Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול הייתי אצל המכונאי שלי, הוא באמת בחור הגון יאמר לזכותו. אבל הוא שייך לזן בעלי המוסכים שלא יודעים שובע.

עד לפני מס' שנים ואפילו היום אצל המכונאי של הרכב השני חלקי המחירים היו אותם מחירים שהיו רשומים בתעודת משלוח מהספק. ברור לי שיש למכונאי נתח רווחים מסכום זה להבנתי כ20%. על מחיר זה יש מחיר עבודה.

לאחרונה קלטתי שהמכונאי שלי לא רק שלא לוקח את אותו המחיר אלא אפילו מוסיף עליו ולא שקל או 2 אלא באחוזים ניכרים.

השבוע כשהייתי בטיפול הבאתי איתי שמן מנוע מתוסף מהדגם שאני רוצה, הוא אינו מוכר שמן מסוג זה ולמען האמת השמן יותר יקר ממה שהוא מוכר. למעט זאת כל החלפים היו שלו. התגובות היו צוננות למדי.

פילטר של מערכת הגז עולה אצלו כ110 ש"ח כשבחו"ל עולה 6.5$ שהם כ25 ש"ח על העבודה של החלפת הפילטר גבה עוד 125ש"ח- משך העבודה 5 דק'.

את הטיפול ביצע אחד הפועלים ללא שום פיקוח של המכונאי הבכיר, על הדרך שכח לבדוק את הבלמים - מזל שהזכרתי לו.

הענין שהוא לפחות אדם ישר, לא מרמה או גוזל. אבל התופעה של המכונאי הישראלי שמחפש איך לעשוק כל טיפול מתחילה להימאס עלי!

אם צריך אייבא את החלקים מחו"ל מה שאין בארץ וזהו.

אני יודע שיש לו עלויות רבות אבל מצד שני מחיר עבודה לטיפול מקובל 180 + מע"מ חלקים לא אמורים להיות מקור השלמת הכנסה. יש מחיר מחירון לחלקים אם הוא מקבל הנחה (מן הסתם בגלל הכמויות שהוא רוכש) היא בוודאי שלו. אבל למה להרוויח מ-2 הצדדים? אולי רק "כי אפשר" ורובנו פשוט משלמים!

אשמח לשמוע אם רק אני בצד המתוסכל?

פורסם

אז מה אתה בה להגיד לנו, שמוסך לא צריך לחייב על עבודה כי הוא מהרוויח על החלק?

אולי המוסך צריך לקחת מחיר של חלק כמו בחו"ל כי ברור שזה המחיר שהוא קונה אותו? או אתה באופן קבוע אתה מעיין התעודות משלוח של החלקים של המוסך?

שלקוחות צריכים לחפש מכונאים מהזן של "השבעים"? איך מזהים זן כזה של מכונאי? לפי החיוך, בגדי העבודה, פרורי לחם מסביב לפה או הדרך שבא הוא מחזיק מברג ביד?

פורסם

אני אומר שזאת חזירות לטעמי לדרוש מעל המחיר שוק של החלק.

אם אני קונה חלק בX כסף אני מצפה לקבל את החלק באותו המחיר מהמוסך. הוא כידוע לכל מרוויח את ההנחה שהוא מקבל מהספק שלו. כך שהוא לא יוצא בהפסד ונותן שירות בהתנדבות. הוא את חלקו מקבל מהספק.

אם מחיר חלק בחו"ל זול בעשרות אחוזים אז יש כאן בעיה, ולא לזרוק הכל על היבואן והמיסים. חלקים שאינם נפוצים יש נטיה לשחוט במחירים. אם סט פילטרים בחו"ל עולה כ10$ ובארץ כ250 ש"ח הרווח הוא פי 5 והמחיר בחו"ל כבר כולל מרווחי רווח של המשווק.

אני לא מרחם על המכונאים בארץ! שיהיו הגונים!

אני לא אחת רואה את התעודות מולי והמכונאי שקודם שלי היה לידי ממלא את החשבונית ומעתיק מהן את המחירים.

