Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פרוקסימה, מכל שמני המירוצים נטפלת דווקא ל 300V הבעייתי? זה שמן שאסור לשימוש ביום-יום ועוד לא מצאתי את מי שיוכיח אחרת.

מתן, תקרא שוב את מה שרשמתי ואת מה שכתבת. אני אומר שאי אפשר לדעת באיזה גרופ רוייאל משתמשים כי הם לא מצהירים את זה בניגוד לחברות אחרות. לא אמרתי שזה לא סינטטי, אמרתי שאי אפשר לדעת באיזה גרופ מדובר וגם בציטוט שהבאת אין לכך כל איזכור.

מרק, מה שרשמת לא נכון. אומנם גם אני שירתתי בחיל האוויר אבל לא בגף טכני ואני לא יודע מה לימדו אתכם שם, שמנים המיוצרים משמן בסיס מ Group IV/V הם שמנים סינטטיים מלאים שהונדסו במעבדה ואינם קשורים כלל לאמא אדמה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מוטול 300V יש בצנטרל.

איתמר, לא חיפשת מספיק.

הנה ההמלצות מאתר APR :

Recommendations: Motul 300V Power is a racing and track oil but can be used on street vehicles where a 5W40 rating is required. It's not designed for vehicles with Diesel Particulate Filters (DPF). This is not an extended drain interval oil. APR Recommends replacing 300V after track events or after 3,000 miles on highly modified and heavily driven street vehicles or at most after 5,000 miles on lightly modified normally driven street vehicles.

פורסם

מתן, תקרא שוב את מה שרשמתי ואת מה שכתבת. אני אומר שאי אפשר לדעת באיזה גרופ רוייאל משתמשים כי הם לא מצהירים את זה בניגוד לחברות אחרות. לא אמרתי שזה לא סינטטי, אמרתי שאי אפשר לדעת באיזה גרופ מדובר וגם בציטוט שהבאת אין לכך כל איזכור.

איתמר.

מה אכפת לי האם זה קבוצה 4 או 5?

ברגע שהם מצהירים שהם משתמשים ב synthetic base stocks מבחינתי הם יכולים להיות אחת מ2 הקבוצות האלה בלבד, ודי לי בזה.

פורסם

פרוקסימה, הרגע הוכחת ש300V אסור לשימוש ביום יום, מהסיבה הפשוטה:

Motul 300V Power is a racing and track oil but can be used on street vehicles where a 5W40 rating is required

זהו שמן שמיועד למירוצים ולימי מסלול וג'ימקאנות. בנוסף, street vehicles בארה"ב זה סלנג לרכבים משופרים שנועדו למרוצי רחוב.

יתרה מזאת:

APR Recommends replacing 300V after track events or after 3,000 miles on highly modified and heavily driven street vehicles or at most after 5,000 miles on lightly modified normally driven street vehicles.

זהו שמן לרכבים שנמצאים במסלולי מרוץ ורכבים משופרים אחושילינג שחבל"ז :lol:. האם הרכבים כאן בישראל מתאימים לקטגוריה הזו? אני לא חושב.

פורסם
מה אכפת לי האם זה קבוצה 4 או 5?

ברגע שהם מצהירים שהם משתמשים ב synthetic base stocks מבחינתי הם יכולים להיות אחת מ2 הקבוצות האלה, ודי לי בזה.

אם אני מוציא סכום נכבד על שמן אז שיהיה הטוב ביותר. לשמן מגרופ 5 יש יתרונות על פני שמן מגרופ 4, ואם הם עולים אותו הדבר אז למה לא?

פרוקסימה, כמו שמתן דאג להבהיר, לא מדובר בשמן לשימוש יום-יומי והוא פוגע במנוע. חמור מכך היא שהוא אינו עומד בתקנים הרלוונטיים ליצרני הרכב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אם אני מוציא סכום נכבד על שמן אז שיהיה הטוב ביותר. לשמן מגרופ 5 יש יתרונות על פני שמן מגרופ 4, ואם הם עולים אותו הדבר אז למה לא?

פרוקסימה, כמו שמתן דאג להבהיר, לא מדובר בשמן לשימוש יום-יומי והוא פוגע במנוע. חמור מכך היא שהוא אינו עומד בתקנים הרלוונטיים ליצרני הרכב.

איתמר.

ההבדל הוא שגרופ4 יכול לשמש כשמן בסיס-שמתוספים לו שמני גרופ 5 כחבילת תוספים.

