Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תופעה של מניאקים במחלף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הבעיה? כמו בקליפורניה, עושים רמזור בירידה לכביש המהיר שפעיל רק כשיש עומס ומשחרר 2 מכוניות בלבד בכל פעם.

ככה מווסתים את כמות המצטרפים לכביש העמוס ומורידים מאטרקטיביות המעקף.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

כל עוד בעלייה של המחלף יש חץ על הכביש שמורה שאפשר להמשיך ישר, אין בזה שום עבירה.

עוד דוגמא לקיצור.

בכביש 40 היתה תקופה של פקקים, כי היו עבודות להרחבת הכביש מ-4 ל-6 נתיבים (בין צומת קסטינה לראם).

היה בקטע הזה פקקים לא נסבלים ומי שבא מכיוון דרום היה לו כניסה למושב ערוגות ומשם הוא היה משתלב עם הכביש בצומת של מכללת אחווה.

מלא נהגים עשו את זה וזה היה חוקי לכל דבר, אגב היום הכביש כלל לא פקוק בזכות כביש 6.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אם על כל תחלואה ישראלית בכבישים הייתי מקבל סנט אחד - לא הייתי צריך לעבוד,

מה אתה יכול לעשות? נהגים כאלו צריכים להגיע לגריטה יחד עם הבדיחת ליסינג עליה הם נוסעים,

אבל כרגע כלום לא ניתן לעשות, אתה חושב שלא עשו לי את זה? אתה חושב שגם

כשהייתי על הקנוורט' הזקנה אנשים לא חתכו אותי במחלפים ובלמתי ברגע האחרון?

אל תשכח ידידי שאתה חי במדינת ישראל שמושפעת ישירות מהאקלים המזרח תיכוני,

ובגלל זה ההתנהגות של רוב הישראלים בכביש מתאימה ללב קהיר, ולא ללב המדינה היהודית,

אם ז'בוטינסקי היה רואה את זה הוא היה בוכה, ואם הרצל היה מקבל חיזיון לעתיד של איך

הולכת להראות מדינת היהודים, הוא היה קופץ מהמרפסת בבאזל,

אבל אין לנו מה לעשות, אנחנו צריכים לבלוע רוק יחד עם העצבים ולהמשיך בדרכינו בניסיון למצוא דרכים

חלופיות, - כבר מזמן אני מעדיף להכפיל את אורך הדרך שלי וליסוע דרך מקומות נידחים (כשיש אפשרות)

מאשר על הכביש הראשי, - הדבר הכי טוב שאני יכול להציע לך זה להצתייד בבקבוק מים קרים ברכב,

זה עוזר לפעמים, - למה בגלל כמה מטומטמים שנתנו להם רישיון בטעות צריך להיות עצבני כל היום?

אני כבר מזמן הפסקתי להתייחס לזה פרט למקרים באמת מחליאים וחריגים,

טייק איט איזי...

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

איש הGMC - מסכים איתך במאה אחוזים.

גם אני הייתי משתגע פעם מכל דבר שהנהג הישראלי היה עושה לי בכביש, היום אני כבר שם פס, נוסע רגוע לא ממהר, אף אחד

לא רדוף אחרי.

פורסם

תחזיק מעמד ! תוך שנה וחצי אמור להיסלל נתיב שלישי לכל כיוון, בין מחלף אשדוד למחלף חולות (16 ק"מ).

לא בטוח שזה יוריד לגמרי את העומס, אבל סביר להניח כי לא יהיה פקק במחלף יבנה.

ראיתי כי העבודות שם אכן כבר החלו.

פורסם

ראיתי כי העבודות שם אכן כבר החלו.

פחות קשור לשרשור הזה, אבל בכביש הזה הורידו את המהירות ל70 לכל אורך השיפוצים, שזה עוד איך שהוא מובן. מה שלא מובן לי זה למה לפני כ-ל מצלמה בדרך יש שלט מהירות/שלט עבודות בכביש? (המצלמות לא פעילות או מצלמות לפי מהירות חוקית של 70, אחרת לרוב הנהגים באיזור מישור החוף הדרומי לא היה כבר רישיון)

פורסם

קראתי את השרשור וניסיתי להבין איפה הבעיה. באמת שלא מצאתי אחת.

