Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאבק האחיות - צדק חברתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה שבטוח, השכר שלהן נמוך ביחס למה שהעבודה שלהן דורשת מהן. הן מבחינת כמות המשמרות/תורנויות שהן נדרשות לעשות ועד לסחיטה המנטלית שנלווית לטיפול יומיומי בציבור חולים ישראלי.

אז למה הן הלכו למקצוע הזה מלכתחילה? רפואה (על כל שלל תחומיה) זה ממש לא מקצוע שמגיעים אליו בטעות. אני חושב שהן הלכו לזה כי יש בזה סיפוק מקצועי או בטחון תעסוקתי או שזה מה שהן רצו לעשות או שזה נראה מעניין או שכל התשובות נכונות, ואלו גורמים שאיזנו את מה שבצד השלילה.

כל עוד יש מספיק אחיות בשביל לאייש את כל המשרות, ובמיוחד כל עוד אחיות חדשות מצטרפות למקצוע, פשוט אי אפשר לטעון שיש בעיה אובייקטיבית מבנית בשכר שלהן. הן עצמן הרי מקבלות החלטה רציונלית לעסוק בכך עם הרשמן ללימודים.

עד כאן אובייקטיבית. סובייקטיבית? לא הייתי הולך להיות אח סיעודי גם בשביל 40 אלף שקל לחודש, נשבע לך. זה אומר שהשכר הנכון לענף הוא יותר מ40 אלף שקל לחודש? כמובן שלא, כי יש כאלו מתאימים ממני שיעשו את זה בשביל שישית מהשכר. השכר הנכון הוא מה שמביא אנשים מתאימים למקצוע ולא נראה שיש בעיה כזו אצל האחיות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש בעיה מרכזית עם המשוואה שלך, היא משקפת מצב מצוי ולא מצב רצוי. אתה אומר - רק מצב של מחסור בכוח אדם משקף בעייתיות מבחינת השכר. עובדתית, זה לא נכון. לא הגיוני שאחות תלמד 8 שנים תרוויח משכורת זהה למלצר (אם לא פחות) וזה לא ישקף מצב בעייתי. ומה יקרה אם תחל ירידה באחוז הנרשמים למקצוע באקדמיה? אז לפתע המצב יוכרז "כבעייתי"? לדעתי זו דרך לא נכונה ואפילו צינית להסתכל על המצב, לא הגיוני כחברה השואפת למערכת בריאות מתקדמת שננצל את העובדה שהמקצוע הזה רווי.

פורסם

ניצולי שואה, נכים, שוטרים, עובדי קבלן, מורים, עובדים סוציאליים, אמהות חד הוריות, נוער במצוקה, מקלטים לנשים מוכות.

תבחר אחד (או יותר) מהרשימה הזו שאתה מוכן לקצץ לו את התקציב בשביל לתת יותר לאחיות. תצביע על מי שצריך לאכול אותה בשביל שהאחיות יקבלו את "מה שמגיע" להן, ולא רק את מה שהן מוכרחות לקבל.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

רועי - יש רשימה אחרת שהייתי מקצץ בה: שרים סגני שרים, רבנים, תלמידי ישיבות, עובדי נמל ורכבת, הרבה אנשי מנגנון במשרדי הממשלה והמערכת הציבורית. תמורת זאת הייתי משלם לאחיות, מורים, שוטרים, עובדים סוציאליים ושאר נותני שירותים שנמצאים מדי יום בחזית מול האוכלוסיה. יש עוד הרבה תקציבים שבהחלט הייתי מסיט לכיוונים אחרים, אבל כל עוד סדרי העדיפות של תקציב המדינה נקבעים על ידי כמה סקטורים סחטנים לא יהיה מי שידאג לנו - אזרחי ישראל הנושאים בעול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ואפשר גם קצת פחות חשמל לעובדי חברת החשמל....

רועי,

אתה אומר שהמדינה צריכה להתנהל בצורה כזו של הורדת שכר לאחיות (או לכל עובד מדיני אחר) עד לנקודת המינימום בו אנשים כלל לא מתחילים ללמוד את אותו המקצוע ?

אני לא מדינאי ולא כלכלן, אבל לא הייתי רוצה להגיע לבית חולים שכך מתייחסים לעובדים שלו. אני גם לא חושב שבמדינות אחרות ומוצלחות יותר מבחינה מערכות מדיניות תקציב עובדים מתנהל ככה.

אתה בעצם מאשים אותם שהלכו לילמוד את זה ולא ללמוד תכנות או הנדסת חשמל ?

