Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני פעיל במפלגת עלה ירוק - הרשימה הליברלית. אנחנו מפלגה חברתית שרוצה להחזיר את האזרח במדינה לקדמת הבמה ולהפסיק לרמוס את זכויות הפרט שלו - חיים, חירות וקניין.

חלק מהסקטורים הכי נפגעים במדינה מבחינה כלכלית, הם אתם - קהילת חובבי כלי הרכב. מיסוי עצום, הגבלות על ייבוא, מכסים, מיסים, ביטוחים ואינספור התערבות בירוקרטית שפוגעת בתחום האהוב עליכם.

אני אשמח מאוד אם תוכלו לעזור באיסוף הנתונים וריכוזם, אם אפשר כמה שיותר קישורים רשמיים ולא רשמיים על הדברים שמפריעים בתחום בישראל. בירוקרטיה מעוותת ולא הגיונית וכל דבר שתעלו על הדעת שלכם.

מי שרוצה לקרוא על המפלגה, מוזמן להכנס לקישור בחתימה שלי.

בברכת המשך שבוע נפלא!

אל תוותרו על החופש שלכם. תנו לו קול בקלפי.

http://www.facebook.com/AleYarokLiberal

פורסם

כל כך זול ונמוך. במקום לעשות את העבודה בעצמך אתה מחפש שיעשו הכל בשבילך ואתה תגזור קופון. עצלן ונצלן עלוב, זה מה שאתה.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם

דלק. דלק דלק דלק, דלק דלק. דלק, דלק דלק דלק דלק דלק דלק דלק.

מי שיוריד את מחירי הדלק יבחר להוביל את הממשלה.

ואני מציע על גבי במה זו הצעת חוק:

ביטול המע"מ על הדלק לבעלי רכב פרטי, והשארת המע"מ על כנו לכלל רכבי החברה הנוסעים על הכביש\היטל מס ליסינג על הדלק. כך גם הליסינג יתחיל להשתלם פחות, ואולי דברים טובים יתחילו לזוז, המדינה לא תפסיד מיסים, ויהיה אפשר להגדיל את מס הליסינג לפי הצורך...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ביטול המע"מ על הדלק לבעלי רכב פרטי, והשארת המע"מ על כנו לכלל רכבי החברה הנוסעים על הכביש\היטל מס ליסינג על הדלק. כך גם הליסינג יתחיל להשתלם פחות, ואולי דברים טובים יתחילו לזוז, המדינה לא תפסיד מיסים, ויהיה אפשר להגדיל את מס הליסינג לפי הצורך...

לגבי הדלק - המספרים ידועים.

השאלות שלי יותר בנוגע למכסים על ייבוא חלקים (כמו שיפורים לרכב או מכוניות אספנות וכו'), איך תחום הביטוח מבחינת היוקר והאפשרויות בו, איך השלטון מגביל את הספורט המוטורי ומונע ממנו להיווצר, איך הבירוקרטיה גורמת לכל ייבוא או שיפור ברכב להפוך למריטת שיערות מהפדחת, איך יבואני הרכב הבלעדיים בארץ עושקים את האזרח.

מה יתן לאזרח אם הליסינג לא ישתלם?

לגבי הצעות חוק, אצלנו הגישה שצריך לבטל חוקים מיותרים - לא לחוקק חדשים שיתקנו את המעוות.

כל כך זול ונמוך. במקום לעשות את העבודה בעצמך אתה מחפש שיעשו הכל בשבילך ואתה תגזור קופון. עצלן ונצלן עלוב, זה מה שאתה.

תודה, אני בהחלט אגזור קופון כשיורידו לכולנו את המיסים. כולנו נגזור אם יורידו את יוקר המחיה פה. גם אתה ידידי.

פורסם

תודה, אני בהחלט אגזור קופון כשיורידו לכולנו את המיסים. כולנו נגזור אם יורידו את יוקר המחיה פה. גם אתה ידידי.

אתה תגזור קופון כשתעבור את אחוז החסימה. מאותו רגע יעניין אותך יוקר המחיה בערך כמו שאותי מעניינת צפרות. אתה מדבר פה על בעיות של אלפיון עליון, מזכיר שלא אכפת לך מהבעיות של כלל האוכלוסיה, מדבר על כך שאתה רוצה לבטל חוקים בשביל הכיף, במקום לתקן את המעוות.

