Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגרנדה אין טווח. אלא רק א תת הצמיגות שציינתי, בספייס יש סרגל של כל הטווח כמו בהודעה שציינתי(כותב מאנדרואיד שעושה סיוט ובלאגן).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המנוע שלך מקבל שמן בצמיגות נמוכה כבר בהתנעה על פי ה5 שב 5W40.

שים לב לטבלה כאן- הצמיגות המינימלית המותרת לשמן בדרגה 0 ולשמן בדרגה 5 היא זהה-3.8 cSt.

לפיכך אין שום צורך בשמן 0Wxx-הצמד להוראת היצרן לגבי ה5W40.

פורסם
מרק,

כפי שאיתמר רשם בתחילת השרשור-לפני כמה שנים היתה פסיקה של בימ"ש בארה"ב (בעקבות תביעה של 2 חברות נפט) שניתן לסווג מבחינה פרסומית-שיווקית שמנים מקבוצה 3 שפוצחו לרמה גבוהה כ"שמנים סינטטיים מלאים"-רק בגלל שהם מתנהגים כשמנים סינטטיים במבחני מעבדה מסויימים. הם לא התייחסו למקור השמן אלא רק לסיווג ההתנהגות שלו.

מוביל נמצאת בארה"ב ולכן המסמך שהבאת בסה"כ משקף את פסיקת בית המשפט הזו.

לעומת זאת, באירופה אסור לשווק שמנים מדרגה 3 שפוצחו ברמה גבוהה כשמנים סינטטיים מלאים וזו עבירה על החוק. האירופים מבדילים הבדל מלא לא רק מבחינת תכונות השמן אלא גם מבחינת מקור השמן. לכן שמן משווק כסינטטי מלא אם ורק אם הוא מקבוצה 4 או 5.

אני מכיר וקראתי את המאמרים בעבר כאשר הייתי משועמם :roll: השאלה הנשאלת ממה מפוצח/מסונטז שמן סינטטי מלא מקבוצה V.

מענבים ? מצמחים ?

חברת MOBIL במפורש מציינת במסמך שצירפתי קודם לכן שהשמן הסינטטי שלהם שייך API Group V Base Stock והוא מסונטז מנפט.

איזה כייף לי :)

פורסם

רשום בתחילת המאמר. לא מענבים או מצמחים אלא מגזים או מולקולות סינטטיות שנבנו במעבדה.

שנית, נראה לי שהתפרצת לדלת פתוחה-בארה"ב מותר לסווג שמנים מקבוצה 3 כשמנים סינטטיים. במאמר שצירפת הדגשת את הפסקה הבאה:

There are two basic types of

lubricant available: 1. Conventional mineral oils

which are the traditional kind, and still the most widely used

2. Synthetic lubricants

which are steadily growing

in popularity.Both types are made from the

same crude oil that comes out

of the ground.

ושוב-מכיוון שמובייל נמצאת בארה"ב מותר להם לפרסם את השמנים שלהם כסינטטיים מלאים. במידה והם היו מפרסמים את השמנים שלהם מקבוצה 3 באירופה כסינטטיים מלאים הם היו חוטפים תביעה משפטית.

לעומת זאת, במסמך המצורף לא ראיתי שנרשם שהסינטטי שלהם מקבוצה 5. יש לך את העמוד שזה נרשם בו? אפשר את הציטוט?

פורסם

ואוו, איזה דיון התפתח כאן! אני לא אכנס לנושא אופן הפקת השמן הסינתטי שבו אינני מספיק בקיא, אם כי הדעת נותנת שגם שמן סינתטי מלא מופק לפחות ביסודו משמן אדמה (נפט). בכל מקרה, כאשר מדובר בשמן איכותי כל כך, השאלה האם הוא אכן סינתטי לחלוטין ומה מרכיב הנפט שבו - היא שאלה שאין לה משמעות רבה לעניין ההגנה על המנוע כיוון שגם בתור שמן "חצי סינתטי" הוא יהיה מצוין.