הוכחה לכך ניתן למצוא כאן:

Group IV -Chemical Reactions: Group IV base oils are chemically engineered synthetic base stocks. Polyalphaolefins (PAO's) are a common example of a synthetic base stock. Synthetics, when combined with additives, offer excellent performance over a wide range of lubricating properties. They have very stable chemical compositions and highly uniform molecular chains. Group IV base oils are becoming more common in synthetic and synthetic-blend products for automotive and industrial applications.

Group V - As Indicated: Group V base oils are used primarily in the creation of oil additives. Esters and polyolesters are both common Group V base oils used in the formulation of oil additives. Group V oils are generally not used as base oils themselves, but add beneficial properties to other base oils. Some examples of Group V Base Oils are: Alkylated Naphthalene, Esters, Poly-alkylene glycols, Silcones, Polybutenes

פורסם

מה לגבי טיבם של המוביל 1 0W-40 ושל היורול 0W-40

יש לי אפשרות להשיג את הנ"ל בצמיגויות של 0W-30 במחירים נמוכים יותר ממה שהם נמכרים בדרך כלל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
מרק, מה שרשמת לא נכון. אומנם גם אני שירתתי בחיל האוויר אבל לא בגף טכני ואני לא יודע מה לימדו אתכם שם, שמנים המיוצרים משמן בסיס מ Group IV/V הם שמנים סינטטיים מלאים שהונדסו במעבדה ואינם קשורים כלל לאמא אדמה.

איתמר.

איתמר, אני לא טועה מכיוון שלפני שאני כותב משהו קיצוני אני בודק היטב שהוא נכון.

אני שוב פעם חוזר שמנים סינטטים מלאים הם תוצר של נפט המופק מאמא אדמה שעובר תהליכי זיקוק והינדוס שגם אנוכי לא ממש בקיא בהם. ייצרני השמנים מוסיפים הסברים ותאוריות ברמה של מהנדס כימיה בכדי להסתיר את העובדה הפשוטה שהבסיס לייצור שמן סינטטי הוא למעשה נפט.

אם אתם רוצים להבין קצת מעבר למה שמוכרים לך באתרי הייצרנים בבקשה תקראו את הנספח של API בנושא שמני בסיס הנקרא

API BASE OIL INTERCHANGEABILITY GUIDELINES FOR PASSENGER CAR

לאחר הקריאה של המסמך כנראה תבינו שיש לנו עוד הרבה מה ללמוד.

איזה כייף לי :)

פורסם
פרוקסימה, הרגע הוכחת ש300V אסור לשימוש ביום יום, מהסיבה הפשוטה:

זהו שמן שמיועד למירוצים ולימי מסלול וג'ימקאנות. בנוסף, street vehicles בארה"ב זה סלנג לרכבים משופרים שנועדו למרוצי רחוב.

יתרה מזאת:

זהו שמן לרכבים שנמצאים במסלולי מרוץ ורכבים משופרים אחושילינג שחבל"ז :lol:. האם הרכבים כאן בישראל מתאימים לקטגוריה הזו? אני לא חושב.

וואלה ?

איך אתה מפרשן את השורה הזו ?

" after 5,000 miles on lightly modified normally driven street vehicles"

פורסם
וואלה ?

איך אתה מפרשן את השורה הזו ?

" after 5,000 miles on lightly modified normally driven street vehicles"

lightly modified normally driven street vehicles

אתה מכיר כאן רכב בישראל ש"שופר" באופן חוקי?

פורסם

אתה נכנס לי כאן לקוצו של יוד מבחינה תחבירית :lol:

האם יש לנו כאן בישראל מכוניות "משופרות קלות" שמשתמשות בשמן הזה?

רוב המכוניות כאן הן סטנדרטיות לחלוטין, שלא שופרו ולא משמשות למרוצי רחוב או למרוצים באופן כללי בחלק הארי של חייהן. על פי מה שהבאת, השמן הזה לא מתאים להן.

פורסם

יש בארץ יבוא סדיר של שמנים איכותיים Pennzoil Ultra , ו Pennzoil Platinum .

ע"י חברת זוקו שילובים - http://www.zoko.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%9D

1. - http://www.pennzoil.com/motor-oil/pennzoil-platinum-full-synthetic-motor-oil/

2. - http://www.pennzoil.com/motor-oil/pennzoil-ultra-synthetic-oil/

3. - http://www.pennzoil.com/

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...