Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאתה חי קרוב לטבע אתה גם משקיע הרבה יותר זמן מהיום שלך בשביל לדאוג לצרכים הבסיסיים שלך, ובנוסף גם מת בגיל הרבה יותר מוקדם. זה לא נקרא איכות חיים גבוהה, זה נקרא לחזור 300 שנה אחורה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
כשאתה חי קרוב לטבע אתה גם משקיע הרבה יותר זמן מהיום שלך בשביל לדאוג לצרכים הבסיסיים שלך, ובנוסף גם מת בגיל הרבה יותר מוקדם. זה לא נקרא איכות חיים גבוהה, זה נקרא לחזור 300 שנה אחורה.

כן...אבל...

לעבוד 8-12 שעות ביום ב "דד אנד ג'וב" ולחכות עד הפנסיה -שאגב גם אותה ישדדו לך -זה גם לא להיט,החסרון היחידי שאני רואה בטבע הוא שאתה צריך לצוד ולשחוט לבד את בע"ח וזה לא מגיע מוכן וממויין כמו בסופר :| נראה לי קצת בעייתי להתחיל לרוץ עם כידון ביד..

Gn'f'R

פורסם

ראיתי סרט על מתבודד אחד בארה"ב, חזר מויאטנם עם הלם קרב לא מאובחן והושלך חזרה לחברה, לא היה מסוגל לחיות בחברה מודרנית, פרש לאיזה ביקתה בלב היערות, יש לו טנדר חבוט, הוא צד למחייתו ומוכר את הצייד בעיר הקרובה תמורת מוצרי צריכה ודלק.

מבחינתו, בדידות ושיטות ביערות זה בדיוק מה שהוא חיפש אז אם על הדרך הוא מוריד את הרובה מהכתף ויורה באיזה חזיר בר/ צבי, מבחינתו זה בכלל לא עבודה, אבל עדיין, הוא מבזבז הרבה זמן בשיטותים בחיפוש אחר הצייד, אם הוא היה צריך לכלכל גם אשה ו 3 ילדים פתאום הוא היה עובד בפרך עד ל"אין פנסיה" כי אוכל הוא חייב עד נשימת האויר האחרונה שלו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הקדמה המודרנית מנעה ממך את הסיוט הזה (נראה אותך צד משהו)

ובאופן כללי מנעימה עליך את החיים מאוד בהשוואה לכל תקופה אחרת,

אבל עדיין תצטרך לעבוד. אה, כן, ובשביל לעבוד במקום טוב יותר,

ככל הנראה שתצטרך גם ללמוד. בלי קשר, ללמוד זה טוב,

זה מקדם אותך גם בתחומים שלא נמדדים בכסף.

תגדיר "לעבוד". יש הרבה סוגים שונים של "עבודה". יש עבודה של פועל פשוט במפעל ויש עבודה של מנכ"ל של תשלובת ענקית. מי מהם עובד יותר קשה, ומי מהם נהנה יותר מהחיים? בארץ, המנכ"ל לא מגיע לעבודה כל יום, יש לו מיליונת'לפים סגנים ויועצים, כך שהוא רק צריך לבוא פעם-פעמיים בשבוע, לתת את ה"אני מאמין" שלו, ולחתום על ניירות שמגישים לו.

הפועל עלול להיהרג בתאונת עבודה, כי המנכ"ל לא טרח לאשר ציוד בטיחותי יותר ותיקונים חשובים לפס הייצור.

ועדיין אני לא מבין איך זה קשור לסרט שמראיין אנשים שמאמינים במעגלי תבואה, בכוחן האנרגטי של צורות גיאומטריות, בספינות של חייזרים מהחלל, באנרגיה מהאוויר, בעיקור המוני של אנשים ע"י השולטים בכדור הארץ, ובזוחלים חוצניים שמתחזים לבני אדם. ויותר מזה - סרט שלא מביא שום הוכחה לדברים שלו למעט "אני מאמין ש..." הנאמרים על ידי המגיש בכל הזדמנות.

יצא לי לראות כמה סרטים דוקומנטריים על מעגלי תבואה. אני לא אוכל לגבש דיעה לשום כיוון עד שלא אעמוד בתוך אחד בעצמי.

