Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן :)

בבעלות המשפחה שלי דייהטסו סיריון 2006 הצורה החדשה (מנוע 1.3), גמעה עד כה כ125 אלף קילומטרים ונוסעת נהדר. בתחילת השבוע האחרון אבא שלי תדלק את הרכב בטעות באוקטן 98 במקום 95

מקריאה כאן בחיפוש הבנתי שהנושא נטחן דק דק ואין מה לדאוג יותר מדיי כי כאמור זה לא עושה נזק.. לפני יומיים נסעתי ברכב ושמתי לב שנורת הצ'ק אנג'ן דלוקה ובשלב כלשהו בנסיעה היא התחילה להבהב, אחרי שהגעתי ליעד חיפשתי מה המשמעות של נורה מהבהבת והבנתי שבדרך כלל זה משוייך לבעיות הצתה.

הלכנו למוסך לבדוק מה פשר התקלה ובעזרת סורק תקלות נאמר לנו שהכוייל/סליל הצתה פגום

יכול להיות שבגלל האוקטן הגבוה מתקיימת הצתה מוקדמת/מאוחרת ובגלל זה הנורה נדלקת?

חשוב לציין שהנורה דולקת קבוע אך מהבהבת לסירוגין (לפעמים כן ולפעמים לא) ושחוץ מזה שהנורה דולקת הרכב נוסע מעולה

יש סיבה לרוץ להחליף סליל? ובכלל זה בריא למנוע ליסוע במצב כזה?

'06 Daihatsu Sirion > '72 1302 VW Beetle > '94 Renault Twingo > '02 Fiat Punto HGT > '14 Suzuki Alto > '15 Citroen C4 Cactus > '20 Hyundai i20 > '23 Mazda 2 > '74 1300 VW Beetle + '16 Volvo V40

פורסם

אני לא רואה קשר בין האוקטן לתקלה המתוארת.

בסיריון אגב יש ארבעה סלילים. מומלץ להחליף לסליל מקורי ולוודא שמשתמשים בפלאגים מקוריים בלבד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני לא רואה קשר בין האוקטן לתקלה המתוארת.

בסיריון אגב יש ארבעה סלילים. מומלץ להחליף לסליל מקורי ולוודא שמשתמשים בפלאגים מקוריים בלבד.

איתמר.

אחלה, תודה :)

אז נלך לכיוון אחר - שבוע שעבר הרכב עבר טיפול ולמיטב ידיעתי הוחלפו פילטרים ופלאגים, אני יודע בוודאות שהם לא מקוריים. מה ההשלכות ומה הקשר שלהם לתקלה המתוארת? המוסך כמובן מתנער מאחריות ואומר שאין לו או לטיפול שום קשר לעניין

דרך אגב קיבלנו הצעת מחיר לתיקון שנשמעת לי דיי מופרכת - כ1000₪, נשמע הגיוני בהתחשב שמדובר בסליל או כמה סלילים?

'06 Daihatsu Sirion > '72 1302 VW Beetle > '94 Renault Twingo > '02 Fiat Punto HGT > '14 Suzuki Alto > '15 Citroen C4 Cactus > '20 Hyundai i20 > '23 Mazda 2 > '74 1300 VW Beetle + '16 Volvo V40

פורסם

שכחתי לשאול אם הרכב עבר טיפול לאחרונה, עכשיו נראה לי שהתשובה ברורה :wink:

סליל הצתה הוא רכיב רגיש, מכונאי שמושך אותו בכוח \ לא בצורה הנכונה או פלאגים חליפיים הרבה פעמים דופקים את הסלילים, אני לא יודע למה, אולי זה בגלל התנגדות שונה של הפלאג שדופקת את הסליל - אין לי מושג. יש רכבים שיותר רגישים לזה ויש כאלה שפחות.

אני מציע להחליף במיידי את הפלאגים לפלאגים מקוריים ולראות אם התקלה ממשיכה. במידה וכן אז יש להחליף את הסליל הסורר ובתקווה שלא צריך את ארבעתם. אין לי מושג מה עלות סליל הצתה והאם המחיר שקיבלת הוא לאחר או ארבעה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה רבה, נחליף לפלאגים מקוריים ואני אעדכן

חוץ מזה אני אשמח אם יש מישהו שיכול לשפוך אור על המחירים המשוערים להחלפת סליל הצתה (אחד או יותר)

פורסם

נישמע לי מאוד יקר מחירי הסלילים. אתה יכול להביא סלילים כאלה מפירוק שמחירם לא יעבור את ה-300 ש"ח מקסימום. אבל לפני הכל בצע את הבדיקות שנאמרו כאן לפני שחורצים גורלם של סלילי ההצתה.

• תוכן חדש...