Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בהתלבטות לגבי קנית גולף 2005, מנוע 2.0 FSI אוטו', 73K מפרטי או גולף 2008 1.6 ידני. שניהם באותו מחיר, והפזילה לכיוון ה2.0 כמובן נובעת מרצון לכוח נוסף אחרי שהנסיעה ב1.6 הרגישה קצת פושרת.

מחיפושים שערכתי בפורום ראיתי שמדובר בדגם אמין והתקלות מהדור הקודם שופרו והועלמו. השאלה שנשארה לי פתוחה היא צריכת הדלק, קראתי כאן בפורום מספר התנסויות שונות ואבקש לשמוע חוות דעת מאנשים שהתנסו עם הרכב (2.0FSI). אני גר בעיר הקודש השופעת עליות בזוויות מגוונות ולכן השאיפה למנוע חזק. הנסועה היא 900KM לחודש, חצי עירוני וחצי בינעירוני. נסיעה רגועה בדך כלל עם עקיפות פה ושם.

פורסם

הלב אולי אומר ללכת ליותר כח- מנוע 2,000 סמ"ק אבל השכל אומר,שגיר אוטומטי ובמיוחד ברכבים הגרמניים יקר לשיפוץ ואולי בכל זאת הגיר הידני יהיה אמין יותר גם אם הרכב סובל מחוסר כח מסויים יחסית לגרסה בעלת המנוע הגדול יותר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בנסועה כמו שלך צריכת דלק זה דבר אחרון שצריך לקחת בחשבון :)

נעשה חשבון : נניח אוטו אוכל במשולב 1:9, שזה הרבה, מקבלים 100 ליטר דלק = 800 שקל.

כמה היתה חוסך אילו נניח לקחת רכב חסכוני שאוכל במשולב נניח 1:13 ... 1:14 שזה 70 ליטר לחודש ? 30 ליטר דלק =240 שקל, כל ההבדל תדלוק אחד יותר בחודש. לא משהו קריטי, לדעתי, במיוחד שרוב המכוניות עם מנוע בנזין (לא מיני או היברידי!) לא מגיעות ל-1:14 אלא יותר באזור של 1:12.

פורסם

זה נכון. אבל בכל אופן צריך לקחת בחשבון גם עלויות אחזקה שוטפות. מכרים ששאלתי אמרו לי שעם ה2.0 FSI אני יבכה בכל פעם שאני אכנס למוסך, ושבאופן כללי החלפים והטיפולים יקרים יותר מלגרסה הידנית של 1.6 טרנדליין. עד כמה זה נכון?

פורסם

ה 1.6 הנו מנוע ותיק פשוט ואמין. זה בא לידי ביטוי גם בעלויות התחזוקה. במיוחד הידני.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הלן.

בירשותי גולף fsi 2.0.

אמין? היתי אומר מאוד,הרכב בירשותי שנתיים רואה מוסך רק לטיפולים.

כן החלקי חילוף לא הכי זולים. דוגמא חיישן חמצן (למבדה) עלה 912 ש"ח לא כולל מע"מ ועבודה במוסך מורשה.

מבחינת צריכת דלק,לא הכי חיסכונית ואבל גם לא הכי זוללת. לפי בדיקה שלי ליטר אחד ל11.7 ק"מ .

וזה במצב D. שלא נידבר על מצב ספורט שלזה צריך כיס די עמוק.

סך הכל רכב אמין ודי חזק אא.. וגם היתי אומר מאוד נוח (כל אחד והטעם שלו).

פורסם

ואני בתור בעל הרכב הזה מנוע 2 ליטר, אוטו' שנת 2005 ו-90k מאד לא ממליץ עליו!

יתרונות- נוח לנסיעות בינעירוניות ארוכות.

חסרונות- גיר אוטו' שהמוח שלו הולך אחרי בערך 70k וזו בעיה שקיימים עליה מספר שירשורים בפורום.

מאד לא חסכוני בנסיעות עירוניות. השילוב של המנוע תאב הטורים לגיר תאב העברת הילוכים מהירות הוא קטסטרופה.

גם לי בתקופה הראשונה לאחר הקנייה (אני יד שנייה) בערך כ-3 שנים היו רק טיפולים. אבל בשנתיים האחרונות כל התחילו תופעות לא נעימות ולא זולות. ולרכב יש בסך הכל 90k.

