Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאבק האחיות - צדק חברתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
roee, זה פורסם כרגע:

"הסטודנטים לסיעוד וללימודי אחיות הודיעו היום כי הם מתכוונים להשבית את הלימודים למשך שעתיים ביום ראשון הקרוב, כאות הזדהות עם מאבק האחיות. ההודעה על השבתת הלימודים מגיעה בהמשך להכרזת התאחדות הסטודנטים כי היא תומכת במאבק שנכנס ליומו ה-11.

הסטודנטים מתכננים עצרות תמיכה באוניברסיטת חיפה, במכללה האקדמית עמק יזרעאל, במכללה האקדמית בצפת, באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע. במהלך העצרות מתכוונים הסטודנטים להניף שלטי תמיכה באחיות וללבוש חלוקים לבנים וסטטוסקופים.

במוסדות ההשכלה הגבוהה בישראל לומדים 4,000 סטודנטים העתידים להשתלב במערכת הבריאות עם סיום לימודיהם. על פי נתוני התאחדות הסטודנטים ישנה ירידה במספר האחיות המשתלבות בשוק העבודה מדי שנה. בהתאחדות מסבירים כי הירידה המתמדת במספר הסטודנטים המעוניינים ללמוד את מקצועות הסיעוד נובעת מתנאי העבודה הקשים והלא-מתגמלים המאפיינים את המקצוע.

אורי רשטיק, יו"ר התאחדות הסטודנטים, אמר כי "הסטודנטים מוכיחים פעם נוספת מעורבות ואחריות לנעשה בחברה ובמדינה שלנו. מאבק האחיות הוא מאבק חשוב וצודק אשר יכריע את עתידה של מערכת הבריאות בישראל". רשטיק הוסיף כי "הסטודנטים לסיעוד מודאגים גם הם מהמצב ומצטרפים למאבק על עתיד המקצוע ועתידם של כל העוסקים בו".

כשיש בעיה, בסופו של דבר היא תחלחל לאקדמיה.

אתמול פורסם כי ועד האחיות מתנגד בתוקף להסכם שכר דיפרנציאלי שמתגמל אחיות חדשות ובמקום זה דורש שיפור תנאים שווה לכולם (מה שכמובן מיתרגם ליותר כסף עבור האחיות הוותיקות), אז שלא יספרו סיפורים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ידידי רופא השיניים, בהודו יש רופאים מעולים ויש זבל. כנ"ל לגבי כל המקצועות. אל תשכח שאותם הודים שאתה מזלזל בהם בנו כורים גרעיניים ופיתחו נשק גרעיני בלי ידע זר אז תן להם קצת כבוד.

לאחות "מיובאת" יש את החסרונות הגדולים מאוד של שפה ואם תקלוט אותה בצורה חוקית אז היא תקבל את אותו השכר כמו אחות ישראלית כי אלה ההסכמים הקיבוציים.

ידידי הנוהג בלילות שאין לי מושג במה הוא עוסק, הרופא בוגר הארץ הממוצע טוב לאין שיעור מהרופא ההודי הממוצע, וזה קצת עצוב שההודים פיתחו נשק גרעיני במקום לנסות ולשפר את רמת המחייה המזוויעה של רוב האוכלוסיה שלהם אז אין לי בכלל מושג מה הטענה שלך. האם אתה חושב שכירורג ממוצע מהודו יעשה לחברך ניתוח מעקפים באותה הצלחה כמו כירורג שלמד בסטנדרטים הישראלים?

לא עושים להם שום הנחות כמו שכאן מעמידים כל בוגר מילנו,בולוניה ובודפשט בבחינות רישוי.

אה וואלה, כי נורא קל לעבור בחינת רישוי בארץ http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4036459,00.html

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

ידידי היקר, אני בתחום המכאני (מהנדס מכונות בהכשרה) והתעשייתי.

רופא הודי השתיל לדוד שלי לב בבלגיה לפני כמעט 30 שנה. דוד שלי חי אחר כך עוד 15 שנים שזה מכובד מאוד למושתלים בתקופה ההיא.

יש בהודו כל מיני רמות לימוד. חלק מהמוסדות טובים מאוד וחלק זוועה. לעשות הכללה בוטה כל כך זה כמו להגיד שבישראל רמת הלימודים מתחת לכל ביקורת ולתת את מכללת זיבינאמו כדוגמא.

לגבי מבחני הרישוי לרופאים מחו"ל, אני יודע שהם קשים מאוד וחושב שזה טוב. השאלה היא איזה אחוז מבוגרי בתי הספר לרפואה בארץ היו עוברים את אותם המבחנים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
כאמור, לשפוך כסף על תנאים לעובדים בתור צעד יחיד ישפר בטווח הארוך את איכות כוח האדם, אבל בעלות בלתי נסבלת ולא יעילה בעליל. בראיה מערכתית, הרי שההוצאה על חינוך ביחס לתמ"ג בישראל היא גבוהה גם במונחי OECD, והשכר הממוצע למורה - ולדעתי גם לאחות - לא נמוך מהשכר הממוצע במשק.

