Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רילוקיישן VS ארץ זבת חלב ודבש?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב לגבי סעיף 3.

אני מנסה לברר על זה אבל אין לי יותר מידי תשובות חוץ מזה שקראתי איפשהו שזה מתחיל באוקטובר.

אם זה מתחיל גם באוקטובר הזה? האם זה כל שנה באוק'? אין לי מושג.

מה שכן יש הרבה אזהרות על הונאה.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפני שהגעתי לקנדה אני וחברה שלי היינו משתתפים בהגרלות האלו.

השתתפנו ב-2-3 אם אני לא טועה.

דבר אחד חשוב יש לי להגיד בנושא הזה: אל תשתמש בשירותים של חברות שמציעות לך לרשום אותך להגרלות.

ההרשמה להגרלה הזו מאד מאד מאד מאד פשוטה, והכל מתבצע דרך אתר אינטרנט ידידותי.

https://www.dvlottery.state.gov/

רק צריך לדעת לקרוא כמה הוראות באנגלית.

בסוף התהליך אתה מקבל מספר/קוד, שבאמצעותו אתה בודק האם זכית (ההרשמה מסתיימת בתאריך מסויים, ופרסום התוצאות מתרחש כמה חודשים טובים לאחר מכן)

אז חשוב לשים תזכורות בלוח שנה לתאריכים הרלוונטיים (תחילת הרשמה, פרסום תוצאות), ופשוט לחכות בסבלנות.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
פועל שחור בישראל יכול גם לעשות יותר מ10 אלף שקל בחודש. גם התיאלנדים.

שכר מינימום בקליפורניה עמד, עד לפני חודש, על כ8.5 דולר לשעה.

מה כן, עובדים פשוטים, כאלו בחנות בגדים, מרוויחים כ13.5 דולר לשעה.

חשוב לזכור כי בארהב יש דברים יקרים, אבל בחישוב הכללי הרוב זול.

מי שמתלונן על ביטוח בריאות, לימודים, בתי ספר וכדומה, תמיד מוזמן לעבור למדינות הסקנדינביה.

ניקח לדוגמא את שבדיה.

ב180 אלף שקל, קונים בית פרטי על 3 דונם, במצב חדש (אני יכול לצרף קישורים למי שלא מאמין). וזה לא רחוק מעיר גדולה עם נמל תעופה (קלמר).

מעבר לזה, בעלי אישור שהיה (אזרחות אירופאית וכדומה) מקבלים חינוך חינם, כולל תואר ראשון, שני ושלישי, ללא הוצאה של שקל אחד על הלימודים. האוניברסיטאות שם ברמה גבוהה. ואפשר בהחלט להסתדר עם שפה אנגלית בלי לדעת שבדית (למי שלא הולך ללמוד). כל השבדים דוברים אנגלית והם נהנים לעשות זאת.

אוטו יעלה כמו בארץ. ודלק טיפה יותר יקר.

הבריאות מסובסדת כמעט לחלוטין, כולל מרפאת פוריות, רפואת שיניים וכדומה, ואדם חולה ימצא עצמו משלם בשנה כ150 דולר לרופאים. (אדם שמבקר בתכיפות בבתי החולים).

בשיקלול הכולל, תמכרו את הדירה שלכם ב1.5 מיליון וצאו לפנסיה בשבדיה.

אגב, שכר המינימום בשבדיה עומד על כ65 שקל לשעה.

בתור אחד שבילה בכל שנה כ-3 חודשים מהם בשבדיה ואחי מתגורר שם וגם 2 דודים, יש כמה טעויות בדבריך.

שכחת לציין, שהמע"מ שם הוא 25%, מס הכנסה על רווח הוא מהגבוהים בעולם!

אנטישמיות גואה במיוחד בשנים האחרונות עקב ריבוי מהגרים איראנים ויוגוסלבים וערבים..(שבערים מסוימות הקימו עיר תחתית משלהם!)

בנוסף בערים מרכזיות יותר כמו גטבורג אין לרוב קניית דירה יש דמי מפתח זו שיטת מכירה שונה מישראל, ובנוסף תוסיף לזה חורף ב90 אחוזים מהשנה, וגם מחירי מוניות יקרים ביותר! (וואלה נעקצתי כמה פעמים!).

