Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לפני כמה ימים קניתי רכב אודי TT ממגרש והיום נתקעתי איתו באמצע הדרך עדיין לא יודע מה הבעייה.

אבל אני רוצה להחזיר אותו למגרש שקנית ממנו, האם זה אפשרי מבחינת חוק.

אנייודע שאני הולך להפסיד אלפיי שקלים וכבר הפסדתי אותם אבל אשמח לשמוע מכם מה אפשרי לעשות, תודה.

HU - Pioneer DEHP 5050UB , Front - Morel Tempo 6 , Back - JBL GTO 938 , Amp - JBL GTO 1004 , Sub - Crunch GPV 12D2 , Mono - Crunch p1000.1

פורסם

חסרים פרטים רבים כדי לתת לך תשובה:

האם הבעלות על הרכב הועברה אליך?

האם קיבלת מן המוכר טופס גילוי נאות?

האם ביצעת בדיקה של הרכב לפני הרכישה?

האם התקלה שהתגלתה ברכב נובעת מפגם שהיה ידוע למוכר והוסתר ממך?

פורסם

- כן העברת בעלות הוא עשה בלי שאני הייתי נוכח.

- מזה הטופס הזה?

- כן עשיתי בדיקה לרכב והיו מספר ליקוים במנוע למרות שהוא התחייב על שלדה גיר ומנוע. -את זה אני לא יודע אני יגלה רק מחר במוסך.

HU - Pioneer DEHP 5050UB , Front - Morel Tempo 6 , Back - JBL GTO 938 , Amp - JBL GTO 1004 , Sub - Crunch GPV 12D2 , Mono - Crunch p1000.1

פורסם

לדעתי אין צורך למהר להחזיר את הרכב, קח את הרכב למוסך ובדוק את הבעיה.

במידה והנזק רציני פנה למוכר, מה כתוב בחוזה הקנייה ביניכם? .

תפנה למוכר,לדעתי הוא ידאג לתקן את הבעיה ברכב, בכל זאת עברו רק כמה ימים מהרכישה.

איך הוא העביר בעלות ללא נוכחותך?

תצלום ת.ז + רישיון נהיגה.

ככה חבר של אבא שלי , סוחר במגרש העביר אלי בעלות לפני כמה חודשים .

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם

אני כבר שעות פה במגרש מנסה לעשות הכל בשביל להחזיר את הרכב, הבחור פה לא מוכן לקבל. הוא מוכן רק לעזור לי למכור את הרכב כשהוא יסודר. אבל תאכלס רציתי לדעת עם לפי חוק אחרי פחות מ14 יום אני יכול לעשות ביטול עיסקה לא? אשמח עם מישהו יכול לבדוק את זה.

פורסם

ביטול עסקה למכירת רכב לאחר שכבר בוצעה העברת בעלות אינה כ"כ פשוטה. התקנות להגנת הצרכן (ביטול עסקה) אשר מאפשרות ביטול עסקה תוך 14 יום לא תקפות לגבי מקרה זה.

צריך שתהיה עילה לביטול העסקה. אם אתה פשוט התחרטת על הקניה - זו אינה עילה לביטול.

יש פרטים רבים שצריך להבין כדי ליעץ לך מה ניתן לעשות:

מה עלות תיקון התקלה ברכב? האם המוכר מתקן אותה על חשבונו או משתתף בתיקונה?

האם ביצעת בדיקה לפני קנייה במכון? האם חתמת בזכרון דברים שאתה קונה את הרכב במצבו?

האם קיבלת טופס גילוי נאות מן המגרש (זה טופס בו רשומים כל הפרטים הידועים לגבי מצבו של הרכב, תאונות שעבר, בעיות ידועות, וכו') על פי חוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע וגילוי נאות), התשס"ח - 2008 זו חובתו של סוחר רכב לתת לך טופס כזה - אם לא עשה כך אתה יכול להגיש נגדו תלונה והוא צפוי לקנס כספי גבוה.

פורסם

זה לא שאני לא מרוצה מהרכב פשוט תשמע שלושה ימים אחרי קניתה נקרע לך הטיימינג באמצע הנסיעה לעבודה. ונתקעתי 4שעות על הכביש.

הבחור מהמגרש התחייב לי שהוא מסדר לי את הרעש מהמנוע שהיה מהמותחנים ועדיין לא עשה זאת.

וברור שעשיתי בדיקה והוא גם התחייב לי על מנוע גיר ושלדה למרות שהמנוע לא יצא תקין והיו מספר ליקוים.