ההוצאה על חינוך ביחס לתמ"ג היא אמנם גבוהה מבמדינות ה-OECD, אבל ההוצאה פר תלמיד נמוכה בהרבה. בנוסף מספר האחיות (וגם רופאים, שוטרים, כבאים וכו') ביחס לגודל האוכלוסיה קטן בישראל בהרבה. אגב, לפני עשור בערך הוחלט על בניית בית חולים חדש - אבל האוצר בחוק ההסדרים תמיד דוחה את זה. אין ספק, הרבה יותר קל להעביר חצי מליארד שקל לדיור לחרדים, או לחתוך בתים לקוביות בעשרות מליונים כדי להעביר אותם 100 מטר - לזה יש תקציב תמיד. ביבי יודע שהמתנחלים והחרדים יקבעו אם תהיה לו עוד קדנציה, בעוד האחיות לא יקבעו כזה דבר.

זה תמיד זהה עם השביתות האלה..אם המצב היה כל כך גרוע, אילנה כהן לא הייתה מחזיקה בתפקיד 30 שנים, היא הייתה ח״כ אצל עמיר פרץ (עם אחד), כך שלא אתפלא אם השביתה פרצה מסיבה פוליטית. אפשר לייבא אחיות מהודו או מספרד. אני בעד שיעלו משכורות, אבל הקריטריונים צריכים להיות מקצועיות ומצויינות ולא ותק וועדים. בגלל זה המגזר הציבורי כושל. ההסכמים הקיבוציים והוועדים מעודדים ראש קטן ובינוניות. אני עבדתי במגזר הציבורי, ואני מדבר מניסיון, שיטת פרטו הפוך: 20% מהעובדים עושים 80% מהעבודה ו 20% עובדים מתוך 80% שלא עובדים, מקבלים 80% מהטבות השכר.

אחיות מהודו וספרד עוברות לעבוד בגרמניה קנדה וארה"ב, שם הן מקבלות יותר מהאחיות הישראליות בארץ.

בין אם צודקות או לא, האחיות הולכות כאן על חבל דק.

אחיות פיליפיניות ממלאות בתי חולים בארה"ב ואירופה. יצא להן שם של זולות וטובות.

להביא אחיות , או אפילו קרוב מכך - להעביר אחיות פיליפיניות מוסמכות מטיפול בזקנים (מאות נמצאות כאן כבר לא חוקיות ומחפשות עבודה לאחר שהזקן/נה נפטר/ה) שכבר נמצאות בישראל - הרבה מהמטפלות הן אחיות מוסמכות - לבתי חולים זה דבר קל ומהיר ששטייניץ יישמח להציג כהישג שלו לפני הבחירות - לא שבר את התקציב, להיפך - יצר רמת עלויות שכר חדשה לא מוכרת של 1500$-1000,לא יצר תקדימים לסחטנות לפני בחירות והפסיק את השביתה. אם לא הפעם - יעשה זאת בשביתה הבאה.

ועופר עיני ייאלץ לשתוק כדי לא לסתור את האג'נדה החברתית של יחימוביץ'.

1500$ זה כמעט השכר של אחות ישראלית. נשבע לכם. למה לפיליפינית לבוא לעבוד פה?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
אתה מוכן שיעלו לך בעוד אחוז נוסף בשביל לממן מחלקות אונקולוגיות? ועוד אחוז לתרופות מצילות חיים? ועוד אחוז למכונות MRI? ועוד אחוז עבור מיטות אשפוז? ועוד אחוז לטיפול בחולים סיעודיים שאין להם ביטוח? ומה לגבי עוד אחוז עבור שיפור שירותי בריאות הנפש? אולי אפילו שני אחוז, המצב שלהם מזעזע.

.

קודם כל למה החלטת שאין מספיק מחלקות אונקולוגיות?

לתרופות מצילות חיים צריך הרבה פחות מעשירית האחוז. לא מדובר בכמויות של אנשים אז גם אם התרופה יקרה עדיין לא מדובר בסכומים בשמים.

לגבי מי שלא דאג לבטח את עצמו, עם כל הכבוד אני לא הכתובת. אני גם לא צריך לממן תיקון רכב למי שלא ביטח את עצמו.

לגבי שאר החוליים, אם אין מאיפה לקצץ במנגנון כדי לשפר את מה שצריך שיפור אז בהחלט שישלחו יד לכיסים של כולנו. אי אפשר להחליט שאנחנו מדינת רווחה ולצפות שזה יהיה יש מאין.