ובהקשר לשירשור, אני מת לנסוע לחו"ל ולהגיע למעגל תבואה אחד ולבדוק את העניין, רק מה, אני צריך לעבוד קשה והרבה כדי להגיע לזה...

בכל אופן, להגיע למצב שאתה גר ברמת חיים גבוה מבלי לעבוד לאורך זמן- מצב שהוא די בלתי אפשרי בעולם המודרני שכבר המציאו (כמעט) הכל וכדי להרוויח כסף צריך לעבוד קשה- והרבה.

זה פחות או יותר מייצג את מה שקורה בכלל בעסקים, אחוזי הרווחים קטנים היום מבעבר, קשה יותר לעלות היום על פטנטים חדשים- גם כי כבר המציאו כל כך הרבה דברים וגם כי אם כבר מצאת פטנט בשניה שתשווק אותו יעתיקו אותו ותוך חודש תמצא 1000 ווריאציות סיניות של הפטנט שלך (והסינים לא שמים ז' על זה שהפטנט שלך רשום).

עדיין לא המציאו הכל. אדם עם דימיון בריא יכול להמציא עוד כמה עשרות פטנטים בימי חייו. אבל אותו אדם, אם הוא ה"פועל הפשוט" שתיארתי מקודם, לא יוכל לעשות איתם כלום, כי פטנט הוא יקר. מדובר על ניסיון אישי שלי מתחום התחביב שלי, איסוף סכינים. במהלך העשור האחרון, עלו לי סביב 7 רעיונות לפטנטים שונים. 5 (או 6? איבדתי את הספירה) כבר בוצעו ע"י חברות שונות שעלו על הרעיון הזה לבדם. זה נשמע כמו סתירה, אני יודע; ההבדל הוא, שאם היה לי את הממון להוציא רק 1 מתוך אותם 7, היה לי את הממון להוציא את שאר ה-6, ולחיות טוב למשך שנים רבות. אולי אפילו בלי צורך לעבוד...

תחשבו רגע על כמה רעיונות טובים שיכלו לקדם את האנושות (תעזבו את הסכינים, לא נחשב...) הלכו לאיבוד ולא הגיעו לייצור כי לממציא, פועל קשה-יום, לא היה גרוש על התחת כדי להוציא אותם.

פעם יכולת להתעשר בקלות יחסית אם היית עם חוש עסקי וחוש יזמות, היום יכול להיות שתתעשר, אבל זה ייקח הרבה יותר זמן.

עם כל המיסים שצריך לשלם, ועלויות ההתחלה המשוגעות, זה אכן ייקח שנים.

לא יודע לגבי המת בגיל מוקדם. אם אתה אוהב את הטבע, דווקא ייתכן שתאריך שנים.

קראת על המתבודד היפני שחי בעירום על אי? הוא בן קרוב למאה שנים, דומני. החיים בטבע נוטים להיות מרגיעים ושקטים, ללא בעיות יום-יום שגורמות למוות מוקדם כמו לחץ ועבודה עם חולרות מטומטמים. :roll:

כמובן, תמיד יש את הסיכוי שתדרוס אותך צ'יטה, תאכל אותך לאמה או יפול עליך פיל, אבל זה כבר נדיר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז,

לא אמרתי שאין עוד מה להמציא, רק אמרתי שהיום זה יותר קשה מפעם.

יתרה מכך, פעם לא היו מדינת תקשורת כמו היום וזה באמת בעיה שהיום הסינים מעתיקים היום ואם אתה לא ״טייקון״ או שהפטנט שלך לא כזה ״מעניין״ אתה לא תגיע לשום מקום.

עולה כסף להתעשר, בין אם באמצעות רכישת השכלה ובין אם ההשקעה הכספית הכרוכה בפיתוח פטנט.

פטנט שחשבת עליו ופותח ע״י חברה אחרת הוא כבר לא פטנט שלך, מקסימום אתה יכול לומר שגם אתה חשבת על זה.

דיברתי השבוע עם אדם מאוד חכם שסיפר לי שהברכה היחידה שהוא מברך אנשים זה ״שיהיה לך מזל״.

