Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאבק האחיות - צדק חברתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הכסף שלי הולך, אני בהחלט מעדיף שהוא ילך לרופאים, לאחיות ולעובדים סוציאלים ולא לחרדים ולמתנחלים.

אם הכסף שלך ושלי היה מגיע ברובו באמת לשכבות התומכות במדינה אז כן, אולי היתה לנו רפואה ציבורית טובה יותר, חינוך טוב יותר ואולי גם פחות בורות בכבישים ותחבורה ציבורית נורמלית. אולי.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ניצולי שואה, נכים, שוטרים, עובדי קבלן, מורים, עובדים סוציאליים, אמהות חד הוריות, נוער במצוקה, מקלטים לנשים מוכות.

תבחר אחד (או יותר) מהרשימה הזו שאתה מוכן לקצץ לו את התקציב בשביל לתת יותר לאחיות. תצביע על מי שצריך לאכול אותה בשביל שהאחיות יקבלו את "מה שמגיע" להן, ולא רק את מה שהן מוכרחות לקבל.

מה שבטוח שלקחת יותר מניצולי השואה כבר אי אפשר. בבושה ובכלימה אני נאלץ לומר שמדינת ישראל דפקה אותם עד העצם.

הרבה כספים שהיו מיועדים להם ולרווחתם לא הגיעו אליהם בסופו של דבר.

מי שהיה בבית חולים רואה את עודף הכביסה המלוכלכת במסדרונים וכל האי סדר שם. אני לא מבין מדוע לא מחייבים אנשים בני 18 שמסרבים לשרת בצבא ולא משנה מאיזה מגזר לעשות 8 שעות כפול 6 ימים בשבוע בבתי חולים בתור שירות לאומי. ממש לא חסר תפקידים שאפשר לאייש אותם. מתחיל מאנשים שעושים כביסה ומנקים וכלה באלה שמשנעים חולים ממחלקה למחלקה. הרי בבתי חולים אפשר למצוא אנשים מכל המגזרים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אם הכסף שלי הולך, אני בהחלט מעדיף שהוא ילך לרופאים, לאחיות ולעובדים סוציאלים ולא לחרדים ולמתנחלים.

אם הכסף שלך ושלי היה מגיע ברובו באמת לשכבות התומכות במדינה אז כן, אולי היתה לנו רפואה ציבורית טובה יותר, חינוך טוב יותר ואולי גם פחות בורות בכבישים ותחבורה ציבורית נורמלית. אולי.

רק שבמצב הפוליטי הנוכחי, הבחירה שלך היא בין לשלם לחרדים והמתנחלים וגם לרופאים והאחיות והעובדים הסוציאליים, או רק לחרדים והמתנחלים. אתה יודע את זה, ואני יודע את זה - והחרדים והמתנחלים בטוח יודעים את זה - אז בוא נודה בעובדות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

שאלה שנובעת מחוסר ידע בנושא,

האם ישנה אפשרות לפתוח בעתיד (כשמחלקים את התקציב לשנה הבאה) את ההסכמים שיש כרגע עם ועדים כאלה ואחרים ולקצץ ממה שהם מקבלים היום? הסיבה של "אין כסף והמדינה בגרעון" נראת לי מספיק טובה .

אני מניח שהתשובה היא שפתיחת הסכמים מנוגת לחוק

על כן, אולי בסיום ההסכם? הרי כולם מפללים לממשלה שתשנה סדרי עולם ותפחית את רמת הכוחניות שיש היום אצל הועדים שסוחטים את קופת המדינה.

המצב שROEE מתאר כאן נראה כבלתי אפשרי.

לצורך הענין, יום שביתה של ההסתדרות מביאה לנזק של מיליוני שקלים למשק , אחלה אמצעי מיקוח של העולם התחתון.

עוד דבר שאני לא מבין, טעויות של ממשלות קודמות אי אפשר לתקן או לשנות חוקים כדי לאזן את הפערים הלא הגיוניים הללו?

אילולי השביתה לא ידוע לי שיש על הפרק דיונים במשרד הבריאות להפניית תקציב לגיוס אחיות נוספות , כנראה שהמצב הזה לבקש עוד מהממשלה נוח למישהו שם...

