Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שנה עם אוריס היברידית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מלאה שנה מאז שקיבלתי את האוטו. בתקופה זו רשמתי בדקדקנות את נתוני צריכת הדלק. לטובת מי שמתעניין, להלן התמצית:

-- תקופת מעקב: 12 חודשים מלאים.

-- נסועה בתקופה: 13,400 ק"מ.

-- מתאר הנסיעה: רובה ככולה עירונית (להערכתי מעל 90%), כ-40 ק"מ ליום, מהירות ממוצעת של 20 קמ"ש.

-- צריכת דלק: 18.0 ק"מ לליטר בממוצע שנתי. זו הצריכה האמיתית, מחושבת לפי רישומי התדלוק בפועל ולא לפי מחשב הדרך של האוטו, שנוטה לאופטימיות. להשוואה: קורולה רנאקס באותו מתאר נסיעה צרכה 1 ליטר ל-8 ק"מ.

-- עלות דלק שנתית: 5,650 ש"ח. מכאן שהחיסכון הכספי לעומת הקורולה הוא כ-7,000 ש"ח לשנה.

-- בסה"כ אוטו נעים, שקט, מרווח וחסכוני למי שעיקר נסיעותיו בעיר.

פורסם

לנסיעה עירונית בהחלט חיסכוני,מה עלות הטיפולים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על הדיווח, שתי הערות:

1. ההשוואה שלך היא מול קורולה ראניקס שזה הדור הקודם והיא לא הוגנת, צריך להשוות מול טויוטה אוריס חדשה (הדור הנוכחי) שזה אותו רכב רק עם מנוע בנזין. כאן הפער יהיה הרבה יותר קטן.

2. ההבדל במחיר בין אוריס חדשה רגילה לבין אוריס היברידית הוא 14 אלף ש"ח. אם לרוכש אין את הסכום הזה במזומן, והוא צריך לקחת הלוואה כמובן שמדובר בהרבה יותר. השאלה היא תוך כמה שנים תחזיר את החיסכון בדלק, וכמה שנים אתה מתכוון להחזיק ברכב.

פורסם

שקלתי לקנות את האוריס הרגילה. נכון, זה אוטו יותר חדש מאשר הרנאקס אבל עדיין עם תיבת הילוכים של 4 מהירויות. צריכת הדלק בנסיעה עירונית כמו שלי לא צפויה להיות טובה מ-9 או 10 ק"מ לליטר (הלוואי) לכן באמת החיסכון יהיה קטן יותר. באשר למחיר, ההיברידית יקרה יותר ב-10000 ש"ח ולא 14000 כך שהחיסכון בדלק יקזז את הפרש המחיר תוך שנתיים עד שלוש שנים. חוץ מזה, ההיברידית באה עם גלגלי סגסוגת קלה ("מגנזיום") וגם עם בקרת שיוט (בתור צ'ופר שלא מופיע במפרט הרשמי). אני גם קיבלתי ללא תוספת תשלום טיפול ראשון ושנת אחריות רביעית מלאה (לרכיבים שאינם של מערכת ההנעה ההיברידית, שלהם יש אחריות מלאה 5 שנים). העיסקה נראתה לי כדאית ולכן קניתי אותה.

פורסם

טוב אני מסכם שלושה שבועות עם אוריס היבריד:cry::cry:(ראה שרשור)

בכל מקרה לגבי הטיפול תסתכל בפוסט אחר שלי על שמן מנוע לאוריס היבריד.

how it's like to drive :twisted:

פורסם
"מהירות ממוצעת של 20 קמ"ש" ???

כן, מתקבל על הדעת. כאשר יש לך מחשב דרך הנתונים ברורים מול העיניים.

החישוב הוא לפי כל משך הנסיעות מול הרחק. בעיר יש הרבה עצירות = הרבה זמן.

אצלי בממוצע ארוך טוח הקטע העירוני קצר - בערך שליש ושאר השני שלישים בינעירוני - הממוצע הוא על 30 וקצת. קמ"ש.

הזמן בעיר להגיע לכביש הראשי הוא כמעט כמו הזמן בבינעירוני. המרחק פי 4. רק שחלקות הזמן היא חצי חצי. כמעט אותו זמן לקטע בעיר כמו לקטע הארוך בבינעירוני ולכן המהירות הממוצעת לאורך זמן היא קטנה יחסית.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

לא ידעתי ש"רוכב בודד" הוא הדובר של "עץ השדה"... (נשמע כמו התחלה של סיפור אגדה)...חחח... :-D

בכל אופן, צריכת דלק: 18.0 ק"מ לליטר בממוצע שנתי, כפי שרשמת, זהה לרשום באתר ק"מ/לליטר.

