Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המדיניות ש-ל-י היא שאסור להשחיר את חלונות הצד הקדמיים ואת השמשה. אסור חוקית ואסור בטיחותית כי זה מסוכן, אפילו כשמדובר בהשחרה עדינה או סתם ברשת הצללה על החלון. נכון שאפשר לראות, אבל רואים פחות טוב וזה לא לעניין. גם בחלון האחורי אסור לגעת.

המקום היחיד שבו השחרה היא בגדר הסביר היא בחלונות הצד האחוריים וגם זה רק בהשחרה עדינה יחסית.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

:-)

המדיניות ש-ל-י היא שאסור להשחיר את חלונות הצד הקדמיים ואת השמשה. אסור חוקית ואסור בטיחותית כי זה מסוכן, אפילו כשמדובר בהשחרה עדינה או סתם ברשת הצללה על החלון. נכון שאפשר לראות, אבל רואים פחות טוב וזה לא לעניין. גם בחלון האחורי אסור לגעת.

המקום היחיד שבו השחרה היא בגדר הסביר היא בחלונות הצד האחוריים וגם זה רק בהשחרה עדינה יחסית.

תשמע, אתה מאוד מגזים. ההוכחה היא שאתה טוען שזה בגדר רק "סביר" להשחיר חלונות צד אחוריים וגם זה ממש עדין. איפה בדיוק הסכנה בלהשחיר חלונות אחוריים?איפה בדיוק הסכנה להשחיר אותם כהים ביותר? איפה בדיוק הסכנה אם זה ניתן ללא כל בעיה מבחינת החוק לעשות? מדוע אתה נטפל גם לוילונות אחוריים ש90 אחוז מהם מאפשרים ראייה לבפנים. לא צריך להגזים, לגבי הסכנה להשחרת חלון אחורי וקדמיים, יש בזה משהו אבל שוב, עם קצת שכל אתה משחיר למצב שאתה תראה בסדר גמור ולא למצב שהפוזה שווה הכל ואני אשחיר הכל, הכי חזק!.או בשביל פתרון אפקטיבי ביותר לשמש.

פורסם

כל השחרה פוגעת בשדה הראיה וביכולת להבחין בפרטים. נכון שאם ההשחרה עדינה אז לא מדובר בפגיעה משמעותית ועדיין רואים, אבל למה לא לראות הכי טוב שאפשר?

רק בחלונות הצד האחוריים ניתן לבצע השחרה וגם אז לא צריך להגזים כי ייתכן שנזדקק גם להם להשלמת שדה ראיה בעת מעבר נתיב בנסיבות מיוחדות, השתלבות בזוית או נסיעה לאחור.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
:-)

תשמע, אתה מאוד מגזים. ההוכחה היא שאתה טוען שזה בגדר רק "סביר" להשחיר חלונות צד אחוריים וגם זה ממש עדין. איפה בדיוק הסכנה בלהשחיר חלונות אחוריים?איפה בדיוק הסכנה להשחיר אותם כהים ביותר? איפה בדיוק הסכנה אם זה ניתן ללא כל בעיה מבחינת החוק לעשות? זה יפריע לעשות shoulder check בעת מעבר נתיבים, אבל למיטב ידיעתי החוק לא מחייב לעשות shoulder check בעת מעבר נתיבים.

.....

פורסם
NINJMNKY

הצלחת לעבור טסט עם מה שעשית?

רכב חדש, הטסט הקרוב בעוד שנה וחצי.

רכבי המשפחה והחברים רובם מושחרים בדיוק כמו שלי, וחלקם אף יותר (יש אלמרה אחת עם כל החלונות האחוריים באיטום 99%) ואף פעם לא עשו לאף אחד מהם בעיות בטסט או במפגשים אקראיים עם משטרה.

