Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ושוב - כמעט תאונה: בעודי נוסע בכביש עם נתיב נסיעה בודד לכל כיוון עם קו הפרדה לבן רציף תוך כדי סיבוב, הבחנתי ברכב נוסע מולי לכיווני, שחצה קודם לכן פס הפרדה ומנסה לעקוף רכב שנוסע בנתיב כחוק (אגב לעקוף ללא שדה ראיה בכלל). בוצעה בלימה חזקה אך לא חירום, והרכב העוקף חזר לנתיבו.

בזמן האחרון יש יותר מידי "כמעטים", מזל שאני עירני על הכביש... כבר נהייתי מומחה בהתחמקות מתאונות.

http://www.youtube.com/watch?v=a_M99pdYr48&feature=youtu.be דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

וגם פה יש את ה- "שוב": שוב אוטובוס ציבורי של "אומני אקספרס" (פה ספציפית בקו 302 שאמור להגיע לעפולה), חוצה צומת בכתום/אדום בתוך יקנעם וכנראה אדום...

http://www.youtube.com/watch?v=qtdgbHPy5C4&feature=youtu.be דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

צילום כזה כמו של האוטובוס לא תופס :)

על מנת שייחשב כנסיעה באדום אתה צריך לצלם את כיוון הנסיעה של הרכב שנוסע באדום ולראות שיש אדום ברמזור.

הועלתה והתקבלה הגנה זו בבית המשפט לענייני רמזור אדום, כך שלמשל מצלמת רמזור אדום לא יכולה להיות אחרי הצומת ולצלם את קדמת הרכב וכו', עליה לצלם את הרכב והרמזור באותה תמונה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

טוב, אז הוספתי את המילה "לכאורה" בכותרת הסרטון :)

אבל איך דבר כזה התקבל בבית משפט, הריי ברור שלא יכול להיות מצב שלאוטובוס ולי יש ירוק בו זמנית...

פורסם

במקרה כזה אתה לא יכול להוכיח שמופיע אדום ברמזור שלו, יכול להיות תקלה ברמזורים וכו' (לחובבי הקונספירציות יכול להיות שהאקר משחק ברמזורים), יש כאן לפי דעת בית המשפט ספק סביר

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
ושוב - כמעט תאונה: בעודי נוסע בכביש עם נתיב נסיעה בודד לכל כיוון עם קו הפרדה לבן רציף תוך כדי סיבוב, הבחנתי ברכב נוסע מולי לכיווני, שחצה קודם לכן פס הפרדה ומנסה לעקוף רכב שנוסע בנתיב כחוק (אגב לעקוף ללא שדה ראיה בכלל). בוצעה בלימה חזקה אך לא חירום, והרכב העוקף חזר לנתיבו.

בזמן האחרון יש יותר מידי "כמעטים", מזל שאני עירני על הכביש... כבר נהייתי מומחה בהתחמקות מתאונות.

וגם פה יש את ה- "שוב": שוב אוטובוס ציבורי של "אומני אקספרס" (פה ספציפית בקו 302 שאמור להגיע לעפולה), חוצה צומת בכתום/אדום בתוך יקנעם וכנראה אדום...

אחי, אני לא הייתי קורא לזה כמעט ובכלל הייתי אומר שאתה מתעצל להסתכל למרחק ולחזות את הבעיה

אם עדיין לא ראית את ה

שלי

דגש על 00:08, 02:15, 02:43, 03:40, 04:30, 04:53, 11:06 - למרות הכול זה הרבה יותר קרוב לתאונה מאשר שמישהו מפריע לך בדרך.

נ.ב. כבר אספתי כמות לא קטנה בשביל הלקט מס 2.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

לזה אתה קורא כמעט?

היה לך כל כך הרבה זמן, וכל כך הרבה מרחק כדי לראות את הרכב בנתיב שלך, ולהאט בהתאם כדי להימנע ממצב של "בלימה חזקה, אך לא חירום". עצם העובדה שהגעת למצב הזה מצביעה על אחת משתי בעיות: אתה נוסע מהר מידי או שאתה מחפש לצאת צודק ולכן לא בולם בכוונה.

