Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נוזל ברקס DOT3 או DOT4?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בספר הרכב בסוזוקי SX4 שלי רשום-נוזל ברקס DOT3 בלבד.

אני יודע שכמעט בלתי אפשרי להשיג כזה נוזל ברקס-מה שמוכרים בכל החנויות - DOT4

מה ההבדלים? והאם יקרה משהו אם אשים DOT4?

איזה חברות מומלצות בנוזל זה?

תודה מראש לעונים.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

אכן סוזוקי ממליצה על DOT3 בלבד בתוספת אזהרה שאין להשתמש בשום נוזל אחר. באמת שאני לא מבין למה, אין שום בעייה עם DOT4 שהיתרון העיקרי (והיחיד?) שלו הוא נקודת רתיחה גבוהה יותר בכמה עשרות מעלות.

חברה טובה לנוזל בלמים היא ATE הגרמנית, הנוזל שלה מגיע בפחיות כחולות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אכן אין בעיה עם נוזל בלמים DOT4 רק לא לערבב בין הנוזלים.

לכן, אם לא יודע לך איזה נוזל קיים מערכת עדיף לבצע החלפה מלאה של הנוזל לסוג DOT 4 ולא להשלים מפלס.

פורסם
באמת שאני לא מבין למה, אין שום בעייה עם DOT4 שהיתרון העיקרי (והיחיד?) שלו הוא נקודת רתיחה גבוהה יותר בכמה עשרות מעלות.

איתמר.

אם זהו ההבדל העיקרי, למה בכל זאת משתמשים גם אנשים פרטיים וגם במוסכים מורשים בנוזל שהיצרן דורש?

אנחנו אולי מאד חכמים, אבל כנראה שהיצרן קצת יותר חכם.

מה שרשום בספר הרכב (או לחילופין על הפקק עצמו) זה מה ששמים

איך אני יכול לצאת מדעתי אם אף פעם לא הייתי שם?!:loco:

פורסם

אתה צדק כעקרון, אבל נוזל DOT4 עולה בתכונותיו על נוזל DOT3 והוא בעל התאמה טכנית למערכת בלמים שתוכננה לנוזל הישן.

זה כמו שתיקח רכב ישן שהיצרן התאים למנוע שמן ברמת איכות SF, שאינו יוצר עוד, אז שמים לו שמן ברמת SM ואין עם זה שום בעיה כמו גם שאין ברירה.

פורסם
אכן אין בעיה עם נוזל בלמים DOT4 רק לא לערבב בין הנוזלים.

לכן, אם לא יודע לך איזה נוזל קיים מערכת עדיף לבצע החלפה מלאה של הנוזל לסוג DOT 4 ולא להשלים מפלס.

מה הבעיה לערבב נוזל DOT3 עם DOT4 אם במערכת קיים נוזל DOT3 ?

עד כמה שאני מבין אני לא רואה סיבה טכנית מוצקה שאסור לערבב בין הנוזלים.

דרך אגב לא פעם אתה יכול לראות בדף הנתונים של נוזל DOT4 שהוא מתאים למפרטי DOT3/DOT4.

Mobil Brake Fluid DOT 4 meets or exceeds the following industry specifications:

FMVSS 116 DOT 4

FMVSS 116 DOT 3

SAE J1703

ISO 4925

איזה כייף לי :)

פורסם

הנחיות של יותר מיצרן רכב אחד - ראה דוגמא מצורפת של סובארו.

כימיה מעט שונה בין סוגי הנוזלים עלולה לגרום להתפרקות או התישנות הנוזל עם יעורבב.

subaru.pdf

פורסם

הכותרת במסמך שצירפת מתייחסת שאסור לערבב נוזלים כמו נוזל בלמים, נוזל קלא'צ, נוזל הגה כוח ותיבה אוטומטית מסוג שונה או מייצרנים שונים (לטעמי קצת מוגזם).

האם נראה לך שיש בעיה לערבב נוזל בלמים DOT 4 תוצרת ATE או מובייל או LM ? לי לא נראה שיש בזה בעיה.

ההערה הזו אכן מופיעה אצל הרבה ייצרנים אבל לא מצאתי אזהרה חד משמעית שאסור לערבב DOT3 עם DOT4 וההשלכות של ערבוב כזה.

* אין לראות בכתוב המלצה לערבב DOT3 עם DOT4.