לגבי נושא הצמיגויות, אני מעדיף הפעם להביא את הדברים בשם אומרם:

20W40 ו- 20W50: שמנים בסיסיים ישנים ופשוטים שמתאימים למנועים מיושנים ובלויים שצורכים שמן. בניגוד למה שכתוב פה כיום אין להשתמש בהם באף מנוע חדיש. כדי לתת את טווח הצמיגיות הרחב מוספים פולימרים רבים לשמנים שיוצרים משקעים במנוע ותורמים לבוצה. השימוש המקצועי בצמיגויות אלה קיים כיום במירוצים שם משתמשים בשמנים סינתטיים בצמיגויות אלה כדי לשמור על יכולת סיכוך גבוהה בעבודה ממושכת בטמפ' גבוהות במיוחד.

מנוע של רכב מירוץ מיועד במקרה הטוב ביותר להחזיק עונת מירוצים ולכן חברות המירוצים לא צריכות לקחת בחשבון את יכולת הסיכוך הנחותה של שמנים אלה כשהמנוע קר או בעת התנעה - הרגעים בהם נוצר הבלאי הגדול ביותר במנועיים של רכבים פרטים. מעבר לזה המעבר לשמנים דלילים נעשה גם בגלל תקנות זיהום אויר וחיסכון באנרגיה מכיון שכמה שהשמן דליל יותר יש פחות התנגדות בין החלקים בתוך המנוע וכתוצאה מכך הוא מתאמץ פחות, מזה מקבלים פחות פליטה ופחות אנרגיה שבורחת דרך התחממות כתוצאה מחיכוך.

15W40: זה בעצם התחליף הנוכחי לצמיגיות הגבוהות יותר, השמן הנפוץ ביותר היום לדיזלים כבדים שמספק סיכוך טוב יותר משמנים בעלי צמיגות גבוהה יותר מבלי להיות דליל מדי למנועי פלדה גדולים שדיוק החלקים שלהם מעט פחות טוב ממנועים חדישים ועתירי טכנולוגיה. השמן לא מכיל פולימרים רבים בגלל טווח צמיגות לא גדול מדי ועלות היצור שלו נמוכה יחסית כך שעדיין מתאים לרכישה בכמויות למנועי ענק. גם לשמן זה יש גירסאות סינתטיות למירוצים והן משמשות למנועים שצריכים לעבוד לאורך תקופה ארוכה יותר ממנועי המירוץ שמשתמשים בצמיגיות גבוהות יותר.

10W40 חצי סינטטי : שמן הביניים הנפוץ ביותר כיום, שמן שמשלב חלק מיתרונות השמן הסינטטי 5W40 הדליל יותר בחבילה זולה יותר המתאימה למגוון רחב יותר של מנועים. בגלל התכונות של המרכיבים הסינתטיים שבתוכו ( בין 9% בזולים הנורמליים ל- 55% ביקרים האיכותיים) הוא מספק טווח צמיגיות רחב יחסית בלי שימוש בפולימרים רבים וכן מספק הגנה גבוהה יותר משמנים מינרליים ומשמנים צמיגיים יותר מפני התחמצנות השמן ובלאי מנוע כתוצאה מקריעת שיכבת הסיכוך.

דלילותו המוגברת ביחס לשמנים הצמיגיים יותר מאפשרת לשמן לרוץ מהר יותר אל מרכיבי המנוע הרחוקים בעת התנעה ובזמן שהמנוע קר ובכך בלאי המנוע המיידי פוחת משמעותית. כמו כן התנגדותו הפנימית בתוך המנוע נמוכה מה שמייעל את פעולת המנוע וחוסך מעט באנרגיה ובזיהום אויר. גם לשמן זה יש גרסאות סינתטיות למרוצים המתאימות לרכבים ספורטביים שדורשים עמידות יתרה בפני חום, לחץ ובלאי אך בשימוש יומיומי יותר מאשר שמני מירוצים צמיגיים יותר.