אני למדתי תכנות ובכל זאת אני אומר תודה שיש אנשים שהולכים ללמוד להיות אחיות ועובדים סוציאליים.

אם הגישה הזאת של "מגיע להם שכר כזה כי הם למדו את זה ויש מספיק אנשים שילמדו את זה בשכר הזה" תיהיה הגישה הרווחת, איך ניראה כחברה ? אתה לא מרגיש שזאת גישה מתנשאת ?

מדוע לא לנסות לשפר תנאים ובכך גם לאפשר גיוס כח עבודה איכותי יותר ?

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
רועי - יש רשימה אחרת שהייתי מקצץ בה: שרים סגני שרים, רבנים, תלמידי ישיבות, עובדי נמל ורכבת, הרבה אנשי מנגנון במשרדי הממשלה והמערכת הציבורית. תמורת זאת הייתי משלם לאחיות, מורים, שוטרים, עובדים סוציאליים ושאר נותני שירותים שנמצאים מדי יום בחזית מול האוכלוסיה. יש עוד הרבה תקציבים שבהחלט הייתי מסיט לכיוונים אחרים, אבל כל עוד סדרי העדיפות של תקציב המדינה נקבעים על ידי כמה סקטורים סחטנים לא יהיה מי שידאג לנו - אזרחי ישראל הנושאים בעול.

נסיון יפה, אבל לא. אני לא נופל במלכודת הזו.

דבר ראשון, מדובר על הוצאה תקציבית נוספת שאין מולה קיצוץ מוצהר באחד מהתחומים שציינת. הדבר דומה לזה שאדם שמעשן סיגריות בשווי 1000 ש"ח לחודש ושותה אלכוהול ב400 ש"ח נוספים ואולי מזריק הירואין בעוד 1000 ש"ח ויתחייב להוצאה של 2400 ש"ח בחודש בעוד שהוא אומר לעצמו שהוא הולך להגמל מכל אלו.

דבר שני, גם אם בדרך נס יהיה קיצוץ כזה, הרי שהכסף חוזר לקופה הכללית ואז צריך להיות מחולק מחדש, כלומר שוב אנחנו צריכים להחליט האם להשקיע אותו בקבוצת האומללים שהזכרתי, או בשכר עודף לאחיות.

פורסם

רועי - אתה כנראה מאותם אנשים שמרעיבים את הסוס עד שהוא מת.

מה שמשום מה לא מצליח לחדור אליך הוא שהאחיות אינן מקבלות שכר עודף. כתבתי קודם, ואני אחזור על כך: הגענו לצצב של מחסור באחיות, בדיוק כפי שהגענו למצב של מחסור ברופאים. גם לשיטתך מחסור באחיות צריך לגרום לתמרוץ של אנשים לבחור במקצוע ובעיסוק זה, אבל אתה בשלך - צריך לקצץ עוד ועוד. ולא אצל החרדים ולא אצל שאר הסקטורים שאני ואחרים הזכרנו.

אלון - בכונה לא הזכרתי את עובדי חברת החשמל כיון שלמרות שערוריות לא קטנות בהתנהלות החברה הרי שהם אמנם זוכים לתנאים מפליגים - שלפחות לגבי חלקם הם מוגזמים בעליל - אבל לזכותם יאמר שהם נותנים שירות טוב בתנאים לא פשוטים, כך שלמרות העליהום כלפיהם אני רואה אותם באור קצת שונה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ואפשר גם קצת פחות חשמל לעובדי חברת החשמל....

רועי,

אתה אומר שהמדינה צריכה להתנהל בצורה כזו של הורדת שכר לאחיות (או לכל עובד מדיני אחר) עד לנקודת המינימום בו אנשים כלל לא מתחילים ללמוד את אותו המקצוע ?

אני לא מדינאי ולא כלכלן, אבל לא הייתי רוצה להגיע לבית חולים שכך מתייחסים לעובדים שלו. אני גם לא חושב שבמדינות אחרות ומוצלחות יותר מבחינה מערכות מדיניות תקציב עובדים מתנהל ככה.

אתה בעצם מאשים אותם שהלכו לילמוד את זה ולא ללמוד תכנות או הנדסת חשמל ?

אני למדתי תכנות ובכל זאת אני אומר תודה שיש אנשים שהולכים ללמוד להיות אחיות ועובדים סוציאליים.