ואת המכונאים ההגונים לא מזהים לומדים להכיר ומקבלים המלצות מחברים. אין להם כנפי מלאך או הילה.

לא צריך לכעוס. אני לקוח וכלקוח יש לי זכות מלאה לדעת לאן הכסף שלי הולך ואני מחליט אם זה מתאים לי.

זה כמו הפטנט הידוע המחיר כולל הכל בלי פירוט.

תראה הצעות מחיר מחו"ל כל חלק ומחירו, מחיר עבודה וכן הלאה.

בכל אחד מאלו מגולם הרווח היחסי ברכישה. וללקוח ישנה אפשרות לעקוב אחד התימחור

פורסם

התגובה הראשונה שלך לא ממוקדת ועוד פחות ממוקדת תגובתך השניה.

מכונאי שלך הגון אבל מרוויח עליך תוספת על מחירי החלקים מעבר למחיר שמצויין בתעודת המשלוח - אז איך הוא בדיוק יוצא הגון אצלך?

המכונאי שכח לבדוק בלמים אז הוא גם חאפר.

למכונאי לקח 5 דקות להחליף מסנן מזגן אבל הוא חייב אותך מחיר גבוה - אז הוא יקרן.

נראה שאתה האחרון שיודע לזהות מכונאים הגונים ומקצועיים...

עכשיו המיסים והיבואן החלקים בתמונה ואני רק מסתקרן מה תעלה בתגובה הבאה.

אי אפשר לדחוף בכמה שורות של הודעה וכותרת בעיות שלמות של שוק הרכב ולצפות לתגובות עניינינות, אז תבחר נושא ספציפי ותתמקד בו.

פורסם

לא ניסתי לבוא להשמיץ בחור ספציפי, כי עד היום מבחינה מקצועית למעט הגליץ' האחרון עם הבלמים היה בסדר גמור. אני פשוט ממש כועס על שיטת התמחור. והיא מקובלת ברוב המוסכים בארץ.

ברור לי שלמוסך מגיע להרוויח על השירות שהוא נותן בהזמנת החלקים, הרי אם החלק לא מתאים הוא זה שירוץ אחריו. אבל לשם כך הוא מקבל את המרווח שיווק שבין הספק למחיר שוב. להרוויח שוב פעם מעל מרווח זה לא הוגן בעני.

מחירי העבודה די מקובלים בשוק כך שמחינה זאת קשה לבוא בטענות למרות שנשמע בטיפול מערכת גז 110 ש"ח יקר למרות שהמחיר מקובל.

אני מדבר באופן כללי במכוון מעלה את התחושות שלי כלקח עם קצת ניסיון בחיים ונקודות להשוואה.

לכן הדיון כללי ולא מתימר להיות ממוקד למרות הדוגמאות הספציפיות. והכוונה במכונאי הגון היא שהוא לא מאילו שממציאים תקלות או מחפשים פתרונות יקרים לבעיה פשוטה אלא שם את הקלפים על השולחן.

לדוגמא כשהתקלקלה לי משאבת דלק אמר לי מה מחיר מקורי, חליפי או תיקון ע"י החלפת רק המשאבה (לפתוח את המצוף וכו') ואני בחרתי מה שהתאים לי תוך הבנה שאופציה ג היא האיטית מכולם כי תתבצע בזמן פנוי של המוסך על הדרך ולכן היה עדיך בעני לשלם עוד כסף ולקבל חליפי.

הוא אגב אומר שהוא מרוויח על החלקים, אני פשוט מתבאס מכל ההתנהלות.

פורסם

אין קשר למקרה כעת, הבאתי דוגמא להגינות. הציעו לי 3 אופציות לבחירת ולא בחורו עבורי מה שנח / כלכלי למכונאי

פורסם
לא ניסתי לבוא להשמיץ בחור ספציפי, כי עד היום מבחינה מקצועית למעט הגליץ' האחרון עם הבלמים היה בסדר גמור. אני פשוט ממש כועס על שיטת התמחור. והיא מקובלת ברוב המוסכים בארץ.

