Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, אני בצעדי ענק לקנות לעצמי את הרכב הראשון (אחרי שחרשתי את של אמא...) משלי ויש בפניי כמה אופציות.

פיג'ו 206 CC שאט אט פחות באה בחשבון.. אבל לא שולל על הסף.

מאדה 2 2008-2010, שאני די מתלהב ממנה אבל חוץ מצריכת דלק של 1:12 אני לא יודע עליה יותר מדי

ולאחרונה גם שמעתי על הפורד פיאסטה, שנראית חמודה מאוד, אבל מול המאזדה הפורד קצת יקרה, ולמיטב הבנתי הן די דומות.

אשמח לשמוע את דעתכם, ואגב, הדברים שחשובים לי ברכב בסדר יורד הן: אמינות, תחזוקה זולה, ובכל זאת, אני בן 20... מערכת מולטימדיה מספקת :)

התקציב: 50-60K

אשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם

התקציב שלך כולל ביטוח ? האם אתה יודע שזה אחד המוקשים בקניית רכב לחייל/נהג צעיר/חדש ?

ביטוח מקיף וחובה לשנה עלולים להתחיל מ-5,000,6,000 ולהיגמר גם ב-8,000 ש"ח ומעלה-קח זאת בחשבון.

לגבי מאזדה 2- שקלתי לקנות את הרכב הזה לפני ה I30 שרכשתי.אבי היקר אמר שזה רכב שמבחינה חיצונית ועיצובית מתאים

לנשים ולא לגברים.הבנתי את הרמז והמשכתי הלאה.

בתקציב שלך הייתי קונה פונטו 2005-6,שתהיה זולה לתחזוקה בתנאי שטופלה,אפשר לעשות ביטוח צד ג' ולא חייב מקיף,נוסע 2-3 שנים במצב הזה ולאחר מכן,שוקל האם ולאיזה רכב להתקדם לאחר שתצבור 3 שנות ותק לפחות ללא תביעות קודמות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

למזדה יש יתרון ברור על הפיאסטה - כוח. הפיאסטה האוטומטית מאוד עצלה והמאזדה רכב מאוד "נושך" בשביל הסגמנט שבו הוא מצוי, מנוע טוב משולב לגיר טוב. שים לב שבגרסאות הבסיסיות אבזור הבטיחות נמוך ולכן לא מומלץ. מעבר לזה, צריכת הדלק באמת לא משהו וזה ידוע, אבל אני לא בטוח שבפיאסטה המצב טוב יותר (מדובר באותה פלטפורמה אבל ברכב שונה).

פורסם

יכול להיות שהמאזדה 2 קצת נשית, אבל זה לא מה שימנע ממני לקנות אותה.

ולגבי הכוח, אני צריך רכב עם כוח, אני כרגע נוהג על הרכב הכי עצל בארץ (סוויפט שנת 2000, למריצה יש יותר כוח.)

והתקציב שלי אומנם לא כולל ביטוח, אבל אני לא חייל, אני עובד ומאמין שאני אוכל להחזיק את האוטו הזה בכיף.

השאלה היא מבחינה מכנית, אפשר לסמוך עליו? לא עושה בעיות? אמין?

וצריכת הדלק למיטב הבנתי לא נוראית, לא משהו אבל 1:12 זה לא רע.

פורסם

למאזדה 2 קוראים מאזדה 2 כי יש לה 2 יתרונות עיקריים על פני המתחרות שלה:

1. ביצועים

2. התנהגות כביש

כל השאר זה בעיקר חסרונות:

1. צריכת דלק גבוהה - 1:12 תקבל אולי אם תנהג בעדינות ובכבישים בין עירוניים. בדרך כלל תקבל משהו כמו 1:10.

2. עיצוב פנימי מיושן

3. רמת אבזור נמוכה (בעיקר ברמת האבזור הבסיסית והנפוצה)

4. רמת בטיחות נמוכה (בעיקר ברמת האבזור הבסיסית והנפוצה)

5. מחיר רכישה גבוה יחסית

6. עלויות אחזקה לא נמוכות במיוחד (המוסכים המורשים של מאזדה לא זולים)

השורה התחתונה - יש מתחרות עדיפות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

למזדה 2 יש 5 כוכבים במבחן הריסוק כך שלזמנו היא כן בטיחותית.

במזדה 2 יש שידוך מנוע וגיר שאני לא אוהב, כלומר את המנוע כן אוהב (למרות שהוא לא גמיש) אבל את הגיר ממש לא. מנוע נחמד מאוד שגורם למכונית הקטנה להיות זריזה. גיר אוטומטי פרימיטיבי מסוג הגרוע ביותר שפגשתי אי פעם, יחסי העברה לא טובים, איטי מאוד בתגובותיו, לא חלק, בפקק סיוט, אין בלימת מנוע ברוב המקרים. מנוע שקט בשיוט וזה חשוב.

