Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאמא שלי יש טויוטה לנדקרוזר שנת 2006

לאחרונה הרכב התחיל לסבול רעש, עשן לבן בהתנעה והרגשה שהמנוע איינו מכוון.

כשהלכנו למוסך טויוטה את טענו שצריכים להחליף מרססי מנוע, אטס למרססים, צינורות דלק והכל בעלות הצנועה של 16,600 ש"ח!

האם באמת חייבים להחליף את כל החלקים? יש פתרונות זולים?

נשמח להצעתכם המהירה ככל האפשר

פורסם

שלום לך,

אם נתוני המרססים אינם תקינים לא ניתן לשפץ אלא להחליפם בלבד.

לגבי עשן סמיך ולבן על מוביל המרסס יש אטם (גומי שחור) וכשהאטם נמעך

השמן יורד אל תוך הצילינדר ומוציא עשן מהאגזוז

פורסם

נשמע מצויין, האם זה פותר את הבעיה?

איפה אני יכול לעשות את זה.

אשמח למספר טלפון ושם של מקום בבקשה :-)

פורסם
נשמע מצויין, האם זה פותר את הבעיה?

איפה אני יכול לעשות את זה.

אשמח למספר טלפון ושם של מקום בבקשה :-)

כל מוסך מורשה של טויוטה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בסופו של דבר, לאחר בדיקה מקיפה, הלכנו על מוסך רייכמן ברמת גן.

הבדיקה המקצועית העלתה שאכן המרססי דלק הלכו והחלפנו את הכל בעלות מאוד, נמוך משמעותית משאר ההצעות שהיו פה.

תודה רבה על כל העזרה והסיוע.

פורסם

ועוד נתון מעניין, מהו הקילומטראז' שהרכב עבר?

תודה.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקווה שעדיין מישהו קורא הודעות ישנות.

לנדקרוזר דיזל ארוך 2005. עשן לבן בהתנעה לאחר עמידה של הרכב מספר שעות. צורך שמן בכמות של 2 ק"ג לכל 3000 ק"מ. בנסיעה ובהתנעה ללא עצירה ממושכת אין עשן. טופל כמה שנים במוסכים מורשים. שני טיפולים אחרונים במוסך פרטי. מאז הטיפול האחרון במוסך מורשה נסעתי כ 40000 ק"מ.

מוסך רייכמן:

א. יש שני אינג'קטורים לא תקינים אבל הם ממליצים להחליף את כל 4 האינג'קטורים (הצעת מחיר 13000).

ב. בנוסף המליצו לי בשום אופן לא לנסוע עם הרכב אפילו מטר נוסף מחשש לנזק רציני למנוע. להשאיר את הרכב אצלם לתיקון ביום ראשון (לא הסכמתי).

ג. בגלל שלא טיפלתי במוסך טויוטה יתכן שנגרם הנזק.

שאלות:

1. האם יש צורך להחליף את כל הארבעה? מדוע?

2. בהנחה שאטפל בזה השבוע/בשבוע הבא, האם זה באמת כל כך קריטי לא לנסוע או שהם רצו שאעשה את העבודה אצלם?

3. האם יכול להיות שמדובר רק בהחלפת אטמים (הרכב נסע רק 110,000 ק"מ) ולא אינג'קטורים?

4. האם יתכן שהנזק נגרם בשל טיפול לא נכון במוסך פרטי? יש לי חבר שמטפל בלנד קרוזר שלו שם כבר כמה שנים ולא היו לו בעיות.

בקיצור: מה הייתם עושים?

• ספונסר פורום
פורסם

1) ניתן להחליף רק זוג אבל מכיוון שכל המזרקים עבדו פחות או יותר אותו הדבר זה אומר שלכולם יש פחות או יותר אותו בלאי. זה רק עניין של זמן עד שהזוג שלא החלפת יתקלקלו.

2) כן ולא. זה לא כזה קריטי כמו שהמוסך עושה מזה אבל אתה צריך לשים לב לגובה מפלס השמן. בנוסף אתה צריך לקחת בחשבון שזה לא בריא למנוע לעבוד עם כמות דלק לא נכונה.

3) אם תעשה חיפוש פה בפורום תגלה שזו "מחלה" ידועה של הדגם הזה. המזרקים מאוד יקרים מכיוון שבהזרקות הדלק החדשות הם עובדים בלחצים אדירים.

4) לא נראה לי שיש קשר.

ממליץ לך, כמו כל לקוח נבון, לעשות סקר שוק ולבדוק מה העלות החלפת אינג'קטורים במגוון מוסכים.

שים לב שיכול להיות הבדל משמעותי בעלות הטיפול אם ישתמשו בחלקים משומשים/משופצים/חליפיים.

אתה מוזמן להשתמש במדריך עסקים של האתר כדי לחפש מוסכים באזור מגוריך.

• ספונסר פורום
פורסם

עד היום היה לך ניסיון עם חלק מקורי, הוא החזיק לך 6 שנים.

על רכיב משופץ תקבל מקסימום אחריות של חצי שנה, מעבר לזה אף אחד לא יתחייב לך.

אי אפשר לדעת מה טיב השיפוץ של המזרקים, באיזה חלקים השתמשו בשביל השיפוץ וכו'.

אבל, מצד שני, לפעמים ההפרש במחיר כן מצדיק את הבחירה ברכיב משופץ.

אם החלק המשופץ יעלה חצי אבל יחזיק 3 שנים אז לא הפסדת פה הרבה.

בקיצור, מה שאני מנסה להגיד לך זה שלכל אחד יש שיקולים כלכליים משלו.

כפי שרשמתי לך, אינג'קטורים של מערכות הזרקה חדישות אלו רכיבים סופר מורכבים ועדינים ולכן גם עלותם כ"כ יקרה.

• תוכן חדש...