יש 2 דרכים להגיע הנקודה א' לנקודה ב'. למה לא לבחור בדרך הקצרה יותר? וכל אלה שמתלוננים כדאי שתלמדו לתת להתשלב בזיג-זג ואז לא יווצר שום פקק בכניסה לכביש משום שהקיבולת של נתיב ההאצה נמוכה מלכתחילה.

פורסם
פחות קשור לשרשור הזה, אבל בכביש הזה הורידו את המהירות ל70 לכל אורך השיפוצים, שזה עוד איך שהוא מובן. מה שלא מובן לי זה למה לפני כ-ל מצלמה בדרך יש שלט מהירות/שלט עבודות בכביש? (המצלמות לא פעילות או מצלמות לפי מהירות חוקית של 70, אחרת לרוב הנהגים באיזור מישור החוף הדרומי לא היה כבר רישיון)

המצלמות עובדות אבל אם תיסע מעל 70 בקטע הזה הן לא יצלמו אותך.

בקיצור 130 קמ"ש והן לא מצלמות.

פורסם

אומרים פה שאין עבירה.

זה לא מדוייק. אם הרכב המשתלב נדחף לך לנתיב וגורם לך לבלום - זו כן עבירה.

מי שרוצה לעשות משהו הנידון מוזמן להתלונן במשטרה. הנהג הנדחף יקבל ברירת קנס ויחשוב פעמיים לפני שהוא עושה זאת שנית.

פורסם
קראתי את השרשור וניסיתי להבין איפה הבעיה. באמת שלא מצאתי אחת.

יש 2 דרכים להגיע הנקודה א' לנקודה ב'. למה לא לבחור בדרך הקצרה יותר? וכל אלה שמתלוננים כדאי שתלמדו לתת להתשלב בזיג-זג ואז לא יווצר שום פקק בכניסה לכביש משום שהקיבולת של נתיב ההאצה נמוכה מלכתחילה.

אל תתאמץ יותר מדי,אתה הבעיה:arrow:

מה לא ברור?

יש שתי דרכים ,שתיהן אפילו חוקיות אבל אחת לא הגיונית.

אתה כמובן בתור ישראלי מצוי לא מצליח לחשוב מעבר למה שקורה איתך בנקודת זמן מסויימת וגורם לעיכוב של כל התנועה,כמו שאמרת הנתיב להשתלבות גם ככה צר וקטן אז למה לעזעזל בשביל לחסוך חצי דקה לעצמך נראה לך הגיוני לגרום לפקק באותו הנתיב + פקק בנתיב הנסיעה אליו אתה רוצה לשתלב?

למה לא פשוט לתפוס את עצמך ולהבין שאתה הגורם לפקק בכל מקרה?

אתה חסכת דקה בלחץ וגרמת ל40 איש לעיכוב של 5 דקות,הגיוני?

אם כן,אז פעם הבאה שהמדינה דופקת אותך בחסות ה"חוק" [בטוח שקרה יותר מפעם אחת נכון?] תגיד תודה ואל תתאמץ להתלונן!

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

תיסע 365 ימים בכביש 4 מאשדוד לת"א ואז תדבר. מדובר בכביש ארור ומקולל. כל יום יש תאונה. כל יום יש פקק. כל יום יש עומס. אם קיצור דרך חוקי חוסך ממני עשר דקות ביום בכביש הזה אני אסע בו.

חשוב לדייק בעובדות. רוב הנהגים המשתלבים מגיעים מיבנה. מעטים מאוד מגיעים מכיוון אשדוד, עולים על הגשר ויורדים בנתיב השתלבות. בנוסף מדובר בקיצור דרך משמעותי מאוד אם הכביש עמוס. בערך 2 ק"מ של פקק. אולי יותר.

פורסם

להתפוצץ?

אני מבטיח לך שאני הבן אדם הכי אדיש שתכיר בימי חייך,בבונים בכבישי ישראל מזמן לא גורמים לי להתרגשות כל שהיא.

נראה לך הגיוני לגרום לפקק כדי לחסוך לעצמך כמה דקות?

אני בטוח שאם אחפש הודעות שלך בפורום אתקל באין ספור תלונות על אי צדק כזה או אחר באין ספור מסגרות שונות.