לפחות קל לי להבין עכשיו במיוחד למה מספר המצביעים בשיא כוחכם היה תלת ספרתי.

פורסם
אתה תגזור קופון כשתעבור את אחוז החסימה. מאותו רגע יעניין אותך יוקר המחיה בערך כמו שאותי מעניינת צפרות. אתה מדבר פה על בעיות של אלפיון עליון, מזכיר שלא אכפת לך מהבעיות של כלל האוכלוסיה, מדבר על כך שאתה רוצה לבטל חוקים בשביל הכיף, במקום לתקן את המעוות.

קודם כל, כל המצע שלנו הוא אך ורק על המחיה פה, הורדת המיסים, חיסול מונופולים ודאגה לזכויות הפרט של האזרח. 19 סעיפים שמדברים על הדברים האלה.

גם נושא המכוניות הוא בעיה של כלל האוכלוסיה. המיסוי העצום על המכוניות גורם לכך שאזרחים עם הכנסה נמוכה יותר נאלצים לקנות מכוניות טובות פחות, מזהמות יותר, בטיחותיות פחות וכמובן שהמחירים המופקעים גורמים לארנק של האזרח להתרוקן. כיום נטל המס הישיר והעקיף עצום, זה גורם לאזרחים להיות עניים וחלשים יותר. זה מתחיל משוק הרכב שמשפיע גם על העשירונים התחתונים, ממשיך לתחום המזון והמשקאות, הדיור, העבודה וכמעט כל תחום אחר במדינה.

אין מפלגה ששמה אך ורק את האזרח במרכז הבמה כמונו, למה שלא תכנס למצע שלנו בעמוד הפייסבוק ופשוט תעבור על הסעיפים בעצמך ותגיד לי ממי אכפת לנו?

אני לא יודע מה עשיתי לך שהחלטת להגיב לי בצורה הזאת, אשמח לדעת למה אתה כל כך כועס עליי. אני אזרח רגיל בדיוק כמוך ובסך הכל אפילו לא קרוב למעמד הביניים כרגע.

פורסם

תגיד, זה הכרחי? יש לך נציגים שעובדים יותר טוב כרגע? לפחות בשביל הסיכוי (פרומיל של פרומיל, למען הסר ספק) שהמפלגה תעבור את אחוז החסימה ושהמפלגה לא תאבד פוקוס ושמישהו מחברי הכנסת שלה יטרח לקיים את מה שלשמו הוא נבחר - תתייחס לזה בצורה מכובדת (או אל תתייחס בכלל).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

דלק? שלא יורידו. שיעלו. יודע למה? כי אני נוסע 10000 ק"מ לשנה ומצידי שהדלק יעלה גם 15 שקל לליטר אם יורידו לי מיסי קניה על רכב. בדיוק כמו שאתה מסתכל על זה מההיבט הצר שלך ועל הזין שלך כל היתר (כמו מקבלי רכבי חברה), ככה גם אני.

בעיקרון מיסוי גבוה על דלק הוא דבר חיובי, שכן זה מעודד מכוניות חסכוניות יותר, זיהום מופחת ונסועה פחותה*. מיסוי גבוה על רכב זה דבר שלילי, שכן זה מעודד מכוניות ישנות, מזהמות ולא בטוחות.

* הנסועה הפחותה זה מוטל בספק, שכן אין אלטרנטיבה אמיתית לרכב פרטי עבור רוב האנשים

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
דלק? שלא יורידו. שיעלו. יודע למה? כי אני נוסע 10000 ק"מ לשנה ומצידי שהדלק יעלה גם 15 שקל לליטר אם יורידו לי מיסי קניה על רכב. בדיוק כמו שאתה מסתכל על זה מההיבט הצר שלך ועל הזין שלך כל היתר (כמו מקבלי רכבי חברה), ככה גם אני.

