Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה מצלמת DSLR תתאים לי

eladbe
שימו לב! השרשור הזה בן 4093 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אחרי שראיתי את איכות התמונות שיוצאות מDSLR אני מעוניין לפנק את עצמי באחת כזאת אני פשוט לא יודע איזה לבחור

מה שאני מצלם בעיקר זה נופים בחו"ל ומדי פעם אירועים משפחתיים.

אני חשבתי אולי על 550D או 600D או 650D ברגע שקראתי מה הנתונים של המצלמות הבנתי שאני לא מבין בזה כלום.

לכן אני אשמח להמלצה על מצלמה DSLR "למתחילים" אני מוכן להשקיע עד 4000 ש"ח +- (עדיפות לפחות כמובן)

ראיתי את החבילה הזאת :

http://www.bhphotovideo.com/c/product/870176-REG/Canon_EOS_Rebel_T4i_Digital.html

ב 1128$ השאלה אם זה משתלם וכמה מכס אני אמור לשלם על זה?

כמובן שהמלצות אחרות יתקבלו בברכה

ותודה לעוזרים!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

הייתה לי מצלמת דמוי SLR של פנסוניק שהיא לא רעה בכלל אבל עדיין זה פשוט לא זה.

למישהו אולי יש המלצה על מצלמה ברמת הכניסה חוץ מהקנון 650D?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני החלטתי פשוט לקנות מצלמה חצי מקצועית, 1500-2000 שקל סידרה אותי

אם אתה מדבר על DSLR חדשה, חצי מקצועית עולה לפחות פי 6 יותר. לפי מה שאתה כותב מדובר על עוד P&S מסוג סופר זום ולא DSLR ולא חצי מקצועית. קנון 5D,7D זה חצי מקצועית. 650D זה לחובבנים מתקדמים.

לפותח שרשור:

לא חשוב איזה גוף, הכי חשוב איזו עצמית ("עדשה"). כמה שפחות "זום" ככה אופטית לרוב העצמית תיהיה טובה יותר.

ממליץ להתחיל מקריאה כאן כדי להבין במושגים: http://photo-guide.co.il/

בDSLR ההשקעה מתחילה בקנייה, אחרי זה רוצים לקנות עצמיות, עצמיות טובות עולות אלפי שקלים. אתה תיראה שצריך פלאש חיצוני נורמאלי ועוד.

יש קטגורייה יחסית חדשה מצלמות ללא מראה, יש להן חיישן גדול של DSLR בדגמים היותר טובים ופיזית הן קטנות כי אין מנגנון של מראה, נוח יותר לקחת לטיולים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

tzvipper - בהמשך לאיזה דיון קודם, מתחשק לי להקניט אותך. אם אתה מספר על עצמיות - מדוע לא תדון גם במבזקים (ולא בפלאש)?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

sperial, כי עצמית זה גם נכון וטכנית אפילו נכון יותר מעדשה ובמרבית השפות התרגום הישיר הוא עצמית ובעברית יש מילה כזאת - למה לא להשתמש?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין לי בעיה עם העצמית, למרות שגם באתרים זרים מקובל lens. אבל אם כבר עברית - אז למה לא בכל המושגים?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין לי בעיה עם העצמית, למרות שגם באתרים זרים מקובל lens. אבל אם כבר עברית - אז למה לא בכל המושגים?

כי מושג עדשה צורם לי במיוחד, כי אני מדמיין חתיכת זכוכית (וזה בדיוק מה שזה - עדשה: חתיכת זכוחית אופטית) וכאלה חתיכות זכוחית יש הרבה בעצמית אחת. נכון, יש אתרים שכותבים lens, בעיקר באנגלית, עדיין במרבית השפות זה עצמית. מעבר לזה, אני בעד שמישהו יתחיל להשתמש בכל המושגים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

העצמית היא Objective. במכשירים עם 2 מערכות עדשות - כגון מיקרוסקופ וטלסקופ - יש גם עינית (Ocular). העינית פונה לעין והעצמית לעצם הנבדק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני עם tzvipper. כשיש מונח עברי זמין והוא לא מסורבל מדי, עדיף להשתמש בו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הוא שאמרתי - אבל אם יש עדשה ועצמית ועינית וגוף - מדוע פלאש ולא מבזק?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תנוח דעתך, אני תומך גם במבזק.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מעולם לא נתקלתי ב-Objective במובן עצמית לצילום. באנגלית זה תמיד Lens. אני מקבל לחלוטין את צדקת השימוש בעצמית מבחינה אופטית, אבל ברמת שפת הצילום המדוברת זו דרך נהדרת לא להיות מובן במקרה הטוב, או מתנשא במקרה הפחות מוצלח. בכתיבה זה עוד איכשהו קביל.

המונח עדשה בהקשר הזה טבוע עמוק מאוד, כמו אינסוף מונחים שגויים אחרים בשפה. שפה היא משהו דינמי, ומתאימה עצמה לדוברים. אין מה להילחם בזה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...