כבר בשניה העשירית אפשר לראות את הרכב בנתיב שלך. נניח שמת לב שניה אחרי. היו לך בערך 4 שניות כדי להאט את המהירות שלך עד כדי עצירה, כי אחרי אותן 4 שניות, הגעת לרכב שהיה באמצע החזרה לנתיב.

אז נכון שהוא ככל הנראה לא פעל כשורה, אבל גם אתה יכולת להגיב מוקדם הרבה יותר כדי להימנע ממצב של בלימה חזקה. באמת מזל שאתה עירני על הכביש.

!AWDSOME

פורסם

צפיתי בסרטון הראשון שוב. לאחר מחשבה שנייה אני מסכים אתך שלא מדובר ב"כמעט תאונה", וזה אפילו נמחק מכותרת הסרטון, אבל זה היה יכול להתפתח לכך במידה ולא הייתי מסתכל קדימה או הייתי נוהג במהירות שאינה מתאימה לתנאי הדרך. בגלל ששמתי לב מבעוד מועד, בלמתי - מה שאפשר לרכב לוותר על העקיפה ולחזור חזרה לנתיב.

בנוגע למה שרשמת שאני כאילו לא מסתכל למרחק, אני ממש לא מסכים. זה גם סותר את הסרטון עצמו, הריי אם לא הייתי מסתכל למרחק התוצאות היו אחרות לגמרי. מרגע שראיתי את הדביל לחצתי על הבלם, לא היססתי לשניה (וראיתי אותו בדיוק באותו הרגע שאתם רואים אותו מופיע במצלמה) ולכן לא הייתי צריך לבלום חירום וגם לא לצפור. בוא נגיד שלא הופתעתי ממנו, אולי הוא הופתע ממני אם כבר.

בחודש אפריל אני אהיה 10 שנים על הכביש, בתחילה נהגתי כ- 6,000 ק"מ בשנה, כעת זה עומד בערך על 13,000 ק"מ, כלומר בערך פי 2. אילו לא הייתי מסתכל רחוק בכל נהיגה ואילו לא הייתי צופה סכנות, כבר מזמן הייתי מעורב בתאונות (ואני לא יודע מה זה שריטה לרכב עד עכשיו, גם לא דו"ח. טפו טפו טפו...).

וכן, ראיתי את הלקט שלך עוד איך שהוא עלה בזמנו, תפרסם עוד :)

עריכה: גדעון, תקרא את מה שכתבתי למעלה בנוגע ל"כמעט".

מעבר לזה, לאחר שראיתי את הנהג לא מצאתי לנכון לבלום יותר חזק, מכיוון שזיהיתי באופן מיידי שהוא ויתר על העקיפה וחוזר לנתיב, מה שאפשר לי להאט באופן מתון בלבד ולא לעצור את הרכב יותר חזק. לאחר הערכת מצב באותו הרגע, הבנתי שבלחיצה על הבלם בצורה שלחצתי, הרכב העוקף יספיק כבר לחזור לנתיב ואז לא אפריע לו כלל.

וכן - בוודאות הייתי יכול לעצור את הרכב כמה מטרים עוד קודם, זו לא שאלה בכלל. הריי היה לי מספיק מרחק וגם זיהיתי את הבעיה מיד ללא השהייה, אבל לא מצאתי לנכון לבלום בלימה חזקה יותר, רק כדי לא להבהיל את הנהג העבריין - ולכן הרשתי לעצמי להתקרב אליו קצת.

כך או כך, חייב לציין שבמציאות היה הרבה יותר מרחק בינינו ממה שרואים במצלמה, אני חושב שהיא מעוותת את הפינות או משהו כזה.

ושוב: ממש לא מבין איך נהג שעשה תיאוריה, שיעורי נהיגה וטסט, מרשה לעצמו לעקוף רכב על פס לבן תוך כדי סיבוב. זה פשוט חוסר אחריות, ונהג כזה צריך לרדת מהכביש מיד.

