Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחרונה ביצע חבר שלי הזמנה של שמן 0W30 סינטטי מלא של חברת Red Line האמריקאית. ההזמנה בוצעה בגלל הפקעת המחיר של שמני רוייאל פרפל בארץ מה שחייב מציאת אלטרנטיבה הולמת. מאחר ובארץ לא הצלחנו למצוא שמן ברמה של רוייאל פרפל, הפור נפל על הזמנה מחו"ל ו Red Line נבחרו בגלל ששנינו מאמינים מאוד במוצרים של החברה הזו.

ההחלפה בוצעה לפני כשבוע והמתנתי עם חוות הדעת כדי לשמוע מחברי שהכל באמת עבר בסדר. המנוע אליו נמזג השמן הוא מנוע של טויוטה משנת 92 שעבר אי אילו כמה טראומות ושיפוצים לאורך חייו, אך כיום הוא במצב מצויין ונקי מכל רפש ולכן אין המצב הזה משקף מנוע דומה בעל עבר לא ידוע. עד היום הוא השתמש בשמן סינטטי מלא של רוייאל פרפל 5W30 ללא שום בעייה, ומדובר במנוע שעובד חזק ו... (צנזורה :wink: )

לאורך השבוע חברי התרשם מכמה דברים:

1. המנוע שקט יותר עד ה 3,000 סל"ד, שם רעש המנוע הנכנס לתא הנוסעים הופך להיות מוחשי, חזק ולא ניתן לחוש שיפור.

2. תגובת הדוושה השתפרה, לטענתו המנוע מגיב ומרגיש "חופשי" יותר.

3. הפרמטר שמוכיח מעבר לכל ספק שהשמן מבצע פעולה טובה יותר היא חיישן ה EGT (של APR) שירד ב 50 מעלות (!!!) כאשר הרכב עומד בסרק. בשעת מאמץ לא נצפה הבדל.

זהו.

חבר שלי מכיר את רכבו כמו את כף ידו ואני יכול להעיד שאם הוא אמר את מה שהוא אמר זה אכן מה שקרה. לדעתי השמנים של רד-ליין הם שמנים מהאיכותיים בשוק, בעיקר תודות לשמן הבסיס מ Group V (קבוצה 5) שנחשב לשמן הבסיס האיכותי והיקר ביותר בשמנים האוטומטיביים. נראה כי השמן זורם טוב יותר במנוע ביחס לרוייאל פרפל מה שגם מביא קירור טוב יותר -> לראייה ה EGT.

אם יהיו התפתחויות נוספות, לטוב או לרע, אני מבטיח לשוב ולעדכן.

איתמר.

IMG_0335.JPG

IMG_0336.JPG

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתם שוחטים פרות קדושות.

אני תמיד טענתי שלשמן סיננטי מלא אין יכולות ניקוי של סנו מסיר שומנים :-D לכן הסיכוי להסרת שכבת שמן יישן היא קטנה.

איזה כייף לי :)

פורסם

בכדי לספור את כמות החלפות השמן שהרכב הנ"ל עבר יש צורך במחשבון. המנוע הזה צריך להיות מבריק מבפנים כמו ביום צאתו מהמפעל.

אני מסכים שלשמן מנוע סינטטי מלא יש תכונות ניקוי גבוהות אבל לא ברמה שעושים ממנו, זה לא סיליט-באנג למנוע.

איך מביאים לארץ? כמו כל מוצר אחר. מזמינים ממוכר ששולח לארץ או דרך אחת מחברות השילוחים מארה"ב לישראל. המחיר עומד סביב ה 11$ לקווארט, מחיר המשלוח משתנה כתלות באופצייה שבחרת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קווארט = Quart = יחידת נפח אמריקאית = 0.946 ליטר.

APR היא חברת שיפורים לא רצינית וחובבנית מאוד :wink:

איתמר.

פורסם

לאמריקאים יש מידות קטנות יותר מגאלון ששוה אגב ל 3.78 ליטר.

1 פיינט אמריקאי שווה ל 473 מיליליטר או סמ"ק או ל 0.473 ליטר.

1 קוורט אמריקאי שווה ל 946 מיליליטר או סמ"ק או 0.946 ליטר.

1 אונקיה נוזלית (מסומנת במילים FL OZ) שווה ל 28.41 מיליליטר או סמ"ק או 0.02841 ליטר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

להתחיל ליבא שמן מנוע לארץ זה כבר שיא חדש, ניתן להשיג פה בארץ שמנים מיצרנים אמריקאים מוכרים במחירים טובים שאין שום סיבה הגיונית לייבא באופן אישי.

פורסם

ככל הידוע לי רק שתי חברות אמריקאיות מייצרות שמן מנוע סינטטי מלא מקבוצה 5 והן אמסוייל ורד ליין. אפילו רוייאל פרפל לא מגלה באיזה שמן בסיס היא משתמשת אבל כנראה מדובר בקבוצה 4 במקרה הטוב ובקבוצה 3 או 3+ במקרה הפחות טוב.

אם תמצא לי בארץ שמן מנוע באיכות הזו בהחלט אשקול לעבור להשתמש בו. כרגע ולפי מה שאני מכיר אין דבר כזה.

