Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאבק האחיות - צדק חברתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

3ntnlnm3tkgz.jpg

YAFIT FALDON כתבה בעמוד הפייסבוק שלה

טוב נמאס כבר מכל מעמידי הפנים באוצר שמנצלים את חוסר הידע של הציבור ומוכרים לו שקרים גסים על שכר האחיות. לקחת תלוש שכר של מנהלת שירותי הסיעוד בבית חולים (שזו , למי של יודע, האחות הראשית של כל בית החולים. המנהלת של כ-------ל אלפי האחיות, כוחות העזר, בנות השירות הלאומי, וגם של כל האחיות הראשיות ושל כל מפקחות החטיבה הסיעודיות בבית חולים). יש א-ח-ת כזו בכל בית חולים. והיא תמיד תהיה אחות מאד ותיקה שברזומה שלה שנים רבות של עשיה וטיפוס קשה קשה בסולם הדרגות עד למעמדה. ואתם יודעים מה? גם כמנהלת הסקטור המקצועי הגדול ביותר בבית החולים, סקטור הסיעוד, שהוא גם אחד משני הסקטורים הנחוצים והקריטיים ביותר לבית החולים, גם כמנהלת שלו היא לא מרוויחה אפילו ח-צ-י ממה שמרוויחים עמיתיה המנהל הרפואי או אפילו המנהל האדמיניסטרטיבי!! ולאחר שזה נאמר, נחזור לאישיו העיקרי - לפרסם את תלוש השכר של אחות כזו כ"אב טיפוס" וכדוגמא לשכרה של אחות ממוצעת )שתסלחו לי, קורעת את עצמה בעבודת משמרות פיזית, שעות לא שעות, פגיעה בחיי משפחה, בבריאות האישית, עבודת דם יזע ודמעות ]פשוטו כמשמעו) הטעייה כזו היא פשוט לעג לרש!!! אז באו כמה קולגות שלי - אחיותי תרתי משמע - ורצו לעשות מעשה שיפסיק את ההטעיה הזו - ויתרו על פרטיותן ופרסמו תלוש שכר אמיתי של אחות בש-ט-ח, אותה אחות אמיתית שאתם פוגשים במסדרונות המחלקות, המרפאות והיחידות, נו ההיא, כן, המלאך בלבן. אז מה היו חלק מן התגובות שהגיעו? כתבו להן שהן מפרסמות רק מידע חלקי, רק את "שכר הבסיס" ולא את הסכום הסופי ואת "כל התוספות". אוקיי. לגיטימי, נגיד. אז הנה: קחו תלוש שכר שלי - אחות מומחית בטיפול נמרץ בפגים, בעלת תואר שני קליני מחקרי בסיעוד, סה"כ שנות לימוד אקדמיות: 8 (4 שנים תואר ראשון והסמכה, שנתיים תואר שני, שנה התמחות בטיפול נמרץ פגים, וכשנה נוספת של השתלמויות רלוונטיות נוספות), מרכזת תחום החייאה, מדריכת החייאה למטופלים (הורי הפגים) ולאנשי הצוות, אחראית משמרת, ומקדמת 3 פרוייקטים של איכות הטיפול במחלקה. יש שקוראים לזה אחות בכירה. אני קוראת לזה אחות שח-ו-ל-ה על המקצוע ועל המטופלים שלה. קחו תלוש מלא שלי ובואו תראו כמה אני מרוויחה אחרי "כ------ל התוספות": תוספות שכר מהסכמים קודמים, תוספת אחריות משמרת, "תוספת רכב" (שזה מילה יפה לתשלום נסיעות - שווי כספי של חופשי חודשי), תוספות על שעות נוספות, עבודה במשמרות ערב, לילה, שבת, חג, עבודה בכוננות (זה כשקוראים לך מהבית לבוא כשיש עומס מחלקתי או חוסר בצוות) וכו' וכו' - תראו בעצמכם. ואם מישהו חושב שיש לזה איזשהו קשר עם שכר חודשי של 28 אלף ש"ח, שיחשוב שוב. מאחלת לכל אחיותי האחיות בהצלחה במאבק הזה. כן כן המאבק על תמורה הולמת לעמלנו. מי אמר שזו מילה גסה?????!!!

tnij4z5mzgwk.jpg

SEAT LEON TSI 1.2 2012

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי המאבק שלהן לא מנוהל נכון.