אתה רוצה שאני אספר לך ממה תמיד מתחיל אי צדק? כנראה מישהו שחושב על התחת של עצמו :roll:

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

א. אני לא גורם לפקק. הפקק נגרם בדרך כלל בגלל תאונת דרכים או רכב תקוע בנתיב/בנתיב הנגדי. ב. רוב הנהגים המשתלבים מגיעים מיבנה כי זו היציאה מיבנה לכביש 4. מעטים מאוד מגיעים מכיוון אשדוד, עולים על הגשר ונכנסים לנתיב השתלבות. ג. כן, לדעתי מדובר בדרך מאוד הגיונית.

פורסם

תיסע 365 ימים בכביש 4 מאשדוד לת"א ואז תדבר. מדובר בכביש ארור ומקולל. כל יום יש תאונה. כל יום יש פקק. כל יום יש עומס. אם קיצור דרך חוקי חוסך ממני עשר דקות ביום בכביש הזה אני אסע בו.

חשוב לדייק בעובדות. רוב הנהגים המשתלבים מגיעים מיבנה. מעטים מאוד מגיעים מכיוון אשדוד, עולים על הגשר ויורדים בנתיב השתלבות. בנוסף מדובר בקיצור דרך משמעותי מאוד אם הכביש עמוס. בערך 2 ק"מ של פקק. אולי יותר.

בתור אחד שכמעט כל יום נוסע מחדרה לפ"ת אתה יודע מה הגורם העיקרי לפקקים?

צומת כפ"ס רעננה, וצומת "דרור"

ואתה יודע למה? כי הרמזור שם נותן עדיפות למי שיוצא מכפ"ס / רעננה,

ובצומת דרור קורה אותו דבר, - עוברות 3 מכוניות, ויש לך 20 דקות אדום, ולמה?

כי הרמזור תוכנת לתת עדיפות למי שיוצא מהישובים הנ"ל ולא למי שכבר נמצא על הדרך,

את צומת דרור מזמן היה צריך להפוך למחלף,

ואת הרמזור בצומת כפ"ס-רעננה לתכנט מחדש שיתן עדיפות לכביש 4 ולא לכפ"ס,

וזה יקטין משמעותית את הפקק הנוראי שנוצר שם ואת העומסים בבוקר,

ויהיה נעים ליסוע משם (אישית אני עובר שם לא בשעות העומס, אך יצא לי ליפול שם בעומסים - לא משהו סימפטי)

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
אין שום חוק האוסר הדחפות בתור בבנק, בדואר, בקופה בסופר. גם שם אתה עוקף מהצד ונדחף ("עושה את הקיצור")?

לא מופנה באופן ספציפי אליך אלא לכל אלו שמצהירים "זה חוקי!".

ההשוואה שלך לא נכונה , אמנם זה לא ייעודו של המחלף לקצר את הפקק , אבל מבחינה חוקית לא נעשית פה שום עבירה , מותר לרכב לעלות על המחלף ולרדת ממנו , בשביל זה הוא נועד , זה שבמקרה במחלף הזה אין סיבוב וזה פשוט לסוע ישר לעלות ולרדת , זה עושה את זה "שווה" לנהגים לחתוך ככה , מה שכן זה לא מוסיף להם הרבה קיצור בפקק , והם לא אלו שגורמים לפקק , רק מאריכים אותו אבל לא הרבה , אל נשכח גם את כל נהגי יבנה שיורדים באותו נתיב לכביש 4.

זה לא כל כך מעניין אותי , אבל אני מצדיק לחלוטין 100% את הפרסה ברמזור , גם שם אין עבירה ויש רמזורים שסיוט לחכות בהם ועדיף לפנות לכיוון הלא נכון ולפרסס לרמזור אחר (אני עושה את זה קבוע על בני ברית באשדוד בצומת מקיף א').

הדחפות בתור בבנק דואר וכו' משולה לרכב שנדחף לפניה ברמזור אחרי שיש תור לשם , פה מדובר על השתלבות.

נ.ב.

אם אתה באמצע התור , 10 אנשים לפניך ועוד 4 מאחוריך , ופתאום פותחים אשנב חדש ותור חדש , לא תרוץ לראש התור? או שתתן לאנשים שנכנסים לדואר להכנס לתור כי אתה כבר בתוך תור אחר?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי

• תוכן חדש...