ברור לי שלמוסך מגיע להרוויח על השירות שהוא נותן בהזמנת החלקים, הרי אם החלק לא מתאים הוא זה שירוץ אחריו. אבל לשם כך הוא מקבל את המרווח שיווק שבין הספק למחיר שוב. להרוויח שוב פעם מעל מרווח זה לא הוגן בעני.

מחירי העבודה די מקובלים בשוק כך שמחינה זאת קשה לבוא בטענות למרות שנשמע בטיפול מערכת גז 110 ש"ח יקר למרות שהמחיר מקובל.

אני מדבר באופן כללי במכוון מעלה את התחושות שלי כלקח עם קצת ניסיון בחיים ונקודות להשוואה.

לכן הדיון כללי ולא מתימר להיות ממוקד למרות הדוגמאות הספציפיות. והכוונה במכונאי הגון היא שהוא לא מאילו שממציאים תקלות או מחפשים פתרונות יקרים לבעיה פשוטה אלא שם את הקלפים על השולחן.

לדוגמא כשהתקלקלה לי משאבת דלק אמר לי מה מחיר מקורי, חליפי או תיקון ע"י החלפת רק המשאבה (לפתוח את המצוף וכו') ואני בחרתי מה שהתאים לי תוך הבנה שאופציה ג היא האיטית מכולם כי תתבצע בזמן פנוי של המוסך על הדרך ולכן היה עדיך בעני לשלם עוד כסף ולקבל חליפי.

אתה צודק כי מוסך אמור לתת לך את המחיר שרשום על תעודת המשלוח ולהרוויח את ההנחה שהוא מקבל במקום זה יש כאלו דוחפים מחיר לפי הפרצוף שלך או לפי השם של החלק

זה אחד היתרונות של מוסך מורשה של יבואן יש מחירון אחיד לכל הרשת ואין דברים כאלו כי המחיר הוא פיקס ולרוב גם נותנים הנחה על המחיר הסופי

פורסם

מוסך מחזיק מחסן עם הרבה חלפים, האם אתה רוצה שאת ההנחה שהוא מקבל על הכמות שהוא מחזיק הוא יתן לך?

אם המחירים גבוהים מהמחיר הרשמי אתה יכול להתלונן עליו.

אם המחירים גבוהים משאר המוסכים תחליף מוסך.

רווח על חלפים זה מושג שקיים בכל מקצוע ולא רק ברכב גם טכנאי המזגנים וגם טכנאי המחשבים שלל מרוויח על חלפים וגם מקבל רווח על עבודה.

זה שוק חופשי ותחרותי זכותי בתור בעל מוסך למכור חלף עד למחיר הרשמי שלו וזה יכול להיות גם רווח של 100 אחוז.

זה לא דבר קל לנהל מוסך אמין הוגן ובטח שלא במחירי רצפה כמו שאתה רוצה.

פורסם

אז בדקת את רוב המוסכים בארץ ואתה יודע מה שיטת התמחור של רובם- וואלה יש מצב.

אתה גם מבין בתמחור כי אתה עוסק שנים רבות בתחום ויודע כמובן כמה עולה גז מזגנים למוסך ולכן גם 110 ש"ח זה הרבה מידי לייב לקוח - כאן אתה כבר חיי בסרט של JCVD.

אתה גם מצפה שלא יחייבו עבודה על תיקון הרכב אלא שיעשו זאת בזמן פנוי ואז אין מה לחייב עבודה - תחזור לאמריקה כי רק שם עובדים בשיטה הזו.

בקיצור עם נהיה רציניים, שום טעון שלך הוא לא רציני, לא מבוסס ואתה סתם כנראה פורק תסכול וכעסים על שמוסך שנראה היה לך הגון אבל "טחן" אותך יופי בתמחור חלק ובעבודה.

• תוכן חדש...