Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. ברשותי מאז 2008 פיטא פונטו גרנדה משנת 2007. הפיאט ידנית בעלת מנוע 1200.

עד לפני כשנה וחצי הצריכת דלק של המכונית הייתה בסביבות 1:15-17 בכבישים בינערוניים (אני נוהג נורא חסכני ורוב הנסיעות הן על כביש 6...) אבל בשנה האחרונה הרכב החל ממש לזלול דלק ברמה של 1:12 בבינעורני.

בעקרון עד היום הרכב גמא 117k ק"מ ואני באמת שלא יודע מה לבדוק ואיך לבדוק בהקשר לכך.

האם משהו יכול להכווין אותי לגבי מה שצריך לבדוק ברכב? מעבר לכך, אם משהו חושב שצריך לראות מוסך הוא יכול בבקשה להמליץ לי על מוסך טוב ואמין באיזור פ"ת - ראש העין?

אני מודה לכולם ואם יש צורך להוסיף פרטים אנא ציינו שאוכל להוסיף.

תודה,

אבי

נ.ב: עברתי בחיפוש של הפורום ולא ראיתי מקרה דומה :(

פורסם

אם אתה יכול להגיע ליהוד יש מוסך מורשה- מוסך שמשון,מומלץ בפורום.

הבעיה יכולה להיות פשוטה כמו מסנן אוויר /דלק סתומים ואם לא,צריך לבדוק 4 גזים בשביל לראות אם יש חיישן כלשהו שמזייף והגיע זמנו להחלפה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
אם אתה יכול להגיע ליהוד יש מוסך מורשה- מוסך שמשון,מומלץ בפורום.

הבעיה יכולה להיות פשוטה כמו מסנן אוויר /דלק סתומים ואם לא,צריך לבדוק 4 גזים בשביל לראות אם יש חיישן כלשהו שמזייף והגיע זמנו להחלפה.

כמה כסף תעלה בדיקה כזו ןרחמנא ליצלן, במקרה של תיקון?

פורסם

לפני מוסך כפי שכתב אלעד,בדוק שמידת לחץ האוויר בצמיגים מתאימה ללחץ בפועל.

לא ניתן לדעת מה תהיה עלות התיקון כי לא ברורה מהות התקלה.

רוב המוסכים גובים באיזור 200-250 ש"ח לבדיקה וכאשר מתגלית התקלה בד"כ מקזים מעלות התיקון את מחיר הבדיקה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני מוסך כפי שכתב אלעד,בדוק שמידת לחץ האוויר בצמיגים מתאימה ללחץ בפועל.

לא ניתן לדעת מה תהיה עלות התיקון כי לא ברורה מהות התקלה.

רוב המוסכים גובים באיזור 200-250 ש"ח לבדיקה וכאשר מתגלית התקלה בד"כ מקזים מעלות התיקון את מחיר הבדיקה.

אהלן,

אני מקפיד לוודא לחץ צמיגים לפחות פעם בשבועיים... כנראה שאין מנוס מללכת למוסך... אם עולה למשהו רעיון נוסף אשמח לשמוע...

פורסם

טיפול אחרון היה ב-90,000. כמדומני (זה היה לפני שנתיים או יותר) החלפת שמן, בדיקות כלליות וכל מה שצריך (אני באמת לא הכי זוכר).

על כל אופן, באחד הביקורים במוסך נאמר לי שייתכן שזה קשור למתיחת רצועה... זה היה נשמע לי תמוה במיוחד...

פורסם

המלצת היצרן היא להיכנס לטיפול אחת ל-30K ק"מ, וגם זה בתנאי עבודה סופר סלחניים, ובכל אופן לא לדחות טיפול למשך יותר משנה ממועד קיום הטיפול האחרון.

בעצם זה שכתבת שהטיפול האחרון היה לפני שנתיים או יותר למעשה ענית לעצמך על השאלה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
המלצת היצרן היא להיכנס לטיפול אחת ל-30K ק"מ, וגם זה בתנאי עבודה סופר סלחניים, ובכל אופן לא לדחות טיפול למשך יותר משנה ממועד קיום הטיפול האחרון.

בעצם זה שכתבת שהטיפול האחרון היה לפני שנתיים או יותר למעשה ענית לעצמך על השאלה.

אני לא יודע מי היצרן חושב שאני אבל גם כששירתתי בעזה וגרתי בעפולה לא הצלחתי להגיע ל-30,000 כל שנה...

בכל אופן נראה כאילו הרכב שלי מגיע אל טיפול היופי שלו ב-120,000. ניקח אותו לשמשון שכולם ממליצים עליו.

עדיף לתאם מול המוסך הגעה או פשוט לקפוץ?

פורסם

כמו שאלעד רשם לך, אתה בחריגה של שנה בטיפול, פעם בשנה או X קילומטרים, המוקדם מבניהם!

יש סיכוי סביר שאתה תראה שיפור לטובה לאחר הטיפול.

פורסם

חברה קושדם כל אני מצטער אם לא אמרתי קודם - תודה.

תודה לכל מי שעונה ותורם לדיון הזה.

בקשר לרכב - נזכרתי שעשיתי לרכב טיפול לפני הטסט (לפני 9 חודשים) בעקבות בעיות במגן זעזועים מקדימה אבל בכל קשר כמו שאמרתם הזמן של הרכב הגיע לטיפול ואני אקח אותו כמובן...