אם הגישה הזאת של "מגיע להם שכר כזה כי הם למדו את זה ויש מספיק אנשים שילמדו את זה בשכר הזה" תיהיה הגישה הרווחת, איך ניראה כחברה ? אתה לא מרגיש שזאת גישה מתנשאת ?

מדוע לא לנסות לשפר תנאים ובכך גם לאפשר גיוס כח עבודה איכותי יותר ?

למה? כי אין כסף, זה למה. בוגרי מדעי המחשב בשוק האזרחי מקבלים בדיוק את מה שצריך בשביל להביא אותם למקום העבודה ולשמור אותם שם. בשנים בהן יש עודף מועמדים, השכר יורד, ובשנים בהן יש חוסר, השכר עולה. אם מישהו ממש טוב, הוא יקבל יותר, ואם עושים למישהו טובה שמעסיקים אותו, הוא יקבל פחות.

למה אתה חושב שבמקצועות ההנדסה מקבלים שכר גבוה כלכך מלכתחילה? כי ככה כתוב בתורה? לא, כי זה מה שצריך בשביל למלא את הפקולטות באנשים טובים. כשיהיה עודף, השכר ירד (ולראייה מקצועות אקדמיים רבים עם דרישות קשות באותה מידה אבל חצי מהשכר הממוצע).

למה חברות פרטיות עושות אאוטסורסינג להודו? כי שם יש מי שיעשה את אותה העבודה (נגיד...) בפחות. זה לא מוסרי? זה ציני? אולי (זה גם מה שמרקס טען), אבל זה יעיל וזה מאפשר להפנות משאבים לדברים שלא היו קורים אחרת.

עד כאן בחברה פרטית. בוא נשליך את זה על המדינה לרגע:

תקציב המדינה הוא הפסדי. פעמיים. פעם אחת כי כל שקל שמגיע לתקציב המדינה נגרע מהאזרחים באמצעות מיסוי, ופעם שניה כי התקציב עצמו הוא גרעוני והגרעון הזה עולה בריבית. זה אומר שבהכרח, בתקציב המדינה אין עודפים לניצול. מול המחסור במשאבים, יש קשת רחבה מאוד של מגזרים שדורשים טיפול שעולה כסף. זה רק הגיוני שמערכת במצב כזה - הפסדית ולא מספקת בשביל התמודדות עם הצרכים - תנוהל בצורה היעילה ביותר שאפשר, עוד יותר מחברה פרטית.

ואם ההגיון לא מדבר אליך, אז לפחות שהמוסר ידבר - כספי מיסים שנלקחים בכוח מהאזרחים, לכל הפחות צריכים להיות מנוצלים בצורה המיטבית האפשרית בשביל לשרת את אותם אזרחים. ברגע שהמטרה שלך היא לא לספק שירותים מיטביים לאזרח, אלא הטבה סובייקטיבית עם קבוצה כזו או אחרת, אתה בוגד באמון האזרחים ופועל בניגוד לטובתם.

פורסם

רועי - קבוצות הכוח אינן האחיות או, כפי שכתבתי קודם, האנשים שעומדים בחזית ודואגים לאזרחי ישראל, ויהיו אלה מורים, רופאים, אחיות או פקידי מס רכוש. קבוצות הכוח הן שתיים - הקבוצות הסוחטות אותנו פוליטית, וקבוצת העשירים המופלגים הנהנות מהטבות מס עצומות שלפי התאוריה של ראש ממשלתנו אמורות לחלחל לכל שכבות האוכלוסיה אבל משום מה במקרה הטוב נשארות אצל העשירים ובמקרה הרע הופכות לתספורות על חשבוננו. אז מסתבר שהתיאוריות שעליהן גדלת יפות מאוד, אבל לא פועלות.

פורסם
רועי - אתה כנראה מאותם אנשים שמרעיבים את הסוס עד שהוא מת.

מה שמשום מה לא מצליח לחדור אליך הוא שהאחיות אינן מקבלות שכר עודף. כתבתי קודם, ואני אחזור על כך: הגענו לצצב של מחסור באחיות, בדיוק כפי שהגענו למצב של מחסור ברופאים. גם לשיטתך מחסור באחיות צריך לגרום לתמרוץ של אנשים לבחור במקצוע ובעיסוק זה, אבל אתה בשלך - צריך לקצץ עוד ועוד. ולא אצל החרדים ולא אצל שאר הסקטורים שאני ואחרים הזכרנו.

