Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה זה הקשקוש הזה? למה אתה יודע בכלל בכמה מוכרים מאזדה 3 09? ב55,000 וזה עוד הצעה יחסית יקרה כבר נשמעו הצעות של 49,000 לרכבי 08, אז לבוא ולטעון דברים שהם מגוחכים קרוז ב42,000 תביא לי עכשיו אני קונה!. המחירים של הקרוז ליוצאי ליסינג נע בין טווח של 65-70 אלף לשנת 09 ראית לאחרונה מישהו מצליח למכור מאזדה 3 במחיר מחירון? או אפילו קרוב לזה או בכמה זמן הוא הצליח להיפטר ממנו?, תאמין לי שהרבה עם עודף ההיצע שיש בשוק אותו מוכר פרטי מסכן גם מתייבש עד שהוא מצליח למכור. היום השוק פשוט מת הרכבים שעוד איכשהו עולה לי בראש שמצליחה לשמור על מחיר טוב, היא ההונדה סיוויק ככה ששום רכב מהמשפחטומטיות הפופולאריות לא שומרות על מחירון שלא נדבר על זמן מכירה.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם

צר לי אך קשה למצוא היום דגמים סחירים בכלל.

פעם היו מכוניות שהיו נחשבות "שיק בנקאי נוסע" - זה כבר מזמן לא המצב - וכמעט כל הדגמים הפופלריים סובלים ירידות משמעותיות מאד בשנים הראשונות שלהם.

מבין שני הדגמים שהזכרת (מבחינת שמירת ערך) סביר להניח שהקרוז תשמור יותר על ערכה. זאת מכיוון שהמליבו היא ממש לפני החלפה וגם בגלל שיש לה תדמית של "רכב אמריקאי בזבזן" למרות שבמציאות צריכת הדלק שלך לא כל כך רחוקה מהקרוז - אם בכלל.

למרות מה שכתבתי בין השתיים הללו הייתי הולך דווקא על המליבו. משום שממילא כאשר אמכור אפסיד לא מעט כסף - זה לפחות שאהנה בדרך...

המלצה כללית: אל תקח את הסחירות בתור פרמטר מוביל ברכישת הרכב, הנוחות וההתאמה לצרכיך הרבה יותר חשובים.

(וזאת גם בגלל הסיבה שפחות או יותר כל הדגמים לא כל כך סחירים בעת הזאת)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לדעתי, כאשר קונים רכב חדש, לא צריך לחשוב יותר מדי על הסחירות, בפרט בעידן כמו היום, שגם מלכות השוק כגון מזדה 3- אינן להיט גדול במכירה, גם כאשר מדובר ברכב משומש מבעלות פרטית שמור במיוחד.

הסיבה היא כמובן המבצעים האטרקטיביים בסוכנויות הטריידים למיניהן, שעושות מבצעים, נותנות אחריות], התחייבות לרכישה עתידית במסגרת טרייד אין עתידי וכו'.

כפי שציינו קודמיי, לא ניתן לחזות מה יהיה בעתיד.

מה שבטוח, רכב עם מנוע גדול יותר, מאבד יותר מערכו מאשר רכב משפחתי סטנדרטי.

לדעתי, לו אני במקומך, הייתי הולך עם נטיית הלב שלי ופחות מתייחס לנושא הסחירות העתידי.

אם חשקה נפשך במליבו ולא אכפת לך שעוד מעט יגיע מודל חדש- רכוש אותו ופנק את עצמך. חיים רק פעם אחת.

ושוב פעם: אם תבחר להסתכל על הרכישה אך ורק משיקולים כלכליים: יאמרו לך חכמים ממני שלא לקנות חדש, בשל ירידת הערך וכו'.

אבל אני חושב שבגלל שחיים פעם אחת- שווה לקנות חדש ולהנות.

בהצלחה

פורסם
המחיר מציק גם לי .

אבל זקוק למקום ומרווח שהקרוז יודעת להעניק .

אז לך על פלואנס 2 ליטר. תקבל רכב מרווח יותר, נוח יותר, עם מנוע וגיר יפאניים (מהקשקאי) ועם 10K בכיס. עוד 3-4 שנים לא מאמין שיהיה ביניהן פער כזה כמשומשות.

היי,

שתיהן מתומחרות לפי ממוצע הקטגוריה או אפילו מעל הממוצע בקטגוריה)

המאליבו שומרת יפה על ערכה בסגמנט שלה.

בגלל שהקרוז הושקה בישראל בתחילת השנה, אני יכול להגיד שאין עדיין פרטים, אבל אנחנו

צופים כי גם הקרוז תשמור על מחיר משומש גבוה.

גיא משברולט

גיא, המאליבו שומרת על ערכה באחת משתי האופציות: טוטאל לוס או טרייד אין. בשוק החופשי היא נסחרת הרבה מתחת למחירון (ולא בצדק אבל זה מה יש).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הקרוז טורבו והמאליבו הם רכבים טובים מאוד,

ביחס לירידת ערך אף אחד וגם לא לוי יצחק יכול לחזות מה יהיה בעוד 3 שנים....

נכון להיום שוק היד השניה קשה מאוד כמעד בכל הדגמים של כל החברות, פשוט ההיצע עולה על הביקוש בעשרות מונים,

הקרוז והמאליבו נסחרות בהרבה מתחת למחיר המחירון (מבלי לזרוק אחוזים...) מחיר המחירון של לוי יצחק הוא

איזהשהו מדד, אך מעטות העסקאות שנסגרות במחיר המחירון אם בכלל. מחיר השוק יותר חזק ממחירון לוי יצחק.