בקיצור לא הכל ורוד.

פורסם

צודק, ממש לא הכל ורוד.

אנשים חושבים שבחו"ל, כסף גדל על העצם, אנשים מנגבים את התחת עם שטרות של 100 דולר, ומחכים לכם בשדה תעופה עם עבודה, רכב ו-health plan.

גם בחו"ל קשה, וגם בחו"ל צריך להילחם על מנת להצליח.

וזה אפילו יותר קשה, כי בחו"ל אתם הזרים, המהגרים, השונים, בעלי המבטא השונה, וזה לא עושה את החיים קלים יותר.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

השם ישמור לפעמים יש הרגשה שפורצים למשתמשים את המחשב ועונים בשמם תגובות כה ילדותיות וחסרות רצינות והתייחסות קונקרטית לנושא.

בבקשה מי שאין לו דבר יעיל להוסיף תחסכו את העמודים המצטברים!

פורסם

קרא שוב מה שכתב cerebral cortex ושנן זאת. כל מילה במקום.

ארה"ב טובה לצעירים בריאים ללא ילדים, אם יש לך מקצוע טוב או שתצליח שם בתור עצמאי.

כשיש ילדים מתברר שעם הוצאות החינוך והבריאות , כבר לא בטוח שכדאי להישאר שם.

לשלוח ילד לקולג' ואח"כ לאוניברסיטה זה ממש לא קל.

לרובנו גם חשוב לשמור על מנטליות ישראלית ולא ילדים אמריקקים מפונקים, שלא מעט מהם מעשני סמים. גם עתיד הילדים שמתחתנים עם גויים, לא בדיוק אטרקטיבי.

יהודה

פורסם
קרא שוב מה שכתב cerebral cortex ושנן זאת. כל מילה במקום.

ארה"ב טובה לצעירים בריאים ללא ילדים, אם יש לך מקצוע טוב או שתצליח שם בתור עצמאי.

כשיש ילדים מתברר שעם הוצאות החינוך והבריאות , כבר לא בטוח שכדאי להישאר שם.

לשלוח ילד לקולג' ואח"כ לאוניברסיטה זה ממש לא קל.

לרובנו גם חשוב לשמור על מנטליות ישראלית ולא ילדים אמריקקים מפונקים, שלא מעט מהם מעשני סמים. גם עתיד הילדים שמתחתנים עם גויים, לא בדיוק אטרקטיבי.

יהודה

אתם כל הזמן נכנסים לנושא הבריאות כשיש לזה מענה מאוד פשוט- ביטוח בריאות, יעלה 2000$ לשנה ואתה אפילו לא חייב ללכת לטיפול במרפאות ציבוריות, לך רק לרופאים פרטיים.

חינוך זה כבר שיקול שלך אם לשלוח לבית ספר בינלאומי או לפרטי.

גם בארץ אנשים מעשנים סמים, רק שבארץ אין לאנשים כסף לסמים אז הם פורצים לך לאוטו וגונבים לך את הרדיו דיסק.

מה הנקודה הלא אטרקטיבית בלהתחתן עם גויה? זה שהיא גויה מעיד עליה כבנאדם?

זה משפט מאוד גזעני ידידי שהיה מוטב לו נמנעת ממנו, מי שיש לו בעיה מבחינה שחשוב לו שהילדים יוגדרו כיהודים לא יתחתן עם גויה או שיחזיר אותה בתשובה, אבל אני אגלה לך סוד, גם אם התחתנת עם יהודיה זה לא תעודת הכשר לכך שזהו, עתיד ילדייך מובטח ואטרקטיבי מתמיד.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אוקיי אחרי בירורים מעמיקים כמובן כמה שיכולתי וממי שרק יכולתי לשמוע או אתרים בהם ביקרתי.

אוסטרליה אין לי סיכוי בעולם. המקצוע שלי לא מבוקש שם . ועניין הספונסר לא בא בחשבון.

חשבתי אולי אני יוציא ויזת סטודנט וילך ללמוד שם את המקצוע שלי (כתירוץ להוציא ויזה) אבל הבנתי גם שמקשים היום על קבלת ויזת סטודנט. בקיצור אין אלטרנטיבה כלשהי על מנת להגיע לשם בראש שקט עם אשה וילד.

