Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב עם גיר אוטומטי. 150,000 ק"מ.

לאחרונה יש לי בעיה ברכב, כשאני מאיץ מ80 עד 100 או 110 יש פתאום איזו מכה כאילו מישהו בועט ברכב.

זה נראה כאילו יש בעיה בהעברת הילוך מ-3 ל4.

מה שיותר מפחיד, כשניסיתי לצאת לעקיפה נתתי קיק והרכב קירטע ממש ולא האיץ כמו שאני רגיל שהוא מאיץ.

טיפול 10K נעשה לפני חודשיים, אמצע מאי.

מישהו יכול לזהות/מכיר בעיה כזו?

חיפשתי בפורום ומצאתי קצת מידע אבל לא בדיוק מה שאני מרגיש עם הרכב.

פורסם

היה לי בעיה בידוק כזו בעיה בגולף 1.6 אוט,

האוטו היה דופק קיק ממש חזק מ 3,4 לפעמים גם לא עובר לרביעי.

לאחר שדיברתי עם המוסך הבנתי שהבעיה היא בגיר.

החלפתי שמן גיר הבעיה נפתרה אבל ידעתי שזה לא תמיד עובד בגלל שיש אפשרות שנכנס לשם מים,וזה לאט לאט דופק את הגיר. ויש אפשרות שילך לעולמו בסוף, אז גבר מכרי את האוטו.:idea:

פורסם

האם נדלקת /מהבהבת מנורת HOLD ? אם כן,יש תקלה בגיר (כנראה חשמלית).

הכי טוב זה לפנות למכון גירים אוטומטיים,לבקש חיבור לסורק תקלות ולדעת מה מצב הגיר לאשורו.

הלנטיסים ובמיוחד אלו,שהיו בציי הרכב (ליסינג/השכרה), ידועים כבעלי גירים עדינים (170,000- 180,000 כבר מתחילים לעשות בעיות וחלק גדול מהם דורשים תיקון/שיפוץ).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

נורת ה-HOLD תקינה, מופיעה רק כאשר אני לוחץ על הכפתור שמפעיל אותה ואז גם הרכב נשאר על אותו הילוך ואין את המכות האלו.

ibizaC - קראתי בכמה מקומות שהחלפת שמן גיר עלולה להרוס את הגיר יותר מהר (אם לא מרוקנים ממש את הכל ומחליפים)

פורסם

1. צריך לבדוק תושבות מנוע וגיר, אולי התקלה בעקבות תושבת קרועה\חלשה.

2. צריך לבדוק מצב שמן גיר,מפלס שמן וצבעו.

3. לחבר את הרכב לסורק ולבדוק אם יש תקלות במערכת.

4. במידה ואין תקלות בחיבור הסורק צריך לבדוק מדדי החיישנים, אולי מדובר בחיישן מזייף.

פורסם

יש למזדות בעיה מוכרת של דפיקה בין שלישי לרביעי בהאצה, גם בגיר המתקדם יותר עם החמישה הילוכים.

צריך לעשות כמה בדיקות לפני שרצים לשפץ גיר / להחליף תושבות / חיישנים.

פורסם

אז ככה, תושבות מנוע הוחלפו לפני חצי שנה.

בטיפול-10K האחרון אמרו לי שבוקסות משולשים שבורות, זה משפיע?

מפלס השמן נראה תקין, צבע כהה אבל לא שחור

פורסם

יכול מאוד להיות שהמכה שאתה מרגיש מגיע מתפוחים\מתלים או משהו רופף מהפרונט.

תתחיל מדיאגנוזה במוסך מסודר עם מחשב.

אם המוסך יטען שהבעיה בגיר, תיגש למכון שמתמחה בגירים אוטומטים.

אני ביקרתי במכון לגירים אוטומטים בצומת סגולה (אני גם בעל לאנטיס), יחס מצוין ואמינים מאוד.

שי,

לאנטיס 2001 1.6 GLX

פורסם

החלף את בוקסות המשולשים ומשם תתקדם. כל חופש מיותר בפרונט משפיע על היתנהגות הרכב ונותן לפעמים הרגשה שהבעיה היא משהו אחר ולא מה שחושבים אז תתחיל במה שאתה אמור קודם לסדר.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום,

הלכתי למוסך מאזדה מורשה. ביצעו בדיקת מחשב ואמרו לי שממיר קטליטי תקול, חיישן למדה עליון תקול

סעפת יניקה תקולה וגם בריחת אוויר מ"קלפה" שבורה אז מחליפים 4...

כל הסיפור דיי יקר ועדיין המוסכניק לא יודע לומר לי אם הנקישה שיש תוך כדי נסיעה תיפתר.

הוא לא ראה במחשב משהו שקשור לגיר.

השאלה אם אני יכול לסמוך על זה? כי מבחינתי זה ללכת על בטוח, ז"א להחליף כל מה שניתן ואז בטוח תקלה תיפתר.

אני רוצה חוות דעת מהמקצוענים פה, שמכירים בעיות ותופעות... האם ממיר קטליטי קשור לנקישות (אגב עדכון, גם במהירות 100 קבוע יש נקישות וכבר ללא קשר של העברת הילוך)

בא נאמר שהנקישות יותר מטרידות אותי מנורת בקרת מנוע שדולקת, וגם לפי טסט הרכב לא מזהם אז מה הבעיה עם הממיר?

תודה

פורסם

אם הרכיבים שהזכרת היו תקולים, הייתי מצפה שתידלק נורת HOLD או CHECK ENGINE, תלוי במודל הרכב.

כמו שכתבתי לך בשירשור הקודם שפתחת, לפני שאתה רץ להחליף חצי אוטו, כנס למכון גירים טוב כדי שיבדקו מאיפה הדפיקה ומה מצב הגיר.

דרך-אגב, בוקסות משולשים שבורות יכולות (באבוהה) לעשות דפיקות בהברת הילוכים תחת עומס.

פורסם

תנסה לבודד ולדעת האם הנקישות הם בתדירות קבועה ביחס לסל"ד/מהירות/האצה ?

בוקסות משלושים ירעישו בכול החלפת הילוכים ודווקא יותר במעבר מראשון לשני .

האם הרכב מרעיש במעבר על באמפרים ?

לא בטוח אם בדגם שלך יש תושבת מנוע משוככת שמן. אם כן, שווה לבדוק שהיא תקינה.

לגבי בדיקת גיר רק בהתחברות למחשב, זאת ממש בדיקה שיטחית ולא ממצה.

הכי טוב לבדוק במכון גירים שמכיר הגיר על בוריו .

בהצלחה

רענן

פורסם

אי אםשר לאבחן את הנקישה הזו דרך הפורום, תיגש למעון גירים, תסביר להם את הבעיה ושיעשו סיבוב על הרכב וישמעו את הנקישה, יוכלו להגיד לך אם מדובר מהגיר או לא.

בכל מקרה לפי מה שתיארת שמן הגיר כהה אבל לא שחור- לא תקין! שמן הגיר צריך להיות אדמדם שקוף , לא עכור ולא כהה.

אגב בנוגע לאבחון מוסך המורשה, מתי הרכב עבר טסט? האם נכשל על זיהום? כל התקלות שהמוסך אבחן קשורות לזיהום אויר, גש לבדיקת 4 גזים , אם תקין ואין בעיית סחיבה או קרטועים אז אל תחליף כלום!

• תוכן חדש...