Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה מצלמת DSLR תתאים לי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור בנאדם שלא מבין כלום מהחיים שלו קניתי לפני שנתיים את ה D7000 של ניקון עם עדשת 18-105 קיט.

התמונות מדהימות!

בטיול משותף לויאטנם שלחברים שלי יש 600D של קנון, ז"א שצילמנו באותם התנאים בדיוק יש הבדל ברור באיכות של התמונות.

הייתי מתאמץ לכיוון של הניקון.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש איזה דגם של מצלמה שהיא המתחרה הישירה של קנון 650D?

אצל ניקון יש את ה 5100 ואת ה3200.

אלו הן מצלמות "כניסה" לתחום.

הן יתאימו לכל צלם חובב/מתחיל+

אני לא יודע אם הן מתחרות ישירות של ה650, אך טווח המחירים יחסית דומה.

קח בחשבון שהעדשות (עצמיות :wink: ) של קנון, לרוב זולות יותר מניקון.

עודד (ניקוניסט מושבע שלאחרונה חוטא במחשבות על קנון 7D :oops: )

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

יותר חשובה העדשה (או ה-עצמית לעברית צחה) מאשר הגוף.

לי יש D300 של ניקון, עם 17-55 F2.8, עדשה מדהימה אבל עולה פי 2 מהתקציב שלך.

אני היתי חוסך עוד טיפה ואולי חושב אפילו לכיוון יד 2 על מנת שתוכל לקבל ציוד ברמה גבוהה יותר.

וברור מאליו, קונים רק ניקון! קנון זה לחלשים.

Got To love It

פורסם

לחברים שלי יש 600D של קנון, ז"א שצילמנו באותם התנאים בדיוק יש הבדל ברור באיכות של התמונות.

הייתי מתאמץ לכיוון של הניקון.

אני לרגע לא בא להגן על הקנון, אבל זה מאוד תלוי בהגדרות של המצלמה/עדשה/צלם וכו'.

הייתי עם חבר, צלם מתחיל, ברשותו גם D7000 ולי יש D90. הוא היה עם ה18-105 ואני עם סיגמא 18-200 (סיגמ-געילה).

התמונות שלי יצאו הרבה יותר מוצלחות. (גם לדעתו) ואני לא אומר שאני איזה צלם מהולל.

טוב לדעת שאני לא היחיד שחוטא בזה D:

:wink:

יותר חשובה העדשה (או ה-עצמית לעברית צחה) מאשר הגוף.

עם 17-55 F2.8

מניאק! :twisted:(בפרגון -וקנאה-)

עדשה מטורפת!

וברור מאליו, קונים רק ניקון! קנון זה לחלשים. אלא אם זו ה7D.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם
אחרי שראיתי את איכות התמונות שיוצאות מDSLR אני מעוניין לפנק את עצמי באחת כזאת אני פשוט לא יודע איזה לבחור

ל-DSLR יש יתרונות ברורים. מהירות פיקוס, עינית, עצמיות מתחלפות, חיישן גדול, ארגנומיה אנלוגית... (לא לפי הסדר הזה)

אבל, אני יכול לתת לך קישורים לתמונות שצולמו עם מצלמות P&S מתקדמות, שייזל לך ריר.

כדי לקבל תמונה טובה, צריך להבין (1) בצילום, (2) בפיתוח התמונה.

לא הרבה, קצת, אבל להבין.

אם אתה:

1. לא צריך עינית.

2. מצלם באוטומט (לא רוצה ללמוד מה זה "צמצם" ומה הוא עושה, ומה זה "בוקה")

3. לא צריך עדשת טלפוטו לצילום אובייקטים מרחוק.

אתה קונה את המצלמה הזו - http://www.dpreview.com/reviews/sony-cybershot-dsc-rx100/

יש לה חיישן גדול של DSLR בגוף קטן, עם כל היתרונות שבאים עם זה (בעיקר איכות ב-ISO גבוה, שמאפשרת להעלות ISO במקום להוריד מהירות תריס ולקבל מריחות בתנועה).

כל האיכות שתחלום עליה, ונכנס לכיס (אם לא ייצא איכותי, אז זה אתה, לא המצלמה).

המצלמה הטובה ביותר, היא זו שלא התעצלת לקחת, כי היא כבדה...

טווח העדשה שלה מספק לנופים ובני אדם, בלי בעייה (כולל כל מיני פונקציות לצילום פנורמי).

שלא תטעה, היא לא תחליף ל-DSLR, למישהו שיודע מה זה צמצם ומה עושים איתו, אבל בשביל להנות מיתרונות החיישן הגדול של DSLR בלבד, לא צריך יותר להסחב עם כל הכבודה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הקיט שבחרת מצויין

נקודת התחלה טובה

קח בחשבון שזו מחלת שידרוגיזיז ברגע שנכנסים לזה בלי קשר לכמה אתה מצלם ומה איכויותיך כצלם

פה עוד עדשה, שם פלאש חיצוני, עכשיו צריך תיק יותר גדול לסחוב הכל, חצובה לא תקנה? ואז פתאום רוצים פול-פריים וחוזר חלילה.

