Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מבטלים עסקה באיביי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בצעתי אתמול עסקה באיביי, וכעת קיבלתי מייל מהמוכר שהוא טעה ומחיר המשלוח יקר משכתב עקב משקל המוצר.

הוא שאל האם ברצוני להוסיף תשלום או לבטל.

שלחתי מייל ביטול.

בבדיקה מצאתי כי חוייבתי כבר על התשלום.

כתבתי למוכר (TOP RATED אגב) שאין ברצוני להשאיר לו פידבק שלילי אבל אם לא אקבל את כספי תוך יום אעשה זאת.

פניתי לEBAY והסברתי את המצב - עדיין לא ענו (עשיתי COPY PASTE למייל שהמוכר שלח לי).

העניין שיותר מדאיג אותי הוא שביצעתי את העסקה בכרטיס ויזה נטען דואר ישראל.

לא שילמתי דרך פייפאל אלא דרך איביי עצמו.

המוכר ציין שאקבל את כספי חזרה במידה ולא ארצה לאוסיף תשלום.

האם אקבל את כספי חזרה?

פורסם

אני חושב שהאיומים כלפי המוכר היו מיותרים, אם הוא הציע לבצע refund - הוא יבצע זאת, אין צורך לאיים בפידבק שלילי או לפנות ל eBay עוד לפני שניתן למוכר צ'אנס לבצע את ההחזר.

את ההחזר תקבל ישירות לכרטיס הנטען, הסיבה שחוייבת היא שבצעת את התשלום דרך פייפאל והסכום יורד אוטומטית (המוכר לא צריך לבצע סליקה בשביל לחייב אותך)

תומר.

פורסם

תודה שגרמת לעוד מוכר לא לרצות לשלוח לישראל

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אל תתלהם, ובבקשה אל תשאיר פידבק שלילי כי תגרם ליצירת רושם רע על הישראלים ויהיה עוד ספק שלא רוצה לשלוח לישראל.

הסכום יורד מייד מממסגרת הכרטיס כי ככה עובדים בפייפל ובכל חברת אשראי. ואם תחשוב - זוהי הדרך הנכונה.

החזר לא מבוצע מייד. קרא היטב את הנוהל של איביי - יש מספר ימים קבוע לפנייה אל המוכר, המתנה לתשובה/תגובה, ורק אחרי עוד כמה ימים אתה יכול לפנות אליהם, אם עדיין יש בעיה. הם לא יתייחסו אליך לפני הימים הקבועים האלו, ובצדק.

נראה לי שבמקרה זה אתה צריך לפנות למוכר דרך האתר בבקשה לבטל את העסקה,המוכר יאשר את ביטול העסקה - ואז המנגון יעבד מעצמו ורק תמתין בסבלנות (כמה ימים) עד לזיכוי.

אגב, האם השוני הוא כזה גדול שכדאי לוותר על משהו שרצית? פעם היתה לי בעיה עם גודל פריט - אריזה מעל מטר: כיוון שלא רציתי לוותר, ועלות השלוח היתה חריגה בגובהה, הצעתי למוכר לפתוח את האריזה, להוציא חלקים מתוכה ולשים בפצפצים לחוד, ואז לקפל את האריזה המקורית והופה ! האורך ירד והכל הסתדר. אם מדובר גם אצלך בכמה חלקים באריזה אחת, נסה להציע לו פתרון כזה. ככה גם הכל עבר ללא מכס אולי כי זוהי אריזה פתוחה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

כנראה אתה לא בקיא באיביי, לכן נלחצת סתם ולא נתת למוכר צ'אנס להגיב.

גם אני פעם הזמנתי מחנות משווקת מוצרי מגווירס שני מוצרים שלאחר מכן הבנתי שאני לא צריך, המוכר כבר חייב אותי.

מייל זריז עם הסבר לגבי סיבת הביטול וקיבלתי חזרה את הכסף.

השארתי לו פידבק חיובי ומאז ועד היום אני מבצע דרכו רכישות.

שתהיה בריא, גם ככה הרבה מוכרים שהיו שולחים כבר אי אפשר לדבר איתם היום. אל תבריחו את המעט שנותרו.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

עוד אחת מהסיבות מדוע מוכר אמר לי שהם לא שולחים לישראל. ככה אנחנו הישראלים. תמיד באגרסיביות, תמיד בהתקפה, תמיד בצרות עין.

(אני בכוונה רושם אנחנו אבל שלא לחשוב שאני מכליל את עצמי בקבוצה של האנחנו).

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני חושב שאתם סתם קופצים על הבחור.

אם משה היה רוצה, היה יכול להתעקש על רכישת המוצר במחיר + משלוח שצויינו בליסט המקורי.