ככלל, בארץ משווקים לא מעט רכבי דיזל ו/או בנזין (לא היברידיים) שעולים חצי מרכב היברידי ושתצרוכת הדלק שלהם זהה או טובה יותר. מצ"ב:

http://www.kml.co.il/Car/%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94_%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%A1-%D7%94%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%93%D7%99%D7%AA_%D7%95%D7%94%D7%9C%D7%90%D7%94-2011_10741

פורסם

הנה הישראלי המכוער.

הבחור רצה לשתף לטובת המתעניינים ולא למען הכלכלנים בניכם שיחשבו לו את החזר ההון!

זה נכון שהפורום פתוח לכל הדיעות, אך מינום נימוס נדרש.

מעבר לזה שנכתבים כאן דברים מעוותים ושיקריים.

1. טויוטה אוריס בנסיעות עירוניות (ממוצע של 20 קמש) עושה צריכת דלק זהה ל runx הישנה, כלומר 1:9, וכן, יש לי ניסיון עם שתיהן.

2. האוריס היבריד נמכרת במחיר זהה לפלואנס דיזל אוט׳, ממש לא בחצי מחיר!

3. דיזל יהיה משמעותית פחות חסכוני בעיר מאשר האוריס היבריד. חבר רכש את הפלואנס דיזל ומדווח על צריכה של 1:14.5, שיפור משמעותי לעומת הרכב הקודם שהשיג 1:10.5 באותם התנאים (ג׳טה 1.4TSI), אך ככל הנראה לא מתקרב לאוריס המדוברת (חבל, הוא התלבט רבות בין שתיהן).

פורסם

עץ השדה - המון תודה על הנתונים. אבא שלי כרגע עם פריוס 2011, ועוד מעט נגמר חוזה הליסינג והוא מחפש רכב קטן יותר, מתלבט בין הג'אז ההיברידית לבין יאריס או אוריס היברידיות. הנתונים שלך יילקחו בחשבון תודה רבה.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

תחשב בנוסף ירידת ערך לשנה ותוסיף את כל העלויות (דלק , טיפולים , רישוי וכו') , ותגלה שהעלות היא יותר מ-2 ש"ח לק"מ ואף יותר.

עדיין היברידי אינה החלופה הכדאית ביותר , גם את הבלאי של המצברים תראה בעוד כמה שנים , אם היום אתה נוסע עם מנוע בנזין מחובה עם מנוע חשמלי מופעל בעיר X ק"מ , עוד 6 שנים זה יהיה פחות מ- 0.6X ק"מ וכך גם תגדל הוצאת הדלק.

פורסם
מתלבט בין הג'אז ההיברידית לבין יאריס או אוריס היברידיות. .

מי שבא מפריוס לא יאהב את התנתקות המזגן של הג'אז ההיברידית בעת עמידה ברמזור. מערכת ההנעה של האוריס זהה לזו של פריוס שבה המזגן חשמלי וממשיך לפעול גם כשמנוע הבנזין דומם.

פורסם
את הבלאי של המצברים תראה בעוד כמה שנים

שים לב לשתי עובדות:

א. דעת מהנדסי קונסיומר ריפורטס שונה משלך באשר לאורך החיים של מצבר ההנעה. חפש בגוגל כתבה שכותרתה

"Nine-year-old Prius retains its youth". (רציתי לשלוח URL אבל האתר לא מאפשר לי...)

ב. תרים טלפון לכל מוסך מרשת המוסכים של טויוטה ושאל כמה עולה המצבר. תגלה שמחירו כ-6000 ש"ח. לא מעט אבל בשים לב לנאמר לעיל, לא כל כך מפחיד. חוץ מזה, מאז מספר שנים המצברים בנויים מודולרית ובעת קלקול לא חליפים את כל המכלול אלא רק את המודול(ים) התקול(ים), והמחיר נמוך משמעותית מזה של מצבר שלם.

פורסם
מה עלות הטיפולים?

היום בוצע הטיפול הראשון (שנה, 13,457 ק"מ). עלה 630 ש"ח כולל עבודה וחומרים (שמן מנוע, מסנן שמן, אטם פקק ריקון, מסיר פיח, נורת אור בלם שנשרפה).

• תוכן חדש...