Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לדעת מה ההבדלים בין טויוטה קורולה 2007 לטויוטה קורולה 2009.

בגלל הגיר הרובוטי ב-2008 אני מתעלם מהדגם הזה

מבחוץ אני רואה את שינוי הצורה.

מה קורה מבפנים מבחינת נוחות נסיעה מרווח רגליים קדימה ואחורה וכל פרט אחר.

לגבי הגיר האם ב-2009 היה גם גיר רובוטי?

פורסם

ב-2009 היה גם רובוטי וגם אוטומטי.

הקורולה הנוכחית מרווחת וזריזה יותר, בעיקר בדגם הרובוטי אז היא גם חסכונית יותר.

אבל, וזה אבל גדול, היא פחות נוחה, פחות מבודדת מרעשים והפלסטיקה בתא הנוסעים קשיחה, דקיקה וחלולה, ממש נסיגה מהדגם שאותו היא החליפה.

פורסם

אבל, וזה אבל גדול, היא פחות נוחה, פחות מבודדת מרעשים והפלסטיקה בתא הנוסעים קשיחה, דקיקה וחלולה, ממש נסיגה מהדגם שאותו היא החליפה.

אם היית צריך לבחור בין דגם 2007 לבין דגם 2009 ללא קשר לגיר מה היית בוחר?

פורסם

אתה אומר שהיא פחות נוחה בגלל הכסא של הנהג ?

פורסם

היא פחות נוחה בגלל כיול מתלים נוקשה שגורם לרכב לקפץ בכבישים גליים ולהיות לא נוח מעל מהמורות.

פורסם

היתה לי את הקורולה 2007 4 שנים.

היתה לנו קורולה 2008 שלוש שנים - היות וזה רק הגיר ששונה, אני יכול לתת לך כאן תגובה די טובה.

אפרופו אני גם מכיר היטב את הדגם של 2010.

ה2007 היא לדעתי הקורולה הכי שקטה שיוצרה עד היום ועם איכות הרכבה הכי טובה שיוצרה עד היום.

היא אמנם רק עם איזה 108 סוסים עד כמה שזכור לי אבל היא לא מרגישה חלשה במיוחד - ממש לא.

הדברים הטובים ב07

מרווחת.

יחסית נוחה.

תא מטען גדול.

אמינה בצורה מופלגת.

שומרת ערך אם כי זה כל כך זניח היום.

הדברים הרעים ב07

בדגם הSUN המושב האחורי לא מתקפל.

אם אתה גבוה - ההגה במצב הכי גבוה שלו עדיין נמוך יחסית.

המפתח נמצא ממש מול הברך שלך - לי זה הציק.

** זו הקורולה הכי "זללנית" הודות ליחס משקל כוח סוס הכי גרוע לכל הקורולות - אם כי עדיין צריכת הדלק שלה שפויה לכל הדעות.

ה2009

יתרונות מכאניים הם שהרכב חזק יותר - הרבה יותר חזק וזה מורגש, זריז יותר.

ה2009 חסכונית יותר מה07

אבל היתרונות המורגשים באמת מגיעים בהנדסת הפנים של הקבינה - מקומות אכסון לבקבוקי 1.5 ליטר, תאים לפלאפונים, תא כפפות כפול ועוד

לוח מכוונים עם עיצוב מאוד מרשים.

תא מטען גדול עם נקודות עגינה למכלול קשירה

אבל איכות ההרכבה ואיכות החומרים לדעתי נחותה יותר, הרכב קל יותר (בגלל זה גם חסכוני יותר) ולכן גם רועש יותר ורעשי הרוח מורגשים יותר גם כן.

אני הייתי הולך על ה2009 מהסיבות הבאות -

חדש יותר

חזק יותר

גדול יותר

אמין באותה מידה וזול לתחזוקה באותה מידה

חסכוני יותר

בעיני - גם יפה יותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

...

הדברים הרעים ב07

בדגם הSUN המושב האחורי לא מתקפל.

אם אתה גבוה - ההגה במצב הכי גבוה שלו עדיין נמוך יחסית.

המפתח נמצא ממש מול הברך שלך - לי זה הציק.

** זו הקורולה הכי "זללנית" הודות ליחס משקל כוח סוס הכי גרוע לכל הקורולות - אם כי עדיין צריכת הדלק שלה שפויה לכל הדעות.

...

האם בדגם ה-SUN יש הגה טלסקופי?