אני מפרגן לניקון, יש להם גם דברים מעולים, הרוב בוחרים קנון (סטטיסטית פשוט המשפט הזה נכון)

תבחר.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אין שום הבדל איכות משמעותי לחובב הרציני בין קנון לניקון לסוני לפנטקס.

בארץ פשוט יותר למצוא שירות וציוד לקנוניקון.

"רוצה פול פריים"?!

ממש ממש לא.

רוצה פוג'י X Pro...:twisted:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תודה לכל העוזרים אני בסוף רכשתי גוף של 650D במחיר ממש טוב (כמובן אחרי שאחזתי ניקון מקבילה והקנון הייתה הרבה יותר נוחה) עכשיו אני מעוניין בעדשה מתאימה לצילום נופים וטיולים וגם מדי פעם אירוע משפחתי, תקציב 1500-2000 ש"ח

תודה לעוזרים!

פורסם
תודה לכל העוזרים אני בסוף רכשתי גוף של 650D במחיר ממש טוב (כמובן אחרי שאחזתי ניקון מקבילה והקנון הייתה הרבה יותר נוחה) עכשיו אני מעוניין בעדשה מתאימה לצילום נופים וטיולים וגם מדי פעם אירוע משפחתי, תקציב 1500-2000 ש"ח

תודה לעוזרים!

אפשר לחפש משומשת

למשל פה

http://d-spot.co.il/forum/index.php?showforum=28

נקודת פתיחה מצויינת תהיה 17-85 זו ההמלצה שלי עד שתחליט משם יחסינו לאן.

http://www.bhphotovideo.com/c/product/351548-GREY/Canon_9517A002BA_EF_S_17_85mm_f_4_5_6_IS.html

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

איך העדשה החדשה של קנון ef-s 18-135MM f/3.5-5.6 IS stm lens ?

היא שווה 500 ש"ח?

הדרישות שלי זה בעיקר צילום טיולים ונופים ומדי פעם אירועים משפחתיים

פורסם

אני הייתי ממליץ להשקיע בעצמית יותר איכותית גם אם זה אומר לוותר על הזום. הייתי ממליץ על 40ממ 2.8, היא יחסית לא יקרה משהו כמו 1000ש"ח ומבחינה אופטית היא טובה מאוד. זום איכותי עולה הרבה מאוד כסף.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בעדשות יש כלל שתופס די טוב, מה שאתה משלם זה מה שאתה מקבל.

יש יוצאים מהכלל אבל בגדול הוא מאוד נכון

טמרון וסיגמה מיצרות עדשות סבירות לרמת כניסה

אבל הפוקוס שלהם איטי יותר, הם מפספות נעילות פוקוס איכות הבניה שלהם לעיתים ירודה יותר, שיוף העדשות לא מושלם, יש להם עיוותים כרומטים בקצוות של התמונה ועוד (עריכה - כדי להבהיר, לא כל העדשות שלהם סובלות מכל החסרונות הללו, אפשר למצוא שילובים שונים ובחלקן חלק מהבעיות לא מופיעות בכלל)

למרות כל זאת יש עדשות טובות ובהתחשב במחיר לפעמים הם הקניה ההגיונית לעשות

למשל אני לא מצלם הרבה מקרו, התפשרתי על סיגמה 150 במקום קנון 180, מבחינת תוצאה סופית התמונות יוצאות פגז, רמת האופטיקה של העדשה הזו מצויינת, אבל היא איטית להחריד בפיקוס שלה ורמת הבניה שלה מרגישה פחות טובה מעדשות קנון, בגלל שאני לא מתעלל בעדשות היא מחזיקה כמו חדשה עד היום, אז אני מרוצה.

בימי הפילים היתה לי טמרון 28-200 והסתדרתי גם איתה אבל אלה היו ימים אחרים ;-)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

DrorZi: ברמת העיקרון אתה צודק אבל לפעמים גם לחברות שהן לא קנון "יוצא" מוצר מוצלח.

לדוגמא המלצתי על העדשה של טמרון 28-75, ההבדל במחיר בינה לבין הקנון המקבילה (24-70) הוא בסביבות 4000 ש"ח.

לאחר בדיקות מדוקדקות הבנתי שהקנון ממש מעט יותר טובה - לא שווה להוסיף 4000 ש"ח ולקבל עדשה מעט יותר טובה - מבחינת תמורה לכסף הטמרון מנצחת בנוק אאוט, לפחות במקרה הנ"ל.

בקיצור יש חלופות, לפעמים טובות ולפעמים פחות, צריך רק לבדוק טוב טוב לפני שקונים.

• תוכן חדש...