ארה"ב- כנ"ל. לפי בדיקות שעשיתי יש המון בעיות בקבלת ויזה, גם שם לא נוכל לחיות כי אין לנו שום קריטריון שעונה לדרישותיהם.

היחידה שעושה רושם שיהיה ניתן להגיע אליה, היא קנדה. לא צריך ויזות ומבחנים. קונים כרטיס ושלום על ישראל.

אחרי מספר שנים נדמה לי 5 אתה מקבל תושב קנדי ותוכל לעבור לגור או לעבוד בארה"ב כמה שתרצה.

הבנתי שלשם יותר קל להגיע ולהשאר שם לחיות ולעבוד, ואף לפתוח עסק.

המקום הוא מכיל כ 3 חודשי קיץ, מחירי הבתים שם סביר, מחירי הרכבים סביר בהחלט ומחירי הדלק כ 1$ לליטר.

רמת חיים טובה בעיקרון ויש קהילות יהודיות וישראלים רבים.

אני מתכנן כבר לנסוע ב"ה בקרוב לקנדה לשבועיים-שלושה להתארח אצל חבר ולראות אם אני מתחבר. אני יודע שזה לא מספיק זמן כדי להבין מי נגד מי אבל אין מה לעשות בכל זאת אני משאיר כאן עסק עובד, אישה+ילד .

אנא תקנו אותי אם אני טועה.הכל כאן זה תימצות וריכוז של כל מה ששמעתי וקראתי +/- .

פורסם
אתם כל הזמן נכנסים לנושא הבריאות כשיש לזה מענה מאוד פשוט- ביטוח בריאות, יעלה 2000$ לשנה ואתה אפילו לא חייב ללכת לטיפול במרפאות ציבוריות, לך רק לרופאים פרטיים.

חינוך זה כבר שיקול שלך אם לשלוח לבית ספר בינלאומי או לפרטי.

גם בארץ אנשים מעשנים סמים, רק שבארץ אין לאנשים כסף לסמים אז הם פורצים לך לאוטו וגונבים לך את הרדיו דיסק.

מה הנקודה הלא אטרקטיבית בלהתחתן עם גויה? זה שהיא גויה מעיד עליה כבנאדם?

זה משפט מאוד גזעני ידידי שהיה מוטב לו נמנעת ממנו, מי שיש לו בעיה מבחינה שחשוב לו שהילדים יוגדרו כיהודים לא יתחתן עם גויה או שיחזיר אותה בתשובה, אבל אני אגלה לך סוד, גם אם התחתנת עם יהודיה זה לא תעודת הכשר לכך שזהו, עתיד ילדייך מובטח ואטרקטיבי מתמיד.

האם אתה כותב על עלות ביטוח הבריאות בארה"ב?

חתונה עם גויה פירושו זרות לארץ שלנו, הסיכוי לחזור לארץ אי פעם מתאפס. מפסידים את המנטליות הפתוחה שלנו ועוברים לצביעות האמריקאית, חמרנות מוגזמת, לפעמים מבצבצים סימני אנטישמיות בצד שלה.

מה טוב בזה?

יהודה

פורסם

שכחת להגיד שבסוף היא הולכת לישון בפיג'מה עם צלבי קרס.

איזה ספיקולציות יהודה, תהיה בריא.

CAR4FUN, אשמח אם תעדכן אחרי ההתרשמות שלך אצל החבר.

אני במצב משפחתי זהה ובמצב רוח דומה לשלך. :)

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אין בעיה קיבלת :wink:

בנתיים אם יש למישהו משהו להרחיב בעניין קנדה. אשמח לשמוע.

פורסם

גם אני אשמח לעדכון.

לא מזמן חזרתי לארץ אחרי טיול של כמה שבועות בארה"ב. רק ירדתי מהמטוס, וכבר אני שומע שהדלק עלה, המע"מ עולה, מס הכנסה עולה, מחיר הלחם עולה וכו'.

רק דבר אחד לא עולה - המשכורת :?

