Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

גריטה חוזרת אבל ואבל גדול...


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טוב מאוד שהוסיפו את הכלל של "חייב להגיע בנסיעה".

 

אם הרכב שלך לא נוסע, אז אתה תמכור אותו בכל מקרה לפירוק, רק שלא תקבל 3000 ש"ח אלא 500 ש"ח.

 

כל רכב כזה שמקבל צ'ק מתוכנית הגריטה, בא על חשבון רכב אחר, נוסע, שאפשר לגרוט אותו - וזו הרי המטרה בסופו של דבר.

 

ממש , אבל ממש לא מדוייק.

כי אם בבעלותי רכב כזה , גרוטאה שנסעה עם טסט (תסכים איתי שאם יש טסט מהשנה האחרונה אז הרכב נסע, נכון?), וכרגע יש בעיה במנוע, אז 2 אופציות יש לי.

 

האחרת לגשת למוסך ולעשות איזה קומבינה מראש שתעלה 1000 -1500 ש"ח והרכב יגיע בדיוק עד לאתר הגריטה וימות שם, במקרה הזה הרווחתי 1500 - 2000 ש"ח וזה עדיף מ500 לברזל, ואז על מי עבדתי, ומה הרויחה המדינה מזה? כלום.

 

האופציה השניה היא שאני כבר אשקיע 3000 ש"ח בתיקון הרכב כמו שצריך(כי ביננו, מי שנוסע על גרוטאה כזאת, אין לו כסף לשום דבר אחר, אולי בקושי לתיקון), ואמשיך להשתמש ברכב, כי גם ככה אין לי אפשרות אחרת.

 

במקרה הזה, אני ממשיך להסתובב על הכבישים עם גרוטאה מזהמת, וגרוע מכך מסוכנת. זה מה שלדעתך המדינה רוצה? זה האינטרס שלה? גם ככה הסכום הוא בדיחה ולא יקדם אף אחד לרכב חדש, אז לפחות שיהיה איזשהוא תמריץ לבנאדם להעיף את הרכב לפח האשפה, כי לשיטתך, הכסף ילך למישהו אחר שכן "נוסע בכוחות עצמו", אבל הרכב הזה לא ילך לברזל כפי שאתה רוצה, אלא יעלה שוב על הכביש, ואז יצא שכרך בהפסדך.

 

אגב, חשבת כמה עולה למדינה הרוג בתאונת דרכים? כמה מיליונים? ואתה עדיין חושב ש"השקעה" של 3000 ש"ח על התקשקשות אם הרכב נוסע או לא כדי לשלם את הכמה לירות העלובות הללו, לא שווה לה כלכלית?

 

זאת בדיוק החשיבה גם לצערינו של פקידונים קטנים במשרדים ממשלתיים שמחפשים את החור של הגרוש במקום לראות את התמונה כולה.

 

זה כמובן אם יש לרכב טסטס כמו שאמרתי. הוכחה לכך שהרכב לא גרוטאת ברזל, אלא שמישהו דאג לנסוע ולתחזק אותו בשנה האחרונה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

  • תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואני עדיין לא מבין, אם יש כאן מטרה להוריד גרוטאות מהכביש, למה לא אומרים פשוט: כל מי שיביא רכב עם טסט יקבל 3000 ש"ח. בלי שנתון, בלי שאלות, בלי שטויות.

 

ומה זה משנה אם כמה אנשים יצליחו להרוויח כמה שקלים. אז מה.

 

דני

פורסם

זה בדיוק מה שאני אומר, אבל כדי שזה לא יהפוך להיות עוד סוג של קומבינה ע"י סוחרי ברזלאו סוחרי רכב או משהו כזה,

אז אולי להגביל את זה איכשהוא, נגיד תוכל לגרוט רכב שהוא רק על שמך, וגם זה פעם בשנה או שנתיים נאמר...