כמה פשוט, כמה חכם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

סתם אנקדוטה לגבי מעגלי תבואה -

כמו כל דבר סתום לכאורה שנראה בלתי אפשרי במבט ראשון,

כל מה שצריך זה לשחזר את הניסוי.

ראיתי לפני מספר שנים תוכנית

עם שני חבר'ה צעירים שיוצרים מול המצלמות, בלילה, מעגלי תבואה מרהיבים

עם חתיכת עץ, כמה חבלים וחוש בריא לגיאומטריה. לא נשאר סימן לפעילות אנושית בתום העבודה.

בטח זה כבר עלה לאתה-צינור.

בדיוק אותו דבר עם הצופן התנ"כי בזמנו (לחטיארים בינינו שעוד זוכרים) -

כל מה שצריך כדי להוכיח שאין שום צופן בתנ"ך (תכל'ס, זאת זילות בתנ"ך)

הוא למצוא "צופן" בספר אחר - ההוכחה נמצאה בספר "מובי דיק", שם "נתגלה"

כל מה שצריך לדעת על רצח קנדי, כולל אזכורים למרלין מונרו!

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

האנס, גם אני ראיתי את התוכנית הזו, ועוד כמה.

בחלק מהמעגלים היו "אנרגיות" מוזרות, ששוחזרו ע"י חומר שעבר הקרנה במיקרו (אם אני זוכר נכון, ולא ע"י אתיופים) ו"ירי" מ"תותח" שהוכן עבור זה במיוחד. ועדיין, עד שלא אעמוד בתוך אחד, לא אוכל להגיב לעומקו של עניין.

פורסם

ב-3 מילים: התער של אוקהם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

למען היסר הספק, לא דיברתי על ניתוק מוחלט מהציוויליזציה,

והניסוח בהודעה היה קיצוני כדי לחדד את הנקודה עליה דיברתי.

ניתוק מוחלט, הוא כמו שרוני אומר, לחזור 300 שנה אחורה - וזה טירוף.

מאידך, אפשר לקיים חיים "שורשיים", מבלי לאבד קשר עם הכלכלה והציוויליזציה.

בתנאי שיש לך הכנסה כלשהיא, אי אפשר להתנתק ממעגל הכסף לחלוטין,

(שוב, אם אתה לא רוצה להתחיל לרוץ ביער עם כידון כדי לאכול.)

אך אין סיבה שאדם שמכניס הכנסה מינימלית בקנה המידה של העולם המתועש,

לא יחיה כמו מלך בטבע.

אם אתה חי בטבע, אך שומר קשר עם העולם המתועש

(אני חי בטבע, אך כשאהיה רעב אשתמש במצרכים שקניתי בסופר

כדי לבשל על הגזיה שלי את האוכל - ולא אצטרך לצוד),

ועוד המון דוגמאות שאפשר לתת בסגנון,

זה לא לחזור 300 שנה אחורה, אלא אחלה סגנון חיים לדעתי.

במידה ויש לאדם הכנסה מינימלית, בין אם זה משדה שהוא מגדל בו גידולים ואותם הוא מוכר למחייתו,

ובין אם זה ע"י שהוא כותב ספרים בזמן שהוא חיי בבקטה ואחרכך מפרסם אותם.

אם יש לך הכנסה כדי לא להיות תלוי בכישורי הציד שלך :wink: אתה יכול להנות מאחלה איכות חיים,

בהוצאה מינימלית ביותר של כסף.

הרי אם אדם מסתפק באותם חיי טבע,

אילו הוצאות יש לו בהשוואה לאדם מן היישוב המתועש?

הכוונה שלי הייתה, שאפשר להנות מאיכות חיים מצויינת, בכלום כסף,

במידה כמובן וזה ראוי להיקרא איכות חיים בעיניך, הקורא :wink:

על טעם ועל ריח אין להתווכח,

מבחינתי - תנו לי את האפשרות לחיות באיזו בקטה,

כשאני קרוב גיאוגרפית לאיזור מיושב,

ויש לי הכנסה חודשית שמספיקה לי לאוכל, ביגוד ואנרגיה,

ואהיה מבסווווט חבל על הזמן.

לא אצטרך לצוד, וכל היום אוכל להתענג מיופיו של הטבע.