פורסם

לא מוגזם בכלל, תרכובות כימיות שונות ותוספים/מוספים שיש בנוזלים שונים ושל יצרנים שונים, עלולים לגרום לריאקציות שליליות ולכן האזהרה כתובה כלשונה.

אגב, גם בלי להבין יותר מידי בתחום זה נשמע מאוד הגיוני אז למה ההתנגדות?

אגב 2, ההערה הרשומה בקטע המצורף היא חד משמעית ואני לא מבין איך אתה מפרש אותה כרב משמעית או כלא משמעית.

פורסם
אכן סוזוקי ממליצה על DOT3 בלבד בתוספת אזהרה שאין להשתמש בשום נוזל אחר. באמת שאני לא מבין למה, אין שום בעייה עם DOT4 שהיתרון העיקרי (והיחיד?) שלו הוא נקודת רתיחה גבוהה יותר בכמה עשרות מעלות.

חברה טובה לנוזל בלמים היא ATE הגרמנית, הנוזל שלה מגיע בפחיות כחולות.

איתמר.

לא רק זה מאסטר, הנוזל עצמו הוא כחול על מנת שיהיה אפשר להבחין בין הנוזל הישן לחדש כאשר מנקזים ומחליפים נוזל בלמים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני חושב שבכל הנוגע לנוזלים ברכב כדאי שלא לערבב.

במיוחד היום שיש הרבה תקנים והנוזלים מאוד מתקדמים מבחינה כימית וטכנולוגית לא מומלץ לערבב בין סוגים או יצרנים שונים גם אם כביכול מדובר במוצרים מקבילים. זה תקף בשמני מנוע, נוזלי קירור ונוזל בלמים או הגה כוח.

בכל מקרה אם חברינו מעוניין להחליף את נוזל הבלמים ברכבו לפי הספר, כמות הנוזל המקורי שתישאר במערכת תהיה זניחה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני חושב שהקפיצה למסקנות שלך קצת מרחיקה לכת ואני לא מסכים עם מה שכתבת.

אין שום בעיה לערבב נוזלים התואמים מבחינת המפרט הטכני ועמידה בתקנים בינלאומים של ייצרנים שונים בכול מה שקשור לנוזלים ברכב.

בין הייתר לשם כך נוצרו תקניים בין לאומים כמו DIN/ISO/ANSI/ASME.

רוב ייצרני השמנים והנוזלים מציינים במפרטים שלהם ששמן X או נוזל בלמים Y מותר לערבב עם נוזל תוצרת חברה אחרת כול עוד המוצר עומד במפרטים.

אתה יכול לקפוץ למוסך המרכזי של צ'מפיון מחר בבוקר ולרכוש נוזל בלמים מקורי בתקן DOT4 עם לוגו של VW ובעוד חודש תגלה שאין במלאי נוזל בלמים מקורי אלא נוזל תוצרת ATE או כול חברה אחרת שממנה קיבלו מחיר טוב עבור רכישה של כמה משטחים של נוזלים.

פורסם
לא מוגזם בכלל, תרכובות כימיות שונות ותוספים/מוספים שיש בנוזלים שונים ושל יצרנים שונים, עלולים לגרום לריאקציות שליליות ולכן האזהרה כתובה כלשונה.

אגב, גם בלי להבין יותר מידי בתחום זה נשמע מאוד הגיוני אז למה ההתנגדות?

אגב 2, ההערה הרשומה בקטע המצורף היא חד משמעית ואני לא מבין איך אתה מפרש אותה כרב משמעית או כלא משמעית.

אוקיי, אז ייצרן X או Y ציין במפורש שלא מומלץ לערבב שמנים או נוזלים מייצרנים שונים, לעומת זאת יש ייצרנים שלא מציינים זאת, אלא רושמים בספרות אחזקה שיש למלא שמנים ונוזלים העומדים בתקנים כמו DOT3 או DOT4, או שמן SAE80W עבור תיבה ידנית או נוזל הידראולי עבור תיבה אוטומטית או הגה כוח המתאים למפרט DEXRON®-III .DEXRON®-IID שכול חברה בעלת שם רכשה זיכיון לייצור הנוזל מאת GM ואין שום מניעה לערבב בין נוזל תוצרת AGIP ל-MOBIL.

פורסם

מרק אתה טועה אבל אין לי כוח להיכנס עוד פעם לויכוח אין סופי.

יש מוצרים בתעשייה שהם בפירוש לא מיועדים לערבוב עם חומרים אחרים, גם אם הם "זהים" לפי תקן זה או אחר.

איתמר.

• תוכן חדש...