Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל עוד יש ביקוש ואנשים חותמים מרצונם על החוזה- אין עם זה בעיה.

פעם זה היה מקום טוב לרזומה. היום מגיעים לשם אנשים שאין להם אפילו אוריינטציה טכנולוגית. מגיעים לשם חיילים משוחחררים, מוכרי חנות פרחים ובגדים לשעבר (אמיתי), אנשים הזויים שיום אחד נעלמים (גם זה קרה) וכו'

המוטו שלהם הוא "אנחנו יכולים להפוך גם את המנקה לעובדת הייטק", אבל לא נקבו באיזה תנאים.

במהלך הגיוסים אצלנו בחברה הגיעו אליי כמה קו"ח של אנשי צ'קפוינט (QA), מיותר לציין ש99% מהם נמצאים שם פחות משנה

וזה הניסיון היחידי שלהם. באחד מהקו"ח אני זוכר שהיה כתוב "נסיון רב בקנפוג פיירוול כ-DEFAULT GW". חוץ מזה שלא ידעתי אם לצחוק או לבכות - הקו"ח מצאו את דרכן למגרסה הקרובה.

אז כשאני חושב על זה שוב- לא ממליץ לאף אחד ללכת לשם,אלא אם:

אתה גר קרוב, זה נחשב חל למועדפת ואתה חייל משוחרר שגר עם ההורים ואתה חושב שזה מה-זה מגניב להגיד לבחורות שאתה עובד בהייטק (אבל מרוויח כמו מתדלק).

אם אתה לא בקרטריונים האלה- אין לך מה לחפש שם ב-ENTRY LEVEL.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חחח הצחקת אותי ממש עם הקטע של ה DG.

אני מקווה שאני אמצא משהו בקרוב, השוק ממש קשה בתקופה אחרונה, המון משרות רוצים שיהיה ניסיון של שנתיים לפחות.

ואז נכנסים למעגל קסמים לא מקבלים לעבודה כי אין ניסיון, מצד שני אף אחד לא מציע לתת את הניסיון. יש המון אנשים כולל אותי, שתמורת הניסיון הזה ישקיעו את עצם בעבודה בצורה הכי טובה שהם יכולים.

פורסם

אני תוהה מה הייתי עושה במצב דומה לשלך... כנראה ללכת למקום קטן ונחשב (נגיד איזה סטארט אפ מגניב) ולהציע להם לעבוד בשכר מינימום במשך 8-12 חודשים. לחברה גדולה אין חשיבות לחסכון במשכורת שלך, אבל בסטארט אפ סופרים כל גרוש ואולי זה היה עובד לך, לך תדע.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

מניסיון אישי אני גם ממליץ לנסות ולמצוא עבודה בסטארט-אפ.

אני עובד שמונה חודשים בסטארט-אפ כמפתח LAMP, בשמונה חודשים האלו רכשתי המון המון ניסיון, וזה בדיוק מה שהבוס שלי אמר לי כשהוא ראיין אותי, אומנם הוא לא יכול להבטיח עבודה לאורך זמן, והשכר יותר נמוך ממקום גדול, אבל מבחינת ניסיון ועניין בעבודה למדתי בחצי שנה מה שבחברה גדולה הייתי לומד בשנתיים.

אנחנו כרגע שלושה מפתחים ועושים ה-כ-ל לבד.

כך שאם אתה מוצא עבודה בסטארט-אפ קטן, גם אם השכר נמוך יותר ... לך על זה !

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

בסטארטאפ זה תלוי מאוד באנשים.

מה שכן - במצב שלו - אם הוא הולך על זה , כדאי להקפיד על 3 הכללים הבאים:

1. מוצר שאתה מאמין בו ובמודל העסקי של החברה.

2. היכולת שלך לקבל Technical Leadership - במיוחד בשלב הזה - אתה מרוויח הרבה מלהיות תחת משהו שיודע מה הוא עושה טוב - ולא סתם לירות באוויר לבד.

3. אורך חיים כלכלי סביר. כלומר גיבוי נורמאלי.

כמובן כל זה בא אחרי שאתה מורצה מהאנשים שמולם אתה עובד והם נראים לך ברמה האישית.

ליביו (שבשנתיים האחרונות עובד בסטארטאפ והצטרף במספר חד ספרתי של עובדים)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

LIVIUR, הכללים חשובים, אך לדעתי, גם אם הוא לא מאמין במודל העסקי זה לא סיבה לפסול עבודה שיכולה לתת לו ניסיון.

שני הדברים האחרים חשובים מאוד, בטח אינטרקציה טובה ושיתוף פעולה עם הצוות, מכיוון שכל היום אתם אחד עם השני וגם אורך החיים הכלכלי - שלא יסגרו את העסק אחרי יומיים וגם שלא תעבוד בחינם עם כל מני הבטחות ואופציות.

אני נכנסתי לחברה אחרי חבר שלי מהלימודים שסיים ללמוד לפני ועבד שם כבר ארבעה חודשים, ידעתי שלחברה יש השקעה והמנהל הטכנולוגי שלנו (שהוא אחד משני מקימי החברה) הוא בעל ניסיון ואיש רציני.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

עזוב מה מחפשים, בפועל הם לוקחים גם ללא ניסיון. פשוט שלח קורות חיים למקומות עם דרישות ניסיון של עד שנתיים.

יש מקומות שלמרות הדרישות שלהם, יסכימו לקבל חסר ניסיון מסיבות כאלה ואחרות ואין לך מה להפסיד בכך שאתה שולח קורות חיים למקומות שדורשים ניסיון כי כולם היום רוצים ניסיון אז מאיפה אנשים יתחילו?

פשוט לך עם ביטחון שאתה האיש המתאים לתפקיד למרות שאתה חסר ניסיון, ואם יגידו שאתה חסר ניסיון תגיד שכולם התחילו כחסרי ניסיון ושיש לך תפיסה מהירה וכ"ו.

אני אומנם לא בתחום שלך אבל בתור מתחיל כמעט קיבלתי תפקיד של כמה רמות מעלי מבחינת אחריות ואם הייתי מתאמץ גם הייתי מקבל את התפקיד. אז פשוט תנסה

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

הבעיה המרכזית היא הנסיעות. הרבה מעסיקים מסננים את המועמדים שגרים רחוק..

בחורף הרכבת תמיד נתקעת בגלל הצפות על המסילה, בקיץ בגלל תקלות אחרות, האוטובוס תמיד עמוס ותמיד מאחר ועוד שלל תירוצים לגיטמיים שיגיעו מעובד שגר רחוק. מנהל תמיד יעדיף לקחת מישהו שיגיע רענן בבוקר ויהיה גמיש עם שעות מאוחרות כשממש צריך, ולא יגיע עם עיניים טרוטות אחרי התבחבשות של שעתיים בדרכים - ויברח ב5 בערב מהמשרד כדי להגיע הביתה עד 19:00.

או שתמצא מקום שישלם לך מספיק כדי להתקרב למרכז, או שתחפש באיזור חיפה (מת"ם רבתי)

אני אומר את זה בתור אחד שנגרר במשך כמה שנים כל יום שעה+ לכל כיוון בכל תנאי מז"א ועם שלל התירוצים והתאונות של רכבת ישראל. לא פעם מצאתי את עצמי מזמין מונית מכל מיני מקומות הזויים שהרכבת החליטה להיתקע בהם או לעצור בהם כתחנה אחרונה.

MY 2 CENTS

• תוכן חדש...