אני מניח שהקורולה ראנקס והסדאן זהות מבחינת סביבת הנהג, ולכן אני שואל.

לי יש ראנקס GLI 2007, וההגה הטלסקופי מתכוונן מצוין ומתאים בול לאנשים גבוהים (אני קרוב למטר תשעים וזה מבחינתי היה אחד היתרונות של הרכב).

אם ב-SUN לא היה הגה טלסקופי, אז זה בטח גרם לך לתנוחת נהיגה לא טובה ולכן גם המפתח היה תקוע לך מול הברך. אצלי הוא נמצא כמה סנטימטרים מעל הברך ולא מפריע בכלל (זה תוך תנוחת נהיגה לפי כל הכללים של ראם סמואל :)).

ולגבי צריכת הדלק... אתה צודק שהדגם הזה הוא כנראה בעל הצריכה הגרועה מבין הקורולות, אבל בכל זאת צריכת הדלק שלו היא מהטובות בקטגוריה, גם ביחס לרכבים מאותו שנתון וגם ביחס להרבה מהרכבים החדשים יותר. צריכת הדלק אצלי (מדודה) היא כליטר ל-12 ק"מ, אך כנראה שבדגם המחליף היא יכולה להיות קצת טובה יותר.

פורסם

לגבי טויוטה קורולה דגם 2008:

האם בשנה הזאת היה גם גיר רובוטי וגם גיר אוטומטי?

העיצוב של דגם 2008 הוא כמו 2007 או כמו 2009?

פורסם

היה לי את שני הרכבים במקביל.

קצת נתונים:

הקורולה 2009 אוט':

0-100 - 11.6

צריכה ממוצעת על פי KML - 12.2

משקל - 1330 ק"ג

מידות - אורך 4.54, רוחב 1.76, גובה 1.47, בסיס גלגלים 2.60

קורולה 2007 אוט':

0-100 - 11.8

צריכה ממוצעת על פי KML - 11.6

משקל - 1300 ק"ג

מידות - אורך 4.35, רוחב 1.7, גובה 1.45, בסיס גלגלים 2.60

צריכת הדלק בפועל מאוד דומה בין שני הדגמים ובין ההכי טובות בקטגוריה (אם לא הטובה ביותר).

הקורולה 2007 מרגישה זריזה יותר, בעלת היגוי טוב יותר, נוחה יותר, שקטה יותר, איכות הרכבה וחומרים בכמה רמות מעל הדגם במחליף.

הקורולה 2009 מרגישה כבדה יותר וההתנהלות שלה מרגישה באופן כללי יותר איטית מה- 2007.

הדגם מרגיש פלסטיקי ומהתרשמות שלי איכות ההרכבה ירדה כמו גם איכות החומרים.

הדגם החדש מרגיש גדול יותר ומרווח יותר, אך רק ברושם ראשון, בבדיקה מעמיקה יותר מתגלה מרווח פנימי זהה לדגם הקודם (דיי הגיוני בהתחשב בבסיס הגלגלים.

בדגם החדש המושבים פחות תומכים ובאופן כללי פחות נוחים מהדגם המוחלף.

הדגם הקודם שומר טוב יותר על המחירון.

הייתרון היחיד (ובהחלט מאוד משמעותי) לדגם החדש הוא בנושא הבטיחות, עם חמישה כוכבי ריסוק ב euroncup הוא בטוח יותר מהדגם המוחלף.

אם לא נושא הבטיחות, הייתי ממליץ לך ללכת על הדגם הקודם בעיניים עצומות.

אך מאחר ובטיחות זה נושא חשוב מאוד בשבילי אז זה החלטה קשה.

תעשה את הבחירה שלך.

עם כל מה שנאמר על הקורולה החדשה, עדיין זה אחד הרכבים המוצלחים בקבוצה!

פורסם

הקורולה שווקה בישראל רוב הזמן לא זכאית לציון של 5 כוכבי ריסוק משום שחלק מהציון מוענק על איבזור בטיחותי והקורולה נבחנה במקור עם 7 כריות אויר ובקרת יציבות, לישראל רוב הזמן היא הגיעה בלעדיהם.

לדעתי זה ממש לא אחד הרכבים המוצלחים בקטגוריה, יש אפשרויות עדיפות, לעיתים גם במחירים עדיפים וללא המינוסים של הקורולה.

• תוכן חדש...