Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה נסגר עם מחירון יצחק לוי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצחק לוי גם מצא דרך חדשה(לפחות מבחנתי) לעשות כסף: נותן שימוש חינם בלוח לעשר בדיקות, והופך את הפרטים שלך לLEAD

אצל חברות הליסינג.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הבעיה היא פסיכולוגית, לא אמיתית. רק בזמן האחרון השוק פה מתחיל, אולי, להתיישר עם המקובל בעולם הרחב בו מכוניות מאבדות מערכן באופן הרבה יותר משמעותי לעומת מה שהיה מקובל פה. כתוצאה מזה המחירים בסופו של דבר ירדו, והם כבר מתחילים (בעיקר הקטנות, אבל זו רק ההתחלה).

אי אפשר להשוות את המצב בישראל למצב בעולם. אם בארה"ב, למשל, ניתן לרכוש רכב חדש ב-2-3 משכורות, בארץ צריך להשקיע פי 4 (!!!) מזה. יוצא שאם הרכב איבד 50% מערכו אז האמריקאי "שרף" רק 1-1.5 משכורות ואילו הישראלי "שרף" שכר של חצי שנה ויותר שזה המון.

לכן אני לא מצליח להבין מי בישראל קונה רכב חדש. אין בזה שום היגיון. אני כעניין שבעיקרון רוכש רק רכבים בני 3 שנים ומעלה, לאחר שאיבדו כמחצית מערכם, וזאת למרות שאני יכול להרשות לעצמי לרכוש רכב חדש ללא עזרה של הבנק.

פורסם

אפשר וצריך להשוות. עובדה שכמות המכוניות החדשות רק עולה משנה לשנה. אנשים יכולים וקונים. את הרכב הקודם שלי קניתי חדש. לא אוהב להתעסק עם חיפוש רכב, בדיקות וכל הבלאגן שמסביב. מעדיף חדש עם אחריות ופחות חוסר וודאות. כלכלית זה לא משתלם בכלל, אבל זה יותר כיף.

emotion of motion

פורסם

זאת הסיבה שאני לא אקנה רכב חדש בישראל,יחס השכר לעומת מחיר הקנייה אינו משתלם בלעליל כשמכניסים למשאווה את ירידת הערך,לכן רוצה חדש?קנה כמעט חדש רכב בן שנתיים שלוש שמור ומלוקק.

אז נכון מישהו הפליץ במושב לפנייך,אבל לרובינו (גם לאמידים יותר) זה שווה 40-50 אלף ש"ח.

Porsche 944 turbo

פורסם

מסכים. פעם ראשונה ופעם אחרונה שאני קונה רכב חדש בישראל. עושק מכל גוף אפשרי, ירידת ערך מטורפת וצרות עין מצד השכנים. לא תודה.

פורסם

ירידת ערך של 37K ל-GTI חדשה נשמעת לי הגיונית לחלוטין.

חשוב לקחת את זה בחשבון כשקונים רכב חדש.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

שתי הערות קטנות:

1. לא כל דבר בחיים הוא כלכלי - כל אחד מחשב את הזמן שלו אחרת . יכול להיות "ששווה" לך לא לבזבז זמן על חיפושים .. או סתם להתפנק.

2. אם מחזיקים רכב לאורך זמן - 10+ שנים אז ההבדל לעומת רכישת רכב משומש מתגמד. (לרכב ששווה 200,000 זה אומר איבוד ערך של 20,000 בשנה אם הרכב שווה 0 לאחר 10 שנים....)

פורסם

הבעיה היא גם אנשים שקונים רכב שחושבים שיכולים לעמוד בתשלום שלו כל חודש.

ואז מגיע יום שפתאום הם אומרים לעצמם:"אני לא יכול להחזיק את זה יותר ,די זה חונק אותי".

ואז הוא פותח מחירון לוי יצחק ונשאר עם פה פעור,מנסה למכור את הרכב במחיר שונה ממחירון לוי יצחק,לא מצליח,צריך את הכסף,ואז נשבר ומוכר מתחת למחירון ההזוי.

וכך הוא בעצם תורם למחירון של לוי יצחק להיות שפוי(כביכול).

אני מקווה שלפחות בעלי הקופרות לא מוכרים את הרכב במחירון ההזוי של לוי יצחק(האמת אני לא יודע מהו המחירון של הרכב שלי כיום כי זה לא ממש מעניין אותי בשנתיים הקרובות אבל ללא ספק אני לא אמכור אותו במחיר רצפה,מצדי שיהיה בלוח עוד שנתיים מעבר למה שאני רוצה להישאר איתו אין לי עם זה בעיה,ואני מקווה שככה כל בעלי הקופרות יעשו).

בכלל אני רואה כל כך הרבה פראיירים שזה לא ייאמן,באים קונים בתשלומים ואחרי זה נחנקים,זה מזכיר לי שסבתא שלי חיפשה לא מזמן טלוויזיה חדשה לסלון,היא רצתה משהו גדול מאוד(בכל זאת אנשים מבוגרים אתם יודעים,כמו שהם צריכים פלאפונים עם מסך ענק בשביל לראות מספרים ככה גם עם הטלוויזיה),בכל אופן הלכנו לחפש לה טלוויזיה גדולה בגודל 55' והמחירים לטלוויזיות הנורמליות היו בהתאם,11-18 אלף שקל.

פתחתי לשניה אחת את אתר יד2,ראיתי בן אדם שמוכר את אותה הטלוויזיה שראינו ב13 ב 8 אלף,בת חודשיים עם אחריות ל3 שנים,בחור צעיר בן 19 חייל מכר אותה,כי לא יכול לעמוד בתשלומים שהוא הציב לעצמו(לאיזה מצב הגענו שלוקחים תשלומים לטלוויזיות).

