Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברי הפורום,

בסופ"ש האחרון הייתי בצפון. הרכב חנה לא תזוזה 48 שעות מיום חמישי עד מוצ"ש ב20:00.

כשנכנסתי לרכב ראיתי הודעה על הצג ECONOMY MODE ACTIVE- תיארתי לעצמי שבטח הלך המצבר ואני לא אצליח להניע, אולם הרכב הניע ללא שום בעיה כבר בפעם הראשונה שניסיתי.

התחלתי בנסיעה לכיוון ראשל"צ מרחק של כ125 ק"מ ובמהלך הנסיעה אורות פנים הרכב נדלקו למספר דקות ואז נכבו 5 פעמים בערך ללא שיש ביכולתי לשלוט בהם.

כאשר הם כבר נכבו הדלקתי שוב באמצעות לחיצה וכביתי באמצעות לחיצה, אך התופעה של הדלקת האורות וכיבוייהם ללא שליטה חזרה על עצמה שוב ושוב.

כשהגעתי לדירה, הוצאתי את המפתחות מהסוויץ' אולם תאורת צג מחשב הדרך המשיכה להיות דולקת ( דבר שאף פעם לא קורה) ואורות פנים הרכב שנדלקו ונכבו במהלך הנסיעה החלו להבהב בעוצמה שונה גם לאחר לחיצה על השלט ונעילת הרכב בעיות החשמל המשיכו.

חשבתי שזאת בטח הסיבה שכשנכנסתי לרכב ראיתי על הצג את ההודעה על מצב חסכון(ECONOMY MODE ACTIVE) כי הרכב מנתק את צרכני חשמל כדיי לשמור על המצבר ואמרתי לעצמי בטח אחרי 30 שניות האורות יפסיקו להבהב ותאורת הצג תכבה.

לצערי זה לא קרה, גם אחרי 5 דקות וגם אחרי 10 דקות והבנתי שאם אני לא יעשה משהו מחר אני אקום ללא מצבר.

החלטתי לנתק את המצבר לגמרי - וזה המצב כרגע.

מה שהפתיע אותי שאחרי ניתוק המצבר האורות הפסיקו להבהב אבל למחשב כנראה יש סוללה משל עצמו ועל הצג עדיין הופיעה ההודעה של מצב חסכון עד שגם היא כבתה לאחר מספר שניות.

קראתי לאחר חיפוש בפורום על בעיות חשמל אחרי שטיפת הרכב, בעיות חשמל שמדווחות מפורומים בחו"ל , אך לא מצאתי שום פתרון לבעיה.

אשמח לעזרת המומחים פה, מה יכולה להיות הבעיה וכיצד לטפל בה.

תודה מראש לעוזרים

ושבוע טוב.

פורסם

עדכון:

לאחר לילה שהמצבר היה מנותק, נגשתי לרכב, הודעת ECONOMY MODE ACTIVE הופיעה וקודן פעל- נטרלתי אותו פתחתי מכסה מנוע וחיברתי את המצבר חזרה.

כמובן שמחשב הרכב והמערכת ( אינה מקורית של הרכב) התאפסו וכוונתי אותם.

הרכב התקשה להניע בפעם הראשונה והשנייה והצלחתי להניע בפעם השלישית, ביצעתי נסיעה של כחצי שעה ללא זכר מהתופעות שהוזכרו של הבהוב אורות פנים הרכב והודעת בצג מחשב הרכב על מצב החיסכון.

לבסוף חניתי את הרכב, צג המחשב כבה ולא הייתה בעיה עם אורות פנים הרכב ( כבים 30 שניות לאחר נעילת הרכב).

במצב הזה אני לא מתכוון לעשות שום דבר, מלבד מעקב.

אם מישהו נתקל במצב כזה ורוצה לתת הערות או הארות ולהכווין אותי ממה זה נגרם או מה כדאי לעשות אני אשמח לשמוע.

פורסם

מאז ניתוק המצבר נפתרה הבעיה, אבל החלה בעיה חדשה.

חלון הרכב ליד הנהג לא נפתח ע"י המתג, אבל כן נפתח ונסגר באמצעות כפתור פתיחת החלונות בשלט.

מישהו מכיר את הבעיה?

פורסם

קיים לי חשש שהכל נובע מבעיה במערכת מיגון, היום הקודן לא עבד כלל.

חלון הנהג ממשיך לא להגיב למתג אלא רק לשלט.

אין פה מישהו שמכיר את הבעיה ?!

אני ממש אשמח לעזרה או הכוונה כלשהי.

פורסם

דיברו על זה כבר שרכבים צרפתיים יש להם הרבה בעיות חשמל ואמינות ירודה. תבדוק אצל חשמלי יש חוטים מקצרים. ניתוק מצבר אני לא חושב שהיה עוזר לך.

פורסם
דיברו על זה כבר שרכבים צרפתיים יש להם הרבה בעיות חשמל ואמינות ירודה. תבדוק אצל חשמלי יש חוטים מקצרים. ניתוק מצבר אני לא חושב שהיה עוזר לך.

לא יודע מי דיבר ועל מה דיברו, בעוד שבוע הC5 סוגרת 11 שנה במשפחה שלנו- ואולי זאת הפעם השלישית בכל השנים האלו שהיו לה בעיות חשמל!

אמינות ירודה- גם לא!

מעבר לכמה מחלות ילדות שנעלמו ע"י טיפול תחילה אצל מוסך מורשה ולאחר מכן אצל מוסך מומחה סיטרואן ופיג'ו לא היו שום בעיות חרגיות. הרכב מפנק ועושה את העובדה גם היום לאחר 11 שנים יותר טוב מהרבה מכוניות חדשות מהניילון.

