Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני נהג חדש, כרגע בתקופת מלווה מחפש לקנות את הרכב בחודשים הקרובים.

התקציב שלי הוא 15 אלף שקל.

אני מחפש רכב במרכב האצ'בק, שיהיה כמה שיותר חסכוני בדלק(אני משלם דלק),לא דורש הרבה תיקונים(גם אני משלם), גיר ידני, לא ישן משנת 98.

כרגע הדגמים שהסתכלתי עליהם הם:פורד פיאסטה,אופל קורסה.

הדגמים האלה יתאימו לי מבחינת הדרישות שלי? בעלי רכבים כאלה תגיבו ותייעצו אם הדגמים אמינים, נוחים, בטוחים וחוסכים.

יש מה להתרחק מהרכבים הצרפתים?(רנו, פיג'ו וחבריהם..) כי כל מי שאני מכיר שמחזיק באוטו כזה כבר מכיר מצויין את הדרך למוסך ומספר על הוצאות לא קטנות בכל ביקור שם..

תודה רבה לעוזרים,

טל

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מחזק על הספייס

כמו כן גם הפנדה, אבל זה גיר רובוטי שדורש הסתגלות אבל היא זולה מהספייס

כך שתוכל למצוא אולי אפילו 05

פורסם

לגבי הפיאט אני פחות מכיר אבל לפי מה ששמעתי על הגטס מדובר באוטו בכלל לא חסכוני.

שנת היצור הראשונה שלו שהוא נמכר בארץ היא 2003 והגרסה הידנית הזולה ביותר בשנתון זה עולה 15300 עם מנוע 1.35.

בכל זאת תוכל להגיד לי מה ההיתרונות של האוטו הזה?

פורסם

הGETZ נוחה לתחזוקה, תיקונים לא יקרים היות ואין הרבה אלקטרוניקה בעייתית(בניגוד לאירופאיות), מבחינת הלא חסכוניות בדלק הנושא תקף רק לדגמים האוטומטיים (בגטס FUN זה כבר תוקן בדגמי 2006 ומעלה), בדגם הידני אין בעיה מיוחדת של צריכת דלק גבוהה והצריכה היא 1 ל 14 בממוצע שזה סביר בהחלט. המנוע עצמו חזק, 82כ"ס, תאוצה טובה מאוד, הסלון מאוד נח ומרווח, הרכב עצמו נראה טוב(עניין של טעם) בקיצור מומלץ מאוד.

חתימה בהשהיה

פורסם

אם מדובר בגיר ידני אין סיבה לפסול את הצרפתיות. הרבה מהתלונות עליהו נוגעות לגיר האוטומטי. הן אכן יותר לרגישות להזנחה ולכן חשוב למצוא אחת שמורה. מצד שני הן זולות ואפשר לקחת רכב משנתון גבוה יותר. לי היתה עד לאחרונה (טוטל לוס) מגאן ידנית משנת 2002. המחירון שלה זה בערך 16K ולרוב הן נמכרות מתחת למחירון. רכב עם מנוע 1.6 ליטר, מרווח, בטיחותי, מאובזר יחסית לשנתון, צריכת דלק משולבת אצלי היתה ליטר ל-14 ק"מ. מבחינת טיפולים אז כל עוד לא מטפלים במורשה יבואן המחירים דומים לכל רכב אחר, פרט לטיימינג שהוא די יקר, אבל זה משהו שעושים פעם ב... כך שהעלות זניחה.

הדבר היחיד שאתה צריך לחשוש ממנו זה המכירה. בגלל כל הסטיגמות (כמו אלו ששמעת) מאוד קשה למכור אותן. כך שאם אתה קונה כדאי שתחשוב על זה כעל חתונה קתולית.

פורסם

לגבי צרפתיות אין לי התנגדות מוחלטת אבל בהחלט שאני יודע שהן יותר בעייתיות בגיר האוטומטי, לפני כחודשיים לדודה שלי הלך הגיר האוטומטי בסיטרואן שלה, טיפול של 9000 שקל.

חבר טוב שלי מחזיק רנו מגאן ידנית שנת 2004, בתקופה של השמונה חודשים האחרונים הוא ביקר במוסך מעל 10 פעמים לתיקונים, בלי להגזים וכל פעם על משהו אחר, בין אם מנגנון החלון החשמלי הלך ועד להתפרקות של ידיות הדלת הפנימיות ועד חלקים ורדיאטור במנוע ששווקו חיים, הוא השקיע בה יותר מהקניה והוא לא מצליח למכור חוץ מעשרה ערבים שהתקשרו אליו ולא הסכימו לתת יותר מ-11 שמחירון הוא 16.

דווקא פיג'ו נשמעים לי כמו רכב טוב יש לי חבר עם פיג'ו 206 שנת 2004 והוא מרוצה מאוד ביחס לרנו קליאו הקודמת שלו, והאמת היא בקושי רואה מוסך, אבל למצוא רכב כזה בתקציב שלי לוקח אותי כמה שנים אחורה ובצרפתיות הבלאי גדול.

דווקא קורסה יש לי קרוב משפחה שמחזיק קורסה יד ראשונה שנת 2000(הדגם 1.4 ספורט) והוא לא רואה מוסך בכלל והאחזקה שלו לא יקרה.

כרגע הדגמים על הפרק הם:פורד פיאסטה,אופל קורסה, פיג'ו 206. מה מבניהם המומלץ ביותר? האמין ביותר והחסכוני ביותר?

פורסם

הכי חסכונית תהיה הספייס חבל שאתה לא מוסיף אותה,הפיאסטה מאחור צפופה יותר מהספייס אך מאנשים שהיו להם אותה די מרוצים מהאמינות,הפיגו תהיה הכי נוחה,לא בטוח כמה כול בעיות החשמל באמת נכונות לגביה,לדעתי זה עניין של 50\50 .

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כמובן שאני לא פוסל שום דבר,

העניין הוא שאני בתור תלמיד בתיכון אצטרך גם לשלם על תיקוני הרכב והדלק ככה שאלה שיקולים מאוד מאוד משמעותיים..

מבין כל הרכבים שהועלו פה כולל אלו שאני הצעתי כולם מבחינת מחירון באזור השנים 99-02 באותו מחיר פחות או יותר (12-15 אלף) השאלה איזה מהם הכי חסכוני בדלק והכי פחות רואה מוסך? אני יודע שזה מאוד כללי לגבי המוסך כי זה עניין של קנייה נכונה במצב טוב אבל בכללי איזה מהרכבים האלה נחשב הכי עמיד והכי חסכוני בדלק.

פורסם

מבחינת חיסכון הספייס,אמינות לדעתי הספייס ופיאסטה די זהות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...