המוכר סה"כ עשה טעות, משה בא לקראתו (כן, ככה זה נקרא, בתור אחד שמשוטט באיביי כשלוש וחצי שנים) וההודעה שנשלחה מטעם משה, נשלחה תחת מעט לחץ (אגרסיביות קראתם לזה? יכול להיות) אבל בסופו של דבר משה יצא מאוד בסדר עם המוכר.

אם הוא היה הולך עם המוכר עד הסוף, אז בתור מוכר הייתי שונא ישראלים, אבל רק בגלל טעות שלי.

פורסם

משה לא יצא בסדר, משה יצא ***** (כי הוא לא מבין איך אי-ביי עובד ומוסיף פשע על חטא בדמות רעש ואיומים) והתגובה של אליקו במקום ונכונה מאוד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני חושב שאתם סתם קופצים על הבחור.

אם משה היה רוצה, היה יכול להתעקש על רכישת המוצר במחיר + משלוח שצויינו בליסט המקורי.

המוכר סה"כ עשה טעות, משה בא לקראתו (כן, ככה זה נקרא, בתור אחד שמשוטט באיביי כשלוש וחצי שנים) וההודעה שנשלחה מטעם משה, נשלחה תחת מעט לחץ (אגרסיביות קראתם לזה? יכול להיות) אבל בסופו של דבר משה יצא מאוד בסדר עם המוכר.

אם הוא היה הולך עם המוכר עד הסוף, אז בתור מוכר הייתי שונא ישראלים, אבל רק בגלל טעות שלי.

סליחה אבל אני נאלץ לחלוק על דעתך. שטויות במיץ עגבניות. המוכר הוא לא דואר ולא נביא. אני מעולם לא לקחתי את המחיר שהמוכר אמר על משלוח בין לאומי כתורה מסיניי. המוכר לא אמור לדעת כמה זה יעלה לשלוח לכל מקום בעולם. בדרך כלל יש מחשבון של איביי שנותן את המחירים למוכר. כנראה שהוא הלך לדואר הוא ראה שזה יעלה הרבה יותר.

בכל מקרה המוכר יצא הוגן ושאל אותו אם הוא מעוניין לוותר או להוסיף את הכסף. אין יותר הוגן מזה. היה אפשר לומר למוכר לך תתנייק אמרת X כסף למשלוח אז X זה יהיה. אבל אז זה לא היה הוגן.

אבל ככה זה הישראלים. זה מתחיל בתגובה לאיביי, זה ממשיך בכך שתופסים לך את החניה הפרטית וזה נגמר בדקירות פה ושם.

אנשים שואלים אותי "מדוע חזרתי לארץ", פעם הייתי עונה להם נחרצות, היום, עם יד על הלב אני כבר לא יודע.

בחיים לא קרה לי בחו"ל שתפסו לי את החניה שלי בבלוק ולמרות שחניתי מאחורה תוך כדי שאני משאיר מספיק מקום לרכב לצאת החוצה בבוקר שבאתי לרכב גיליתי שמישהו דפק לי בעיטה למראה. בישראל זה כן קרה לי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
אני חושב שהאיומים כלפי המוכר היו מיותרים, אם הוא הציע לבצע refund - הוא יבצע זאת, אין צורך לאיים בפידבק שלילי או לפנות ל eBay עוד לפני שניתן למוכר צ'אנס לבצע את ההחזר.

את ההחזר תקבל ישירות לכרטיס הנטען, הסיבה שחוייבת היא שבצעת את התשלום דרך פייפאל והסכום יורד אוטומטית (המוכר לא צריך לבצע סליקה בשביל לחייב אותך)

אגב, איביי ופיפאל תמיד אומרים ומדגישים שפתיחת דיספיוט צריכה להיעשות רק כצעד אחרון לאחר שכבר כלו כל הקיצין.

פורסם
תודה שגרמת לעוד מוכר לא לרצות לשלוח לישראל

חבל שאתה לא קורא כמו שצריך, אמרתי למוכר שלא קרה כלום, אני אשמח לקנות ממנו את המוצר בפעם הבאה בצורה יפה וסמיילי מחויך וזאת לאחר מחיר סופי אך כעת החלטתי לוותר, לא מתאים לי כלכלית (מה גם שזה ויזה נטען ונגמר התקציב).

טענתי בפני המוכר, שהוא בסדר גמור לפי דעתי, שאני לא מתכוון להתווכח איתו על המחיר למרות שתאורטית אני יכול להגיד לו שזו נטו בעיה שלו / לפצות אותי בכך שאשלים את ההזמנה במחיר משלוח יקר יותר והוא יתן לי רכיבים נוספים, דבר מקובל מאוד אגב - אז לא, גם את זה לא אמרתי.

אני יודע טוב מאוד מה המשמעות של להשאיר פידבק שלילי, אני גם יודע טוב מאוד המשמעות של להבריח ספקים מישראלים, אני לא אעשה את זה.

