Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר נסיעה עם בלם יד מורם,10 ק"מ,ריח של רפידות שרופות.

למחרת על הליפט,פרוק דראמים,בחינה ויזואלית-הכל תקין.

מה הייתם עושים?

מחליפים רפידות?מחליפים נוזל בלמים?ואולי גם דראמים?

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עשיתי חיפוש והתשובות לא מספקות.

אני שואל-גם אם הכל נראה תקין,מה עושים?

לפעמים מראה עיניים לא מספיק.

האם יש צורך להחליף מכלול כל שהוא,גם אם נראה בסדר,

אין לי רצון ,למשל,שהרפידות יפרדו מהדבקתן,או תתפוררנה עוד כמה אלפי ק"מ,בגלל טראומת

החימום,אף על פי שכעת נראות תקין.

אל תשלחו אותי למוסך,כי אני מנהל מוסך,פשוט אין לי ידע מספיק בנושא.

מצד אחד,ברקסים ואיני רוצה לסכן לקוח ומצד שני ,לא רוצה לרוקן את כיסיו בהחלפת

חלקים שלא לצורך.

פורסם

אם הדראמים לא ניפגעו או ירדו בעובי לא הייתי מחליף אותם. לגבי הסנדלים עצמם הם יחסית זולים (באיזה רכב מדובר?) כך שכן הייתי שוקל החלפה שלהם היות והחומר ממנו מורכבים הגיע לנקודת חימום מאוד גבוהה. לגבי שמן אין צורך להחליף.

פורסם

אם אתה המנהל האדמיניסטרטיבי של המוסך, היוועץ במנהל המקצועי.

אם אתה המנהל המקצועי, אני בטוח שיהיו כאן רבים שישמחו לדעת איך נקרא המוסך שבו אתה עובד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אם אתה המנהל האדמיניסטרטיבי של המוסך, היוועץ במנהל המקצועי.

אם אתה המנהל המקצועי, אני בטוח שיהיו כאן רבים שישמחו לדעת איך נקרא המוסך שבו אתה עובד.

אני מקווה שלא אמרת זאת בציניות,אני המנהל המקצועי :oops:

פורסם

עזוב אותך מציניות או לא ציניות: בדקת את הרכב והכל נראה על פניו תקין. בעוד שלושה חודשים הנהג ינסה לבלום ויגלה שאין לו בלמים, וכתוצאה מכך תתרחש תאונה ויהיו אבידות בנפש.

חקירת המשטרה תעלה שהרכב ביקר במוסך שלך עקב חשד לתקלה במערכת הבלמים ושאתה, בהיותך מנהלו המקצועי של המוסך, הורית לשחרר אותו מבלי לבצע תיקון כלשהו.

אתה טוען שאתה המנהל המקצועי, לא? אז כנראה שאתה יודע מה הולך להיות ההמשך של הסיפור שלי...

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מצד אחד,ברקסים ואיני רוצה לסכן לקוח ומצד שני ,לא רוצה לרוקן את כיסיו בהחלפת

חלקים שלא לצורך.

העצה הכי טובה שאפשר לתת לך זה לקחת את האוטו למוסך אחר שגם יבצע א העבודה אם צריך ובמקביל להתחיל בהליכי התפטרות והסבה מקצועית.

פשוט מפחיד שאדם ששואל כאלה שאלות בפורום חובבי רכב (לא פורום מקצועי אלא פורום שאין לו מושג מי עונה ומה רמת הידע שלו) הוא מי שקובע מה צריך לעשות ואיך על רכבים של אנשים.

אפשר רק להזהיר אותנו ושתספר באיזה מוסך אתה עובד?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אתן לך עצה.תתרחק ממכונאים,רופאים ומטפלים שיודעים הכל.

אני מספיק צנוע לשאול שאלות גם בפורום ויש לי מספיק ידע כדי להחליט אם העצות

טובות או רעות.

תקרא שוב מה שכתבתי-שהכל נראה תקין בברקסים,רציתי לשמוע עוד דעה.

ואשמח אם תספר לנו איפה אתה עובד,שלא נתקרב ונקבל גם נשיכה.

פורסם

אושרי, אני אתן לך את נקודת המבט של הלקוח.

אני הייתי מבקש מנותן השירות שיגיד לי את האמת, ומכיוון שבמקרה הזה מערכת מצילת חיים עברה טראומה שאי אפשר לדעת את ההשלכות שלה, ולפי הכלל של "יש ספק אין ספק", הייתי שמח לדעת שנותן השירות מתעקש להחליף את כל מה שמעורב בתהליך.

אני מקווה שאני מכוון אותך למעשה הנכון.

בברכה חמה,

נהג מתחיל.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
אושרי, אני אתן לך את נקודת המבט של הלקוח.

אני הייתי מבקש מנותן השירות שיגיד לי את האמת, ומכיוון שבמקרה הזה מערכת מצילת חיים עברה טראומה שאי אפשר לדעת את ההשלכות שלה, ולפי הכלל של "יש ספק אין ספק", הייתי שמח לדעת שנותן השירות מתעקש להחליף את כל מה שמעורב בתהליך.