5W40 ו- 5W30 : בד"כ שמנים סינטטיים מלאים שמתאימים כיום לרוב המנועים החדישים, שמן זה מספק שימון מהיר ביותר בהתנעות ועבודה של מנוע קר וחוזק שכבת הסיכוך שלו חזקה ביותר למרות היותה שיכבה דקה יחסית. השמן נותן עמידות יוצאת דופן כנגד חימצון וקריעת שיכבת הסיכוך, יכולת עבודה בטמפ' נמוכות ושמירה מוגברת מפנאי בלאי בתוך המנוע. התנגדות נמוכה בין המיכלולים תורמת לחיסכון ניכר באנרגיה והפחתת זיהום אויר. 5W30 מיועד לאירופה הקרה בעוד שלארץ מתאים יותר הדירוג 5W40 שמאפשר עמידות גבוהה יותר לאורך זמן בעבודה בטמפ' גבוהות יותר מבלי להפסיד את יכולת השמן בהתנעה ובטמפ' קרות.

0W30 ו- 0W40 : שמן סינטטי עוד יותר דליל מה- 5W30 ו- 5W40 , מיועד למנועים חדישים ומדוייקים ביותר לעבודה באיזורים קרים במיוחד. היתרונות הגדולים שלו הם ביכולת שלו להישאר דליל ולספק שימון טוב בטמפרטורות נמוכות ביותר בהם שמנים אחרים כבר ניראים יותר כמו ג'לי מאשר שמן. למרות שיש מי שיתווכח איתי על זה (ואין לי שום כוונה להתווכח) השמן הזה אינו ישים לשום מכונית בטמפ' שבארצנו כיום ומתאים יותר לשטיפת מנועים משאריות ליכלוך ושמן (למי שרוצה להימנע מפלאשינג) מאשר לשימון יום יומי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
רשום בתחילת המאמר. לא מענבים או מצמחים אלא מגזים או מולקולות סינטטיות שנבנו במעבדה.

There are two basic types of

lubricant available: 1. Conventional mineral oils

which are the traditional kind, and still the most widely used

2. Synthetic lubricants

which are steadily growing

in popularity.Both types are made from the

same crude oil that comes out

of the ground.

?

אני רק שאלה :roll: אבל באמת בשיא הרצינות.

ממה נוצרו הגזים או המולקולות החדשות שמהם מייצרים שמן מנוע סינטטי נוזלי מקבוצה V ?

גזים אפשר לייצר גם משמרים לעוגה או מאכילת שעועית לבנה 8)

האם אתה משוכנע ב-100 אחוז ממה באמת מייצרים שמן סינטטי מלא מקבוצה 5 אז סבבה לך.

איזה כייף לי :)

פורסם
איתמר- האם צריכה ליהיות בעיה לשים את הצמיגות הנ"ל במנוע הגרנדה 1.4L שלי? היצרן ממליץ על 5W40,

ואני מרגיש שבהתנעות אחרי חצי שנה השמן ניהיה צמיגי ולא זורם טוב בהתחלה, חשבתי גם לרדת בצמיגות,

המנוע שלי כמו חדש עם 48K ק"מ, מה הנזק שיכול ליהיות משמן 0W30?

כמובן שלא אוכל דלק- בקושי 2 מ"מ אחרי שנה ו10K ק"מ במדיד השמן.

אני רואה את רוב היצרניות יורדות בצמיגות לשם החיסכון בדלק- אז מדוע פיאט בעלת המנועים הכי חסכוניים עדיין תקועים על 5W40? (ולא מדובר על מנועים מוגדשים שעובדים בעומס רב)

במקומך לא הייתי "משחק" עם דרגת השמן בזמן טמפ עבודה שעלייה היצרן ממליץ. הייתי מעיז לרדת בטמפ כאשר השמן במצב שרק התנעת אותו אבל לא כאשר הוא כבר בטמפ עבודה.

