Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא ברור לי למה הם השתמשו ב טיל א"א ולא תותח שעולה הרבה פחות.

גם לזה יש סיבה, האמת די פשוטה ואפשר להגיע אליה לבד אם לחשוב קצת.

רוב הטענות כאן מגיעות מחוסר הכרת החיל, הטכנולוגיות, האמצעי לחימה והמגבלות שלהם והנהלים.

אני לא מחפש תירוצים כמו שעידן העיר לי, אלא אני מכיר את החיל הזה יותר מ99% מהאנשים ששירתו בו ויש הרבה שיקולים מאחורי כל דבר שקורה.

לא פוסל את הטענה שפאשלות קורות, אבל יש מקרים שנתפסים כפאשלות כי האנשים לא יודעים מה קרה ולמה ורואים רק את מה שהיה על פני השטח.

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
גם לזה יש סיבה, האמת די פשוטה ואפשר להגיע אליה לבד אם לחשוב קצת.

רוב הטענות כאן מגיעות מחוסר הכרת החיל, הטכנולוגיות, האמצעי לחימה והמגבלות שלהם והנהלים.

אני לא מחפש תירוצים כמו שעידן העיר לי, אלא אני מכיר את החיל הזה יותר מ99% מהאנשים ששירתו בו ויש הרבה שיקולים מאחורי כל דבר שקורה.

לא פוסל את הטענה שפאשלות קורות, אבל יש מקרים שנתפסים כפאשלות כי האנשים לא יודעים מה קרה ולמה ורואים רק את מה שהיה על פני השטח.

אתה בטוח שפתחת חדשות ב24 שעות האחרונות? נראה לך הגיוני שמה שנראה כרגע כמסוק שנשלט מרחוק ע"י מדינה עוינת ומצלם לו בכיף בסיסים צבאים מסווגים, מטייל לו מעל באר שבע ועוד איזורים מיושבים, לא פחות מחצי שעה עמוק מאוד בתוך השטח האווירי של מדינת ישראל לא "פאשלה"??

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4289350,00.html

בדיווחים האיראנים הדגישו כי החדירה מצביעה על כישלון של מערך ההגנה האווירית של ישראל

צודקים.

פורסם

מי אמר לך שהוא צילם משהו שאי אפשר להשיג נגיד על ידי גוגל earth?

אולי בעצם גילו אותו לפני שהוא בכלל נכנס לטריטוריה אווירית של ישראל ולא יירטו בשביל לנסות לאתר לאן הוא משדר בדיוק?

קיצר זה עוד אחד מהמקרים שכל אחד חושב שהוא איזה גנרל ומביא איזה ניתוח צבאי בסגנון רוני דניאל, שבעצם אין לו פרומיל שמץ של מושג מה קרה פה.

לא אתם ולא YNET יודעים את כל הסיפור.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם
מי אמר לך שהוא צילם משהו שאי אפשר להשיג נגיד על ידי גוגל earth?

אולי בעצם גילו אותו לפני שהוא בכלל נכנס לטריטוריה אווירית של ישראל ולא יירטו בשביל לנסות לאתר לאן הוא משדר בדיוק?

קיצר זה עוד אחד מהמקרים שכל אחד חושב שהוא איזה גנרל ומביא איזה ניתוח צבאי בסגנון רוני דניאל, שבעצם אין לו פרומיל שמץ של מושג מה קרה פה.

לא אתם ולא YNET יודעים את כל הסיפור.

משחקים כאלה עושים בגורמים אחרים שנקראים מודיעין, לא נותנים לכלי טייס לטייל מעל המרחב האווירי שלך כדי לשחק איתו catch.

פורסם

היה פה פעם דיון מרתק בנוגע לנאוטילוס ויכולותיה.

אני לא מצליח למצוא את הדיון האמור, אבל דובר בו על הבעיות העקריות שלה:

צריכת החשמל, זמן טעינה מחדש והניידות שלה.

נכון בהשוואה לכיפת הברזל הניידת, המערכת מוגבלת, אבל, כמערכת נייחת, הנאוטילוס הייתה יכולה להיות תשובה מעולה לאיום הספציפי הזה (ועוד כמה).

אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם

איך אני מת על זה שאנשים חושבים שהם יודעים יותר טוב מכל מקבלי ההחלטות בצבא, מכירים את המערכת יותר טוב מכולם, ובטוחים שפישלנו.

מה שבטוח זה שאנחנו רק יודעים מה שפורסם בחדשות. כל השאר זה ספקולציות ופירוש בגרוש.

יהיה נחמד אם נדע לפרגן ולא להיות שליליים מראש מבלי לדעת כלום.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

ממה שזכור לי המספרים היו שכל הפעלה של יירוט לייזר עולה 1000$ ושל כיפת ברזל עולה פי 100.

לגבי הפאדיחה....הייתה בשנות ה 90 פאדיחה הרבה יותר גדולה עם הטייס הסורי.

"זהו זה" קרעו אותי מצחוק אז בהתייחסות למקרה (ביחד עם המגרפת גינה בשולחן הרולטה),

החל מדקה 21:50 בוידיאו,

מי שלא מבוגר מספיק להכיר את המקרה לא יוכל להבין את הבדיחה

http://www.youtube.com/watch?v=Ig3EhpXMoTE דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם
בשביל לבחון חלקים אתה לא שולח f16 ידידי, יש אמצעים קצת פחות הרסניים (וכבר יש על זה ביקורת).