אם למישהו לענות תשובה עניינית לשאלה שלי אשמח לשמוע.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לא יעזור לך.

הבעיה היא נזילה ליד אחד מחוטי החשמל ברכב שמקצרת וגורמת להתנהגות משונה.

מערכת החשמל לא מבודדת מספיק טוב, וקצת מים בתושבת נורה עלולה לגרות לתקלות במקומות אחרים לגמרי.

נתקלתי בזה בעבר הרחוק.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני מציע לפתוח את מכסה המנוע,

תוריד את המכסה של קופסת הפיוזים[בתא המנוע] ותראה שלא חודר פנימה מים.

הרכב עבר איזשהי התקנה או תאונה חס וחלילה בחודשים האחרונים?

פורסם
לא יעזור לך.

הבעיה היא נזילה ליד אחד מחוטי החשמל ברכב שמקצרת וגורמת להתנהגות משונה.

מערכת החשמל לא מבודדת מספיק טוב, וקצת מים בתושבת נורה עלולה לגרות לתקלות במקומות אחרים לגמרי.

נתקלתי בזה בעבר הרחוק.

ראיתי נושא שלך עם בעיה דומה בחיפוש בפורם. איך פתרת את הבעיה בסוף ?!

ולא, הרכב לא עבר התקנה או תאונה חס ושלום. בדקתי את קופסת הפיוזים הכל יבש שם.

פורסם

חונה בחניון מקורה...

שים לב שהתופעות מתרחשות רק כאשר הרכב כבוי בשעה שהוא נרטב.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
היי,

קודם כל ודבר ראשון חשוד במצבר. אפילו אם המכונית מתניעה לכאורה כרגיל, מצבר חלש יכול לגרום לתקלות כאלה.

שנית, חשוד במיישר הזרם שבאלטרנטור.

שלישית, חשוד בקודנית\אזעקה.

רביעית, פתח את מכסה תא המטען, הרם את כיסוי הגלגל הרזרווי, הוצא את הגלגל ובדוק אם הצטברו שם מי גשמים. אם כן, הם יכולים לבוא במגע עם כבלים שעוברים באזור (חיישן רוורס - אם מותקן מקורי, מערכת קול אם אינה מקורית).

ארנון

תודה רבה, אני אבדוק את הדברים שציינת!

בהצלחה. דבר נוסף שעליך (או על חשמלאי) לבדוק הוא אם במהלך ההתקנה של האזעקה\קודנית\גלאי רוורס וכיוב' נקדחו חורים כדי להעביר כבלים מתא המנוע לתיבת הנתיכים שבתא הנוסעים (שמתחתיה מותקן ה- BSI - המחשב שמנהל את מערכת החשמל).

אם כן, זה יכול להיות פתח לחדירת לחות.

אפשרות נוספת, המתקין של האזעקה\קודנית התחבר לכבל אספקת מתח ראשי של מערכת החשמל. חדירת מים לתוך האזעקה\קודנית גורמת לקצרים ולנפילות מתח שגורמות לאובדן תיקשורת רגעי בין המחשבים השונים, ואז מופיעים סימפטומים מוזרים - חלון שלא מגיב למתג פיקוד, תאורה פנימית שמקבלת חיים משלה וכדומה.

יש לי ג'קוזי בתא מטען באזור של הגלגל הרזרבי :shock: !!

הוצאתי לפחות 5 ליטר מים משם! לא יודע אם יש לזה קשר לבעיות חשמל.

החשד העיקרי עכשיו הוא כבל של האזעקה\קודנית שעובר איכשהו לתוך תא הנוסעים, או מושך חשמל מקו ראשי ועושה קצר.

אני אומר זאת משם שהרכב התקשה להניע מספר פעמים והופיעה על צג מחשב הרכב Engine Immobiliser Fault, הקודנית לא עבדה כלל רק לאחר ניתוק המצבר וחיברו מחדש, איפוס הקודנית וכיבוי והדלקה מחדש של הנעילה מרכזית הבעיה נפתרה והרכב הניע.

אם למישהו יש כיוונים אשמח לשמוע, בכל מקרה אעדכן בהמשך.

אני אתפנה לטפל בזה רק בסופ"ש כשמזג אוויר יאפשר זאת.

פורסם

שמח לשמוע שיש כיוון לפתרון.

אצלי זה ברמת הקוריוז לכן לא התעמקתי בפתרון.

Winston S. Churchill -

פורסם

4real??

לפי מה שאנשים אומרים העולם היה צריך להחרב לפני כמה ימים, לפעמים אנשים טועים, תאמין או לא!

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

סיכום קצר- בעיות החשמל שהיו:

הבהוב תאורת פנים הרכב, קודנית שפועלת לסירוגין, חלון בצד הנהג שלא נפתח , הודעות ממחשב הרכב (ECONOMY MODE ACTIVE) וקושי בהנעה עם הודעת Engine Immobiliser Fault .

כל הבעיות נעלמו כאילו לא היו- עוד לא הצלחתי להגיע להבנה איפה בדיוק יש לחות או חדירת מים אשר גורמות לבעיות, אך אני מקווה שבמהלך השבוע אני אתפנה כדיי לבדוק את זה בצורה יותר רצינית.

לגבי חדירת המים מתא המטען הדבר ככל הנראה נבע ממחסור בגומייה באחת הבקליות האחוריות.

תודה לעוזרים.

• תוכן חדש...