מצד שני, אני בטוח שלפחות חלק מאלו שיקראו את ההודעה הזו,

יסברו שהם היו משתגעים במצב כזה.

יש כאלו שבשבילם איכות חיים זה לגור בפנטהאוז של אקירוב,

ויש כאלה שלא יוכלו להסתדר שם דקה.

מכיוון שאיכות החיים היא נגזרת ישירה של אושרו של האדם,

היא מושפעת תמיד מהמקום אליו אתה מכוון בחיים.

אם כדי להיות מאושר אתה צריך פנטהאוז באקירוב,

רוב הסיכויים שתצטרך לעבוד הרבה,

כדי להגיע למצב בו אתה מחשיב את עצמך כמישהו שחיי איכות חיים טובה.

מצד שני, מישהו שמסתפק בפחות, יצטרך לעבוד פחות...

אבל בכל מקרה, חייב לעבוד ואי אפשר לחיות מבלי להיות יצרני.

כמה יצרני וכמה לעבוד? זה כבר שאלה של מה הרעיון שלך לגבי איכות חיים אידיאלית.

מקווה שעכשיו הכוונה המקורית שהייתה לי יותר מובנת,

ושהצלחתי להסביר את מה שרציתי :-)

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אני דווקא לחלוטין מסכים אתך. גם אני בדיעה שלך- אם אוכל לגור בבקתה ליד נחל, בלי צורך לדאוג יותר מדיי להוצאות קיום, אני רק אשמח. למעשה אני אשכרה חולם על זה. שלווה של טבע בבוקר, יחד עם הקפה, הנוף של היער בדרך לעבודה ובחזרה הביתה, הציפורים שמצייצות, זו איכות חיים בשבילי. אני חולה על יער, ואני בערך האדם היחיד שאני מכיר שיש לו נוף לים ובוכה שאין לו נוף לצד השני של ההר, הצד המיוער...

איך אמר קרוקודיל דנדי כשנשאל לגבי כיצד הוא מכיר את השטח כל כך טוב?

"זו החצר האחורית שלי".

-מה, כל המאה ומשהו מייל?!

"כן, היא קצת קטנה משל השכנים, אבל אני לא מתלונן" :lol:

פורסם

מזכיר לי סרט דוקומנטרי שראיתי לפני מס' שנים על קומונה של ישראלים שהתאגדה יחד אשר מאסו בחיים השגרתיים שהם ניהלו בארץ ,מה שמפליא הוא שבקומונה יש אנשים שהחזיקו במשרות מכובדות ומשכורות גבוהות ופשוט נשבר להם מהמירוץ אחרי כלום.

הם קיפלו הכל כולל את ילדיהם ועברו לאיזה אי מיושב במקומיים תפסו שם חלקת אדמה ובנו בקתות עץ צנועות למגורים ותחמו את האיזור כמעיין קיבוץ קטן,יש להם חלוקת תפקידים ותורנויות למינהם כולל אחריות על חינוך הילדים גם זכור לי משהו לגבי דרך שהם מצאו בכדי להכניס כסף .

לצערי אני לא זוכר הרבה מאותו סרט אני רק יודע שיש עוד דרכים בחיים.

אני מוכן לוותר על הרבה דברים

אני לא אדם חומרי,לא מחפש בילויים,לא מחזיק בסמארטפון וכד' ,אני נטו רוצה להנות ממה שיש לעולם להציע אבל זה לא מתאפשר כל כך -אני עובד המון שעות בחודש וגם אישתי ואני מרגיש כמו אוגר על גלגל.

אני לא מעוניין לפתוח כאן חזית עם אף אחד אבל אני חייב להגיד שבמדינתנו אנחנו חיים כדי לעבוד בעוד במקומות אחרים עובדים כדי לחיות.

אני אוהב את המדינה,אני גאה להיות חלק ממנה ולגדל את ילדתי המתוקה בה אבל אני לא מרגיש שום תמורה .

סליחה שסטיתי מהנושא ,פרקתי עול אחרי יום עבודה.

ערן.

Gn'f'R

פורסם

מה אלה הדברים האלה שיש לעולם להציע שאתה רוצה להנות מהם?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...