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם
רק שבמצב הפוליטי הנוכחי, הבחירה שלך היא בין לשלם לחרדים והמתנחלים וגם לרופאים והאחיות והעובדים הסוציאליים, או רק לחרדים והמתנחלים. אתה יודע את זה, ואני יודע את זה - והחרדים והמתנחלים בטוח יודעים את זה - אז בוא נודה בעובדות.

אתה יודע מה? אני מוכן שיעלו לי את מס הבריאות בעוד אחוז שלם כדי לממן את תוספת השכר לאחיות.

כשאני שכבתי בבית חולים מרותק למיטה בלי יכולת אפילו להתהפך על הצד (שלא לדבר על פעולות יותר מורכבות כמו לקחת כוס מים) הצוות הסיעודי היה צוות של מלאכים שבלעדיו לא הייתי יכול להשאר לבד שם בלילה בלי השגחה. אנשים שעושים מלאכה כזו קשה ואחראית בכל כך הרבה מסירות זכאים לתגמול הולם.

אתה צריך להבין שזו עבודה פיזית קשה מאוד. אני הייתי באורטופדית שבה רוב החולים מרותקים למיטה וסיעודיים ברמה זו או אחרת. זה לקלח/לעזור להתקלחף להחליף סדינים במיטה כשהחולה שוכב בה בלי להקים אותו ובלי יכולת להזיז אותו יותר מידי, להוריד חולים ולהרים אותם למיטות, לחלק אוכל, להאכיל, לפנות, לתת תרופות, להחליף חיתולים למי שיש ועוד. האם אדם שעושה את כל זה ברגישות ובאהבה לא זכרי לתגמול כמו אקדמאי אחר שיושב במשרד ממוזג ובשעה 4 נופל לו העכבר מהיד?

רועי, מעבר לראייה חשבונאית נטו של כמה אני יכול להוציא בכמה שפחות אנחנו עדיין דנים בבני אדם. אתה היית רוצה שבאבא שלך יטפל אח ממורמר או אח שמרגיש שמעריכים אותו?

אחת הבעיות העיקריות של החברה שלנו היא שהפכנו להיות חיות. פעם היה אכפת לנו איך השכן מרגיש ואם אפשר לסייע במשהו גם אם זה גוזל מאיתנו והיום כל מה שמעניין את כולם זה להיות קצת לפני השני. לאן נעלמו ההגינות, החמלה והדאגה לזולת?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בין אם צודקות או לא, האחיות הולכות כאן על חבל דק.

אחיות פיליפיניות ממלאות בתי חולים בארה"ב ואירופה. יצא להן שם של זולות וטובות.

להביא אחיות , או אפילו קרוב מכך - להעביר אחיות פיליפיניות מוסמכות מטיפול בזקנים (מאות נמצאות כאן כבר לא חוקיות ומחפשות עבודה לאחר שהזקן/נה נפטר/ה) שכבר נמצאות בישראל - הרבה מהמטפלות הן אחיות מוסמכות - לבתי חולים זה דבר קל ומהיר ששטייניץ יישמח להציג כהישג שלו לפני הבחירות - לא שבר את התקציב, להיפך - יצר רמת עלויות שכר חדשה לא מוכרת של 1500$-1000,לא יצר תקדימים לסחטנות לפני בחירות והפסיק את השביתה. אם לא הפעם - יעשה זאת בשביתה הבאה.

ועופר עיני ייאלץ לשתוק כדי לא לסתור את האג'נדה החברתית של יחימוביץ'.

פורסם

חיימי - יש לך מושג מהו הליך הרישוי לאחות בארה"ב?

אתה רוצה להביא אחיות שלא יודעות עברית, לא מכירות את הרפואה הישראלית, ובעצם - אין לך מושג מה ההכשרה שלהן. כאשר זה יעלה בבריאות שלך ושל חבריך תדבר אחרת.

אבל מה לעשות, יש כאן אנשים שלא מסוגלים להבין שיש בחיים עוד כמה דברים חוץ מהשורה הכספית התחתונה. יש גם עניין של איכויות שירות, ושהרבה פעמים הזול הוא יקר.

