Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם.

אז ככה אני סטודנט להנדסת חשמל ואלקטרוניקה שנה ד'. ורומן שלי עם החברה צ'ק פויינט הוא כזה.

הייתי בראיונות למשרה של תמיכה טכנית לארגונים, עברתי את כל השלבים הגעתי לראיון ב HR ושם הבחור אמר לי שהשכר הוא 40 שח לשעה, ובנוסף הם לא משלמים נסיעות. החברה נמצאת במרכז ת"א, ואני מהצפון מאזור כרמיאל.

עכשיו עד כה הכל טוב ויפה, אמרתי לעצמי שעבור שכר כזה שווה לי לסוע ולצבור את הנסיון בחברה הזו.

לאחר הראיון בHR הבחור אמר שמחר הם יחזרו אלי עם הצעה סופית .

היום חזרו אליי , ולהפתעתי פתאום השכר לשעה הוא 29 ש"ח , וזה לא כולל נסיעות (והם לא משלמים נסיעות).

הטענה שלו היית שמכיוון שעניתי על שאלה אחת לא נכון באיזה מבחן והם עדיין רצו להמשיך איתי את התהליך אז השכר הוא כזה.

מן הסתם השכר הזה ממש לא נראה לי הגיוני ולא משתלם בכלל. השאלה האם יש לי איזה שהוא מקום למשא ומתן פה?

מצד אחד שורה בק"וח עם השם של החברה מאוד יכול לעזור, מצד שני בשכר כזה זה כמעט עבדות.

אשמח לעצות שלכם!

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קרה לי כמה פעמים עם חברות ישראליות.

סיכמנו על X, ושנייה לפני שחותמים על חוזה, הם אומרים לי שהם מוכנים לשלם X פחות 3000 ש"ח.

השאלה היא כמה אתה נואש.

אתה תמיד יכול לסרב אם זה לא מתאים לך.

אבל אם זה מנחם אותך, זה לא משהו אישי, זו שיטת מצליח נפוצה למדי בביצה המקומית.

התשובה שלי למשאבי אנוש לתרגילים האלה היא "בראיון ה-X סיכמנו על כך וכך, ואני לא מבין למה זה השתנה עכשיו, ובכל מקרה, אני מסרב לכל הצעה שאינה זהה למה שסיכמנו במקור, כי זה מעיד על חוסר רצינות שלכם".

אז שוב, השאלה היא כמה אתה נואש. מבחינתי זה קו אדום - חברה שמשחקת איתי את המשחקים האלה - לא רוצה לעבוד בה.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

האם משא ומתן כלשהו יעזור?

זה באמת יוצא לי לא משתלם כי רק הנסיעות יעלו לי כ 70 שקל ליום. והם יודעים שאני לא מהמרכז.

אני נואש לניסיון כלשהו, אבל לפחות שתיהיה הכנסה כלשהי ולא הכל ילך על נסיעות, כי זה משרה חלקית בכל מקרה.

פורסם

אתה יכול לשאול - "האם ההצעה שלכם היא סופית או פתוחה למו"מ?"

מראש אתה צריך לחשוב מהו קו אדום מבחינתך, ולא להתפשר.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

ממה ששאלתי אותם בטלפון אז אין מקום למ"ומ, אבל קיבלתי טלפון להתקשר מחר למישהי אחרת, אנסה את המזל שם.

לפחות הם האולי בטובם להגיד לי את זה בטלפון ולא להגיע לחתום על חוזה שאני בטוח שזה יהיה 40, ואז לגלות שזה 29.

נסיעה של שעתיים עם מחירי הדלק של היום זה סיפור יקר.

ואין לי מושג למה הם לא משלמים נסיעות, לפי מיטב הבנתי הם מחוייבים לפי חוק.

פורסם

חשבתי שזו חברה רצינית. נו טוב.

לדעתי האישית - ללא ידיעת מצבך, הייתי אומר - עזוב. החברה משחקת איתך בקקה ומוסיפה גם קקה לא חוקי (נסיעות), זה בכלל לא מקום שאתה רוצה לעבוד בו.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

גם אני חשבתי שהחברה רצינית.

אני גם ככה מתפשר בזה שזה לא בידיוק במקצוע שלי.

אבל בתנאים האלה נטו זה יוצא לי מתחת למינימום ( אחרי הורדת נסיעות). הייתי מוכן להתפשר לרווח לא גדול תמורת נסיון, אבל פה יוצא שאני מפסיד כסף , כי אני אצטרך גם למצוא דירה יותר קרובה למקום.

פורסם

החברה מתנהלת באופן לא חוקי ואתה מחפש דרכים אחרות כן לעבוד בה?

תברח!

גם אני היום מתפשר על תנאים לטובת הניסיון, אבל אני לא אתפשר על אמינות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

החברה כבר כמה שנים מהקמצניות במשק.

מתפקידי qa ותמיכה ועד תפקידי פיתוח בינוניים השכר שם מחפיר (לעובדים חדשים).

עקב כך גם הערך של השורה הזו בקורות חיים יורד ויורד.

התנאים חוץ מהשכר לא רעים אבל התמיכה זו מחלקה ממש מעפנה.

חבל, האנשים דווקא בתקופתי היו טובים.

נראה כאילו ההנהלה מסתפקת באנשים שמכשירים מביפנים הכי זול שיש כדי לרפד את כל השכבה התחתונה של התפקידים התחתונה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
מה בידיוק לא חוקי? (אני לא הכי בקיא בכל התחומים של דיני עבודה) בגלל זה אני מתייעץ פה.

מעסיק מחוייב לשלם לעובד נסיעות לפי החוק.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

עבדתי בצ'קפוינט שנתיים בדיוק, ויש כאן חברי פורום שגם כן עבדו/עדיין עובדים בחברה.

החוזה שלהם מול גיוסי אנטרי-לבל (אנשים חסרי נסיון מעשי בתחום) תמיד כולל בברוטו את הנסיעות ושאר ההוצאות.

הם די מנצלים אותך, אבל זה הדדי כי אחרי כשנה-שנתיים אם אתה טוב, אתה יכול להכפיל ולשלש את השכר שלך במקום אחר

לגבי התנאים, ממה שאני זוכר- התמיכה הטכנית עשו תורניות בימי שישי וערבי חג וקיבלו על זה יום חופש (במקום כסף)

מה שחשוב לציין כדי שלא יטעו אותך- המקום הפך לדלת מסתובבת, התחלופה שאני זוכר מטורפת, אנשים מבינים שאחרי שנה-שנתיים הקידום בשכר שולי וכשהשכר נמוך ועלויות המחייה גבוהות.....

או שתמצא מקום אחר, או שתקריב תקופה של שנתיים לטובת הנסיון. המקום הוא סוג של בית ספר (לא רע)

בכל מקרה שיהיה בהצלחה!

• תוכן חדש...