Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטיפול ה-10 הקרוב הייתי רוצה להחליף את הרפידות ואולי גם את הדיסקיות בכל הרכב (יש להם עוד מספיק זמן אך אני מעדיף תחזוקה מונעת) ולאחר שהתייעצתי עם המכונאי יצאתי קצת מבולבל.

-לדבריו, כשמחליפים את הדיסקיות בדיסקיות של יצרן אחר יש להחליף גם את הרפידות (וגם החלפים האלה נמכרים יחדיו). האם זה נכון?

-הייתי מעוניין להחליף לבלמים מעט יותר חזקים מהמקוריים. האם לרפידות ודיסקיות של דגם רכב מסוים ישנם פרמטרים קבועים לפיהם ניתן למצוא את החלף המתאים (גודל, עובי, מיקום חורי ברגים וכו') או שהם יחודיים לכל יצרן?

-איפה בכלל מחפשים בלמים? (והכוונה היא למוצרים שניתן יהיה למצוא בארץ או להזמין מיבואן רשמי)

-איזה בלמים איכותיים מומלצים? במוסך נתנו לי שמות של מספר יצרנים שמעולם לא שמעתי עליהם וכשהתעקשתי על שם מוכר אז המכונאי שלי טען ש"ברמבו" לא מייצרת בלמים עבור הרכב שלי.

פורסם

אתה מתכוון לדיסקים (צלחות)? וכן אם זאת הכוונה אז מומלץ להחליף גם את הרפידות. למה לשפר אתה לא מרוצה מעוצמת הבלימה?

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

למה לא לשפר אם אפשר? בגדול, עוצמת הבלימה מספיקה אבל הייתי רוצה לשפר אותה (החישוקים/צמיגים הוחלפו בעבר לחתך נמוך יותר וסט הבלמים הנוכחי אולי לא מנצל אותם עד הסוף) ולקבל "נשיכה" בהמשך הבלימה.

תודה על הלינק אבל לא מצאתי שם את הדגם שלי (W202 C240)

פורסם

לשפר את הבלימה אתה תצטרך לשנות מרכיבים אחרים במע' הבלימה כמו משאבת בלם מרכזית, צלחות גדולות יותר ועקבות זה גם קאליפרים שונים וכו'.

ע"י שינוי יצרן הבלמים כמעט ולא תרגיש בהבדל חוץ מהאורך חיים.

פורסם

אני לא יודע מה נמצא בארץ אך באתרים הנ"ל יש מבחר עצום של חלפים oem

למרצדס

rmeuropean.com

autohausaz.com

אם זה שם אז זה איכותי

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

פורסם

היצרן המקורי הוא כנראה TEXTAR, תנסה להשיג את דגם ה PRO שבו בסיס הצלחת צבוע בכסף ומונע את החלדתה. מה שגורם לרכב למראה חדש ונעים.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

ניסיתי לחפש באתרים האלה אך משום מה הדגם שלי (W202 M112 C240 שנתון 98 ) אינו מופיע בשניהם:shock:

היצרן המקורי הוא כנראה TEXTAR, תנסה להשיג את דגם ה PRO שבו בסיס הצלחת צבוע בכסף ומונע את החלדתה. מה שגורם לרכב למראה חדש ונעים.
תודה, ראיתי כי הוא יצרן מקורי לב.מ.וו והוא נחשב לאיכותי. מי היבואן שלו?

לשפר את הבלימה אתה תצטרך לשנות מרכיבים אחרים במע' הבלימה כמו משאבת בלם מרכזית, צלחות גדולות יותר ועקבות זה גם קאליפרים שונים וכו'.

ע"י שינוי יצרן הבלמים כמעט ולא תרגיש בהבדל חוץ מהאורך חיים.

ראשית, אני לא הולך לשנות את התנהגות הרכב, למעט הצמיגים כל מערכות הבלימה/מתלים הן לפי המפרט המקורי ושינוי כולל של מערכת הבלימה ידרוש שינויים מאוד רציניים (וחסר טעם, זהו רכב משפחתי פרמייום ולא חיית ביצועים)

שנית, מכיון שאני מחליף בלמים כל 4 שנים/80K ק"מ אז נשיכה חזקה יותר ואורך חיים גדול יותר שווים את התשלום הנוסף.

פורסם
שנית, מכיון שאני מחליף בלמים כל 4 שנים/80K ק"מ אז נשיכה חזקה יותר ואורך חיים גדול יותר שווים את התשלום הנוסף.

אתה מוציא רגל ובולם איתה ?

אתה בטוח שאתה מחליף כול 80 אלף קמ' ?

בכול מקרה, "נשיכה חזקה יותר" אי אפשר להשיג ע"י החלפת רפידות "וצלחות". רק ע"י שינוי במע' הבלימה (בוכנות קליפרים מוגדלים וכו ...)

"אורך חיים גדול יותר" בד"כ הפוך ליכולת בלימה.

כמו בצמיגים, אורך חיים גדול יותר, שווה צמיגים קשים שפחות אוחזים.

רענן

פורסם

הייבואן הוא "אוסקר" 035621677 והוא יושב ביצחק שדה בתל אביב.

אני חושב שיותר שווה לך לקנות אצל הפרסי, שהוא שכן שלו ביצחק שדה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

רוב הנסיעה שלי היא נסיעה מנהלתית בין עירונית וגם כשאני נוהג בעיר אז זה באופן רגוע עם גלישה לרמוזורים ולא גז-ברקס

חוצמזה, אתה מתווכח עם העובדות? ב 70K בהם נסעתי ברכב הוחלפו רק הבלמים האחוריים בזמן הרכישה במסגרת היישור קו, וחוץ מזאת לא זכור לי מתיי הייתה הפעם האחרונה בה טיפלו בבלמים (ואני מבקש בדיקה מלאה כל טיפול 10 בזמן שמצליבים צמיגים)

תודה ToSToS, אבדוק אם הוא יכול לתת מק"ט ע"פ מספר שילדה/מנוע.

פורסם
אתה מוציא רגל ובולם איתה ?

אתה בטוח שאתה מחליף כול 80 אלף קמ' ?

בכול מקרה, "נשיכה חזקה יותר" אי אפשר להשיג ע"י החלפת רפידות "וצלחות". רק ע"י שינוי במע' הבלימה (בוכנות קליפרים מוגדלים וכו ...)

"אורך חיים גדול יותר" בד"כ הפוך ליכולת בלימה.

כמו בצמיגים, אורך חיים גדול יותר, שווה צמיגים קשים שפחות אוחזים.

רענן

תתפלא אבל זה אפשרי לשרוד המון עם בלמים! אני אישית ברמזורים משחרר את הגז הרבה לפני ונותן לרכב להאט לבד ורק בסוף אני לוחץ טיפה על דוושת הבלם כדי לעצור, ובלי עין הרע אין לי צורך לטפל בבלמים שאני עושה אישור לטסט. הטיפול היחידי שאני עושה זה נוזל בלמים פעם בשנתיים.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

• תוכן חדש...