Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

שאלות שהציקו לי זמן רב:

1. כשכרית האויר בהגה נפתחת, לאן עף הכיסוי שלה (חלק מההגה)? נראה כי הוא עף ישר לפרצופו של הנהג..

2. מדוע בכרית אויר צד נוסע, אין פתח מסודר כמו בהגה? דשבורד מכסה את כרית האויר, וברגע שהיא נפתחת היא קורעת את הדשבורד. היוני יותר היה לעשות פתח כמו בהגה שעף עם פתיחת כרית האויר וכך לא צריך להחליף את כל הדשבורד.

3. היכן ממוקמים החיישנים של כריות האויר הצדיות?

4. אמרו פה בפורום שאורך חיים של כרית אויר הוא 10-15 שנה. מה עושים אחרי שעובר פרק זמן זה?

תודה מראש

פורסם

הכיסוי לא עף הוא נקרע באמצע והכרית פורצת אותו,.

בהרבה רכבים יש אזור יעודי לכרית אוויר של הנוסע שרק הוא נפרץ... אני לא בטוח אם הכרית של הנוסע באמת שוברת את כל הדשבורד, אולי יש אזור שמתוכנן לעוף בקלות עם פלסטיק דק שתפוס חלש למרות שזה לא נראה לעין. למרות שבד"כ הכריות נפתחות רק ממהירות מסויימת ויכול להיות שגם ככה הדשבורד היה נשבר במהירות הזאת.

אחרי 10-15 שנה כדאי להחליף את הכריות, אבל זה יעלה פחות או יותר גם ככה כמו רכב בן 15 שנה, לא מעשי. ואם אתה דואג לבטיחות אל תשתמש ברכב בן 15 שנה...

השאלךה השלישית אני גם תוהה אם בהתנגשות חזיתית רק הכריות הרלוונטיות יתהפכו ובהתנגשות צדית גם הכריות צד, מישהו יודע?

פורסם

בהתנגשות חזיתית אמורות להיפתח הכריות הקדמיות, וברוב המכוניות ייפתחו שתי הכריות הקדמיות ביחד. כריות הצד עלולות להיפתח בתאונה חזיתית אם הפגיעה תהיה גם בפינת הרכב וקצת בצד. בחלק מהרכבים ניתן לראות כי במבחן הריסוק האירופי (EuroNCAP) כריות האוויר בצד של המכשול נפתחות לעתים. חיישני הכריות מצויים בקורות הגג של הרכב.

כריות הצד (תחתונות ועליונות-צינוריות), בצד הרלוונטי בלבד, נפתחות בהתנגשות בצד הרכב. כמו כן, כריות האוויר הצדיות העליונות בשני הצדדים נפתחות בתאונת התהפכות ונשארות מנופחות למשך דקה כדי לשמור על הנוסעים אם הרכב ממשיך להתגלגל. כריות האוויר הקדמיות עלולות להיפתח בהתנגשות מהצד אם הפגיעה חזקה וקרובה לחזית הרכב ו"מקרינה" אליה.

ברוב הרכבים ישנם כיסויים קטנים לכל כריות האוויר (שאסור להשים עליהם שום דבר!) עם תפרים שאמורים להיפתח כמו "תריס" בזמן פתיחת הכרית.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...