אני רוצה להפנות אותך לתחום, שכחובב רכב, צריך להטריד אותרך: איכות הכבישים בישראל. המכרזים מסתכמים בקביעת מחיר, וכולנו משלמים אח"כ בתשתיות מסוכנות. אבל נפגעי התאונות אינם מפוצים מקופת מע"צ - אזה מה אכפת לה?

ורועי - אתה מתנגד ל"כניעה לועדים" - אבל מטיף לכניעה לדתיים. אז במה אתה יותר טוב? לפחות האחיות דואגות לך ולבני משפחתך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בלבולי מח כמו זה של חיימי עוד יביאו להגשמת חזונו של ליצמן להביא לכאן רופאים מהודו ותאילנד שבקושי יודעים להכניס עירוי, שלא לדבר על לתקשר עם הפציינט או להבין תוצאות של בדיקת דם.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
אחת הבעיות העיקריות של החברה שלנו היא שהפכנו להיות חיות. פעם היה אכפת לנו איך השכן מרגיש ואם אפשר לסייע במשהו גם אם זה גוזל מאיתנו והיום כל מה שמעניין את כולם זה להיות קצת לפני השני. לאן נעלמו ההגינות, החמלה והדאגה לזולת?

ברמת החברה זה מורכב עוד יותר, כפי שציינת אקדמאי שעובד ולומד מקצוע עם רף קבלה שעלה בשנים האחרונות ודורש רמת אינטלגנציה שלא נופלת ממקצועות הנדסה (אני אומר את זה כדי שלא תתבצע השווה לעובדים סוציאליים לדוג), מרוויח שכר של פועל בניין ללא ניסיון (אלה שעם ניסיון מרוויחים 5 ספרות ועוברים גם את ה15K) וחסר השכלה אקדמאית, או עובד נמל שלוחץ על כפתור הזזת מכולה ממקום X לY ומרוויח כפול. עובדי רכבת חסרי השכלה שעושים כלום ביחס לאחיות ומרוויחים כפול.

אז כן, חוסר השיוויון הזה שבו האחיות פונות לאוצר לגביו, מקורו גם בהשוואה למקצועות שאין בינם לאחיות שום קשר.

הנקודה לדעתי היא לא הפיכתנו לחיות (אני מסכים אגב שקרות הלב השתרשה ברובנו), אלא שהמצב (אולי תמיד היה) במדינה מאפשר לממשלה להיות נסחטת ע"י ועדים גדולים (ואני לא מדבר על האחיות הפעם) תוך כדי היעדר הגבלה חוקי ומעשי למעללים הללו, ומביא את הממשלה למצב שבו היא צריכה להחליט בין יצירת גרעון שיביא לנזק בלתי הפיך למשק, ואז גם אלה עם העכבר ב16:00 ישבו בלשכת התעסוקה. מדובר בכדור שלג מפחיד, היום קבוצה 1 קיבלה, מחר קבוצה 2 תבקש, לך תמצא את האיזון כשמצמידים לך אקדח לרקה.

מעשית יותר קל להגיד "לא" לאחיות שהן מוסריות ואינטלגניות במו"מ, מאשר ליו"ר ההסתדרות שיכול להסב נזק הרבה יותר גדול, או לעובדי נמל ששולטים ביד רמה במדינה.

לדעתי כשיושבים בכיסא ראשות הממשלה צריך לקבל גם החלטות שמראש ידוע שיעלו בחיי אדם, אבל ישרתו את העתיד ואת טוב הכלל. אלה ההחלטות הקשות ביותר, ולפעמים צריך לב קר כדי לקבל אותן.

אם לא הבהרתי את הנקודה מספיק, אז זה בערך כמו לנסות להתעלם מהחרדים ,לקחת מהם את כל התקציב ולתת אותו לאחיות בקדנציה הקרובה. מישהו מוכן להמר שלא יהיו רציחות/התאבדויות ואנדרלמוסיה נוספת שתעלה לממשלה הרבה יותר?