אלון - בכונה לא הזכרתי את עובדי חברת החשמל כיון שלמרות שערוריות לא קטנות בהתנהלות החברה הרי שהם אמנם זוכים לתנאים מפליגים - שלפחות לגבי חלקם הם מוגזמים בעליל - אבל לזכותם יאמר שהם נותנים שירות טוב בתנאים לא פשוטים, כך שלמרות העליהום כלפיהם אני רואה אותם באור קצת שונה.

נוח לך לזרוק לאוויר דברים כמו קיצוץ בשרים ובחרדים בשביל להצדיק מוסרית הוצאה עודפת על קבוצה כזו או אחרת במגזר הציבורי. המציאות היא, שהקיצוץ וההוצאה מתנהלים במישורים שונים לגמרי. כסף שמקוצץ חוזר לתקציב המדינה ומחולק מחדש, ואם אתה באמת מאמין שלאחיות מגיע יותר כסף מלקבוצת המסכנים:

ניצולי שואה, נכים, שוטרים, עובדי קבלן, מורים, עובדים סוציאליים, אמהות חד הוריות, נוער במצוקה, מקלטים לנשים מוכות

אז אשריך.

לגבי המחסור באחיות, אם זה המצב אז שיתנו להן את מה שצריך. אם יש שיעור יוצא דופן של עזיבת המקצוע או של הגירה או ירידה בהרשמה ללימודים, תתכבד נא ותראה נתונים כאלו. אם זה נכון ואמיתי, אז שיעלו את השכר עד שהאחיות יתרצו. בפועל לא שמעתי על שום נתון כזה, אלא רק על אחיות שחושבות שבשביל העבודה שלהן מגיע להן יותר. גם לא שמעתי על קושי במציאות מתמחים או על מחסור בעובדים סוציאליים (תקנים - כן; מועמדים - לא).

אם אתה סתם רוצה לשפוך על האחיות כסף כי זה נראה לך בסדר וצודק, אז קח בחשבון שבאותו כסף ממש היה אפשר לממן עוד תקנים שהיו, כנראה, מיטיבים עם החולים ומורידים עומס מהאחיות הקיימות. איזה צידוק יש לך להעלות שכר לקבוצה הקיימת במקום להגדיל תקנים?

פורסם
רועי - קבוצות הכוח אינן האחיות או, כפי שכתבתי קודם, האנשים שעומדים בחזית ודואגים לאזרחי ישראל, ויהיו אלה מורים, רופאים, אחיות או פקידי מס רכוש. קבוצות הכוח הן שתיים - הקבוצות הסוחטות אותנו פוליטית, וקבוצת העשירים המופלגים הנהנות מהטבות מס עצומות שלפי התאוריה של ראש ממשלתנו אמורות לחלחל לכל שכבות האוכלוסיה אבל משום מה במקרה הטוב נשארות אצל העשירים ובמקרה הרע הופכות לתספורות על חשבוננו. אז מסתבר שהתיאוריות שעליהן גדלת יפות מאוד, אבל לא פועלות.

ידידי, מה בין העשירים ובין עובדי חח"י והרכבת ובין שכר האחיות? אם תגדל ההכנסה ממיסים, ואם ירדו ההוצאות על קבוצות לחץ אחרות, אז יצטבר עודף בתקציב המדינה; ואם אז אינטרס המדינה יהיה להגדיל את התקציב במקום להשתמש בכסף להורדת מיסים ועידוד צמיחה, אז יבחנו סעיפי התקציב השונים שדורשים משאבים נוספים. ואם בין סעיפי התקציב האלו ימצא שכר האחיות, אז הן יוכלו לקבל עוד כסף ככל שיתאפשר.

האם היית סומך על פקידי אוצר שינהלו את חלוקת התקציב כאילו ההון השחור כבר מוסה ומס ירושה הונהג ועובדי חח"י נשברו והנמלים פורקו והחרדים נותקו מתמיכות המדינה? לא? אז למה זו הרטוריקה שלך?

פורסם
כתבתי קודם, ואני אחזור על כך: הגענו לצצב של מחסור באחיות, בדיוק כפי שהגענו למצב של מחסור ברופאים. גם לשיטתך מחסור באחיות צריך לגרום לתמרוץ של אנשים לבחור במקצוע ובעיסוק זה, אבל אתה בשלך - צריך לקצץ עוד ועוד. .

להוסיף על דבריך,

אני לא מאחל לרועי ולא לאף אחד להגיע לבית חולים ולראות מה המצב שם.