במילים אחרות. לא הייתי מעיז לרדת לשמן 5W-30 אם היצרן מבקש 5W-40 אבל כן הייתי מעיז לרדת ל 0W-30 אם היצרן מבקש 5W-30.

מצד שני זה מיותר מאוד לעלות בדרגת הצמיגות לשמן כאשר הוא בטמפ עבודה מעבר למה שביקש היצרן.

במילים אחרות זה יהיה בזבוז ולא הגיוני לעלות לשמן 5W-40 כאשר היצרן מבקש 5W-30. היצרן בנה את הרכב עם מערכות שונות בצורה כזו שיוכלו להתמודד עם דרגת שמן 5W-30 למרות החום והמאמץ שהמנוע צריך לעמוד בו. עליה ל 40 מ 30 לא בהכרח תטיב עם המנוע.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תודה על התגובה- זה אכן הכיוון שלי - לעבור ל0W40.

למרות שבהודעה מעלי ציינו שהצמיגות המינימלית זהה בין השניים, אני עדיין ספקן- הכל באמת טוב ויפה שהשמן נקי וחדש, אך האם יש למישהו מידע מה קורה לטווח הצמיגויות שלו לאחר שימוש של כחצי שנה אחרי שהוא סופח את כל הפיח והליכלוך מהמנוע? האם 5W40 עדיין נישאר 5W40 או יותר לכיוון 10W40 לדוגמה?

כי אחרי שהחלפתי את השמן אצלי מתוצרת כחול לבן(נסע כ3000 ק"מ ) לLM סגול- מיד לאחר יום אחד וכ50 ק"מ נסיעה השמן היה כבר שחור וצמיגי יותר יחסית לעודף שנישאר לי במיכל.(מראה על כושר ניקוי מעולה- מה שאני לא יכול להעיד על השמן תוצרת כחול לבן שגם אחרי שבוע היה ניראה צלול כמו חדש).

אז האם השאלה שלי מובנת? מה קורה לשמן אחרי תקופת שימוש בטמפ' ההתנעה? האם ספיחת הפיח והליכלוך לא מעלה את דרגת הצמיגות שלו?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

SHELL לא קיימים מבחינתך?, השמנים שלהם הוכיחו את עצמם ולא צריך לרוץ לארה"ב בשביל לקנות שמן.

הצמיגות לא מתאימה לחום בארץ, יום חם מזגן והשמן מטגן את המנוע במקום לקרר אותו.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

hwgeek, צמיגות השמן חייבת להישאר אותו דבר גם אחרי תקופת שימוש-היצרן מתחייב על איכות השמן לאורך כמות ק"מ או זמן. בשביל זה יש לך את חבילות התוספים שנועדו לשמור על תפקוד השמן גם לאחר ספיחת מזהמים.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה :wink:

שני משלוחים נוספים הגיעו, אחד עבורי ואחד עבור שפן הנסיונות המקורי.

אני מקווה להספיק עוד היום להחליף, מקסימום בשבוע הבא ואעלה רשמים. בינתיים אשתף אתכם בכמה תמונות סקסיות:

IMG_0001.JPG

IMG_0002.JPG

IMG_0003.JPG

IMG_0008.JPG

IMG_0009.JPG

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ציפיות? אין יותר מדי, חוץ מהעובדה שמדובר באחד השמנים הסינטטיים היותר טובים שכסף יכול לקנות (לפחות על סמך נתונים יבשים) ומוניטין מכובד. מבחר שמני ה 0W30 בארץ (וגם בעולם) עדיין מצומצם למדי ולא נפוץ והבחירה ב RED LINE הייתה פשוטה יחסית, מה גם שמדובר בשמן שעומד בתקן SN העדכני ו ILSAC GF-5 המחמיר.

מחיר בקבוק בודד אחרי הכל כולל הכל עלה לנו כ 20$ לקווארט (0.946 ל').

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...