בעיקרון מיסוי גבוה על דלק הוא דבר חיובי, שכן זה מעודד מכוניות חסכוניות יותר, זיהום מופחת ונסועה פחותה*. מיסוי גבוה על רכב זה דבר שלילי, שכן זה מעודד מכוניות ישנות, מזהמות ולא בטוחות.

* הנסועה הפחותה זה מוטל בספק, שכן אין אלטרנטיבה אמיתית לרכב פרטי עבור רוב האנשים

מילים כדורבנות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הייתי עוזר לך בשמחה לאסוף ולרכז נתונים, כי אין ספק שזו העשייה האמיתית ( :-P ) אבל אני פשוט באמצע הסטלה עכשיו...

אגב, כשהיא תעבור גם אני פותח מפלגה חדשה. אני קורא לה: "מפלגת נהגי ישראל הירוקים הסוציאל-ליברלית פרו-ישראלית החילונית-דתית ימנית-שמאלנית" (מקווה שכיסיתי את הכל)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

איפה ראית שיש לי "רכב חברה"?...

הורדת מיסי הקנייה תיצור מצב אבסורדי, שבו יש יותר מכוניות ממה שיש לעשות איתם.

אז לכל משפחה יהיו 3 מכוניות, לפחות 2 מהן ישנות (יותר ופחות), שאין איך למכור, הגריטה לא תיקח אותם, ופתאום העומס על הכבישים יהיה בלתי נסבל לחלוטין.

אז מבחינתי שיעלו את מיסי הרכישה, אבל יאפשרו למי שכן רכש להתנהל עם רכבו בדמות הורדת מחירי הדלק. אל תשכח שלא כל המכוניות בשוק היד השנייה ישנות ובלות, כיום נוח מאד לרכוש ליסינגומט שהוא רכב יחסית חדיש ובטוח.

ההערה שלך לא ממש במקום, אגב. אני ממש לא מנסה להביט על דברים מהמבט "הצר" שלי, ובטח שלא "על הברווזין" שלי כל היתר. אתה רוצה לדבר על היבט צר? מה לגבי מי שצריך לנסוע מרחק של 30 ק"מ לכל כיוון למקום עבודתו? עבדתי פעם במקום כזה. 2 אוטובוסים וטרמפ כדי להגיע לעבודה, או לוותר על הטרמפ וללכת 30 דקות ברגל. תחבורה ציבורית נורמאלית? יוק. אז, הדלק עלה סביב 4 ומשהו ש"ח לליטר, הייתי מתדלק אחת לשבוע, ומוצא עצמי מול רבע מהמשכורת שהולכת על דלק (800 ש"ח במחירים של אז!). תחשוב רגע על המשמעות לכל מי שמרוויח מעט- רבע מהמשכורת על דלק? זה אומר פחות אוכל בבית. אתה היית מסכים למצב הזה?

ומהצד השני: בשנים האחרונות נוצר מצב שעבדתי במרחק של 6 ק"מ מהבית... נסועה של 12K ק"מ ב-3 שנים.

אז זה כבר כמעט לא משפיע על התכנון החודשי, אבל כשבמקום 200 אתה מוציא 250, פעמיים בחודש, צריך לצמצם במשהו אחר. כל מי שיש לו רכב לא ירצה לאבד את איכות החיים שהרכב נותן לו, ומחירי הדלק זה פשוט מוריד את איכות החיים משאר הכיוונים האחרים. ואל תשכח שעלייה במחירי הדלק גורמת לעלייה (שמשום מה לא יורדת חזרה אף פעם) במחירי החשמל, מחירי המוצרים בסופר ועוד הרבה רעות חולות.

אתה עדיין רוצה שיעלו את מחירי הדלק?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

את אותו נציג המפלגה גם לא מעניין מיסוי על רכב, אלא שיפורים וספורט מוטורי.

תגיד, זה הכרחי? יש לך נציגים שעובדים יותר טוב כרגע? לפחות בשביל הסיכוי (פרומיל של פרומיל, למען הסר ספק) שהמפלגה תעבור את אחוז החסימה ושהמפלגה לא תאבד פוקוס ושמישהו מחברי הכנסת שלה יטרח לקיים את מה שלשמו הוא נבחר - תתייחס לזה בצורה מכובדת (או אל תתייחס בכלל).

