שהיא עזבה את המפעל. אבל זה אני.

דעתי האישית בלבד כן, אני דווקא סוגד לרעיון של להשתיל מנוע מודרני ברכב אספנות.

לדעתי ככה נהנים משני העולמות 8)

פורסם

אם כבר, אז להחליף גם מושבים למושבים מודרניים (אולי מקורבט?), להחליף ג'אנטים, שייראה מה זה מדליק, להוסיף מערכת עם קצת רמקולים בבאגז' ולא לשכוח חלונות חשמל. אולי גם קצת תאורה סגולה מתחת למכונית. זה יראה טוב על הילמן 47.

פורסם
דעתי האישית בלבד כן, אני דווקא סוגד לרעיון של להשתיל מנוע מודרני ברכב אספנות.

לדעתי ככה נהנים משני העולמות 8)

אתה קולט איזה הזוי זה? חוץ מזה לפי מה שהבנתי מאחד השירשורים של מישהו שביקר בקובה גם שם יש קומבינות של השתלות. אתה רואה מכוניות אמריקאיות ישנות במצב שמור ביותר אבל מה שמצחיק הוא שיש להם מנועים של מכוניות יפניות או בכלל של כל מיני מכוניות שהם מצאו פה ושם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אם כבר, אז להחליף גם מושבים למושבים מודרניים (אולי מקורבט?), להחליף ג'אנטים, שייראה מה זה מדליק, להוסיף מערכת עם קצת רמקולים בבאגז' ולא לשכוח חלונות חשמל. אולי גם קצת תאורה סגולה מתחת למכונית. זה יראה טוב על הילמן 47.

לא צריך להיות קיצוני, הכוונה שלי הייתה להשתמש במכלולים מודרניים ברכב אספנות.

אין ספק שישנן רכבים שבחיים לא הייתי מעלה בדעתי להשתמש בחלקים לא מקוריים, אבל בהחלט בשנים הקרובות אני רואה את עצמי עם שרירים אמריקאים מסוף שנות ה60 עם חלקים מתחת למכסה מנוע שלא באו מקוריים מהמפעל...8)

פורסם

לדעתי אין שום מצב שתקבל אישור לשתול מנוע של דגם מסויים של הונדה ולא משנה מה השנתון, באופנוע אחר של הונדה,

ברגע שדגם המנוע שונה לא תקבל אישור .

לפני שאתה מתחיל לחתוך את השלדה ולבצע התאמות למנוע החדש שלך , תבדוק את הנושא במשרד התחבורה.

פורסם

היי אורי

בעיקרון יש מצב לאשר את המנוע הנ"ל היות והוא דומה עד זהה. המנועים הנ"ל מיוצרים עשרות שנים ללא שינויים מהותיים, לXR נוסף סטרטר חשמלי והצתה אלקטרונית.

יוני מ"יוני אופנועים" בירושלים 0505244105

• תוכן חדש...