למחירון יד 2 אני בכלל לא מתייחס, אף גורם מקצועי לא מכיר בו, רק אם עלתה לך המחשבה.....:wink:

אני אם הייתי בנעליך, הייתי מחפש איזה מותג נותן את השירות הטוב ביותר, אחריות ארוכה וכו'....

שיהיה בהצלחה.

פורסם

עיניין אותי קצת כמה באמת הרכב עולה כמשומש, אז נכנסתי ליד-2.

עשיתי חיפוש של מאליבו משנת 2009 והלאה, התקבלו 521 תוצאות, כבר סימן לא טוב לסחירות.

בדקתי את המחירון (יד-2) למודל 2009 ועולה כי אין הבדל במחירון של מנוע 3.5L למנוע 2.4L, הפתעה!

ריפרפתי על מספר מודעות ועולה כי: א) יש המון רכבים משורים מאוד למכירה עם פחות מ-50K ק"צ (כנראה מי שרוכש רכב כזה לא מתכנן על נסועה גדולה. ב) המחירים הם הרבה מתחת למחירון הרשמי, כאשר רכב שמור משנת 2009 ניתן לרכוש ב-80K ש"ח!

ועכשיו אני באמת לא מבין למה לרכוש חדש כאשר ניתן לרכוש לדוגמא:

מאליבו 2.4L שנת 2011 (עליה חודש מאי) דגם היי-טק (איזה שם דבילי), יד-1 עם, תחזיקו טוב, 2600 ק"מ, במחיר של קצת מעל 100,000 ש"ח!!

אגב, לגבי ירידת ערך, לא צריך להיות גאון גדול.

אם הרכב נמכר בשנת 2009 באזור 160K ש"ח וכיום הוא נמכר (במציאות, לא מחירון) באזור ה-80K ש"ח, הירידה הריאלית היא 50% בשלוש שנים.

בערך כמו כל רכב אחר כיום!

השאלה צריכה להיות: למה בכלל לקנות חדש?

פורסם

רכב בן שנה וחודשיים עם 2600 ש"ח מדליק לי את כל הנורות האדומות...ומזכיר לי נשכחות.

לפיני קצת יותר מ-15 שנים, החליטה אמא שלי להתחדש בשברולט קוואלייר משומשת קלות.

לאחר ביקור בסניף "אלדן" ברח' לבנדה בת"א שמנו פעמינו למתחם הטרייד-אין של UMI שהיה את ברח' החרש.

באותו מעמד הוצעה לנו שברולט קוואלייר בת שנה ורבע עם 3000 ק"מ במחיר מפתה מאד. לשאלתנו מה סיבת המכירה נאמר לנו שבעל הרכב נפטר ולכן הרכב נמכר עם כ"כ מעט קילומטרים.

בדיקה במחשב של מוסך UMI שטיפל באותה תקופה ברכב אחר שהיה בבעלותינו הובהר שבמחשב מופיע שהרכב עבר 23000 ק"מ עם 18 (!) כניסות של טיפולים באחריות שבשניים מהם הוחלף מחשב ניהול המנוע ולוח השעונים שבעצם גרם לאיפוס של הנסועה.

לא אלאה אותכם בנבכי הסיפור כולו, אך את הבעלים איתרתי די בקלות, ואחרי מה שהוא סיפר לי ברחתי משם כל עוד נפשי בי, וכספי בכיסי.

עוד באותו יום רכשנו שברולט קוואלייר בשנת שנה מהשכרה עם 17000 ק"מ שמשרתת את ביתי (שהיא כבר יד רביעית במשפחה אחרי אמא שלי, אחותי ואשתי) ובימים אלו היא אמורה לחצות את קו 250000 ק"מ בכבוד רב.

מוסר השכל: אם יותר מדי טוב מכדי להיות אמיתי, כדאי לבדוק בשבע עיניים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
במקרה כזה התשובה בידיך,

אל תקנה חדש...

בינגו! במיוחד לא אמריקאית. פשוט אין טעם, לדעתי. אמריקאיות יחסית מזדקנות טוב אז לקנות 2012 או 2010 או אפילו 2007 במצב טוב, לא יורגש כזה הבדל שמיימי, כשהמחיר כמובן, בדיחה. לדוגמא: ביואיק לוצרן 2006 אפשר להשיג ב 60K כשחדשה הייתה עולה באזור ה 250K+, פשוט טירוף של ירידה ב 6 שנים והרוב נראות דיי חדשות גם מבפנים וגם מבחוץ. לחבר טוב שלי למשל יש קרייזלר 300M שנת 99, ריפודי עור וחימום בכיסאות ונוחות וקרוז קונטרול וכל העולם ואחותו, עם מנוע 3.5 וצריכת דלק ממוצעת של 1/9. מה רע? לא עדיף מאשר לנהוג על מאזדה 2010 שעולה פי 7?

לדעתי הלוקסוס לקנות אמריקאית חדשה (או אולי אפילו בכלל רכב חדש, תלוי בדגם) שמורה לכאלה שלא מעניין אותם ממש ירידת הערך. אם אתה שואל עדיף שלא תיקח. הגיוני? :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...