הוא לא נועד בשביל לבחון חלקים אלא היעוד שלו היה נועד בגלל משהו אחר ידידי :-)

פורסם
ממה שזכור לי המספרים היו שכל הפעלה של יירוט לייזר עולה 1000$ ושל כיפת ברזל עולה פי 100.

לגבי הפאדיחה....הייתה בשנות ה 90 פאדיחה הרבה יותר גדולה עם הטייס הסורי.

"זהו זה" קרעו אותי מצחוק אז בהתייחסות למקרה (ביחד עם המגרפת גינה בשולחן הרולטה),

החל מדקה 21:50 בוידיאו,

מי שלא מבוגר מספיק להכיר את המקרה לא יוכל להבין את הבדיחה

http://www.youtube.com/watch?v=Ig3EhpXMoTE דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

דווקא במקרה של הטייס הסורי לא היתה פאדיחה, המטוס חדר לארץ בגובה נמוך ומהירות גבוהה עם מערכות כבויות (מכ״ם ורדיו) מה שהקשה מאוד על המכ״ם לאתר אותו ועדיין מיד הוזנקו אליו מטוסים והמטוס נחת במגידו תוך 3-4 דקות מרגע החדירה לארץ.

שם היה שיקול אסטרטגי אמיתי לא להוריד אותו כי זו היתה הזדמנות מצויינת לצה״ל לעשות טיסות ניסוי רבות על המיג 23 שבאותה תקופה היה אחד היריבים העיקריים של מטוסי החיל (הוא והמיג 29).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

היב"א במצפה ובצפת רואות כל ציפור בטורקיה ובאיטליה.

ומצד שני, כלי התשקורת (הטעות במקור), מפרסמים כי בשל גודלו הקטן, חתימת המכ"מ שלו כמעט ואינה קיימת.

אני לא מבין בתחום, אז אני שואל מי צודק?

אותו הדבר לגבי הדוגמה שהביאו עידן ופרוקסימה, המיג הסורי:

"חציית הגבול היתה משימה קשה", סיפר מאוחר יותר לעיתונאים. "הגבול זרוע טילים מכל עבר. טסתי בגובה הנמוך מ-50 מטר ובמהירות גבוהה, שנעה בין 1,150 ל-1,250 קמ"ש. מהרגע שחציתי את הגבול סגרתי את הרדיו. דממת אלחוט מוחלטת.

יחידות הנ"מ לא ראו אותו, גם אם היב"אות כן.

נלקח מכאן.

פורסם

קשה עד בלתי אפשרי לזהות כלי טיס בגובה נמוך מאוד, 50 מטר במקרה של המיג.

אותו כנ''ל כלי טיס מאוד קטנים, הם אכן מייצרים חתימת מכ''ם נמוכה מאוד.

פורסם

מסתבר שם הסנוגרים "המבינים" של התקרית, לא תמיד מכירים את כל התמונה:

סוללת פטריוט הוצבה ביערות הכרמל, כנראה לסיכול חדירת כלי טייס.

פורסם

במקרה חלק מהשירות העברתי כמ"כ בסוללת פטריוט והייתי ב2 סוללות צפוניות שאחד מתחומי האחריות שלהם זה המזל"טים האלה.

אני החלטתי להפסיק להגיב לנושא הזה כי אין לי דרך להסביר לכם מה ואיך בלי להכנס לדברים מסווגים אז תמשיכו להיות מבינים ממה שאתם קוראים מהעיתונות ולהסיק מסקנות.

פורסם

כמו ששרה להקת חיל הים: כל אחד הוא גנרל - רק בישראל!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אמנם למזל"ט יש חתימת מכ"ם נמוכה, אבל לפי מה שעולה מתחקירים לא היה מדובר במזל"ט כל כך קטן אלא בכלי די גדול יחסית, עם כל הטכנולוגיה המתקדמת נידרשו 2 טילים כדי להפיל אותו (ראשון פספס).

אף אחד לא גנרל ואף אחד לא גאון, אבל צריך להפסיק להיות כל כך יהירים עם ססמאות ה"צבא הכי טוב בעולם", זה תופס אותנו לא פעם עם התחתונים למטה:

אח"י חנית שספגה טיל שלא היתה אמורה לספוג.

מזל"ט של חיזבאללה במלחמת לבנון שהצליח להטל בחיל האויר.

טנקים "הכי טובים בעולם" עם חיילים שמעולם לא עלו על טנק וספגו המון פגיעות בלבנון.

מזל"ט שחוצה את המדינה לאורכה ורוחבה בלי שאף אחד רואה וגם להפיל אותו לא הולך חלק.

צריך להתעורר, להבין שיש בעיות במערכת, יש התרופפות בנהלים והכל בחסות "אנחנו הכי טובים בעולם".

אנחנו אולי הכי טובים, כשאנחנו מאומנים ודרוכים, לא כשישנים בעמידה.

טוב מאוד שזה קרה וינער קצת את המערכת.

• תוכן חדש...