הן צריכות לקחת שכר של אקדמאי בשירות המדינה, לתרגן אותו לשכר שהיה מקבל עם משמרות ממוצעות של אחות ממוצעת, להכפיל את ההפרש במספר האחריות בשירות הציבורי ולתרגם את זה למספר שרים מיותרים (כולל מנכ"ל משרד, מזכירה, לשכה וכו'). עכשיו שביבי יסביר למה השרים המיותרים יותר חשובים מהאחיות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני מקווה שהמאבק הזה באמת יניב פרי ויגרור שינוי משמעותי בשכר שלהן. משום מה, נראה לי שלבסוף יקום הסנאי יזרוק להן בלוט

במסווה של זהב, הן יתרצו והסיפור יחזור חלילה. לי אישית נמאס, אין ספק שמגיע להן ושהן עושות עבודת קודש אבל הן צריכות פעם אחת ולתמיד לשבור את כל הכלים ולסיים את הסחבת הזו.

פורסם

הרופאים והאחיות עובדים במגזר הציבורי כלומר ברשות המדינה. על מנת להעלות להם את המשכורות יש שני אופציות. או שהממשלה תפריש יותר תקציב למשרד הבריאות או שמערכת הבריאות תהפוך לפרטית ואז התשלומים שהם גובים מהחולים יהיו גבוהים יותר. בארה"ב שם המערכת היא אחיות ורופאים לא משתכרים כאלה סכומים. מצד שני אין מצב שאדם משלם 100-200 שקל לחודש. בקיצור, לא חסר מאיפה לחתוך תקציבים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

משרד הבריאות מקבל תקציב של למעלה מ20 מיליארד ש"ח בשנה. ההכנסות שלו עולות על 3 מיליארד, וזה לא כולל את תקציב בתי החולים הממשלתיים. זהו תקציב ענק בקנה מידה ישראלי ואני בטוח שניתן לנתב מתוכו (ללא שום תוספת) כסף לבעיה הזו ולפתור אותה.

פורסם

ממה שקראתי בזמנו, לתפעל בית חולים עולה 50 מיליון שקל לשנה שלמה. לבנות בית חולים עולה 500-650 מיליון שקל. אם אתה אומר שמשרד הבריאות מקבל 20 מילארד שקל שזה שליש מתקציב הביטחון לשנת 2012 אז כל מה שנשאר לי לשאול אותך הוא לאן הולך כל הכסף בדיוק?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לכולם מגיע וכולם צריכים לקבל יותר. אם תבחרו שלי יחימוביץ', כולם גם יקבלו יותר.

ככה תראו איך אנחנו הולכים סקטור אחרי סקטור בשירות המדינה, וכולם רוצים - ומקבלים - עוד כסף: המורים, הרופאים, העובדים הסוציאלים, האחיות, הכבאים, עובדי הרכבת וכן הלאה וכן הלאה. מאחר והשכר זו ההוצאה התקציבית הכי גדולה שבנמצא, תקציב המדינה בהכרח יצטרך לגדול. בשביל לממן את זה, מי שלא בשירות המדינה ישלם, בהכרח, עוד מיסים.