אני מקווה שאני מכוון אותך למעשה הנכון.

בברכה חמה,

נהג מתחיל.

תודה

האמת זה מה שעשיתי,כי אני פולני חששן,אבל רציתי לשמוע עוד דעות

שמא עשקתי את הלקוח.

פורסם
אתן לך עצה.תתרחק ממכונאים,רופאים ומטפלים שיודעים הכל.

אני מספיק צנוע לשאול שאלות גם בפורום ויש לי מספיק ידע כדי להחליט אם העצות

טובות או רעות.

תקרא שוב מה שכתבתי-שהכל נראה תקין בברקסים,רציתי לשמוע עוד דעה.

ואשמח אם תספר לנו איפה אתה עובד,שלא נתקרב ונקבל גם נשיכה.

אושרי, ממש לא אמרתי שאתה צריך לדעת הכל אבל אם הרופא שלי היה פונה לפורום באינטרנט כדי לקבל עיצות איך לטפל בי אז הייתי בורח ממנו כל עוד נפשי בי.

אם יש לך ספק לגבי הרפידות אז פנה ליצרני הרפידות כי הם הסמכות (ולדעתי לא צריך להחליף כי הן נאפות בטמפ' יותר גבוהה ממה שהבלמים יכולים להגיע) בדיוק כמו שיצרני נוזל הבלמים הם הסמכות לקבוע אם הוא עוד שמיש אחרי רתיחה כזו (ואותו דווקא כן הייתי מחליף כי מדובר בפריט זול שאין ספק שחטף טראומה שמשפיעה לפחות על אורך חייו ובניגוד לפרידות מגלים שעבר זמנו רק כשהמשאבות נדפקות).

לגבי איפה אני עובד אין לך מה לדאוג. אני לא בתחום הרכב וגם לא בתחום המוצרים הביתיים אז אתה יכול להיות רגוע שלא תקבל נשיכה.

פורסם
לגבי שמן אין צורך להחליף.

השמן הוא אולי המעורב היחידי בעניין שחובה להחליף אותו במלואו!

הוא רתח, הוא מלא עכשיו במים וכל התכונות ההידראוליות שלו שונות משמן חדש וטרי.

כאשר מכניסים גם את האלמנט הפיננסי הזניח, אין בכלל מקום למחשבה, להעיף את כל השמן ברקס.

כל, זה לא רק להביא מזרק ולשאוב מהמאגר אלא זה גם לפתוח 4 ניפלים בכל גלגל ולתת לכל השמן לזרום.

מעבר לזה, הייתי מתקין רפידות חדשות ובודק עיוותים לדרמים לאחר החלפת הרפידות.

בלי כוונה, יצאה לי תשובה גששית למהדרין עם ה"אלמנט" ועם ה"שמן ברקס", עכשיו רק חסר "פנימי גובלן".

עריכה- בזמן שכתבתי את ההודעה, נייט דרייבר כתב פחות או יותר אותו דבר כמוני כך שכל שנשאר לי הוא להצתרף לדעתו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש מד מיוחד לבדיקת נוזל הבלמים, אתה בטח מכיר אותו, אני חובבן ויש לי כזה סתם כי הוא לא עולה הרבה, אתה בתור מנהל מקצועי אמור לדעת לקבל החלטות כאלה ולהפעיל שיקול דעת במקרה של ספק (או כמו שאומרים, יש ספק? אין ספק!!), נוזל הבלמים הוא החלק הזול בד"כ , גם רפידות מחירן לא בשמיים, אתה צריך ליידע את הלקוח בחששות שלך ולקבוע חד משמעית שאתה לא משחרר את הרכב ללא החלפה של החלקים במידה ואתה לא מעוניין להיות אחראי חלילה או להיות תחת חקירה במקרה של תאונה גם אם לא באשמה ישירה של הבלמים.. מה אם אחד העובדים היה בודק בדיוק בזמן שיצאת לסידורים ומחליט לשלוח את בעל הרכב לדרכו כי הכל נראה תקין, ואותו לקוח היה נקלע לתאונה, את מי היו מאשימים לדעתך?

מצד שני זו "תקלה" נפוצה אצל נשים וראיתי המון כאלו שנסעו עם בלם יד מתוח הרבה מעל 10 ק"מ, ואפילו לא ניגשו למוסך..

אם זה היה קורה לי אישית ובבדיקה ויזואלית הכל היה נראה לי תקין וזה באמת רק 10 ק"מ , הייתי נוסע עוד קצת עם הרכב מבלי להחליף מיד תוך ידיעה ושימת לב יתרה לנושא הבלמים, כמובן אחרי כמה בדיקות של המערכת בזמן נסיעה ומחליף בטיפול הבא.. אבל זה אני ואין לי מושג לגבי הלקוח שלך..

שורה תחתונה, אחרי שבדקת את הרכב, ההחלטה והאחריות בידיים שלך !!

ליאור

פורסם

ליאור, המד הזה לא יעיל במקרה הזה. הנוזל שרתח רתח בצינורות ויקח זמן עד שהוא יתערבב בצורה אחידה והמד יתן קריאה נכונה.

• תוכן חדש...