יש לה אחיזת כביש והיגוי טובים, אפילו בדגם הבסיסי עם צמיגים דקים יחסית. בכלל יש שילוב טוב של מתלים בכיול של נוחות מול ניהוג ואחיזה.

מבחינת האבזור, אין ממש כלום בדגם הבסיסי, קצת יותר מברזל ערום וזהו. חלונות חשמל ורדיו מקורי אני לא מחשיב בתור אבזור. אין מחשב דרך וזה משהו שאני לא יכול לסלוח לרכב במחירים שהוא עולה. מזגן חלשלוש בחום בקושי מוציא אויר קר (גם ברכב חדש דנדש), ברגע שמפעילים אותו הרכב צורך עוד בערך 1 ליטר ל100ק"מ דלק והביצועים מאוד נפגעים.

ברכב יש הרבה יתרונות של נהיגה, מנוע ועוד, אבל הרכב מרגיש כל מכלול כשלעצמו ומי שבנה את הרכב לא ניראה שהשקיע מחשבה בכך שכל המכלולים יעבדו יחד, במיוחד גיר/מנוע (אם מנוע זה הבעל והגיר זו האשה, אז זה ניראה כמו בעל ששואף לעתיד טוב יותר והאשה כמו אבן קשור על הצוור מושכת אותו למטה - ממש חיי משפחה למופט).

יש כאלה שמסתדרים עם הגיר הזה ואפילו מרוצים ממנו, אבל אחרי גיר אוטומטי נורמאלי (אירופאי) אני לא סובל את הגיר הלא חכם הזה שבמקום לעזור בנהיגה לרוב רק מפריע ונדרשת כל הזמן התערבות בשילוב ההילוכים שלו על מנת שיפעל נכון.

דבר נוסף לשלילה זו צריכת הדלק. אני הייתי מצפה ליותר מ1 ל12 מרכב קטן ששוקל פחות מטונה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא יודע מה להגיד בנוגע לנסיעות בתוך העיר, פקקים, צריכה דלק וכו'.

אבל מהניסיון שלי עם הרכב, מנוע מאוד נמרץ יחסית לנפח שלו, גיר אוטומטי סביר, עושה את העבודה שלו ולא יותר מזה.

היגוי מאוד מתקשר עם הנהג, התנהגות כביש טובה מאוד, אפילו עם צמיגים מסכנים הרכב מאוד מהנה לנהיגה במהירויות גבוהות ופניות מסוכנות ;)

זה אחד הרכבים היותר מהנים שנהגתי בהם, ואני מתכוון מכלל הרכבים החדשים והזולים יחסית.

JEP.

פורסם
למאזדה 2 קוראים מאזדה 2 כי יש לה 2 יתרונות עיקריים על פני המתחרות שלה:

1. ביצועים

2. התנהגות כביש

כל השאר זה בעיקר חסרונות:

1. צריכת דלק גבוהה - 1:12 תקבל אולי אם תנהג בעדינות ובכבישים בין עירוניים. בדרך כלל תקבל משהו כמו 1:10.

2. עיצוב פנימי מיושן

3. רמת אבזור נמוכה (בעיקר ברמת האבזור הבסיסית והנפוצה)

4. רמת בטיחות נמוכה (בעיקר ברמת האבזור הבסיסית והנפוצה)

5. מחיר רכישה גבוה יחסית

6. עלויות אחזקה לא נמוכות במיוחד (המוסכים המורשים של מאזדה לא זולים)

השורה התחתונה - יש מתחרות עדיפות.

איזה מתחרות? לפי מיטב הבנתי רוב המתחרות - סוויפט, פיאסטה, I20 צורכות פחות או יותר את אותה כמות הדלק?

פורסם

JEP, תיתחדש על הבימר! מסכים עם כל מה שרשמת על מזדה 2 בקשר לנהיגה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

השכרתי מאזדה 2 למשך שבועיים ואני שמח לראות שהתגובות בקשר לשילוב מנוע/גיר שלה הן אחד לאחד מה שהרגשתי...אין קשר או תיאום בכלל בין שני החלקים האלה.

לעומת זאת יצא לי לנהוג פרק זמן דומה על הפיאסטה (אמנם ידנית) והרגשתי הרבה יותר נוח ,יותר שקט ובעיקר יותר כח כשהייתי צריך לעקוף לעומת המאזדה שהייתי יכול להדביק את הדוושה ולגיר היה לוקח כמה שניות לעכל ולהגיד למנוע מה אני רוצה ממנו.

חוץ מזה לטעמי הפיאסטה יותר נאה ופחות יומרנית.

• תוכן חדש...