למעשה, עובדי המדינה הפכו בדבר ומצאו מנגנון עוקף שוק:

1. אתה לומד איזה מקצוע שבא לך. לא משנה השכר, לא משנה השוק התעסוקתי

2. אתה מתחיל לעבוד במקצוע הזה בשירות המדינה

3. אתה ועמיתיך מתארגנים למיליציה מאוחדת ושובתים, בחסות חוקי עבודה שמגינים עליך

4. השוק נכנע ונאלץ לשלם לך יותר כסף

כשהרופאים והאחיות יקבלו עוד כסף, שאיש לא יתלונן שאין כסף למכונות MRI בפריפריה או למיטות אשפוז חדשות.

(ועד שמישהו יסביר לי מה - בדיוק - מסתתר מאחורי המונח "צדק חברתי", הייתי מעדיף לא לשמוע אותו יותר)

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

רועי - במנגנון שלך יהיו אולי שני מכשירי MRI בכל בית חולים, אבל לא יהיה טכנאי להפעילם ורופא לפענח את הצילומים.

צא מהסרט של "שוק חופשי" כיון שהוא לא פועל במערכות בריאות (ובעוד כמה מערכות, כמו חינוך) מסיבה פשוטה מאוד - התוצר שלו -אם בכלל ניתן למדידה - נמצא מחוץ למערכת, כלומר אם טיפלת במהנדס בן 50 עם התקף לב והשקעת בו בשלב האשפוז 50,000 ש"ח (מספר צנוע מאוד, לות האמיתית הרבה יותר גבוהה), אבל את התוצרת שהפקת - אדם מתפקד שממשיך לעבוד בתעשיה - יפיק המפעל בו הוא עובד, לא בית החולים. כמובן שאפשר לעבור לשיטה האמריקאית של תשלום לפי שירות ותמחור חופשי "במחיר השוק", במודל הזה אותם 50,000 ש"ח יהפכו ל-$50,000 או יותר, שלא ברור מי ישלם, או שאיכות השירות תרד ואז אותו מהנדס יפלט ממעגל העבודה ,והחברה תפסיד אדם תורם ותזכה בנכה נוסף.

שים לב שהעולם עובר למודל של מערכות בריאות עם ביטוחי חובה והגבלות על עלויות, רק בארץ חונקים את מערכת הבריאות ודוחפים את החולים לשירות הפרטי, מה שמתבטא ב"תשלומים מהכיס", שבו ישראל הופכת לשיאנית העולם המערבי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
רועי - במנגנון שלך יהיו אולי שני מכשירי MRI בכל בית חולים, אבל לא יהיה טכנאי להפעילם ורופא לפענח את הצילומים.

צא מהסרט של "שוק חופשי" כיון שהוא לא פועל במערכות בריאות (ובעוד כמה מערכות, כמו חינוך) מסיבה פשוטה מאוד - התוצר שלו -אם בכלל ניתן למדידה - נמצא מחוץ למערכת, כלומר אם טיפלת במהנדס בן 50 עם התקף לב והשקעת בו בשלב האשפוז 50,000 ש"ח (מספר צנוע מאוד, לות האמיתית הרבה יותר גבוהה), אבל את התוצרת שהפקת - אדם מתפקד שממשיך לעבוד בתעשיה - יפיק המפעל בו הוא עובד, לא בית החולים. כמובן שאפשר לעבור לשיטה האמריקאית של תשלום לפי שירות ותמחור חופשי "במחיר השוק", במודל הזה אותם 50,000 ש"ח יהפכו ל-$50,000 או יותר, שלא ברור מי ישלם, או שאיכות השירות תרד ואז אותו מהנדס יפלט ממעגל העבודה ,והחברה תפסיד אדם תורם ותזכה בנכה נוסף.

שים לב שהעולם עובר למודל של מערכות בריאות עם ביטוחי חובה והגבלות על עלויות, רק בארץ חונקים את מערכת הבריאות ודוחפים את החולים לשירות הפרטי, מה שמתבטא ב"תשלומים מהכיס", שבו ישראל הופכת לשיאנית העולם המערבי.