איתמר.

פורסם
ככל הידוע לי רק שתי חברות אמריקאיות מייצרות שמן מנוע סינטטי מלא מקבוצה 5 והן אמסוייל ורד ליין. אפילו רוייאל פרפל לא מגלה באיזה שמן בסיס היא משתמשת אבל כנראה מדובר בקבוצה 4 במקרה הטוב ובקבוצה 3 או 3+ במקרה הפחות טוב.

רויאל פרפל משתמשת בקבוצה 4:

Yes. ROYAL PURPLE MOTOR OILS are composed of a proprietary formulation of synthetic base oils and synthetic additives containing iso-paraffinic diluents.

בכל מקרה, יצרתי קשר עם מפיץ של amsoil כדי לבדוק האם משתלם לקנות דרכם ולבצע משלוח בינ"ל. לאור כבר לא רלוונטיים מבחינתי לאור התמחור הזוועתי שלהם לשמני RP.

פורסם
להתחיל ליבא שמן מנוע לארץ זה כבר שיא חדש, ניתן להשיג פה בארץ שמנים מיצרנים אמריקאים מוכרים במחירים טובים שאין שום סיבה הגיונית לייבא באופן אישי.

השמנים של היצרנים האמריקניים הם לא שמנים סינטטיים מלאים. הם מבוססים על קבוצה 3 (נפט) שמזוקק ברמה גבוהה. לפני כמה שנים 2 חברות נפט אמריקאיות תבעו אחת את השנייה בבית משפט והשופט פסק שניתן לסווג שמן מקבוצה 3 כשמן סינטטי מלא. לעומת זאת, באירופה אסור ולכן רק שמנים מקבוצה 4 או 5 נקראים שמנים סינטטיים מלאים.

פורסם

מתן מה שרשמת לא מדוייק. בשום פרסום רשמי רוייאל לא הצהירו שהם משתמשים בשמני בסיס מקבוצה 4, גם לא במה שציטטת. מייל אחד שפורסם באיזה פורום ושהגיע מה"מחלקה הטכנית" שלהם רשם בעלטה כי הם משתמשים בקומבינציית שמנים מגרופ 3, 3+, 4 ו 5 בלה בלה בלה.

המקרה שהצגת הוא תביעה משפטית שהייתה בשנת 1999 בין מובייל 1 לקסטרול. מובייל טענה שקסטרול משתמשים בגרופ 3 ומציגים את זה כשמן סינטטי מלא. בפועל שמן מקבוצה 3 או 3+ אכן מזוקק מנפט גולמי אך הוא מתנהג בדיוק כמו שמן סינטטי מלא ולכן גם לו מותר לקרוא "סינטטי מלא" על אף שהוא לא באמת כזה. כל השמנים הסינטטיים המלאים הזולים (אלה שעולים 100-150 שקל) מיוצרים מגרופ 3 ולכן הם לא באמת סינטטיים מלאים למרות שהם מתנהגים ככה. שמן בסיס מגרופ 4 או 5 שבאמת יוצר במעבדה עולה לפחות 40% יותר (לפי פרסומים זרים) משמן שהופק מבסיס מינרלי ולכן זו אחת הסיבות שיש כאלה הבדלים במחירי השמנים הסינטטיים השונים.

איתמר.

פורסם

כול השמנים הנקראים 'סינטטי מלא' וגם שמנים מקבוצה 5 מזוקקים מנפט המופק מאמא אדמה.

בתור מכונאי מסוקים לשעבר בחיל האוויר אנוכי יכול לומר לך ב-100 אחוז שרק במטוסים/מסוקים משתמשים בשמן סינטטי מלא בכול מובן המילה.

איזה כייף לי :)

פורסם
כול השמנים הנקראים 'סינטטי מלא' וגם שמנים מקבוצה 5 מזוקקים מנפט המופק מאמא אדמה.

שמנים מקבוצה 5 לא מזוקקים מנפט, מרק. הם מזוקקים מגזים וממולקולות סינטטיות שנוצרו במעבדה.

הנה מה שרשום בויקיפדיה:

Synthetic esters, etc. = API Group V base oils (non-PAO synthetics, including diesters, polyolesters, alklylated napthlenes, alkyklated benzenes, etc.)

אבל עזוב את ויקיפדיה, בוא נחפור קצת יותר עמוק.

והנה עוד אתר שמפריד בין קבוצות השמנים השונות.

פורסם
מתן מה שרשמת לא מדוייק. בשום פרסום רשמי רוייאל לא הצהירו שהם משתמשים בשמני בסיס מקבוצה 4, גם לא במה שציטטת. מייל אחד שפורסם באיזה פורום ושהגיע מה"מחלקה הטכנית" שלהם רשם בעלטה כי הם משתמשים בקומבינציית שמנים מגרופ 3, 3+, 4 ו 5 בלה בלה בלה.

איתמר.

איתמר, אתה רציני? :shock:

לקחתי את מה שרשמתי מהאתר של RP, אם הם מצהירים שהם משתמשים בשמנים סינטטיים גם כשמני בסיס, זה משאיר לך רק את קבוצות 4 או 5.

• תוכן חדש...