 

המטרה היא פשוטה והיא להוריד ולצמצם סכנה שכלי רכב כאלו יסעו (או שיש סיכוי שיסעו עוד - ע"ע השקעה בגרוטאה להביאה למצב קרטוע...העיקר שהיא "נוסעת"), לתת לאזרח תמריץ ולא קושי, לבצע את זה, ועל הדרך להרויח מיליונים באיכות סביביה, ותאונות והרוגים שיכולים להגרם מכלי רכב כאלו.

 

אבל אני משער שלהוציא 700 אלף על "אירוע בחירות" זה יותר מועיל מלגרוט עוד 230 פצצות מתקתקות כאלו...

(מבקש מראש סליחה ממי שנפגע פוליטית, זאת סתם דוגמא צורמת - לכל מפלגה הזבל שלה, ואני לא פותח פה שרשור פוליטי).

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עוד הפעם יש תקציב ,אין תקציב, יש תקציב, וחוזר על עצמו ...

 

הטרנטה עומדת בגשם כבר 3 חודשים...מתי אמורה לחזור שוב הגריטה ?

audi - מדברת אל השכל שלך

פורסם
עוד הפעם יש תקציב ,אין תקציב, יש תקציב, וחוזר על עצמו ...

 

הטרנטה עומדת בגשם כבר 3 חודשים...מתי אמורה לחזור שוב הגריטה ?

 

 

. בתחילת ינואר 2013 תצא הודעה בדבר חידוש הליך הגריטה.

 

 

אם אני זוכר נכון, בשנה שעברה זה היה ב-8.1.

:turn-l:
פורסם

זה ראיתי אבל אומרים שבגלל הבחירות זה הולך להתעכב ...http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4327068,00.html

audi - מדברת אל השכל שלך

  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מיסים מ-230,000 מכוניות חדשות בשנה לא מספיקים לאוצר בשביל לתקצב איזה אלפים ספורים של גריטות, הא?

חלאות.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

סליחה שלא עדכנתי בזמן אמת.

 

התכתבתי שוב עם דוברת משרד התחבורה.

 

תגובתה:

 

בדקתי את הנושא. כרגע מחכים שיועברו הכספים לפרויקט.



אחרי שיועברו ניתן יהיה לחדש את הגריטה. אין לי תאריך מדויק לתת לך.



לא עזר לי. גם לכם לא. להערכתי הגריטה לא תחודש לפני אישור התקציב החדש על ידי הממשלה, לכשתוקם. אני מכרתי את הניסאן שלי ב-2200 במקום (לא) לגרוט ב-3000.

:turn-l:
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

סיכום: משקרים לנו בפרצוף, ופקידוני האוצר עושים מה שבזין שלהם. למה מי מת, לקיים את מה שהובטח לאזרחים ולמשרד התחבורה? השתגעתם? צריך את ה-20 מיליון האלה בשביל תקציב הגלידה!

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

אלפי רכבים זרוקים ברחובות הערים ללא טסט שנים רבות מטנפים את הרחובות מפריעים ותופסים מקומות חנייה רבים לשווא!!

 

רק בישראל ספר החוקים מגעיל ומכוער.

 

אז מה אז אין לרכב רישוי שנתיים לא חבר שהרכב יעמוד לשווא??

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

אני מאמין שעושים את זה כדי להפריד בין גרוטאות שסתם יושבות לבין רכבים שבאמת נסעו ושהם לא הזבל של איזה מגרש ברזל...

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

אני בכלל לא מדבר על תנאי הגריטה. בהם יש דווקא הגיון. הבעיה שלי היא עם זה שהגריטה הייתה אמורה לפעול כבר מתחילת ינואר. כך הובטח והוצהר. אבל לא, "בגלל הבחירות" לא מעבירים תקציב. כאילו שבגלל הבחירות עכשיו המשק עוצר, מכין קפה ומחכה חודשיים עד שתהיה ממשלה ויהיה תקציב.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
במיוחד שתקציב הגריטה עבור 2013 כבר הוסכם בין המשרדים, והתקציב עבור 2012 נוצל רק בחלקו.

 

אז עכשיו יש או אין גריטה ?


×
×
  • תוכן חדש...