YMMV, אני לא ממליץ לאף אחד לעשות שום דבר, ואם תיפלו על השוטר היחיד במדינה שיעשה לכם צרות על השחרה של 5% אל תבואו אלי בטענות, רק כדאי שתדעו שלהשחיר רכב כמו שאני עשיתי זה חוקי בערך כמו לנסוע 120קמש בכביש החוף;

כולם עושים את זה והאנשים היחידים שמקבלים דוחות הם כאלה שחופנים תוך כדי.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

קוף נינג'ה , המדבקה היא מבפנים , זה לא פוגע במפזר אדים של החלון האחורי?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

ההדבקה לא פגעה בשום דבר, מפשירי החלון כל כך חזקים שגם עם מברג והמון כוח אתה תתאמץ לפני שתצליח להסב להם נזק כלשהו.

לגבי האינטרקציה שלהם עם המדבקה; שאלתי אם יש הגבלה כלשהי בהפעלת המפשיר. נאמר לי שכל עוד לא מפעילים בצורה מוגזמת (חצי שעה ברצף זה מוגזם) לא תהיה שום בעיה והמדבקה לא תישרף.

אני לא דואג מאחר והמפשירים מספיק חכמים ונכבים ברגע שלא נשארו אדים על השמשה (מה שבד"כ לוקח כשלוש דקות)

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

שטויות.

בשנים האחרונות היו ברשותי שני אאוטלנדרים עם חלונוצת כהים (מהחברה) והראיה לא הייתה מוגבלת כלל.

כרגע ברשותי פיג'ו 3008 עם חלונות כהים (שוב מהחברה) וללא כל בעיה, הראות מצויינת.

ישנן עוד המון דוגמאות של רכבים חדשים אשר מגיעים עם חלונות כהים מהחברה, חלקם כהים פחות וחלקם על גבול האטומים (פוקוס סטיישן), אז מה, כולם לא בטיחותיים?!

בנוסף יש ברשותי קאמרי אשר עברה השחרה עם מדבקה ואומנם מבחוץ הראות אל תוך הרכב לקויה, אך מתוך הרכב כלפי חוץ הראות מצויינת!

גם בלילה לא שמתי לב לשום שינוי בראות לאחור, הראות הייתה ונשארה טובה מאוד.

אגב, יש לי גם מראה מתכהה אוט', גם זה לא בטיחותי??

פורסם

רגע ואם אני משחיר בשמשה הקדמית, בחלק העליון פס כזה כמו במחוניות ספורטיביות,

זה חוקי? וכמה ס"מ עובי מותר?

פורסם

הפס הלבן\שחור הזה בשמשה הקדמית הוא בדיוק הדבר שימשוך תשומת לב מיותרת של המשטרה לרכב שלך, ועל זה באמת אף שוטר לא יהסס לעשות לך צרות.

פורסם

בפאביה האקסית וביטי הנוכחית - השחרה 20%.

חלונות צד / חלון אחורי - לא נעצרתי על זה. כשעצרו אותי לבדיקת רישיונות / אלכוהול - מעולם לא העירו לי על זה, כפי שלא העירו לי (בפאביה) על הדיימונד ויז'ן.

נעים משמעותית ברכב לאחר ההכהייה. אין ספק שבפעם הבאה (במידה ולא יהיה מקורי) - אלך על 15% או 12%

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לא מבין מה הבעיה בהשחרת חלונות.

ברכב שלי יש חלונות כהים מקוריים והיה לי בעבר רכב שהודבק בו ציפוי בכל החלונות בצדדים ואין בעהי אמיתית בחושך. ברור שאם מישהו חושב שהקורולה שלו היא לימוזינה ושם את הגוון הכהה ביותר אז עלולה להיות פגיעה בשדה הראיה, אבל זה כבר די נדיר.

דווקא במדינה שטופת שמש כמו שלנו יש יתרונות גדולים להשחמת חלונות (פחות אור מסנוור חודר לרכב, מזגן מקרר ביעילות יותר וכו') ולדעתי היתרונות עולים על החסרונות.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...