שים לב שלא דיברתי על מבנה מערכת הבריאות, אלא על עלויות השכר בלבד. מאבק האחיות, בניגוד למה שמנסים לצייר בתקשורת (כמו בדיוק במאבק הרופאים) לא נסוב על שיפור מערכת הבריאות (קרי הוספת תקנים), אלא על תשלום נוסף לעובדים הקיימים (הגדלת העלויות בלי להגדיל תמורה). כשאתה מעלה את השכר לעובדים הקיימים על חשבון קליטת עובדים חדשים או שיפור איכות העובדים החדשים, אתה לא משפר את המערכת (ע"ע הרפורמה בחינוך).

אבל בוא נלך רגע צעד אחורה ונשאל - מה היא עלות השכר האופטימלית בשירות הציבורי?

התשובה לכך תהיה תמיד זהה ופשוטה: השכר המינימלי שמאפשר לנו לאייש את כל התקנים הקיימים באנשים המתאימים - ולא שקל אחד יותר. אם משלמים לאחיות 8000 ש"ח לחודש ועדיין יש מספיק אחיות עם הכישורים הנדרשים, הרי שמדובר בשכר נכון (ואולי אפילו גבוה מדי). אם משלמים לעובדים סוציאליים 4000 ש"ח לחודש ועדיין יש מספיק עובדים סוציאליים, הרי שהמשכורת הוגנת בעיני מי שהולך ללמוד עבודה סוציאלית (במדינת ישראל עדיין יש חופש בחירה וחופש תעסוקה. עדיין).

אותה נוסחה פשוטה יכולה להצדיק שכר של 4000 ש"ח לעובד סוציאלי, אבל גם יכולה להצדיק שכר של 100,000 ש"ח למנהל מחלקה בבית חולים או 30,000 ש"ח בחודש לרופא משפחה מתחיל בפריפריה, שכן אנחנו רוצים את האנשים המתאימים ומספיק מהם - ולכל אחד יש את המחיר שלו. זה מה שהמדינה צריכה לשלם, ולא שקל יותר.

מרגע שהשכר נקבע באמצעים כוחניים עוקפי שוק - שביתות - הרי שאין לנו יותר דרך לאמוד את השכר האופטימלי וכל דרישה נעשית לגיטימית. הקשר בין היצע לביקוש ניתק, והדרך מכאן לאובדן שליטה תקציבי הוא קצר. ואל תספר לי על זה שלא יהיו רופאים אם יהיו מכונות MRI, כי כשמשלמים לרופאים 50% (היפותטית; אני לא מתיימר לדעת את המספר האמיתי) יותר מהשכר האופטימלי, גם לא יהיו מספיק תקנים לרופאים וגם לא יהיו מספיק מכונות MRI.

אחרי שניתקת את הקשר בין היצע לביקוש, אתה כבר לא משלם את המחיר האמיתי של כוח האדם האיכותי, אלא משתמש בכספי משלם המיסים בשביל תשלום פרוטקשן לקבוצת הלחץ. לשכר שאתה משלם לעובדי הרכבת אין שום קשר לשכר המינימלי שבו אפשר לקלוט נהגי קטר מתאימים, אלא רק לכוח הפוליטי והמעשי שנמצא בידיים של עובדי הרכבת. ואכן, דירוג השכר בשירות הציבורי משקף רק את הכוח שנמצא בידי כל קבוצה, לפי סדר היכולת שלהם לגרום נזק למשק: עובדי חברת חשמל למעלה, עובדים סוציאליים למטה. רופאים למעלה, אחיות למטה. עובדי רכבת למעלה, מורים למטה. וכן הלאה, וכן הלאה.

בקיצור, כל הוצאה מעבר להוצאה המינימלית שמאפשרת קליטת כוח אדם ברמה הרצויה היא בזבוז כספי משלם המיסים. חד וחלק.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

שמעת פעם ת המושג התייעלות?