שני דברים בבקשה ממני אליכם:

1. האם אפשר פשוט לקפוץ לשמשון או לתאםם מראש?

2. מי שיכול ויש לו סבלנות אשמח לשמוע איך אתם מטפלים ברכב בכלל. השאלה באה כי אני בודק שמן פעם בחודש וכבר החלפתי בעצמי גם כשנגמר ברכב אבל למשל מים במנוע אף פעם לא החלפתי (למרות שבדקו לי לפני בערך שנה ואמרו שזה בסדר...השאלה אם זה בסדר לא להחליף 5 שנים?!). ועוד דברים שאתםע ושים לטפל במכונית.

אני באמת לא מאלה שמזניחים את הרכב, אני קראתי את הספר רכב, בדקתי איזה שמן צריך, אני בודק לחץ אוויר אבל לצערי אני לא יודע הכל ואשמח לחניכה.

תודה וחג שמח,

אבי

פורסם

קודם כל - טיפול 120KKM (ואם עד היום לא עשית טיימינג - אז בהחלט הגיע הזמן) ובדיקה של בלמים לקראת החורף זה חובה. קרוב לוודאי שטיפול רציני במוסך רציני ישיבו עטרה ליושנה.

* תתחיל מקריאה.

* יש הרבה מאוד חומר על הגרנדה-פונטו, אם אתה שולט באנגלית יש כמויות מידע עצומות בפורומים אנגליים. אם אתה שולט באיטלקית אתה בכלל מסודר.

* ניתן למצוא תוכנות eLearn של המכונית שלך שכוללת גישה לאבחנה ופתרון בעיות, גם אם אתה לא תיישם בעצמך, אתה תוכל להגיע מוכן למוסך.

* אנשים טובים כתבו לפיאט תוכנת דיאגנוסטיקה ואתה יכול לעשות בבית הרבה בדיקות שפעם רק מוסך מורשה יכל לעשות עם ה-Examiner. שוב פעם, לא בהכרח תוכל/תרצה ליישם את התיקון בעצמך, אבל תוכל להערך טוב יותר לקראת הטיפול.

* אל תזניח את הרכב, זה לקח שלמדתי בדרך הקשה מהרנו הישנה שלי. מכוניות אירופאיות אוהבות 'צומי. תהיה פאנאט במועדי הטיפול ובחומרים שמשתמשים בהם (שמנים משובחים, נוזל קירור פראפלו בלבד), זה יעלה לך עוד כמה גרושים בשוטף ויחסוך לך הרבה מאוד בעתיד.

פורסם
חברה קושדם כל אני מצטער אם לא אמרתי קודם - תודה.

תודה לכל מי שעונה ותורם לדיון הזה.

בקשר לרכב - נזכרתי שעשיתי לרכב טיפול לפני הטסט (לפני 9 חודשים) בעקבות בעיות במגן זעזועים מקדימה אבל בכל קשר כמו שאמרתם הזמן של הרכב הגיע לטיפול ואני אקח אותו כמובן...

שני דברים בבקשה ממני אליכם:

1. האם אפשר פשוט לקפוץ לשמשון או לתאםם מראש?

2. מי שיכול ויש לו סבלנות אשמח לשמוע איך אתם מטפלים ברכב בכלל. השאלה באה כי אני בודק שמן פעם בחודש וכבר החלפתי בעצמי גם כשנגמר ברכב אבל למשל מים במנוע אף פעם לא החלפתי (למרות שבדקו לי לפני בערך שנה ואמרו שזה בסדר...השאלה אם זה בסדר לא להחליף 5 שנים?!). ועוד דברים שאתםע ושים לטפל במכונית.

אני באמת לא מאלה שמזניחים את הרכב, אני קראתי את הספר רכב, בדקתי איזה שמן צריך, אני בודק לחץ אוויר אבל לצערי אני לא יודע הכל ואשמח לחניכה.

תודה וחג שמח,

אבי

בבקשה :)

מה כלל אותו טיפול מלפני תשעה חודשים?

לשאלותיך:

1. אינני מכיר את מוסך שמשון, אבל אני חושב שזה לא יזיק ליצור קשר טלפוני טרם ההגעה.
  2. כלי רכב מודרניים מצויידים במערכות ניהול מנוע מתקדמות. זה אומנם לא אמור למנוע ממך להחליף שמן בעצמך, אך יש לזכור שבמסגרת הטיפול צריך גם להתחבר לרכב עם סורק תקלות - גם כדי לאפס את מונה הטיפולים וגם כדי לבדוק האם רשומות תקלות כלשהן. אני לא אומר שאי אפשר ללמוד לבד את הדברים האלה וכיום אף ניתן לעשות חלק לא מבוטל מהתהליך הזה באמצעים ביתיים וסמארטפון אנדרואיד, אבל אני בהחלט ממליץ שלפני שאתה מתחיל להתעסק עם הדברים האלה לך תעשה את הקורס של BOSCH שמאורגן לטובת חברי הפורום. המחזור הבא נפתח מיד לאחר החגים. אתה לא תאמין כמה זה יתרום לידע שלך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...