Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב סיאט איביזה 1.4 2007 ידנית.

לפני כמה ימים נסעתי ברכב בנסיעה סטנדרטית של שיוט הנע בין 90-100 קמ"ש. כשיצאתי לעקיפה הייתי על 90 והייתי צריך להוסיף גז כדי לעבור את הרכב שלפניי. לחצתי בהדרגה על הדוושה ואז בשלב של שיא הלחיצה (לא הגעתי עד הסוף של הדוושה)

הרכב החליט להרים טורים עד 7.5 סל"ד משום סיבה וחוזר חזרה לאזור ה-3 סל"ד.

כשהגעתי ליעד כיביתי את הרכב והדלקתי והבהבה לי הערה בשם INSPEC עם סמל של מפתח שוודי.

מאז,כל פעם שאני מגיע ל100 קמ"ש הרכב מרים טורים עד ל7.5 טור (!) וחוזר חזרה ל-3 וממשיך בנסיעה כרגיל.באימוץ קליל של הדוושה התופעה חוזרת חלילה.

חשוב לציין שכשהרכב מרים את הטורים, אין שום הבדל בתאוצה. הכוונה שכביכול המנוע לא מעיף אותי כאילו לחצתי עד 7 טור אלא מרגיש כאילו הלחיצה היא על הילוך סרק ורק נשמעת נהימה חזקה.

מה הבעיה?

“If one day the speed kills me, don't cry. Because I was smiling.”

בעבר: ibiza CUPRA 2007

LEON fr 2007

בהווה: 2011 ibiza tsi

פורסם

אני לא מומחה גדול אבל זה נשמע כאילו הקלאצ' שלך מחליק... מתי בפעם האחרונה החלפת קלאצ'?

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

אני נמצא על 84 אלף ק"מ. לקלאצ' יש עוד בשר. לא מאמין שצריך להחליף עד כה לפי הספר. אני חושב בטווח של 90-120 תקן אם אני טועה

LEON fr 2007

פורסם

אני על 54,000 ק"מ והחלפתי בשבוע שעבר קלאצ' עם איביזה FR 2008.

הספר יכול לכתוב הרבה דברים אבל זה הכל תלוי בצורת הנהיגה - יש נהגים שיגמרו קלאצ' אחרי 10,000 ק"מ ויש כאלו שהוא יחזיק להם 150,000 ק"מ.

ד"א, בקלאצ' הגמור שלי הדיסקית היתה במצב לספוג עוד לפחות 20,000 ק"מ אבל הפלטת לחץ (Pressure Plate) איבדה לגמרי את הגמישות שלה וכתוצאה מזה הקלאצ' היה מאוד קשה ועל הגלגל תנופה היו סימני החלקה ברורים מאוד.

בגלל שהקלאצ' מורכב מ-3 חלקים שכל אחד אחראי על תפקוד אחר של המערכת לא תמיד יש התאמה בין איך שאתה מצפה שירגיש קלאצ' גמור לאיך שהוא בפועל מרגיש.

העצה שלי שתפנה למוסך ותיתן להם לבדוק לך את הקלאצ' - פיזית.

הערה חשובה: אני לא ממליץ לעשות את זה בצ'מפיון מכיוון שכשאני פניתי אליהם בבקשה לבדוק לי את מצב הקלאצ' הם טענו בתוקף שהקלאצ' היה גמור (למרות שבזמנו מצבו עוד היה טוב) והיה הבדל ניכר במידת הנוקשות שלו לפני ואחרי הבדיקה שלהם. אני לא רוצה לפזר האשמות סתם אבל קיבלתי את התחושה שהם יצרו לי בלאי מוגבר בקלאצ' באופן מכוון.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

תודה רבה . אני אפנה למוסך שלי כבר השבוע. ואחרי סריקה קצרה באינטרנט באמת אפשר לראות שהתופעה הופיעה ברכבים אחרים וכן זה היה קלאצ' מחליק.

לגבי ההערה בקשר לצ'מפיון - לקחתי לתשומת ליבי. תודה. וזה הגיוני מה שאתה אומר (מצידם כמובן)

LEON fr 2007

פורסם

בהמשך למקרה, חשוב לציין כי בדיעבד מסתבר לי שהתופעה החלה להופיע ממקרה שקרה לי.

הגלגל הימני קדמי של הרכב נתקע לי בבור באיזו חניה, וכשנסיתי לצאת מאד אימצתי את הרכב והוא לא סחב. היה נשמע

שהפעלתי לחץ רציני על הקלאצ'. יכול להיות שהבעיה תפתר בעזרת מתיחה כלשהי או לסגור את הבעיה הזאת בקנס פחות משמעותי

של להחליף קלאצ'?

LEON fr 2007

פורסם

סיכוי גדול שלפני מקרה זה הקלאץ' כבר היה במצב גבולי וכשניסת לצאת מהבור בעצם גמרת אותו... מומלץ ללכת בהקדם להחליף קלאץ' שלא תמצא את עצמך תקוע בלי קלאץ' ותצטרך גרר....

פורסם

מה שמעניין אותי זה למה הוא מחליק רק במהירות מסויימת? למישהו יש הסבר לזה?

יש דרך לבדוק אם הקלאץ' מחליק

תכניס ראשון תגיע ל5K סל"ד ותעביר בשיא המהירות מהילוך ראשון להילוך חמישי תוך כדי הדבקת הדוושה לרצפה (לא בזמן העברת ההילוך) תדביק את הדוושה אחרי שהכנסת להילוך 5.

אם לרכב יקח זמן להגיב להילוך והסל"ד יתקע או ירד לאט סימן שהמצמד מחליק, במידה והוא ירד במהירות סימן שהוא לא מחליק.

למרות שלפי מה שאתה אומר המצמד שלך כן מחליק אבל אני לא מבין למה סתם ככה בלי עומס.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

• ספונסר פורום
פורסם

מצמד שמחליק מתחיל תמיד בהילוך גבוה כי העומס יותר גדול

ההחלקה גם תופיע שם בשיא המומנט כלומר מעל סלד של 2000 .

במקרה שלך נראה באמת שהמצמד שחוק ויש להחליפו ויפה שעה אחת קודם

כי מצמד מחליק גורם לחום גבוה של המנגנון ויביא להרס גלגל התנופה מה שיגרום הוצאה מיותרת .

אתה מוזמן לבדיקה ללא תשלום אצלנו במוסך .

במקרה שצריך החלפת מצמד תקבל גם הצעה אטרקטיבית .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...