פורסם

יש בין הרופאים ההודים הרבה מאד רופאים מצוינים, ובכלל, מדינה גדולה כמו הודו מיצרת לא מעט אקדמאים ברמות הגבוהות ביותר.

עם זאת, אפילו אם נניח שימצאו הודים שירצו לבוא לעבוד בישראל, הרי שתהליך מונםם, קליטתם והתאמתם למציאות הישראלית יהיה ממושך. מי שזוכר מה קרה לפני 20 שנה בעת העליה הגדולה מבריה"מ לשעבר, שסיפקה הרבה מאוד רופאים, מהנדסים אושאר ארדמאים מצויינים, יבין שמדובר בתהליך לא פשוט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שיפסיקו לזיין את השכל, בתחום הזה מי שרוצה להרוויח יכול לעשות ארגזים על גבי ארגזים ולהגיע למשכורות מטורפות. ואני אומר את זה בוודאות של 1000000%, אפשר לעשות משמרות במחלקות אחרות ולקבל מעל 100 ש"ח לשעה, יש ססיות, כונן (שמשתדלים לחפות עלייך ולא לקרוא לך) ולא חסר איך לעשות קופה.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

Skins - אני חייב להיות גס, אבל אני ממליץ לך לבצע מה שכתבת ב-4 המלים הראשונות בפוסט שלך, כיון שאתה לא יודע על מה אתה מדבר.

או שאתה נמצא בהשפעה של משהו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ההוצאה על חינוך ביחס לתמ"ג היא אמנם גבוהה מבמדינות ה-OECD, אבל ההוצאה פר תלמיד נמוכה בהרבה. בנוסף מספר האחיות (וגם רופאים, שוטרים, כבאים וכו') ביחס לגודל האוכלוסיה קטן בישראל בהרבה. אגב, לפני עשור בערך הוחלט על בניית בית חולים חדש - אבל האוצר בחוק ההסדרים תמיד דוחה את זה. אין ספק, הרבה יותר קל להעביר חצי מליארד שקל לדיור לחרדים, או לחתוך בתים לקוביות בעשרות מליונים כדי להעביר אותם 100 מטר - לזה יש תקציב תמיד. ביבי יודע שהמתנחלים והחרדים יקבעו אם תהיה לו עוד קדנציה, בעוד האחיות לא יקבעו כזה דבר.

אחיות מהודו וספרד עוברות לעבוד בגרמניה קנדה וארה"ב, שם הן מקבלות יותר מהאחיות הישראליות בארץ.

1500$ זה כמעט השכר של אחות ישראלית. נשבע לכם. למה לפיליפינית לבוא לעבוד פה?

בגלל שלאירופה עם אי הבהירות לגבי העתיד של עובדים זרים לאור גידול האבטלה לא תלך,באמריקה אולי תקבל קצת יותר אבל בדובאי והונגקונג פחות.ותתפלא - מדיבור עם פיליפיניות בהונגקונג - יצא לישראלים שם של מעסיקים טובים.מעדיפים אותנו על השייחים עם היחס המתנשא המנותק והמגבלות הדתיות והחברתיות (שלא לדבר על אונס שעדיף לא לדווח - נפוץ.)

פורסם

כותרת מתוך YNET (יש לציין שכבר במאי השנה האוצר הסכים לתוספת של עובדי הנמל באשדוד ורק כעת זה עומד לצאת לפועל)

בנמל יקבלו עוד 5,000 שקל, האחיות - כרבע מזה

רגע לפני הבחירות מוכן משרד האוצר להעניק ל-140 עובדי נמל אשדוד תוספות עתק מיידיות של 3,500-5,000 שקלים. במקביל, עם כניסת שביתת האחיות ליומה ה-16, הושגה הסכמה. גורם המעורה במו"מ: הן יקבלו תוספת של 12%. סלע המחלוקת: האם התוספת תתפרס על ארבע או חמש שנים

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4321230,00.html

בהחלט מורגשת כאן אזלת היד של האוצר שנכנע פעם אחר פעם לועדים החזקים שכנראה מאיימים להסב נזק שיהיה גדול יותר מהתוספת הזו (עד ההסכם הבא).

מיותר לציין שזה נוגד את כל העקרונות של התייעלות עליהם מדברים עובדי הנמל, כתלות לתוספת לשכרם המנופח.

במקום להשקיע את הסכומים הללו בקליטת עובדים חדשים או שיפור תשתיות.

יש לנו ארץ נהדרת (אני חושב שלא רק אנחנו סובלים מהתופעות הללו, אלא שבכל העולם הועדים הללו שלטו בשוק מאז ומעולם, כך שגם להתלהמות יש גבול)

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

אל תדאג. למדינה זה לא יעלה שקל כי את הכסף הם יקחו מהיבואנים והיצואנים.

פורסם

כלומר ממך וממני - צרכני הסחורות (או המוצרים שיוצרו מהן בארץ).

• תוכן חדש...