Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם זוקו כבר דיברתי לפני כחודש, ולא היו להם כמעט שמנים של פנזאויל (הבחור שדיברתי איתו אמר שצריך להזמין אותם במיוחד, שלא לדבר על טווח הצמיגויות המצומצם שהם כן החזיקו במלאי).

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חששתי מזה שהשרשור יגרר לעוד ויכוח אין סופי ואני פורש ממנו. הרבה מהדברים שנרשמו כאן פשוט לא נכונים ואני לא מתכוון להתנגח ולהוכיח שום דבר לאף אחד. מצער אותי לראות חובבנות ונסיון להציג אמת בכל דרך ללא גיבוי או ממקורות מפוקפקים.

איש איש באמונתו יחיה :roll:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

גם לירז שיווק מביאים שמני pennzoil, ישנם גם שמני valvoline synpower ו castrol edge.

אני לא מוצא שום הסבר הגיוני למה להשתמש בשמן יקר יותר מהשמנים האלו.

פורסם
חששתי מזה שהשרשור יגרר לעוד ויכוח אין סופי ואני פורש ממנו. הרבה מהדברים שנרשמו כאן פשוט לא נכונים ואני לא מתכוון להתנגח ולהוכיח שום דבר לאף אחד. מצער אותי לראות חובבנות ונסיון להציג אמת בכל דרך ללא גיבוי או ממקורות מפוקפקים.

איש איש באמונתו יחיה :roll:

איתמר.

איתמר , זה נכון , ולא

אני לומד עוד דברים מהדיונים , ולא לכולם יש ראש קשה , הדיונים והניסיון שלך כן עוזרים

אתה מעדכן נותן נתונים ומספר דברים מניסיונך ,

זה לא אומר שלא נשאל שאלות ונתקיל אותך , זה יותר להבין לעומק והבהרות לנושא .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אין לי שום בעייה עם התקלות ועם שיתוף ידע, יש לי בעייה עם מי שמביא ציטוטים לא נכונים ונעמד על הרגליים האחוריות שלו כאשר מוכיחים לו שהוא טועה.

יש לי על הדסקטופ ספרייה מלאה בערמות של חומר בנושאי שמנים וכאן בפורום הזעירא שלנו יוצאים בהצהרות שלחלקן אין טיפת קשר למציאות. ככה לא בונים חומה ובטח שלא מפתחים מקצועיות. מי שטוען דבר X שיעמוד מאחורי עם הוכחות מגופים רשמיים ולא יביא הוכחות ממקורות עלומי שם, בעלי אינטרסים או שבכלל לא קשורות לנושא.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, אני חושב שאתה קצת מגזים בתגובות שלך מכיוון שישנם אנשים שקראו את אוסף המאמרים המקצועים כבר לפני שנים רבות ואתה משוכנע שמה שקראת זה 'הדבר הנכון'.

חברת MOBIL אחת מייצרניות המובילות בשמנים סינטטים מגלה את אמת בקובץ המצורף ולא מסתירה שגם שמנים סינטטים מלאים מיוצרים מנפט/מזוט שעוברים סינטוז (ראה עמוד 2 בקובץ המצורף).

אם אתה רוצה לבדוק ממה מיוצר שמן X פשוט תבדוק בדף MSDS ולא בדף הנתונים הכללי של השמן ותגלה תחת מעטה כבד של עננות ממה באמת מיוצר השמן.

Pages from about_who_Mobil1_supersyn_eng.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

איתמר- האם צריכה ליהיות בעיה לשים את הצמיגות הנ"ל במנוע הגרנדה 1.4L שלי? היצרן ממליץ על 5W40,

ואני מרגיש שבהתנעות אחרי חצי שנה השמן ניהיה צמיגי ולא זורם טוב בהתחלה, חשבתי גם לרדת בצמיגות,

המנוע שלי כמו חדש עם 48K ק"מ, מה הנזק שיכול ליהיות משמן 0W30?

כמובן שלא אוכל דלק- בקושי 2 מ"מ אחרי שנה ו10K ק"מ במדיד השמן.