המוכר בתגובה אפילו השאיר לי פידבק חיובי ואמר שהכל טוב, הבטחתי לו שאקנה ממנו מוצרים רבים בעתיד, היום אנחנו כבר מדברים בסקייפ, את התשלום אקבל בעתיד הקרוב מאוד.

העניין נפתר, ליחסי בינינו שלום.

תודה רבה לכולם, גם למי שקצת קפץ, תשתו - זה עוזר.

משה

פורסם
סליחה אבל אני נאלץ לחלוק על דעתך. שטויות במיץ עגבניות. המוכר הוא לא דואר ולא נביא. אני מעולם לא לקחתי את המחיר שהמוכר אמר על משלוח בין לאומי כתורה מסיניי. המוכר לא אמור לדעת כמה זה יעלה לשלוח לכל מקום בעולם. בדרך כלל יש מחשבון של איביי שנותן את המחירים למוכר. כנראה שהוא הלך לדואר הוא ראה שזה יעלה הרבה יותר.

לפי מה שאני זוכר מכמה מכירות שעשיתי, יצא סה"כ דומה, והדואר שלנו לא בין הזולים בעולם (בעיקר לאחר שהפך לחברה בע"מ)

בזמנו אני זוכר שיכולתי לסמן איזו אופציה שלא מצויינים דמי המשלוח, ואז באמת אפשר לשאת ולתת בהודעה פרטית לגבי זה.

לא יודע מה קורה שם בדיוק היום, מכיוון שאני רק רוכש (למרות שאני נתקל בליסטים שלא מצויינים דמי משלוח)

אנשים שואלים אותי "מדוע חזרתי לארץ", פעם הייתי עונה להם נחרצות, היום, עם יד על הלב אני כבר לא יודע.

בחיים לא קרה לי בחו"ל שתפסו לי את החניה שלי בבלוק ולמרות שחניתי מאחורה תוך כדי שאני משאיר מספיק מקום לרכב לצאת החוצה בבוקר שבאתי לרכב גיליתי שמישהו דפק לי בעיטה למראה. בישראל זה כן קרה לי.

ועדיין,אם תשאל הרבה יורדים הם יגדירו עצמם ישראלים שגרים בארה"ב/ סין וכו'..

והרבה מהם יתנצלו ויגידו שזה רק לצורך עבודה, ותוך שנה- שנתיים יחזרו חזרה.

מה לעשות, עם דפוק אנחנו..

פורסם
לפי מה שאני זוכר מכמה מכירות שעשיתי, יצא סה"כ דומה, והדואר שלנו לא בין הזולים בעולם (בעיקר לאחר שהפך לחברה בע"מ)

בזמנו אני זוכר שיכולתי לסמן איזו אופציה שלא מצויינים דמי המשלוח, ואז באמת אפשר לשאת ולתת בהודעה פרטית לגבי זה.

לא יודע מה קורה שם בדיוק היום, מכיוון שאני רק רוכש (למרות שאני נתקל בליסטים שלא מצויינים דמי משלוח)

תתפלא אבל באמת תתפלא ואני דבר מניסיון דווקא התעריפים של דואר ישראל הם לא רעים כלל וכלל. שוב פעם, אני מדבר מניסיון. שלח חבילה מישראל לאנגליה ולארה"ב ושלח חבילה מארה"ב ומאנגליה לישראל. אתה תתפלא לגלות שהתעריפים של דואר ישראל הם יותר זולים.

ועדיין,אם תשאל הרבה יורדים הם יגדירו עצמם ישראלים שגרים בארה"ב/ סין וכו'..

והרבה מהם יתנצלו ויגידו שזה רק לצורך עבודה, ותוך שנה- שנתיים יחזרו חזרה.

מה לעשות, עם דפוק אנחנו..

חייתי בחו"ל 10 שנים וחזרתי לארץ מכל מיני סיבות תוך כדי עזיבת עבודה מסודרת, משכורת טובה וכיוצא בזה. חשבתי שהישראלים בטח השתנו לטובה אבל מסתבר שלא. אין בושה בלרדת מהארץ, להיפך זה עוד יותר טוב. מי שיורד דווקא במקום להיות כאן ולבכות עד כמה שרע לו כאן והוא לא מסוגל אכן אורז מזוודות והולך. זה בושה לחיות במדינה הזאת ולהיות פרזיט ואוכל חינם. למרבה הצער יש המון כאלה כאן.

פעם הייתי גאה להיות יהודי אבל אחרי שלמדתי על יהדות לעומק וראיתי את המסחארה שעושים בארץ רבנים ושרלטנים כאלה ואחרים מהדת ומאלוהים אני כבר לא חושב שזה כבוד גדול. גם להיות ישראלי אט אט הופך להיות לא לכבוד גדול. אז מה כבר נשאר?

• תוכן חדש...