בכל מקרה- אם אתה כן רוצה את הרכב ממליץ לך לקבל היסטורית טיפולים מלאה בכדי לראות מה כבר הוחלף ונחסך לך, ולקחת את האוטו לרון (מוסך רון) לבדיקה מקיפה.

לא בכדי השילוב של fsi וגיר טיפטרוניק היה מאד קצר בדברי הימים של גולף.

תוספות לאחר קריאה נוספת של הפוסט המקורי שלך:

אני גר בחיפה, בערך כמו י"ם מבחינת אופי הנסיעה. שוב- הרכב קטסטרופה!

כל לחיצה על הגז (כדי לקבל עוד כוח)= שאיבת דלק נוראית!

לגבי הערה שלך על הדור הקודם- הייתה לי גולף דור 4 דיזל ידני 220k= אפס תקלות (אפילו לא נפילת חלונות).

פורסם

שתי תגובות שונות אחת מהשניה משתי אנשים המחזיקים באותו הרכב, דיי מבלבל הייתי אומר, מצד שני הבנאדם שהגיב שני, ציין שהרכב אצלו מעל שנתיים, ובשנתיים הראשונות לא היו בעיות, אלה רק לאחר מכן.

מי שהגיב ראשון ציין שאין תקלות אבל הרכב אצלו רק שנתיים, צריכת דלק סבירה לפי דעתי לגביי ה D לא יודע אבל איך הוא נוסע, חזק או רגוע.

אני גם שוקל לקנות גולף עם מנוע FSI ולא יודע אם ללכת על 1.6 או על 2000, עניין של עלויות מחיר אם זה בטיפולים או בצריכת דלק, לא יודע אם ה 1.6 יהיה מספיק חזק בשבלי, אם הונדה סיויק שנת 97 עם מנוע 1600 ו 125 כוח סוס (שכניראה ברחו להם לא מעט סוסים מאז) דיי הספיקה לי מפחינת כוח אז אני מאמין שה 1.6 115 כוחות סוס של הגולף יהיה עולם אחר מההונדה שלי לא? (מבחינת כוח)

HONDA CIVIC SEDAN 07 1.8 VTEC 140 HP

פורסם

אתה לא ברור בהשוואה שבין הכוח של הגולף 115 כ"ס לשל ההונדה 125 כ"ס.

מה כוונתך ב"עולם אחר"?

האם שהסוסים של ההונדה הם סוסי פוני ושל הגולף סוסי עבודה בלגיים?:?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אתה לא ברור בהשוואה שבין הכוח של הגולף 115 כ"ס לשל ההונדה 125 כ"ס.

מה כוונתך ב"עולם אחר"?

האם שהסוסים של ההונדה הם סוסי פוני ושל הגולף סוסי עבודה בלגיים?:?

חח אני אומר שבהונדה שלי שהיא שנת 97 יש 125 סוסים, ואני אומר שהם בטח כבר קצת עייפים, ככה שהיא לא באמת נותנת 125 כוח סוס כמו שהיא יצאה מהמפעל.

ככה שזה לא באמת משקף 125 כוח סוס משנת 97 מול 115 כוחות סוס של 2005-2006

בכלל זה גם מנועים שונים אבל סתם רציתי לציין שה 125 כוחות סוס שיש לי בהונדה מספקים אותי מבחינת כוח של הרכב

אז אני אומר שאם הכוח של ההונדה מספק אותי אז בגולף 115 כוח סוס גם אמור לספק אותי ולא ירגיש לי חלש או משהו כזה, אני צודק?

פורסם

שלום לכולם!

אני בעל של סקודה אוקטביה 2007 מנוע 2.0 FSI

בעצם הסקודה וגולף חולקים את אותה השילדה וגם מבחינת בצעוים דומים מאוד.

רכב מאוד אמין וצריכת הדלק שלי בערך 1:10-11 תלוי בכובד הרגל.

המנוע שלי עבר את ה200K ק"מ ועדין עובד כמו שעון שוצרי.

ממליץ בחום על המנוע 2.0

גודשת מאיטליה...:twisted:

פורסם

1.10 1.11 עם איך שאני נוסע ניראה לי אני יגיע ל 1.9 וקצת, עוד אני נוסע 95 אחוז בערוני.

כמה ה FSI 1.6 עם 115 כוח סוס עושה?

• תוכן חדש...