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם
בלבולי מח כמו זה של חיימי עוד יביאו להגשמת חזונו של ליצמן להביא לכאן רופאים מהודו ותאילנד שבקושי יודעים להכניס עירוי, שלא לדבר על לתקשר עם הפציינט או להבין תוצאות של בדיקת דם.

זהו. קבעת. "הם בקושי יודעים להכניס עירוי " ? אתה בוודאי מהוועדה להערכת תארים זרים.

רופאים אסיאתיים באמריקה הם בין המוערכים ביותר והולכים ותופסים את מקומם של אמריקאים שמעדיפים קליניקה פרטית על עבודת פרך בבתי חולים. לא עושים להם שום הנחות כמו שכאן מעמידים כל בוגר מילנו,בולוניה ובודפשט בבחינות רישוי. אגב, סטודנטים אסיאתיים באמריקה הם קבוצת המצטיינים ביותר.

אז לאט לאט, אדוני המלומד יותר מרופא הודי.

פורסם

סטודנט אסייתי בארה"ב הוא לא סטודנט אסייתי באסיה, לא מבחינת רמה ולא מבחינת הכשרה.

אז לאט לאט, אדוני המלומד יותר מרופא הודי.

אדונך בוגר רפואת שיניים מאוניברסיטת ת"א, אז אולי אני לא אעיד ממקור ראשון על רמת הרפואה הכללית שם, אבל בוודאות יכול לומר שהרמה של בוגרי הארץ ברפואת שיניים היא בכמה סדרי גודל מעל מה שמקובל במזרח הרחוק (לא כולל יפן וקוריאה). היות ואת הפרה-קליני שלי חלקתי עם אותם רופאים בוגרי הארץ אז יש לי מושג "קטן" על איך מלמדים רפואה כללית כאן.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

ידידי רופא השיניים, בהודו יש רופאים מעולים ויש זבל. כנ"ל לגבי כל המקצועות. אל תשכח שאותם הודים שאתה מזלזל בהם בנו כורים גרעיניים ופיתחו נשק גרעיני בלי ידע זר אז תן להם קצת כבוד.

לאחות "מיובאת" יש את החסרונות הגדולים מאוד של שפה ואם תקלוט אותה בצורה חוקית אז היא תקבל את אותו השכר כמו אחות ישראלית כי אלה ההסכמים הקיבוציים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מי שמסתכל על הדברים דרך החור שבגרוש, כבר שכח מזמן מהו רגש אנושי ו"צדק חברתי" (אם תרצו לקרוא לזה כך).

כל מהללי פועלו של ביבי שכחו כמה דברים:

1. "עניי עירך קודמים". נכון שבימי מפא"י היית צריך להיות בעל פנקס אדום בכדי להתקבל, אבל בד בבד - הממשלה אשכרה דאגה לאזרחי המדינה תוך הקמת מפעלים/עידוד תעשייה וחקלאות, גם אם לא תמיד עפ"י שיקולים כלכליים.

2. ישראל, מעצם מעמדה האזורי והגעתה למצב לוחמה מדי פעם (לא משנה כרגע מי היוזם. עובדה היא שמדי פעם יש כאן אנומליה מבחינה בטחונית) לא יכולה להסתמך רק על עובדים זרים וייבוא סחורות. אנשים שמגיעים רק כדי לעבוד (בדרכים חוקיות או לא) יקחו את רגליהם ויעופו מכאן אם יחושו שהקרקע בוערת (מלחמה/רעידת אדמה קשה הן שתי דוגמאות). מי יעבוד בחדר מיון? מי יעבוד במפעל ייצור לכלי נשק? מי ינקה את הרחובות? על אובדן ה"הון האנושי" והידע (למשל מפעל יציקות של טנק המרכבה) אני כבר לא מדבר.

3. הסחיטה של המגזר הדתי אינה גזירה משמיים. זה שלראש הממשלה (אני לא מדבר על ביבי בלבד, אלא על כל אלה שקנו "שותפים קואליציוניים") יותר נוח לשלם (בשביל לקבל הצבעה אוטומטית) מאשר להגיע למכנה משותף עם מפלגות גדולות יותר אך מתנגדות פוליטית - לא עושה את זה בלתי אפשרי. היו כבר מספיק ממשלות אחדות שהוכיחו זאת, הן בטח עדיפות על המסחרה העכשווית.