כשאני ואחי הגענו למיון לפני כמה חודשים עם אמא שלי שסבלה מכאבי גב נוראיים, לא היו מספיק אחיות כדי להביא לה כלי כדי לעשות פיפי. אני ואחי היינו צריכים להתרוצץ ולחפש את הכלי ולעזור לה לעשות פיפי במיטה. אז להגיד שיש מספיק אחיות והשכר שלהן מספיק ? לא יודע...

רק בריאות לכולם.

פורסם
להוסיף על דבריך,

אני לא מאחל לרועי ולא לאף אחד להגיע לבית חולים ולראות מה המצב שם.

כשאני ואחי הגענו למיון לפני כמה חודשים עם אמא שלי שסבלה מכאבי גב נוראיים, לא היו מספיק אחיות כדי להביא לה כלי כדי לעשות פיפי. אני ואחי היינו צריכים להתרוצץ ולחפש את הכלי ולעזור לה לעשות פיפי במיטה. אז להגיד שיש מספיק אחיות ? לא יודע...

רק בריאות לכולם.

אפ אפ אפ. אף אחד לא אמר שיש מספיק אחיות, מדובר כרגע בהגדלה של השכר לאחיות הקיימות מה שמרחיק מאיתנו אפשרות של העסקת אחיות חדשות. ובמילים פשוטות, אתה רוצה לתת יותר כסף לאחיות במקום לשכור עוד אחיות באותה משכורת, ולכן אתה מזיק לחולים. איחולי בריאות זה חשוב, אחיות נוספות זה חשוב יותר.

פורסם

אז אם אתה אומר שקיצוץ במגזרים האלה (חרדים וכדומה) לא אפשרי, מה כן אפשרי ?

מכיוון שמצב של שביתה של אחיות בבתי חולים הוא לא תקין, מה צריך לעשות כדי לפתור את זה ?

אתה אומר שיש מספיק אחיות - אז זה בסדר.

אתה אומר שהן מרוויחות מספיק - אז זה גם בסדר.

אז איפה הבעיה ?!

אולי כן יש בעיה כלשהי באנשים שעובדים בעבודה כל כך קשה כמעט 24/7 ומרוויחים פחות מ 6 בחודש. כי אם לא, אז הכל היה טוב ויפה - לא היו שובתים ולא היה בלאגן בבתי החולים. אני לא חושב שציבור האחיות הוא תאב בצע, בטח לא כולן.

בדיוק כמו בתוכנה... אם זה לא עובד אז איפשהו בקוד יש בעיה, וגם אם זה פתאום עובד זה לא בזכות קסם, מישהו עשה משהו.

יש כאן בעיה, איך פותרים אותה ?

פורסם

הבעיה היא שהממשלה נשברה בפני מספר קבוצות לחץ. האחיות לא טיפשות, הן עובדות צד לצד עם הרופאים והמתמחים והן רואות מה השביתה עשתה עבורם, ואין סיבה שהן לא יעשו את אותו דבר.

כולנו תאבי בצע בכך שאנחנו רוצים למקסם את התמורה עבור עצמנו ואני לא רואה בכך שום פסול (זה, אחרי הכל, דוחף אותנו לעשות ולהצטיין במה שאנו עושים). האחיות רוצות בדיוק את מה שאני רוצה ואתה רוצה - עוד כסף.

ובוא תשמע תחזית - הן לא יהיו האחרונות. יעברו חודשיים-שלושה ותראה את הקבוצה הבאה קמה בשביל לקבל את הנתח שלה. מה היה לנו תחת ממשלת ביבי? היו מורים, עובדים סוציאליים, רופאים, עובדי רשות שדות התעופה, עובדי פרקליטות המדינה, עובדי רכבת, עובדי חברת חשמל (הם אף פעם לא צריכים לשבות, רק לרמוז) ועכשיו האחיות (ולדעתי שכחתי כמה מגזרים נוספים). יהיו עוד, ואתה תשלם לכו-לם. לכולם מגיע, והרי נקצץ - מחר! - אצל החרדים\הערבים\המתנחלים ונתפוס את כל ההון השחור שיש ויהיה כסף לכולם.

זה הכסף שלך, חביבי. זה כסף שהולך אליהן במקום ללכת אל המשפחה שלך ואל הדברים שאתה רוצה. אלו עוד מיסים ועוד גזירות ועוד קיצוצים בשירותים שאתה צריך בשביל לממן את החגיגה הזו. ואני מניח שאתה מממן גדול מאוד של החגיגה הזו אם אתה מדבר איתי על תוכנה.

• תוכן חדש...