פשוט לקחתי אותה,55 אינץ',לד,תלת מימד,בת חודשיים עם אחריות לעוד שנתיים ועשרה חודשים כחדשה,אבל זאת באמת מציאה.

בכל אופן מה שאני בא לומר זה שאנשים מכניסים את עצמם לברוך רציני על כל שטות היום,אני גולש קייט סרף,אני רואה אנשים לוקחים הלוואות למצנחים שעולים 3-5 אלף שקל.

לאן הגענו.

פורסם

שכחתם שאצלנו אוטו בן 7 זה כבר אוטו ישן וכל מי שנוהג על אוטו מודל 2001 מרגיש שממש נוהג על רכב אספנות , באירופה או בארה"ב רואים המון רכבים שאצלנו מזמן הלכו לגריטה ורכבים מדהימים שעד לפני 7 שנים היו החלום המוטורי שלנו אבל היום חס וחלילה שהשכן יראה אותך נוהג את ה15 ק"מ היומים שלך ברכב השני בבית בגולף מודל 96 או לנציה 99 או במוו 97 .פה זה כאילו חובה להחליף רק לרכב חדש או מקסימום שנתיים על הכביש ,יש פה תרבות עדר מדהימה שאנשים פשוט נשאבים לתוכה בגלל לחץ חברתי לא ברור,למה בן אדם לא יכול לנהוג על לנסר 96 או סובארו 2001 או גולף 97 את ה20 ק"מ היומים שלו שרובם נעשים במהירות של גג 70 קמ"ש בממוצע ובטח ברכב השני בבית .

אוטו חדש זה הקניה האחזקה ובטח הפחת המטורף אתה לא מסוגל לעמוד אין בעיה תקנה משומש בן 6 ותהנה לא פחות .

פורסם

זה די פשוט,

כל רכב חדש הרבה יותר חסכוני ובטיחותי מרכב בן 10. (בין היתר בגלל שמדינת ישראל מחייבת יבוא רכבים עם ESP, ABS ושאר קשקושים)

אם אתה מכניס למשוואה את תרבות הנהיגה - אני מעדיף לנוע בכביש ברכב חדש עם 4/5 כוכבי בטיחות,

ולא בלאנסר, גולף, לאנצ'יה או במוו בנות 15 שעלו על הכביש לפני ש EuroNCAP נולדו.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

יש לציין שרמת התחזוקה בישראל גרועה!

ואני לא בהרכח מאשים את בעלי הרכב,הסיבה לדעתי שרכב אחרי 3-4-5 שנים נראה במצב רעוע,זה מפניי עלות התיקונים והחלפים הגבוהה מאוד,ביחס לשווי הרכב,

המוח שלנו אומר שלא כדאי להשקיע 3-4 אלף במשהו קוסמטי ברכב אם הוא שווה 30-40K.

Porsche 944 turbo

פורסם
זה די פשוט,

כל רכב חדש הרבה יותר חסכוני ובטיחותי מרכב בן 10. (בין היתר בגלל שמדינת ישראל מחייבת יבוא רכבים עם ESP, ABS ושאר קשקושים)

אם אתה מכניס למשוואה את תרבות הנהיגה - אני מעדיף לנוע בכביש ברכב חדש עם 4/5 כוכבי בטיחות,

ולא בלאנסר, גולף, לאנצ'יה או במוו בנות 15 שעלו על הכביש לפני ש EuroNCAP נולדו.

מסכים 100%.

פורסם

רמת התחזוקה אומנם יקרה אבל בפחת אתה מרוויח את ההפרש בענק לא בגדול ,לתחזק רכב חדש זה רק במוסך המרכזי ששם שוחטים שחיטה לא כשרה ואת זה אומר בעדינות, השבוע חייבו אותי במוסך המרכזי של סובארו בטיפול 15.000 פשוט לרכב ,שמן ופילטר שמן לסובארו פורסטר טורבו 2009 ב900 שקל .

אנשים לא נוהגים פה על רכב ישן יותר מ8 שנים כי זה נחשב סוג של פחיתות .

גולף 2002 לא פחות בטיחותית מפיזו 107 מודל 2012 בטח בתאונת חזית ובטח לא בתאונת צד, ותעשה סקר תראה כמה קונים רכב חדש "רק בגלל מרכיב הבטיחות הפאסיבי" כי לפי השיקול הזה אז רנו מגאן היה צריך להיות להיט מכירות מטרוף פה גם כחדש ובטח כיד שניה שכמעט מחלקים אותם בחינם היום.

באירופה הכבישים לא פחות צפופים בערים והכבישים לא פחות בעייתים ועדיין אתה רואה מכוניות ישנות יחסית בלי סוף על הכביש ,אופל קורסה 97 באירופה וגולף דור 3 ופיאסטות 98 - רק פה זה לא חדש ונוצץ זה לא נחשב .

מי שלא מבין שמפסיד 40 % בשנתיים על רכב חדש שלא יקנה .

פורסם

בישראל התחזוק של הרכבים הוא חאפרי לגמרי. קומבינות בחשמל, קומבינות במערכת המיזוג, קומבינות במנוע.

כל בעלים מנסה לחסוך את העלויות, שהן באמת מוטרפות לפעמים.

סופו של דבר, הרכבים "מתעייפים", גם מהתחזוקה וגם מעייפות החומר. התנאים פה בארץ חמים וקשים לרכבים, הגומיות מתבלות וחוטי החשמל מתפוררים. אז כן, אין סיבה באמת לנסוע ברכב בן 15 כשאפשר לשלם 500-600 ש"ח בחודש ולנסוע על רכבים חדישים וטובים בהרבה - עם יותר אמינות ויותר בטיחות.

• תוכן חדש...