יש בבתי חולים מנגנונים מנופחים שאפשר לקצץ בהם, יש שטחים פתוחים שניתןן לנצל (ראה את הק יונים והמלוניות בחלק מבתי החולים) וזה במבט חטוף עוד לפני כניסה לדוחות ולנתונים הכספיים.

האמיות עובדות קשה מאוד וכל מי שהיה מאושפז ומרותק למיטה יודע בדיוק במה מדובר. הם עובדים ב ש רות כולל שבתות וחגים והן אקדמאיות. השאלה היא כמה משתכר למשל כלכלן בותק מקביל במשרד האוצר וכמה היה משתכר עם התוספות הקבועות בחוק למשמרות וסופי השבוע. אחרי שהנתון הזה יהיה מול העיניים אפשר יהיה לקבוע אם הן מופלות או לא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

רועי, אי אפשר לייצר אחיות, או רופאים, או מורים יש מאין. ובעיקר יש קושי לשמר את הטובים במערכת הציבורית. כשם שמערכת הבטחון נאלצת לשלם למהנדסים משכורות יותר גבוהות כדי שלא יעברו לתעשיה כך יהיה על המדינה לשלם לרופאים ולאחיות משכורות יותר גבוהות כדי לשמרם בשירות הציבורי. או, כמובן, להטות את המערכת לשירות הפרטי (מה שקורה כבר כעת), אבל אז יצטרכו להעלות משכורות כדי להתחרות בשירות הפרטי, או לבטל את השירות הציבורי (באותו תחום) ולשלם את משכורות המגזר הפרטי (גם אם בעקיפין על ידי תשלום יותר גבוה ליום אשפוז או ניתוח או כל יחידת מדידה אחרת).

יתרה מזאת - צריך להתחרות גם באופציה שיש ללא מעט מהעובדים להגר לחו"ל. סה"כ כח האדם הרפואי, הסיעודי והפארארפואי הישראלי איכותי מאוד ויש בעולם מחסור בכח אדם בתחום על כן יש לא מעט קופצים על המציאה. אם היה מי שאמר (ספק אם ברצינות) "נביא רופאים מהודו" יש לי חדשות בשבילו - בארה"ב ובאנגליה שמחים לקלוט את הרופאים ההודים בתנאים יותר טובים מאשר בארץ, ובלי עמודי ענן למיניהם. מי שלא ישכיל לשמר את הישראלים במערכת ישאר ללא כח אדם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האמיות עובדות קשה מאוד וכל מי שהיה מאושפז ומרותק למיטה יודע בדיוק במה מדובר. הם עובדים ב ש רות כולל שבתות וחגים והן אקדמאיות. השאלה היא כמה משתכר למשל כלכלן בותק מקביל במשרד האוצר וכמה היה משתכר עם התוספות הקבועות בחוק למשמרות וסופי השבוע. אחרי שהנתון הזה יהיה מול העיניים אפשר יהיה לקבוע אם הן מופלות או לא.

מה בין כלכלן לאחות? העובדה ששניהם בשירות המדינה ועם אותו הותק?

תגיד, אתה משלם לעובדים שלך שכר צמוד לעבודה מקבילה במקום אחר? או שאתה משלם בדיוק את מה שגורם לך להביא - ולהשאיר - את כוח האדם המתאים?

פורסם
רועי, אי אפשר לייצר אחיות, או רופאים, או מורים יש מאין. ובעיקר יש קושי לשמר את הטובים במערכת הציבורית. כשם שמערכת הבטחון נאלצת לשלם למהנדסים משכורות יותר גבוהות כדי שלא יעברו לתעשיה כך יהיה על המדינה לשלם לרופאים ולאחיות משכורות יותר גבוהות כדי לשמרם בשירות הציבורי. או, כמובן, להטות את המערכת לשירות הפרטי (מה שקורה כבר כעת), אבל אז יצטרכו להעלות משכורות כדי להתחרות בשירות הפרטי, או לבטל את השירות הציבורי (באותו תחום) ולשלם את משכורות המגזר הפרטי (גם אם בעקיפין על ידי תשלום יותר גבוה ליום אשפוז או ניתוח או כל יחידת מדידה אחרת).