המפלגה באה לעשות מה? קנביס חוקי? אני לא חושב שזה דחוף. אותו לא מעניין דלק בשמונה ש"ח או בחמישים שקלים, הוא יכול להרשות את זה לעצמו. גם קיה פיקנטו ב 95K מבחינתו זה בסדר, ממילא הוא לא בעניין של רכבים שמחירם נמוך מדירת 3 חדרים בנתניה.

נו באמת, הוא נשמע כמו שהמפלגה נשמעת כבר יותר מעשור.

פורסם
איפה ראית שיש לי "רכב חברה"?...

הורדת מיסי הקנייה תיצור מצב אבסורדי, שבו יש יותר מכוניות ממה שיש לעשות איתם.

אז לכל משפחה יהיו 3 מכוניות, לפחות 2 מהן ישנות (יותר ופחות), שאין איך למכור, הגריטה לא תיקח אותם, ופתאום העומס על הכבישים יהיה בלתי נסבל לחלוטין.

אז מבחינתי שיעלו את מיסי הרכישה, אבל יאפשרו למי שכן רכש להתנהל עם רכבו בדמות הורדת מחירי הדלק. אל תשכח שלא כל המכוניות בשוק היד השנייה ישנות ובלות, כיום נוח מאד לרכוש ליסינגומט שהוא רכב יחסית חדיש ובטוח.

ההערה שלך לא ממש במקום, אגב. אני ממש לא מנסה להביט על דברים מהמבט "הצר" שלי, ובטח שלא "על הברווזין" שלי כל היתר. אתה רוצה לדבר על היבט צר? מה לגבי מי שצריך לנסוע מרחק של 30 ק"מ לכל כיוון למקום עבודתו? עבדתי פעם במקום כזה. 2 אוטובוסים וטרמפ כדי להגיע לעבודה, או לוותר על הטרמפ וללכת 30 דקות ברגל. תחבורה ציבורית נורמאלית? יוק. אז, הדלק עלה סביב 4 ומשהו ש"ח לליטר, הייתי מתדלק אחת לשבוע, ומוצא עצמי מול רבע מהמשכורת שהולכת על דלק (800 ש"ח במחירים של אז!). תחשוב רגע על המשמעות לכל מי שמרוויח מעט- רבע מהמשכורת על דלק? זה אומר פחות אוכל בבית. אתה היית מסכים למצב הזה?

ומהצד השני: בשנים האחרונות נוצר מצב שעבדתי במרחק של 6 ק"מ מהבית... נסועה של 12K ק"מ ב-3 שנים.

אז זה כבר כמעט לא משפיע על התכנון החודשי, אבל כשבמקום 200 אתה מוציא 250, פעמיים בחודש, צריך לצמצם במשהו אחר. כל מי שיש לו רכב לא ירצה לאבד את איכות החיים שהרכב נותן לו, ומחירי הדלק זה פשוט מוריד את איכות החיים משאר הכיוונים האחרים. ואל תשכח שעלייה במחירי הדלק גורמת לעלייה (שמשום מה לא יורדת חזרה אף פעם) במחירי החשמל, מחירי המוצרים בסופר ועוד הרבה רעות חולות.

אתה עדיין רוצה שיעלו את מחירי הדלק?

לא שזה מאוד קשור אבל כמו שרשמת כאן, אני ויתרתי על עבודה שהיא כמעט חלום בגלל המרחק. 45 ק"מ, בקושי 30 דקות נסיעה. רק 1300 ש"ח בחודש (ונעזוב דלק לצרכים אישיים), שזה בעצם אותה רבע משכורת עליה אתה מדבר.

אז היום התפשרתי ואני עובד עם רכב חברה, והסיבה הברורה שאני שומר עליו ולא טוחן דלק זה כי אני נהג במקצועי. לא יודע אם אותו דבר היה קורה אם היה לי רכב ליסינג שהחברה מחליפה כל שנה-שלוש. אני לא מכיר הרבה בעלי רכב ליסינג שנוהגים חסכוני, וששומרים על הרכב שלהם. בקיצור, אתה צודק.

• תוכן חדש...