4. אדם מובטל שחי על חשבון הציבור (בוודאי אם יש לו משפחה) לא "עולה" למשק פחות מאשר לסבסד חלק ממשכורתו.

על עניין החמלה אני כבר לא מדבר. בממשלות האחרונות אין שום התחשבות באדם הבודד, בגלל האג'נדה של "המדינה מעל הכל". הפרט הוא טורח ואם אינו משמן את המנגנון, הוא יכול לחיות גם משיירים ועצמות.

פורסם

roee, זה פורסם כרגע:

"הסטודנטים לסיעוד וללימודי אחיות הודיעו היום כי הם מתכוונים להשבית את הלימודים למשך שעתיים ביום ראשון הקרוב, כאות הזדהות עם מאבק האחיות. ההודעה על השבתת הלימודים מגיעה בהמשך להכרזת התאחדות הסטודנטים כי היא תומכת במאבק שנכנס ליומו ה-11.

הסטודנטים מתכננים עצרות תמיכה באוניברסיטת חיפה, במכללה האקדמית עמק יזרעאל, במכללה האקדמית בצפת, באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע. במהלך העצרות מתכוונים הסטודנטים להניף שלטי תמיכה באחיות וללבוש חלוקים לבנים וסטטוסקופים.

במוסדות ההשכלה הגבוהה בישראל לומדים 4,000 סטודנטים העתידים להשתלב במערכת הבריאות עם סיום לימודיהם. על פי נתוני התאחדות הסטודנטים ישנה ירידה במספר האחיות המשתלבות בשוק העבודה מדי שנה. בהתאחדות מסבירים כי הירידה המתמדת במספר הסטודנטים המעוניינים ללמוד את מקצועות הסיעוד נובעת מתנאי העבודה הקשים והלא-מתגמלים המאפיינים את המקצוע.

אורי רשטיק, יו"ר התאחדות הסטודנטים, אמר כי "הסטודנטים מוכיחים פעם נוספת מעורבות ואחריות לנעשה בחברה ובמדינה שלנו. מאבק האחיות הוא מאבק חשוב וצודק אשר יכריע את עתידה של מערכת הבריאות בישראל". רשטיק הוסיף כי "הסטודנטים לסיעוד מודאגים גם הם מהמצב ומצטרפים למאבק על עתיד המקצוע ועתידם של כל העוסקים בו".

כשיש בעיה, בסופו של דבר היא תחלחל לאקדמיה.

פורסם
אתה יודע מה? אני מוכן שיעלו לי את מס הבריאות בעוד אחוז שלם כדי לממן את תוספת השכר לאחיות.

אתה מוכן שיעלו לך בעוד אחוז נוסף בשביל לממן מחלקות אונקולוגיות? ועוד אחוז לתרופות מצילות חיים? ועוד אחוז למכונות MRI? ועוד אחוז עבור מיטות אשפוז? ועוד אחוז לטיפול בחולים סיעודיים שאין להם ביטוח? ומה לגבי עוד אחוז עבור שיפור שירותי בריאות הנפש? אולי אפילו שני אחוז, המצב שלהם מזעזע.

אם השבת בשלילה על אחד מהסעיפים שציינתי, אז ברכותיי - אתה חיה חסרת הגינות, חמלה ודאגה לזולת.

ניהול כספי ציבור לפי "למי מגיע יותר" זו עקומה מאוד חלקלקה שהתחילה הרבה לפני האחיות ותסתיים הרבה אחריהן.

כן, נורא קל לגלגל עיניים ולדבר על חמלה, אבל בסופו של דבר מדובר בכספי מדינה שאמורים לשרת אלפי מטרות שונות ונעלות בפני עצמן. אם אתה רוצה ליצור תקדים בו מעלים עליך מיסים בשביל להעלות שכר לקבוצת לחץ, אשריך.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...