נ.ב. שמתי לב להבדל אחד בין ישראל לבין ארה"ב, ותקנו אותי אם אני טועה:

שם עובדים (קשה) בשביל לחיות, וכאן חיים (קשה) בשביל לעבוד. :evil:

פורסם
האם אתה כותב על עלות ביטוח הבריאות בארה"ב?

אני כותב עלות ביטוח שמכסה אותך בכל העולם, כולל ארה"ב.

אני יכול לתת לך גם מחיר קונקרטי לביטוח שישראלי שחי בארה"ב ישלם, אבל ביננו, זה לא משנה אם הוא ישלם 3000 או 2000$ לשנה, הבדל של פחות מ-100$ לא יהרוג ישראלי שחי בחו"ל ברילוקיישן.

עריכה,

בדקתי עם סוכן הביטוח, 3600 לשנה ואתה מבוטח מלא בארה"ב ובכל העולם, קצת פחות אם זו פוליסה מקומית לארה"ב בלבד.

חתונה עם גויה פירושו זרות לארץ שלנו

זרות של מי? שלך? של האישה? של הילדים?

הסיכוי לחזור לארץ אי פעם מתאפס.

למה החלטת שאותו אחד שנשוי לגויה רוצה לחזור לארץ? (יכול להיות שהוא רוצה, יכול להיות שהוא לא רוצה).

ואם הוא רוצה, למה שזה יתאפס?

אני מכיר מספיק זוגות מעורבים שדווקא האישה הגויה מתעניינת במגורים בארץ הקודש והבעל- לא רוצה.

מפסידים את המנטליות הפתוחה שלנו ועוברים לצביעות האמריקאית

כשאתה מדבר על מנטליות פתוחה אתה מתכוון למנטליות הקומבינה? למנטליות ה"יהיה פ'סדר"? למנטליות ה"כניסה לירושלים אסורה לחילונים"? למנטליות ה"אישה, שבי בספסל האחורי"?

את זה יש גם בערב הסעודית ואירן, אפשר לעשות רילוקיישן לשם ולהרגיש בבית.

חמרנות מוגזמת

התפספסו לך כמה שנים ידידי, אנחנו חיים בעולם חומרי, מי שלא חומרי היום פותח אוהל ברוטשילד (ואם לשים ציניות בצד, אני מעדיף שהילד שלי יהיה "פלצן" מאשר באוהל עם 4 כיווני אויר).

לפעמים מבצבצים סימני אנטישמיות בצד שלה.

פה אתה כבר סתם נסחף לקונספירציות שלא מבוססות על כלום.

יהודה

חברים,

לא חייבים להכניס "סיפורי מעשיות וזוועות" כדי לעודד אנשים להשאר בארץ ואם בכל זאת צריך להכניס סיפורי זוועה כדי לשכנע אנשים להשאר בארץ- כנראה שהזוועה מתרחשת בארץ.

car4fun,

אישית לא הייתי ממליץ לך ביקור מקדים שכזה מכמה סיבות:

1.זה לעולם לא ישקף מגורים במקום בדיוק כמו שחצי שנה טיול בתאילנד לא תשקף מגורים שם.

2.אתה עלול לפרש לא נכון התנהלויות שונות במקום שתצליח להבין רק לאחר מגורים שם.

3.אתה לא תתקל בהרבה התנהלויות שעלולות לתסכל אותך לאחר המעבר ותתחיל לשבור את הראש "איך לא ראיתי את זה מגיע".

עצתי לך:

התייעצת עם אנשים שגרים במקום? קיבלת מושג על עלויות מחייה (מגורים, כלכלה יומית, חינוך, תחבורה, ביטוחים, חשבונות חודשיים, שיחות לארץ וכן הלאה)? אתה יודע מה אפשרויות התעסוקה שלך במקום? יש לך רזרוות כסף להתקיים לפחות איזה 4 חודשים ללא הכנסה ובתנאים סבירים?

קפוץ למים חבר, אתה תלמד לצוף, אם לא תלמד יש לך שם חבר (כמו שאני מבין) שיזרוק לך גלגל הצלה.

לא הצלחת לצוף לאחר פרק זמן?

תמיד אפשר לחזור לארץ הקודש, לא קרה כלום.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...