יתרה מזאת - צריך להתחרות גם באופציה שיש ללא מעט מהעובדים להגר לחו"ל. סה"כ כח האדם הרפואי, הסיעודי והפארארפואי הישראלי איכותי מאוד ויש בעולם מחסור בכח אדם בתחום על כן יש לא מעט קופצים על המציאה. אם היה מי שאמר (ספק אם ברצינות) "נביא רופאים מהודו" יש לי חדשות בשבילו - בארה"ב ובאנגליה שמחים לקלוט את הרופאים ההודים בתנאים יותר טובים מאשר בארץ, ובלי עמודי ענן למיניהם. מי שלא ישכיל לשמר את הישראלים במערכת ישאר ללא כח אדם.

זו זריית חול בעיניים, ידידי. המאבק שלהן לא נוגע לבעיות התקנים וקליטת העובדים החדשים, אלא זעקת "מגיע לי" של העובדים הקיימים והוותיקים, פשוט כי הממשלה לחיצה ויש אווירת בזיזה של כספי הציבור מצד סקטורים בשירות המדינה. אני לא אתפלא אם השביתה הזו תוזמנה בכוונה למועד הבחירות.

אם הייתה בעיית הגירה או מעבר לשירות הפרטי, הן לא היו טורחות לשבות אלא עוברות בהמוניהן. ההנחה היא שמי שנשאר ושובת לא יכול - או לא רוצה - לעבור.

אם יש בעיה של איכות כוח האדם הקיים במערכת, אז הרי שההגדרה של "כוח אדם איכותי ומתאים" אינה נכונה עוד למערכת ואז צריך לקבוע הגדרה חדשה, ולכייל את השכר בהתאם. אני לא רואה שזה קרה כאן, או בכל רפורמה אחרת. לא דרשו עובדים סוציאליים משכילים יותר, רופאים מוכשרים יותר או אחיות מנוסות יותר, אלא שפיכת עוד כסף על העובדים הקיימים.

אתה יכול לומר שהשכר הגבוה כשלעצמו יביא כוח אדם טוב יותר עם הזמן - ואני מסכים עם זה - אבל חוסר הגמישות בשירות הציבורי (קביעות) והעדר שכר דיפרנציאלי אומרים שלפני שכל שורות הארגון יתמלאו באנשים טובים יותר, אתה תצטרך לשלם עוד כסף לכוח האדם הקיים והלא איכותי במשך 40 שנה (עד שכולם יפרשו), וזה כמובן בלתי נסבל ולא הגיוני בעליל.

אם היית מזמין מחר את כל המורים לשימוע ומפטר את כולם, מכפיל את המשכורת ואז שוכר מחדש רק את המתאימים, לא הייתי אומר דבר.

אם כל התקנים מאויישים עם כוח אדם מתאים ואין מגמה יוצאת דופן של נטישה, הרי שהשכר הוא אופטימלי או אף מעבר לו. מכאן ואילך, כל דרישה היא כוחנות ותו לא.

פורסם

ומה יקרה אם אותו כוח אדם יחליט לבסוף שלא להישאר בתחום? לשיטתך, על מנת להעלות משכורות בצורה שמבטאת כלכלה "תקינה" יש לחכות להתפטרות ענקית של כל האחיות בשוק ולא דקה קודם לכן. זה דפוק לגמרי. המצב המצוי לא מבטא את המצב הרצוי. לבסוף, וגם אם זה ייקח הרבה זמן, המסקנה שפשוט לא כדאי (מבחינה כלכלית) לעסוק בתחום מסוים תחלחל לאקדמיה ולדור הצעיר, ומשם הדרך למטה קצרה מאוד.

• תוכן חדש...