אני רואה את רוב היצרניות יורדות בצמיגות לשם החיסכון בדלק- אז מדוע פיאט בעלת המנועים הכי חסכוניים עדיין תקועים על 5W40? (ולא מדובר על מנועים מוגדשים שעובדים בעומס רב)

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

מרק,

כפי שאיתמר רשם בתחילת השרשור-לפני כמה שנים היתה פסיקה של בימ"ש בארה"ב (בעקבות תביעה של 2 חברות נפט) שניתן לסווג מבחינה פרסומית-שיווקית שמנים מקבוצה 3 שפוצחו לרמה גבוהה כ"שמנים סינטטיים מלאים"-רק בגלל שהם מתנהגים כשמנים סינטטיים במבחני מעבדה מסויימים. הם לא התייחסו למקור השמן אלא רק לסיווג ההתנהגות שלו.

מוביל נמצאת בארה"ב ולכן המסמך שהבאת בסה"כ משקף את פסיקת בית המשפט הזו.

לעומת זאת, באירופה אסור לשווק שמנים מדרגה 3 שפוצחו ברמה גבוהה כשמנים סינטטיים מלאים וזו עבירה על החוק. האירופים מבדילים הבדל מלא לא רק מבחינת תכונות השמן אלא גם מבחינת מקור השמן. לכן שמן משווק כסינטטי מלא אם ורק אם הוא מקבוצה 4 או 5.

פורסם
איתמר- האם צריכה ליהיות בעיה לשים את הצמיגות הנ"ל במנוע הגרנדה 1.4L שלי? היצרן ממליץ על 5W40,

ואני מרגיש שבהתנעות אחרי חצי שנה השמן ניהיה צמיגי ולא זורם טוב בהתחלה, חשבתי גם לרדת בצמיגות,

המנוע שלי כמו חדש עם 48K ק"מ, מה הנזק שיכול ליהיות משמן 0W30?

כמובן שלא אוכל דלק- בקושי 2 מ"מ אחרי שנה ו10K ק"מ במדיד השמן.

אני רואה את רוב היצרניות יורדות בצמיגות לשם החיסכון בדלק- אז מדוע פיאט בעלת המנועים הכי חסכוניים עדיין תקועים על 5W40? (ולא מדובר על מנועים מוגדשים שעובדים בעומס רב)

אמנם אינני איתמר אך הנה 2 השנקל שלי. איתמר אמנם הולך להתעצבן מזה אבל here goes :wink:

מבחינה לוגית איתמר צודק-כי אם ספר הרכב שלך מאשר לשים שמן עם צמיגות התחלתית של 0 (למשל 0W20) ומאשר לך גם לשים 10W30 (לחליפין), אין שום סיבה ש 0W30 לא יכסה את טווח של 2 הצמיגויות הללו. אני מסתייג ומדקדק שאם הצמיגות של 0W30 לא מופיעה לך בספר הרכב-אל תשים אותה.

לגבי ירידה בצמיגות-פיאט "תקועים" על 5W40 אולי בגלל מרווחי השמן אצלם במנועים שדורשים שמן בצמיגות 5 להתנעה קרה אך צמיגות 40 להגנה במזג אוויר חם.

יחד עם זאת, אני תוהה האם ירידה בצמיגות ל0W20 לדוגמה לא אומרת שהמנוע מוגן יותר מפני בלאי בהשוואה לשמנים עם צמיגות יותר גדולה (כגון 5 או 10), וזו כבר שאלה לדניאל.

roeiw-התשובה היא כן.

פורסם

מה שמוזר לי הוא שבפונטו ספייס של אחותי 1.2 80 כ"ס 16V רשום 10W40 וגם עד ל0/5W30 במזק אוויר קר,

אבל בגרנדה אין איזכור לדרגה הזו- מדוע?

ולדעתי המנוע שלי חייב את ה0W ההתחלתי בהתנעה- אני מיתכוון כרגע להחליף ל0W40(אולי אחרי הת'ראד הזה ך0W30) ואעשה בדיקה מקיפה. פשוט לאחרי מס' חודשים מרגישים קושי בהתנעה/ כאילו מתניעים במזג אוויר קר.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

roeiw-מכיוון שאין לי אפשרות לערוך, להלן המקור:

In North America, Groups III, IV and V are now described as synthetic lubricants, with group III frequently described as synthesised hydrocarbons, or SHCs. In Europe, only Groups IV and V may be classed as synthetics.

hwgeek-הכל מסתכם במבנה של המנוע. אם יש לך את ספר הרכב, בוא תעלה לכאן סריקה של טבלת השמנים המומלצת בשבילו. אם ממש בא לך להתפרע, תעלה לכאן גם את הטבלה המקבילה בספר הרכב של אחותך ונוכל להשוות.

• תוכן חדש...