פורסם

כל הכבוד על הרקורד, תמשיך ככה. באמת, בלי ציניות בכלל.

אבל לפי הסרטון הזה, נראה שהיה לך הרבה זמן להאט, וממש לא בצורה חזקה, והאמת, זה לא ממש נראה בסרטון שאתה בכלל מאט מספיק.

!AWDSOME

פורסם

העניין שהשירשור הזה מתחיל לההפך לשירשור בכיינות על עבירות שכולנו נחשפים להם כל יום בכמויות.

אם הייתי מעלה לכאן סירטון על כל פעם שמישהו לא נתן זכות קדימה / נדחף / לא בא לו / אישתו לא נתנה לו בלילה לפני,

היה כאן אלפי סירטונים של עבירות לא מעניינות.

צלמים, אל תחמיצו את מטרת השירשור:

הרעיון הוא להעלות סירטונים "איכותיים" של עבירות משמעותיות או תאונות.

לא עבירות שכולנו נחשפים ומכירים אותן יותר מידי טוב.

פורסם
כל הכבוד על הרקורד, תמשיך ככה. באמת, בלי ציניות בכלל.

אבל לפי הסרטון הזה, נראה שהיה לך הרבה זמן להאט, וממש לא בצורה חזקה, והאמת, זה לא ממש נראה בסרטון שאתה בכלל מאט מספיק.

באמת היה לי הרבה זמן להאט ונכון שהייתי יכול טכנית להאט הרבה יותר, אבל לא הייתי צריך - הרכב חזר לנתיב שלו. חוץ מזה, רציתי להתקרב אליו קצת בכוונה, שיבין מה הוא עשה. מכל מקום הייתי בשליטה מלאה על הרכב, לא נבהלתי ולא הופתעתי... פשוט כבר ראיתי הכל בעבר.

פורסם
באמת היה לי הרבה זמן להאט ונכון שהייתי יכול טכנית להאט הרבה יותר, אבל לא הייתי צריך - הרכב חזר לנתיב שלו. חוץ מזה, רציתי להתקרב אליו קצת בכוונה, שיבין מה הוא עשה. מכל מקום הייתי בשליטה מלאה על הרכב, לא נבהלתי ולא הופתעתי... פשוט כבר ראיתי הכל בעבר.

אתה מבין שהתפקיד שלך בכביש לא כולל לחנך אנשים?

זה קו מחשבה שיכול להוביל לתאונה.

אין קשר לרמת השליטה שלך ברכב, כי התאונה עלולה להגרם מחוסר שליטה של מישהו אחר ברכב.

ד"א,

האימרה של "פשוט כבר ראיתי הכל בעבר" מכניסה אותך לשאננות מסוכנת ביותר.

לא ראית אפילו רבע ממה שקיים בכביש.

פורסם

אני מסכים עם כל מה שכתבת, מה אתה רוצה שאכתוב לך?

התקרבתי אליו בכוונה תוך שליטה מלאה ברכב, אך בידיעה כי לא אפריע לו לחזור לנתיב ואצליח לעבור מפני שהוא החל לחזור לנתיב - וכך היה. וכן, הייתי יכול להאט את הרכב וגם לעצור לחלוטין מטרים רבים לפניו, אבל לא היה בכך שום צורך. ועדיין, אני בטוח שבפעם הבאה הוא לא יעקוף על פס לבן תוך כדי סיבוב בלי שדה ראיה. הריי מה הוא ניסה להשיג, הוא במילא נסע לקראת צומת ושני הרכבים היו מגיעים יחד לרמזור אדום. אני לגמרי לא בטוח שאפעל בצורה שונה בעתיד.

הוא חוצה קו הפרדה לבן ונוסע לכיווני, אני מזהה מיד שהוא ראה אותי, ויתר על העקיפה וחוזר לנתיב, אז למה אני צריך להאט בצורה כ"כ חזקה? כדי שזה יראה אח"כ בסרטון בצורה ברורה שראיתי אותו מרחוק? מספיק שזה ברור לי... ולכן הסתפקתי בהאטה מתונה בלבד תוך כדי התקרבות אליו.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...