ולפי מה שהבנתי עלות תיקון של הרכב זה לפחות 5אלף שקל! וגם ככה הייתי ממש חנוק מהקנייה הזאת ומה שהכי עיצבן אותי זה שהוא אמר לי זה היה יכול לקרות ישר כשקניתה את הרכב.

אבל תשמעו זה באמת לא לעניין רכב ב70 אלף שקל אף תוך שלושה ימים וזה נזק כספי גדול, הבחור אמר שנסתדר וזה אמרתי לו שאין לי כסף לסדר תרכב עכשיו כי הוצאתי את כל המיץ אז הוא אמר שהוא יקח את הרכב יסדר אותו וינסה למכור בשביל.

ותבינו עכשיו אני נמצא גם בלי רכב וגם בלי כסף ומינוס בבנק.

ובקשר לחתימה כן חתמתי על זה.

ואני רוצה להחזיר את הפיג'ו שלי בחזרה למרות שאני יודע שאני הולך להפסיד עשרות אלפי שקלים.

תודה רבה לכל העוזרים.

פורסם

לקחת סיכון כשקנית את הרכב במצבו , למרות תוצאות הבדיקה שהעידו על בעיות שונות במנוע ולא טיפלת באופן מיידי ברעש שהיה מן המותחנים. לצערך, התקלה התרחשה לאחר מספר ימים. כאשר נקרעת רצועת טיימינג יש מגע של השסתומים בבוכנות והנזק למנוע יכול להיות גדול מאוד. צריך לפתוח את הראש כדי לדעת אם התיקון יסתכם ב- 5000 ש"ח.

המוכר צודק באומרו שקריעת הרצועה הייתה עלולה להתרחש בכל רגע. בחוכמה לאחר מעשה היית צריך להשאיר את הרכב אצל המוכר עד שתתוקן התקלה או להתנות את הקניה מראש בתיקון התקלה.

מכיוון שאי אפשר להפוך את הגלגל, אתה צריך לקבל החלטה כלכלית ולא רגשית. קודם כל צריך לבדוק כמה יעלה התיקון.

אחר כך תחליט האם לתקן את הרכב או למכור אותו לסוחר במצבו. אם הסוחר מסכים לשלם עבור התיקון ולקזז את הסכום אחרי שימכור את הרכב, צריך לזכור כי לרכב נוספה יד וכי הוא ימכר בסכום נמוך יותר.

פורסם

באמת בלאגן אין לי מה להגיד, אבל תאכלס הוא אמור לתקן את התקלה עם זה קרה 3 ימים אחרי קניה לא?

ובקשר לחוק יש סיכוי לעשות משהו בנוגע ל14 ימים האלוו או שאין אפשרות לעשות כלום?

פורסם

לצערי התשובה לשתי השאלות היא לא.

חוק הגנת הצרכן המאפשר ביטול עסקה תוך 14 לא מתייחס לקנייה של רכב לאחר שבוצעה העברת בעלות.

אני לא מוצא בתיאור שלך עילה לביטול עיסקה עקב הטעיה או הסתרה. אמנם הייתה לדבריך כביכול התחייבות בעל פה של המוכר שהמנוע תקין אבל מנגד היו בידיך נתוני בדיקת המכון שהעידו על תקלות במותחנים ואתה אישרת בחתימתך שאתה קונה את הרכב במצבו.

אילו השארת את הרכב לצורך תיקון המותחנים והתקלה הייתה מתרחשת לאחר מכן, יכולת לטעון שהתקלה נובעת מכשל בתיקון.

התקלה קרתה כאשר הרכב היה ברשותך מספר ימים. [המוכר יוכל לטעון כי התקלה יכולה הייתה להיגרם גם משימוש לא נכון ברכב: האצת יתר של המנוע מעבר למגבלת הקו האדום].

פורסם

אוקי הבנתי שנדפקתי חזק עכשיו, ואין אפשרות לעשות כלום.

שלחתי את הרכב לתיקון שיסדרו אותו ובקשר לגרירת הרכב האם אפשרי להשתמש פעמים בגרר על חשבון הביטוח.?

פורסם

יש הרבה באלגאן עם מגרשים וסוחרים

אבל התקלה שלך היא מסוג התקלות שהמגרש או כל מוכר אחר לצורך העניין אינו יכול לצפות

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אחרי שלוש שבועות בליי רכב אני מקבל שיחה מהמוסכניק שכל המנוע סדוק וחייבים להחליף מנוע.

איך אני אמור לקבל את הבשורה הזאת. אחרי כולה 4 ימים של נהיגה עף לי כל המנוע מה לעשות זה עלות של עשרות אלפיי שקליים

• תוכן חדש...